Vance_FOS_RFP_Questions_and_Answers_(3_Feb_14).pdf
PDF 13 KB Posted
- Attached to
- Vance Flight Operations Support (FOS)
- Solicitation number
- FA3002-13-R-0008_Vance_FOS
About this file
FA3002-13-R-0008 Vance FOS RFP Q A conclusion.
View the file
Other files
Show all 50
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Vance FOS RFP Questions and Answers
FA3002-13-R-0008
Contracting1
Paragraph 3.1.1.3(b)
Does paragraph 3.1.1.3(b) require the offeror to bid the minimum of the pay band listing in the CBA paragraph 23.1?
No. The requirement is to ensure that the offeror does not pay a covered employee less than the minimum amount identified in the Wage Determination(s).
Comment:
Question:
Answer:
Concern:
Type Response: PWS SectionID Page Reference
Paragraph Reference
Additional Cross Reference:
Proprietary IndicatorRFP Section
Price
Evaluation
Contracting2
Paragraph 3.1.1.3(b)
Does paragraph 3.1.1.3(b) require the offeror to bid the minimum of the possible insurance flex credit in the CBA paragraph 20.1?
No. The requirement is to ensure that the offeror does not pay a covered employee less than the minimum amount identified in the Wage Determination(s).
Comment:
Question:
Answer:
Concern:
Type Response: PWS SectionID Page Reference
Paragraph Reference
Additional Cross Reference:
Proprietary IndicatorRFP Section
Price
Evaluation
Contracting3
Paragraph 3.1.1.3(b)
Does paragraph 3.1.1.3(b) require the offeror to bid the minimum of the possible PTO accrual rate in the CBA paragraph 22.2?
No. The requirement is to ensure that the offeror does not pay a covered employee less than the minimum amount identified in the Wage Determination(s).
Comment:
Question:
Answer:
Concern:
Type Response: PWS SectionID Page Reference
Paragraph Reference
Additional Cross Reference:
Proprietary IndicatorRFP Section
Price
Evaluation
Monday, February 03, 2014 Page 1 of 3
Contracting4
FAR 52.222-41(f) and RFP Section B-6
Since FAR 52.222-41(f) requires the successor contractor to pay the employees working on the contract the same wages and benefits, will the successor contractor be able to recover the difference in accordance with the RFP Section B-6 beginning in the Base Year?
No. FAR 52.222-41(f) states"...neither the Contractor nor any subcontractor under this contract shall pay any service employee performing any of the contract work (regardless of whether or not such employee was employed under the predecessor contract), less than the wages and fringe benefits provided for in such collective bargaining agreement, to which such employee would have been entitled if employed under the predecessor contract, including accrued wages and fringe benefits and any prospective increases in wages and fringe benefits provided for under such agreement..." Section B-6 would only be applicable to the option years and only in the event of a wage determination revision.
Comment:
Question:
Answer:
Concern:
Type Response: PWS SectionID Page Reference
Paragraph Reference
Additional Cross Reference:
Proprietary IndicatorRFP Section
Price
Evaluation
Contracting5
Paragraph 3.1.1.3(b)
If the above questions are answered in the hegative, will certification of 3.1.1.3(b) be a violation if the offeror estimates the seniority of the workforce and the H&W election benefits in accordance with FAR 52.222-41(f)?
The certification will not be in violation provided that it is in compliance with FAR 52.222-41, L.3.1.1.3, and any and all other applicable solicitation requirements.
Comment:
Question:
Answer:
Concern:
Type Response: PWS SectionID Page Reference
Paragraph Reference
Additional Cross Reference:
Proprietary IndicatorRFP Section
Price
Evaluation
Monday, February 03, 2014 Page 2 of 3
Contracting6
Collective Bargaining Agreement and 3.1.1.3(b)
If an offeror proposes the minimum rate range specified in the incumbent's collective bargaining agreement, and (after being awarded the contract) employs the incumbent's employees, will the contractor be required to pay those employees the actual longevity-based pay they were previously receiving? Alternately, will the agency release the seniority list and extend the due date for proposals?
The contractor shall not pay "...less than the wages and fringe benefits provided for in such collective bargaining agreement, to which such employee would have been entitled if employed under the predecessor contract, including accrued wages and fringe benefits and any prospective increases in wages and fringe benefits provided for under such agreement..." If applicable, the
Government will provide the manpower seniority list at the commencement of the succeeding contract in accordance with FAR 52.222-41(n). The proposal due date will not be extended.
Comment:
Question:
Answer:
Concern:
Type Response: PWS SectionID Page Reference
Paragraph Reference
Additional Cross Reference:
Proprietary IndicatorRFP Section
Collective
Bargaining
Agreement
Monday, February 03, 2014 Page 3 of 3
File details come from the government source that posted it. Updated .