Vance_FOS_Pre-Proposal_Site_Visit_1On1_Q A_(7_Jan_2014).pdf

PDF 99 KB Posted

Attached to
Vance Flight Operations Support (FOS)
Solicitation number
FA3002-13-R-0008_Vance_FOS
Issued by

About this file

Vance FOS Pre-Proposal/Site Visit 1-On-1 Questions Answers.

View the file

Other files

File Type Posted
5.__Vance_FOS_Schedule_B_(4_Jun_2014).xlsx XLSX spreadsheet
FA3002-13-R-0008-0005.PDF PDF
FA3002-13-R-0008-0005_Conformed_Copy.pdf PDF
FA3002-13-R-0008_Vance_FOS_Amendment_0004.pdf PDF
03_Vance_Aircraft_Maintenance_(8_Apr_14).pdf PDF
5.__Vance_FOS_Schedule_B_(17_Apr_2014).xlsx XLSX spreadsheet
Vance_FOS_RFP_Q A_Follow-on_Response_(13_Feb_2014).1.pdf PDF
Vance_FOS_RFP_Q A_Follow-on_Response_(13_Feb_2014).pdf PDF
VANCE_WORKFORCE_DEMOGRAPHIC_INFORMATION.pdf PDF
FA3002-13-R-0008-0003_Vance_FOS_Amendment_0003.pdf PDF
Vance_FOS_RFP_Questions_and_Answers_(3_Feb_14).pdf PDF
3._Vance_AFB OK_-_CBA_WD_(CBA-2012-5286_Rev_0).pdf PDF
FA3002-13-R-0008-0002_Vance_FOS_Amendment_0002_(Signed).pdf PDF
03_Vance_FOS_Aircraft_Maintenance_(23_Jan_14).pdf PDF
9._Vance_FOS_Past_Performance_Questionnaire_(27_Jan_2014).pdf PDF
FA3002-13-R-0008_Vance_FOS_RFP_Q A_Responses_(29_Jan_2014).pdf PDF
3._VANCE_FOS_CBA_(11_Jun_2012).pdf PDF
03_Vance_FOS_Aircraft_Maintenance_(10_Jan_14).pdf PDF
02__Vance_FOS_All_Services_(10_Jan_14).pdf PDF
FA3002-13-R-0008-0001_Vance_FOS_Amendment_0001.pdf PDF
05_Vance_FOS_Site_Visit_Slides_(7_Jan_14).pdf PDF
FA3002-13-R-0008_Vance_FOS_Conference-Site_Visit_Sign_In_Redacted.pdf PDF
FA3002-13-R-0008_Vance_FOS_Conference-Site_Visit_1on1_Sign_In_Redacted.pdf PDF
00_Vance_FOS_Welcome_(7_Jan_14).pdf PDF
01_Vance_FOS_PWS_(7_Jan_14).pdf PDF
02_Vance_FOS_Technical_Requirements_(7_Jan_14).pdf PDF
04_Vance_FOS__Solicitation_(7_Jan_14).pdf PDF
03_Vance_FOS__Past_Performance_(7_Jan_14).pdf PDF
FA3002-13-R-0008_Vance_FOS_Site_Visit_Directions_Map.pdf PDF
12._Vance_FOS_SB_SubContracting_ChkLst.docx DOCX document
06_Vance_FOS_Aircrew_Flight_Equipment__(18_Dec_13).pdf PDF
10._Sample_subcontractor_consent_letter.docx DOCX document
2._Vance_FOS_WD_2005-2432_Rev_17.pdf PDF
02_Vance_FOS_All_Services__(18_Dec_13).pdf PDF
3._DRAFT_VANCE_FOS_CBA.pdf PDF
00_Vance_FOS_Title_Page_and_Table_of_Contents__(18_Dec_13).pdf PDF
5.__Vance_FOS_Schedule_B_(18_Dec_2013).xlsx XLSX spreadsheet
01_Vance_FOS__Expectations_(18_Dec_13).pdf PDF
8._Vance_FOS_PPI_Tool_(18_Dec_13).accdb —
7._Vance_FOS_PPI_Tool_Instructions_(18_Dec_13).pdf PDF
FA3002-13-R-0008_Vance_FOS_Solicitation_Notice_(19_Dec_2013).pdf PDF
21_Vance_FOS_Airfield_Management_(18_Dec_13).pdf PDF
11._Sample_client_authorization_letter.docx DOCX document
03_Vance_FOS_Aircraft_Maintenance_(18_Dec_13).pdf PDF
6._Vance_FOS_Manpower_matrix_(18_Dec_13).xlsx XLSX spreadsheet
FA3002-13-R-0008_Vance_FOS_Solicitation_(19_Dec_2013).pdf PDF
13._Vance_FOS_RFP_QandA(Add_Company_Name_Here).xls XLS spreadsheet
4._Vance_FOS_DD_Form_254_SecClasSpec_(12_Dec_13).pdf PDF
9._Vance_FOS__Past_Performance_Questionnaire_(18_Dec_2013).docx DOCX document
FA3002-13-R-0008_Vance_FOS_Pre-Solicitation_Notice_(1_Oct_2013).pdf PDF
Show all 50

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

FA3002-13-R-0008

Pre-Proposal Conference/Site Visit

1-On-1 Q&A

7 Jan 2014

Flight Operations Support

Vance AFB, OK

Site Visit

One-On-One Sessions

Questions and Answers

1. What are the number of shifts required or currently being operated for phase and backshop?

Answer: Shifts are based on the Service Provider’s staffing plan.

2. Equitable adjustments for CBA: When offerors bid, if off by any measure for payscale, will there be opportunity for equitable adjustment?

Answer: No.

3. Will the average seniority of employees be provided?

Answer: This information will be provided if it becomes available.

4. Are there any government personnel supporting the maintenance side of the contract?

Answer: No, military/government personnel are performing as Contracting Officer

Representatives.

5. With munitions are there any special munitions handling requirements?

6. Are there munitions requirements for transient munitions?

7. Was the number of aircraft present in the hangars, during the site visit, representative of the number of aircraft?

Answer: Yes.

8. In the avionics shop, is what we saw during the site visit representative of workload?

Answer: Yes, with the stand-up of COMBS the in shop maintenance is minimal.

9. Incumbent employees: Will there be accurate employee records on personnel training available (i.e. certifications, training progress/completion)?

10. Software systems: What will be provided?

Answer: Please see PWS section 2.1.17 for information on Systematic Management and

Reporting Tool (SMART).

11. On T-38s, why was there a spike in maintenance man-hours?

Answer: It was an anomaly due to data integrity.

12. Was any software created by the incumbent?

Answer: No

13. In review of the historical data, we could not find workcenter codes.

Answer: Appendix 3BBM (Vance IMDS Workcenters) was added to PWS, Section 3.

Also, see Off-Equipment workload history IMDS workcenters tab.

14. Is there anyone on flight operations that has to have a classified info security clearance?

Answer: Yes, please see PWS, Section 2, paragraphs 2.1.6.4 – 2.1.6.6.3.

15. Language in the PWS is different than in H-10. PWS section 2.1.21 and H-10 language conflict. If the service provider is non-conforming, they should be afforded time to perform a root cause analysis and take corrective action(s) as opposed to taking money away for every day the problem is not conforming. H-10 currently incentivizes quick responses, but not necessarily quality solutions. Will the Government reconsider H-10 language to correspond with the PWS?

Answer: Yes, H-10 language is being revised to correspond with the PWS.

16. Some of the vehicles in the motor pool are part of the BOS contract for services typically performed as part of the FOS contract. Is there a way that these services will be coordinated with one another?

Answer: Please see Appendix 3, 6, and 21 FF. No Government vehicles will be provided.

The U-drive vehicles in the motor pool are for Government personnel mission related duties.

17. PWS: Paragraph 2.1.18.1.4 references target cost. Is this correct?

Answer: No. PWS, paragraph 2.1.18.1.4 is being revised to read firm fixed price.

18. Is a reduction anticipated in the pilot training program?

Answer: No reduction is anticipated.

19. Section L, (FAR clause 52.215.20), references certified cost and pricing data. Is it your intent to request certified cost and pricing data?

20. What is best value LPTA?

Answer: FAR 15.101 refers to LPTA as part of the best value continuum.

21. Without a record of past performance, past performance can be rated as unknown, but could still be acceptable?

Answer: Yes, see DFARS 215.300 for link to Department of Defense Source Selection

Procedures, Appendix A, paragraph A.2.1.2 note.

22. Aircraft Availability (AA): How often are we trying to fly aircraft and use AA? Normally manning is planned by the number of goes and number of sorties.

Answer: See PWS, paragraphs 3.1.1.6.5 and 3.1.1.6.6. and paragraph 3.2.2., specifically;

the Note that states, “The variable requirement throughout the year is prime fliers and spares (AA G-factor), that based on weather, daylight window, student load, etc. will drive variations in AA aircraft provided to support day to day, week to week and month to month mission changes/demands.”

23. Balancing flying requirement to the health of the fleet: What kind of relief will be provided to the support provider?

Answer: None. Aircraft Availability (AA) is the requirement and a performance objective and threshold.

24. If shelters are not real property, what about the engine test cell and hush house?

Answer: The pads are real property; however, the facilities are classified as equipment items.

25. Is there workload data for flightline shelters?

Answer: See appendix 3BB.2, Item v.

26. Is workload data included in the maintenance flying hour estimate?

27. The requirement for TCMax is new. Is TAS currently used?

Answer: No. See PWS, paragraph 3.1.11.12. Checkmate is currently being used for tool control and per discussion with the TCMax representative ((419) 913-1587), the

Checkmate data will export into the TCMax database.

28. Are there any other AETC contracts that has H-10 clause?

Answer: There are no known AETC contracts with a similar H-10 clause.

29. What is the anticipated reaction of the workforce due to the H-10 clause? Is it intended to incentivize contractor?

Answer: The goal is to monetarily drive higher quality and better performance.

30. The metric threshold in the H-10 clause is very specific on holding 4%. Is there an example where this quality program has been used that was effective?

31. Is there any guidance on how to implement, encourage, or incentivize the workforce to achieve 4%?

32. Has AETC done any metrics on standards that have been met to make sure they are realistic and achievable?

Answer: The metrics are realistic and achievable.

33. The current contract has a standard and then you build up to earn fee, correct?

Answer: Yes, with the award fee in the current contract, fee is obtained through higher performance; however, this contract will not have an award fee.

34. With 17 January 2014 as the due date for questions, what is the anticipated Answer date?

Answer: The anticipated Answer date is 24 January 2014.

35. Vehicle maintenance: Many vehicles are company owned, and the motor pool onsite is maintained by the current contractor. Is that something that will continue with new contract?

Answer: No. The motor pool is under the BOS contract for repair of Government-owned vehicles.

36. Training for fire department at Kegelmen: Will the BOS RFP mandate that fire department be provided training by FOS?

37. Will a manpower seniority list be released?

Answer: This information will be provided if it becomes available.

38. Being LPTA, how do you intend to level the playing field to account for CBA wages?

Answer: Manpower seniority information will be provided if it becomes available.

39. Are small business goals going to remain the same?

40. Will primes be expected to release company names for small business subcontractors or just small business goal percentages?

Answer: Names and percentages shall be released in accordance with Section M.5.3.

File details come from the government source that posted it. Updated .