Questions_and_Answers_from_SEAPORT-E.docx

DOCX document 22 KB Posted

Attached to
4. 11 Combat Integratiion & Identification Systems (CI&IDS) Division Multi Mission data Link Support (MMDLS) Federal contract opportunity
Solicitation number
N00421-15-R-0010
Issued by
Department of the Navy Naval Air Systems Command Naval Air Warfare Center

About this file

Questions and Answers from Original Sources Sought

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to 4. 11 Combat Integratiion & Identification Systems (CI&IDS) Division Multi Mission data Link Support (MMDLS), newest first.
File Type Posted
N00421-17-R-0019-0001_Revised_Cost.xlsx XLSX spreadsheet
N00421-17-R-0019-0001.docx DOCX document
N00421-17-R-0019-0001_Revised_Fully_Burdened.xlsx XLSX spreadsheet
Govt_response.docx DOCX document
Exhibit_A_CDRLS.xlsx XLSX spreadsheet
Att_P4_CPAQ.pdf PDF
Att_P5_CPAQ_Instructions.docx DOCX document
Att_P3_PPIF.pdf PDF
Att_5_WD.txt TXT text file
Att_2_QASP.docx DOCX document
Att_1_DD254.pdf PDF
Att_3_OCI.docx DOCX document
Att_4_Data_Transmittal.docx DOCX document
N00421-17-R-0019.docx DOCX document
Att_P2_Annual_Fully_Burdened_Labor.xlsx XLSX spreadsheet
Att_P1.xlsx XLSX spreadsheet
Att_5_WD.txt TXT text file
Exhibit_A_CDRLS.xlsx XLSX spreadsheet
N00421-17-R-0019.docx DOCX document
Att_5_WD.txt TXT text file
Att_P3.pdf PDF
Att_P4.pdf PDF
Att_6_SGFP.xlsx XLSX spreadsheet
Att_P1.xlsx XLSX spreadsheet
Att_7_RGFP.xlsx XLSX spreadsheet
Att_P2.xlsx XLSX spreadsheet
Att_4_Data_Transmittal.docx DOCX document
Att_3_OCI.docx DOCX document
N0042117R0019_revised.docx DOCX document
Exhibit_A.xlsx XLSX spreadsheet
Att_2_QASP.docx DOCX document
Att_1_DD254.docx DOCX document
Draft_CIIDS_MMDLS_LOE.docx DOCX document
Draft_CIIDS_MMDLS_P_Quals.docx DOCX document
Draft_CIIDS_MMDLS__SOW.docx DOCX document
Draft_CIIDS_MMDLS__CDRLs.pdf PDF
LAMPS_Sources_Sought.docx DOCX document
Data_Link_Recompete_-_SOW.docx DOCX document
DRAFT_LEVEL_OF_EFFORT.xlsx XLSX spreadsheet
DRAFT_LAMPS_SOW.docx DOCX document
Revised_Personnel_Qualifications_10_June_2013.docx DOCX document
Labor_Rate_key_to_Function_labor_Catagories_Dec_2013.xlsx XLSX spreadsheet
LAMPS_Sign_in_Sheet_allowed_to_be_posted.doc DOC document
Data_Link_Recompete_-_OCI_List.docx DOCX document
Small_Business_Brief.ppt PPT presentation
SOURCES_SOUGHT_FBO.docx DOCX document
Supplemental_Eng_Integration_Support_Overiew.docx DOCX document
Data_Link_Recompete_-_LOE.xlsx XLSX spreadsheet
LAMPS_US_Navy_Recorder_System_USCG_SLEP.PPTX PPTX presentation
LAMPS_Industry_Day_Brief.PPTX PPTX presentation
Show all 50

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Submitted By: Amy G Davis Submission Date: 6/11/2013 1:43 PM

Question 1: Many of the labor categories require several years of specific experience supporting the LAMPS MK III program (Engineer Electrical, Engineer Electronic SR, Engineer Systems RF and Program Manager); four of ten key labor categories require specific LAMPS MK III experience. Would the Government consider revising the language to reflect experience with airborne communication links vice the specific LAMPS MK III system to ensure fair and adequate competition?

Answered By: Amy G Davis
Response Date: 6/11/2013 1:43 PM

Answer: An updated Personnel Qualificaton has been posted.

Submitted By: Amy G Davis
Submission Date: 6/11/2013 1:55 PM

Question 2: Which level of repairs will be conducted at St Inigoes, and what will be sent to the OEM?

Will repairs be delivered to the OEM by the Navy (NAVSUP)? Or the contract winner?

Answered By: Amy G Davis
Response Date: 6/11/2013 1:56 PM

Answer: Per SoW section 4.3.3.2, "The contractor shall provide technical services to operate an ISEA laboratory and firmware test bed..." and the contractor shall use the laboratory to "monitor the technical performance of the ICIS LAMPS MK III equipment". The contractor shall "perform lowest level repair of modules and directional antenna for the LAMPS MK III or other systems; and monitor the status of all repairable modules for the supply inventory".

All levels of repair support for items that NAVSUP has designated NAVAIR 4.5.10 as the Navy's repair activity are intended to be supported by the contractor, typically at Webster Field. For other items, the contractor may be required to work with the Navy, with OEMs, or both to determine the most cost- and schedule-efficient means to repair certain items, including tracking delivery and reception between Navy, contractor, and OEM facilities. For items where the OEM is NAVSUP's repair activity, the items would typically be delivered to the OEM by NAVSUP.

Submitted By: Amy G Davis
Submission Date: 6/11/2013 2:06 PM

Question 3: Sources Sought language regarding man-hour support is confusing. One sentence reads “The estimated period of performance consists of a base year and four one-year options with performance commencing in February 2015.” Two sentences later it reads “The Level of Effort for five years is estimated at 174,200 man-hours.” The provided MS Excel file (Attachment 4_DRAFTLEVELOFEFFORT) shows 174,200 man-hours per year for a total of 871,200 man-hours. Which is correct?

Answered By: Amy G Davis
Response Date: 6/11/2013 2:08 PM

Answer: The sources sought language was incorrect. The period of performance will be for five years, consisting of a base year and four one-year options. The estimated performance commencement date is February 2015. The level of effort per year is 174,240; totaling 871,200 man-hours for the entire effort.

Submitted By: Amy G Davis
Submission Date: 6/11/2013 2:30 PM

Question 4: It was mentioned at the Industry Day that capability statements are to be submitted via the Seaporte portal. However, the sources sought states email. Which is the required method of submission?

Answered By: Amy G Davis
Response Date: 6/11/2013 2:31 PM

Answer: Government apologizes for the confusion. The information provided at Industry Day was incorrect. Capability Statements shall be emailed to amy.g.davis@navy.mil. PLEASE NOTE CHANGE OF POC EMAIL. No longer Jill Oliver.

Submitted By: Amy G Davis
Submission Date: 6/11/2013 2:33 PM

Question 5: Tripwires were mentioned at the Industry Day with relation to the Incurred Cost and Progress Reporting CDRL. Will the tripwire information be provided as an attachment as stated at the Industry Day.

Answered By: Amy G Davis
Response Date: 6/13/2013 10:17 AM

Answer: The tripwire reference has been attached.

Submitted By: Amy G Davis
Submission Date: 6/11/2013 2:35 PM

Question 6: Is the submission date for Capabilities Statement 17 June 2013?

Answered By: Amy G Davis
Response Date: 6/11/2013 2:39 PM

Answer: Due to system issues and the inability of the Government to provide Industry Day documentation and Answers to Questions in a timely manner, the submission date for the Capability Statement HAS CHANGE to 19 JUNE 2013, 1400 EST.

Submitted By: Amy G Davis
Submission Date: 6/11/2013 2:40 PM

Question 7: What date is the determining factor for a small business on Seaporte? The proposal date? Award Date? Solicitation Release Date?

Answered By: Amy G Davis
Response Date: 6/11/2013 2:41 PM

Answer: Per the Small Business Office, it is the Proposal Receipt Date.

Submitted By: Amy G Davis
Submission Date: 6/11/2013 3:31 PM

Question 8: It was stated at Industry Day, that attendees' POC information would be possible, if they so desired? When will this be posted?

Answered By: Amy G Davis
Response Date: 6/11/2013 3:35 PM

Answer: The list has been posted. If you were not at the Industry Day but when like your POC Info posted, please email amy.g.davis@navy.mil. If you were at Industry Day and either the information provided in the attachment is incorrect or not present, please email amy.g.davis@navy.mil with the correct POC Info.

Submitted By: Amy G Davis
Submission Date: 6/13/2013 2:11 PM

Question 9: CORRECTION TO QUESTION 7

Answered By: Amy G Davis
Response Date: 6/13/2013 2:55 PM

Answer: The size standard for any business in SeaPort-e is determined by what has been certified: (1) in the basic contract of the vendor at the award of the basic contract; (2) the modification awarding the award term of original contract (effective April 2009); or (3) what was re-certifed at time for rolling admissions (if a vendor volunteered to re-certify its size standard) and a modification to the contract was issued to incorporate the change, whichever is most recent.

Submitted By: Amy G Davis
Submission Date: 6/17/2013 8:55 AM

Question 10: Many documents listed in the Sources Sought package as references are specific to the LAMPS MK III program. Will the Government provide these as GFI prior to the RFP?

Answered By: Amy G Davis
Response Date: 6/17/2013 9:00 AM

Answer: The Government intends to provide all documents via SeaPort by time of RFP issuance.

Submitted By: Amy G Davis
Submission Date: 6/18/2013 8:35 AM

Question 11: What are the requirements and process to get on the NAVSEA AIT Approved Quality Systems List?

Answered By: Amy G Davis
Response Date: 6/18/2013 8:36 AM

Answer: The requirements and process to gain NAVSEA approval of an entity's Quality Management System are defined in NAVSEA Technical Specification TS9090-310F, ALTERATIONS TO SHIPS ACCOMPLISHED BY ALTERATION INSTALLATION TEAMS, dated 22 June 2011. See paragraph 3.12 of that document.

Submitted By: Amy G Davis
Submission Date: 6/18/2013 8:35 AM

Question 12: How can we check to see if we are on the NAVSEA AIT Approved Quality Systems List?

Answered By: Amy G Davis
Response Date: 6/18/2013 8:37 AM

Answer: NAVSEA 04QX provides AIT quality acceptance and maintains the list of approved vendors on the Regional Maintenance and Modernization Coordination Office (RMMCO) website. The link is: https://rmmco.sscno.nmci.navy.mil/cgi-bin/chk_credentials?847b2

Submitted By: Amy G Davis
Submission Date: 6/19/2013 8:03 AM

Question 13: REVISION TO QUESTION 12

Answered By: Amy G Davis
Response Date: 6/19/2013 8:03 AM

Answer: Contractors are unable to check approval status until contract award. Once there is an award, the awardee is able to view the website provided in Question 12 above, after the submission of Non-Disclosure Agreement and System Authorization Access Request (SAAR) forms. Contractors are not required to be on this list prior to contract award. Contractors are only required to understand the process and have the ability to be included in this list as soon as possible after contract award. Even if a contractor is on the list prior to award, the contractor would still need to resubmit for approval to perform the specific work required by the contract.

Submitted By: Amy G Davis
Submission Date: 6/25/2013 1:20 PM

Question 14: What will the Organizationl Conflict of Issues be?

Answered By: Amy G Davis
Response Date: 6/25/2013 1:21 PM

Answer: Please see the attached Clause 5252.209-9510 which is in the current Contract Effort. It is anticipated to stay the same for this effort.

Submitted By: Amy G Davis
Submission Date: 6/25/2013 1:23 PM

Question 15: Where is the attached clause mentioned?

Answered By: Amy G Davis
Response Date: 6/25/2013 1:24 PM

Answer: Unfortunately with the sources sought event being closed at this time, the system will not allow the Government to provide additional attachments. The OCI information will be provided when the Pre-Solicitation is posted.

Submitted By: Amy G Davis
Submission Date: 8/21/2013 1:49 PM

Question 16: At Industry Day, it was the understanding that a draft RFP would be coming out about this time. Do you know the approximate date for release?

Answered By: Amy G Davis
Response Date: 8/21/2013 1:56 PM

Answer: The schedule has changed as follows: Posting of Pre-Solicitation - 1st Quarter of FY 14; Final Solicitation - 2nd Quarter of FY14; Anticipated Award - 1st Quarter FY15. The Performance Start Date stays the sames as stated at Industry Day, 01 February 2015. Please note these dates/'milestones are subject to change. If this occurs, an update via this portal will be provided.

Submitted By: Rachel's Team - INTELx
Submission Date: 9/12/2013 3:02 PM

Question 17: Can you please provide the latest estimated release date? I appreciate your insight and time.

Answered By: Kevin M Ritter
Response Date: 9/16/2013 11:08 AM

Answer: The estimated Pre-Solicitation posting is 1st Qtr. FY14. The estimated Solicitation posting is 2nd Qtr. FY14.

Submitted By: TaylorDavin - COMPASS SYSTEMS, INC.
Submission Date: 2/3/2014 1:46 PM

Question 18: Can the government confirm if a set aside determination has been made?

Answered By: Amy G Davis
Response Date: 2/10/2014 4:21 PM

Answer: This requirement will be pursued on a fair opportunity (unrestricted) basis.

File details come from the government source that posted it. Updated .