CPS SIR 6973GH-24-R-00177 Questions and Answers 10.16.24.xlsx
XLSX spreadsheet 22 KB Posted
- Attached to
- CRITICAL POWER SYSTEMS INSTALLATION SERVICES
- Solicitation number
- 6973GH-24-R-00177
About this file
This document is a set of Questions and Answers related to a Request for Proposals (RFP) for a Critical Power Systems Installation Services contract with the Federal Aviation Administration (FAA).
The key details are: This is a multiple award, Indefinite Delivery/Indefinite Quantity (ID/IQ) contract seeking project management, design, and installation/construction services for power systems and equipment at FAA facilities nationwide. There is no incumbent provider, and the estimated contract ceiling is $1,300,000,000. Proposals are due October 18, 2024 by 6pm CST. Relevant corporate experience requirements are provided, including installations of large engine generators or uninterruptible power systems configured in parallel. Various technical and administrative questions are answered, including clarification on licensing/certification requirements, site survey information, equipment documentation, and proposal formatting guidelines.
View the file
Other files
Show all 35
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Q&A
| # | Reference | Question or Clarification: | Answer: |
| 1 | [J.024] and [SOW C.3.2.6.3.1] | For CLIN engineering wages, are these assumed to be licensed professional engineers or unlicensed engineers? | CLIN engineering wages are assumed to be for unlicensed engineers. If a PE is required on a specific task order the contractor can quote the difference. |
| 2 | J.024 | Please define "Project Management Professionals". | The term has been revised to "Project Manager". Please see updated J.024 Attachment |
| 3 | [Solicitation, E, Paragraph 3 - page 25] and [J.005] | Please confirm and clarify, the installation contractor is to sign the CAI? Form 6010-5 instructions do not state that the contractor should sign the CAI, nor does the form have any spot for the contractor's signature. | Per Section E, Paragraph 3 "Before the installation contractor |
demobilizes, their site superintendent must review the CAI and sign the form. Their signature on the CAI indicates that the installation contractor acknowledges if any punch list items remain." The IDIQ site superintendent's review and signature on the CAI is required per Section E.
| 4 | [Solicitation L.4.1.3.3 - page 132] and [Solicitation clause 3.2.2.3-20 - page 135] and [Solicitation M.1.2.2 - page 140] | Will Phase II require hard copy binder submittals in addition to electronic upload, or just electronic upload? | All submittals will be electronically uploaded. |
| 5 | [Solicitation M.3.2.1 - page 141] | In the event the offeror does not have an installation with such large EGs or UPS configured in parallel, shall the offeror submit Corporate Experience that may include design of these items or installation of other similar complexity? | As stated in M.3.2.1 The Offeror must provide at least one installation project of the two (2) following classifications, |
1. Engine Generators (EGs), each 1000 kW or larger, configured in parallel;
OR
2. Uninterruptible Power Systems (UPS), each 200 kVA or larger, configured in parallel to meet the requirements for relevant corporate experience.
| 6 | [J.025] and [Solicitation L.3 - page 127] | J.025 instructions indicate the Relevant Corporate Experience form can not be modified in anyway and that you can not use more space than provided. However, the solicitation indicates there is no page limit for Relevant Corporate Experience. Please advise. | Offerors response to Volume 2 Factor 1 must be limited to the completed Form J.025 without additional attachments. Offerors must complete Form J.025 per the given instructions. As stated, Offeror must not use more space than provided and must not modify the form in anyway. |
| 7 | [SOW C.3.2.6.5.4] | When the site survey contractor is the same as the design contractor, all locations of new equipment and all locations of existing impacted may not be known at the time of the site survey. Should hazardous materials testing be done before completing the 100% design drawings in lieu of during the site visit, the same as when survey and design are awarded separately? | Please see updated SOW, Section C.3.2.6.5.4 |
| 8 | [SOW C.3.2.7.6] and [SOW C.3.2.8.6] | Will the 3/30/2012 Supremacy Clause letter from FAA Attorney Bruce Hinchey be applied to this CPS Contract, regarding state and local licensures and certifications? | The supremacy clause applies to all FAA government contracts. If an issue arises in which the IDIQ contractor is receiving push back from another authority, the IDIQ contractor is required to contact the Contracting Officer/Specialist concerning the issue. The CO/CS will reference the supremacy clause with legal and provide that authority with a supremacy clause letter. |
| 9 | [SOW C.3.2.5.1] and [SOW C.3.2.5.2] | Will site survey items a through c be provided by the FAA to the contractor prior to the site visit? | Existing items a through c, under SOW C.3.2.5.1 and SOW C.3.2.5.2, will be provided to the contractor prior to the site survey visit. |
| 10 | [SOW C.3.2.6.7.4] | Will the contractor be required to gather Mechanical/Electrical Equipment Oriented Instruction Book information on only CFE, or both CFE and GFE? | Only CFE |
| 11 | [SOW C.3.2.6.8.1] | This section references FAA Order 6950.27A. Please confirm if this order is to be used or if order 6950.27B will take precedence. | * FAA Order JO 6950.27B supersedes FAA Order 6950.27A. The Contractor will follow FAA Order JO 6950.27B. |
* See SIR attachment J.017 FAA Order JO 6950.27B - Power System Studies document if needed.
| 12 | Is there an official set aside for the project? | no set aside for this SIR. | ||
| 13 | Is there an estimated ceiling value for the multiple award IDIQ? | Ceiling value is approximately $1,300,000,000.00 | ||
| 14 | Is there a Task Order Range? | Contract is a Indefinite Delivery/ Indefinite Quantity with a Min of 1 task order, the range is unknown. | ||
| 15 | Please confirm that 10-point Times New Roman font is acceptable for tables and graphics. | Font size must be 12, in Times New Roman font | ||
| 16 | Please confirm that 10-point Times New Roman font is acceptable for headers and footers. | Font size must be 12, in Times New Roman font | ||
| 17 | Please confirm that a font size larger than 12 is acceptable for headings and cover page text. | Font size must be 12, in Times New Roman font | ||
| 18 | Please confirm that text in headers and footers can be within the required 1-inch margin. | all margins equal to 1.0 inch | ||
| 19 | Section L 3.2.2.3-15 should this be completed for the submission. | Yes | ||
| 20 | Do the margins for SF-33 need to be 1” and font 12? If so, can you provide a word document. | No | ||
| 21 | Section k AC4560 MMAC EMS & OSHMS documents- can you provide. | AC4560 references AC0090. See AC0090 on page 42 of the SIR | ||
| 22 | For the subcontracting plan how should we determine the estimated contract value? Total SIR divided by 4 for the installation CLIN by base year and each option? | Use estimated contract/ceiling value of $1,300,000,000 | ||
| 23 | Do we submit the entire SIR or sections I and K only with the SF 33, if yes to #1 then submit L also if not all sections? | The bidder is required to complete the entire SIR, including the clauses in section L. | ||
| 24 | J..025 and Relevant Corporate Experience for Phase I | * Is submission of two projects required, or can one project be submitted? | ||
| * Do we need to identify installation of parallel EGs as well as installation of parallel UPS, or just one or the other? | The offeror may provide up to (2) projects but only (1) is required. Either an E/G project OR a UPS project as described in M.3.2.1 is required. It is NOT required to submit both an E/G project and a UPS project. | |||
| 25 | Will the government please clarify if there is an incumbent providing service on this contract or is this level of effort a new need? If there is an incumbent, can the government please provide the most recent contract award number & contract value? | This is a new requirement. There is no incumbent providing service on this effort. |
File details come from the government source that posted it. Updated .