Attachment 20 36C26022Q0073 RFI List.pdf
PDF 191 KB Posted
- Attached to
- Y1DA--CON 663-20-102 Upgrade SPS OM Solicitation
- Solicitation number
- 36C26023R0021
About this file
This document contains questions and answers related to a federal solicitation for upgrades to a Secure Processing Space at a Department of Veterans Affairs medical center. The solicitation involves removing existing gypsum wallboard and flooring, installing new finishes and prefabricated showers, upgrading the physical access control system to integrate with existing infrastructure, and hazardous material abatement. Bidders asked questions through the vendor portal clarifying specifications around clean room access, duplicate documents, working hours, laydown areas and other contract requirements. The contracting officer provided responses to help ensure offerors have the necessary information to understand project requirements and submit responsive proposals by the extended deadline of November 7th, 2022.
View the file
Other files
Show all 30
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Submitted: 9/6/2022 10:09:48 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
CORPORATION
Question: 1 - Wage Determination There are two "Attachment 16 Wage Determination" documents posted on the Portal. One says General Decision Number WA20220011 08/05/2022, and the other document includes "Need UPDATE" in the document title and includes General Decision Number WA20220011 06/24/2022. Please advise.
Answered On: 9/6/2022 10:32:39 AM
Answer: The vendor portal seems to have duplicated some of its efforts in including old attachments. At this time I am unsure why these were included when this was published.
The most recent wage determination is to be used. The one labeled "Need UPDATE" was a place holder for the project review.
Submitted: 9/6/2022 10:12:27 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 2 - Attachment 2 Specifications There are two "Attachment 2" Specification documents posted on the Portal that appear to be an exact duplicate of each other. Please confirm these are identical documents.
Answered On: 9/6/2022 10:33:29 AM
Answer: The vendor portal seems to have duplicated some of its efforts in including old attachments. At this time I am unsure why these were included when this was published.
An amendment will be posted to clarify the correct attachments that will be used.
Submitted: 9/6/2022 10:18:48 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 3 - Duplicate Drawing Files The following documents posted on the Portal are posted in duplicate and each set of these duplicate files appear to be exact copies of one another: Attachment 3 CD REV1 A Sheets Pt1; Attachment 4 CD REV1 A Sheets Pt2; Attachment 5 CD REV 1 A Sheets Pt3;
Attachment 6 CD REV1 E Sheets Pt1; Attachment 7 CD REV1 E Sheets Pt2; and Attachment 8 CD REV1 E Sheets Pt3. Please confirm that each of these duplicated files posted on the Portal are exact copies of one another.
Answered On: 9/6/2022 10:33:42 AM
Answer: The vendor portal seems to have duplicated some of its efforts in including old attachments. At this time I am unsure why these were included when this was published.
An amendment will be posted to clarify the correct attachments that will be used.
Submitted: 9/26/2022 5:53:37 PM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 4 - Clean Room Amendment 0002 revised the pre-bid site visit instructions to require RSVP in advance for access to the clean room, limited to those who require access. Please clarify the clean room area(s) that require RSVP to view at the site visit (not apparent looking at the drawings, guessing that the clean room is Rooms BD-104B, BD-100C, & maybe BD-100F?). Will the Government provide pictures of the clean room and/or will we be allowed to take pictures of this at the site visit?
Answered On: 9/27/2022 12:29:43 PM
Answer: The clean spaces are as follows using drawing AD-101 as the reference drawing:
Room BD-104 Room BD-104B Room BD-100C Room BD-100D (note this is marked on the drawing as BA-100D) Room BD-100F Space BD-104D is not currently considered a clean room space at this moment. The government will not be providing any pictures. The use of photography will be allowed, guidance and conditions for photography will be provided at the Site Visit.
Submitted: 10/3/2022 10:10:35 AM By: G2 CONSTRUCTION, INC.
Question: 5 - AHERA/Hazmat Survey Please provide Good Faith ACM/Lead/Hazmat Survey for the project.
Answered On: 10/21/2022 8:58:38 AM
Answer: Good Faith Survey will be provided as an attachment when the amendment for the RFI's is posted.
Submitted: 10/11/2022 8:30:02 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 6 - Physical Access Control PACs Spec section 28 13 00 Is this project an extension of the existing VA Andover FIPS201 Continuum PACS system?
Answered On: 10/25/2022 4:04:15 PM
Answer: The intention is to install additional physical access control system to the SPS areas and to have them tied into the currently installed PACS system as installed throughout the hospital.
Submitted: 10/11/2022 8:31:19 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 7 - Physical Access Control PACs Spec section 28 13 00 Will the new Security panel communicate to the existing VA Continuum server via a VA provided network connection?
Answered On: 10/25/2022 4:04:30 PM
Answer: Yes, the new security panel will have to connect to the existing PACS server and system.
Submitted: 10/11/2022 8:31:54 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 8 - Physical Access Control PACs Will the project require any SMS Continuum security software Licenses? If yes how many.
Answered On: 10/25/2022 4:04:47 PM
Answer: No, there will not be a need to procure additional software licenses, as part of the deliverables for this project.
Submitted: 10/11/2022 8:32:33 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 9 - Physical Access Control PACs Spec section 28 13 00 Will this project require a new PACs server? If yes please clarify.
Answered On: 10/25/2022 4:05:01 PM
Answer: No, not at this time there will not be a requirement for a new server.
Submitted: 10/11/2022 8:33:09 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 10 - Physical Access Control PACs Spec section 28 13 00 Will the project require a new Continuum security workstation? If yes how many.
Answered On: 10/25/2022 4:05:12 PM
Answer: No, there is not a need to install a new security workstation for the Continuum system as a deliverable for this project.
Submitted: 10/11/2022 8:33:47 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
CORPORATION
Question: 11 - Physical Access Control PACs Spec section 28 13 00 Door hardware group specification 08 71 00 does not provide electrified hardware for all the card reader doors; will electrified door hardware and required power supplies be provided and installed by Division 8 for all card reader doors?
Answered On: 10/25/2022 4:05:40 PM
Answer: Yes, Seattle VA Medical Center preference is for only electrified door strikers with applicable panic bar hardware installed on all doors that will associated with the PAC system.
Submitted: 10/11/2022 8:34:23 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 12 - Physical Access Control PACs Spec section 28 13 00 Does the PACS system need to interface with the fire alarm system?
Answered On: 10/25/2022 4:06:02 PM
Answer: Yes, the main entrance and exit doors from the SPS spaces will be required to interface with the fire alarm system.
Submitted: 10/11/2022 8:35:27 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 13 - Physical Access Control PACs Spec section 28 13 00 Will a dedicated 120-volt power circuit be provided at any new security panel?
Answered On: 10/25/2022 4:06:19 PM
Answer: Will a dedicated 120-volt power circuit be provided at any new security panel?
Submitted: 10/11/2022 8:36:15 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 14 - Physical Access Control PACs Spec section 28 13 00 The specification calls for double pole door status switches, are these required in this project?
Answered On: 10/25/2022 4:06:34 PM
Answer: Yes, double pole door status switches will be required.
Submitted: 10/11/2022 8:44:04 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 15 - Physical Access Control PACs Spec section 28 13 00 IDS system interface, does the SMS need to interface with the IDS system? If yes please provide the make and model of the system at each location.
Answered On: 10/25/2022 4:07:03 PM
Answer: Yes
Submitted: 10/11/2022 8:45:12 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 16 - Physical Access Control PACs Spec section 28 13 00 Security Access Detection interface, does the SMS need to interface with the SAD system? If yes please provide the make and model of the system at each location.
Answered On: 10/25/2022 4:07:18 PM
Answer: No
Submitted: 10/11/2022 8:49:24 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 17 - Physical Access Control PACs Spec section 28 13 00 EPPS interface, does the SMS need to interface with the EPPS system? If yes please provide the make and model of the system at each location.
Answered On: 10/25/2022 4:07:32 PM
Submitted: 10/11/2022 8:50:21 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 18 - Physical Access Control PACs Spec section 28 13 00 Visitor management system does the SMS need to interface with a VMS system? If yes please provide the make and model of the system at each location.
Answered On: 10/25/2022 4:07:46 PM
Submitted: 10/11/2022 8:52:46 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 19 - Physical Access Control PACs Spec section 28 13 00 Time and attendance system does the SMS need to interface with a TaA system? If yes please provide the make and model of the system at each location.
Answered On: 10/25/2022 4:08:09 PM
Submitted: 10/11/2022 8:53:39 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 20 - Physical Access Control PACs Spec section 28 13 00 Real Time Guard Tour does the SMS need to interface with a RTGT system? If yes please provide the make and model of the system and each location.
Answered On: 10/25/2022 4:09:08 PM
Answer: No. The VA does not use a Real Time Guard Tour system as this time.
Submitted: 10/11/2022 8:54:45 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
CORPORATION
Question: 21 - Physical Access Control PACs Spec section 28 13 00 Elevator interface does the SMS need to interface with an elevator or system? If yes please provide the make and model of the system and each location.
Answered On: 10/25/2022 4:15:49 PM
Answer: No. The elevators in this project are strictly cargo elevators for contaminated carts coming from operation room spaces on another floor. The elevators are not rated for passengers.
Submitted: 10/13/2022 9:02:37 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 22 - Hazardous Materials Survey Spec Section 02 82 13.19 Will the VA provide a good faith (hazardous materials) survey for the work area?
Answered On: 10/25/2022 4:16:03 PM
Answer: This is similar to Question 5 and will be provided.
Submitted: 10/13/2022 9:06:38 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 23 - Asbestos Specification 02 82 13.19 The specification table of contents mentions an asbestos specification. There is no asbestos specification included in the Spec. Will the VA add hazardous materials specifications?
Answered On: 10/25/2022 4:16:48 PM
Answer: Yes. There will be an amendment posted with the revised specifications for this project on the portal.
Submitted: 10/13/2022 9:08:26 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 24 - Flooring Removal Spec Section 09 65 16 In the demolition drawings there is no mention of flooring removal.
Does the flooring get removed throughout the work space? If flooring is removed, does existing flooring adhesive have to be left with a scraped finish, or will the adhesive have to be grinded off complete?
Answered On: 10/25/2022 4:17:07 PM
Answer: Yes, to flooring removal. Yes, to being left with a scraped finish.
Submitted: 10/13/2022 9:15:09 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 25 - Demolition Load Out Times Spec Section 02 41 00 Will Demolition debris load out to be constricted to certain hours? If so, what are those daily loadout hours?
Answered On: 10/25/2022 4:17:21 PM
Answer: The expected working hours during the construction will be Monday through Friday from approximately 7am till 3:30pm. If hours will have to be adjusted due to unforeseen conditions, that can be addressed at that time.
Submitted: 10/13/2022 9:25:42 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 26 - Working Hours Are the general working hours going to 7AM to 3:30PM? If shutdowns are to be needed, can they be performed during those work hours or are they to be performed after hours/on the weekend?
Answered On: 10/25/2022 4:17:42 PM
Answer: The working hours are supposed to be 7AM to 3:30PM. Shutdowns should be expected within those working hours. If shutdowns outside of active hours or to be in the weekends, that can be addressed on a need-by-need basis with the Seattle VA Medical Center.
Submitted: 10/13/2022 9:39:45 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 27 - Laydown Area for Container Spec Section 01 00 00-17 Will there be a laydown area provided for a 40-yard debris container? If so, where will the laydown area for the container be?
Answered On: 10/25/2022 4:18:46 PM
Answer: Yes, there will be a laydown for a debris container. The plan is to have it located near the construction site by the temporary trailer if possible.
Submitted: 10/13/2022 9:45:44 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 28 - Demolition of Gypsum Board Spec Section 02 41 00 Note D02 on the demo drawings states to remove existing gypsum wall board at all existing walls. Do all remaining walls in the work area and the inside of the perimeter walls need to have the gypsum board removed?
Answered On: 10/25/2022 4:19:00 PM
Answer: Per the design firm, the D02 callout only applies to keynote locations indicated on the floor plan and related drawings.
Submitted: 10/13/2022 10:26:20 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 29 - Concrete Slab thickness on note D06 on drawing AD111 02 41 00 demolition What is the thickness of the concrete slab to be removed at note D06 on drawing AD111?
Answered On: 10/25/2022 4:19:23 PM
Answer: Condition unknown at this time
Submitted: 10/17/2022 1:08:51 PM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 30 - Finish Schedule: Prefabricated or full tile showers 09 30 13 Ceramic/Porcelain Tiling Finish Schedule calls out CT full height in showers;
elevation page shows a prefabricated shower unit, no tile in showers – confirm if shower is prefabricated or to receive tile full height Answered On: 10/25/2022 4:19:39 PM
Answer: Showers shall be prefabricated.
Submitted: 10/17/2022 1:13:15 PM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
CORPORATION
Question: 31 - Finish Schedule & Elevation Page Discrepancies: Tile cover base or RES Integral cove 09 30 13 Ceramic/Porcelain Tiling: Elevation page for restrooms shows a tile cove base versus the RES integral cove noted on finish schedule, confirm which is correct Answered On: 10/25/2022 4:19:56 PM
Answer: Finish schedule is correct.
Submitted: 10/17/2022 1:16:06 PM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 32 - Is shower pan prefabbed ?
10 21 16 Shower and Dressing Compartments Confirm shower pan is a prefabricated unit and we are not sloping RES inside the 3x3 shower areas Answered On: 10/25/2022 4:20:09 PM
Answer: As per Question 30, showers shall be prefabricated.
Submitted: 10/17/2022 2:38:03 PM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 33 - B110A Clean HAC and B118 HAC RMs Wainscotting to 4' on all walls?
09 30 13 Ceramic/Porcelain Tiling: B110A Clean Hac and B118 HAC both note CT to 4’ but no elevations are found, please confirm these two rooms receive tile wainscot to 4’ all walls Answered On: 10/25/2022 4:16:21 PM
Answer: Yes. There will be an amendment posted with the revised specifications for this project on the portal.
Submitted: 10/17/2022 2:51:00 PM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 34 - Swing space AE701 rooms not listed on finish schedule Division 09 - Finishes Swing Space AE701 rooms are not on the room finish schedule;
please confirm what if any work occurs for flooring/base/tile scope in these areas Answered On: 10/25/2022 4:20:39 PM
Answer: Space AE701 should duplicate the finishes as listed for room B122 on the finish schedule.
Submitted: 10/17/2022 2:59:58 PM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 35 - Applicable work to rooms outside of the finish schedule Division 9- Specialties Surrounding rooms not specifically listed on the room finish schedule but within the demo areas (including corridors): Please confirm what if any work is to occur in the floor/base scope or confirm no work outside of rooms called out on finish schedule.
Answered On: 10/25/2022 4:20:57 PM
Answer: There is no major work outside of the spaces listed in the finish schedule.
Submitted: 10/18/2022 10:12:48 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 36 - Acceptable Automatic Door Operator Manufacturers Section 08 71 13 Automatic Door Operators The specs do not list specific manufacturers it just says, “Provide door operators from one manufacturer”. Will Horton operators be accepted?
Answered On: 10/26/2022 11:27:51 AM
Answer: The preference per the specifications is to have all automatic door operators to be from one manufacturer. Review with the Seattle VA Medical Center Maintenance and Operations staff the primary manufacturer for ADOs is Horton and Stanley for doors with ADOs attached to them.
Submitted: 10/18/2022 11:25:49 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 37 - Determination of which doors have auto operators Division 08 71 00, 08 71 13 There is no mention of auto operators in the Door Hardware section Hardware Groups other than the “ADO” note right before getting into the actual groups. I did see something about ADO in the Integrated Door Assemblies section Hardware Groups, but it doesn’t help much because those groups do not show up on the Door Schedule to help determine which doors require operators. Could you please explain which groups to use/how to determine which doors have auto operators (if any doors do)?
Answered On: 10/26/2022 11:28:08 AM
Answer: Review of the door schedule shows that the doors marked with comments as being equipped with “Motion Sensing Activators” comment will require ADO systems installed on them.
Submitted: 10/21/2022 3:40:09 PM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 38 - Potential for another Site visit In the event of the project being pushed, would it be possible to have another site visit be scheduled?
Answered On: 10/24/2022 11:18:55 AM
Answer: An amendment will be published by COB 10/25 to extend offers by two weeks.
Another site visit will not be scheduled.
Submitted: 10/25/2022 8:56:49 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 39 - EPPS Interface Section 28 26 00 - Does the SMS need to interface withthe EPPS system? If yes please provide the make and model of the system at each location.
Answered On: 10/25/2022 4:21:35 PM
Answer: This is similar to question 17. Please refer to answer for that question.
Submitted: 10/25/2022 9:02:58 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 40 - Visitor Management System Section 28 05 00-06 Common work results for electronic safety and security: Visitor management System- does the SMS need to interface with a VMS system? if yes please provide the make and model of the system at each location.
Answered On: 10/25/2022 4:21:50 PM
Answer: This is similar to question 18. Please refer to answer for that question.
Submitted: 10/25/2022 9:08:39 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
CORPORATION
Question: 41 - Time and Attendance system Section 28 13 00 Physical access Control Systems - Time and attendance system: Does the SMS need to interface with the TaA System? If yes please provide the make and model of the system at each location.
Answered On: 10/26/2022 11:28:32 AM
Answer: This is similar to question 19 and review that answer.
Submitted: 10/25/2022 9:11:07 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 42 - Real Time Guard Tour System 28 13 00 Physical Access Control System: Real time Guard Tour- Does the SMS need to interface with a RTGT system? if yes please provide the make and model of the system and each location.
Answered On: 10/26/2022 11:28:48 AM
Answer: This is similar to question 20 and review that answer.
Submitted: 10/25/2022 9:14:11 AM By: ADVANCED TECHNOLOGY CONSTRUCTION
Question: 43 - Elevator interface Elevator interface: Does the SMS need to interface with an elevator or system? If yes, please provide the make and model of the system and each location.
Answered On: 10/26/2022 11:29:01 AM
Answer: This is similar to question 21 and review that answer.
File details come from the government source that posted it. Updated .