AS0617179 Bidder Questions and Answers4 Pa.pdf

PDF 195 KB Posted

Attached to
Z1DA--PN: 618-CSI-230, Upgrade Cath Lab (MPLS)
Solicitation number
36C26325B0017
Issued by

About this file

This document is a Pre-Bid Request for Information (RFI) with Questions and Answers for the Upgrade of Cath Lab #4 at the VAMC Minneapolis, Project #618-CSI-230. The document contains 26 technical questions and detailed responses from the VA, addressing critical construction and installation details for the project. Key topics include fire barrier construction, steel angle connections, rod hanger mounting, specification revisions, and resinous flooring requirements.

The questions primarily focus on specific technical details such as interstitial space construction barriers, steel angle attachments, mounting requirements for equipment and accessories, and flooring specifications. Many responses indicate that revised details, specifications, and clarifications will be issued in Addendum #1, including updates to specification sections for metal fabrications, fireproofing, and epoxy flooring. The VA provides technical guidance on rod hanger connections, concrete drilling procedures, and acceptable flooring products like the DUR A FLEX Decorative trowel quartz system and Resuflor Screed III system.

View the file

Other files

File Type Posted
36C26325B0017 0004.docx DOCX document
AS06_Revised UPGRADE CATH LAB4_FINAL ADDEDDUM_Pages 46.pdf PDF
AS06UPGRADE CATH LAB4FINAL ADDEDDUM 105.2.pdf PDF
AS02UPGRADE CATH LAB 4FINAL CDsSPEC VOL 2Pages 674.pdf PDF
Copy of AS06JV RFIs MNVA Cath Lab.xlsx XLSX spreadsheet
36C26325B0017 0003.docx DOCX document
36C26325B0017 0001.docx DOCX document
36C26325B0017 0002.docx DOCX document
S06_ Drawings_230027360VLF2_18 Pages.pdf PDF
S02 4 Attachment 1 Single Source Justification MPT to SAT - Door Closer signed Redacted.pdf PDF
S02_UPGRADE CATH LAB 4_FINAL CDs_SPEC VOL 2_01 31 2025r_640 Pages.pdf PDF
S02 5 Attachment 1 Single Source Justification MPT to SAT - Door Operators Signed Redacted.pdf PDF
S02 3 Attachment 1 Single Source Justification MPT to SAT - Data Jacks signed Redacted.pdf PDF
S02_UPGRADE CATH LAB 4_ FINAL CDs_SPEC VOL 1_01 31 2025r_316 Pages.pdf PDF
S02_Construction SOW_3 Pages.pdf PDF
S02 2 Attachment 1 Single Source Justification MPT to SAT - Card Readers signed Redacted.pdf PDF
S02_SOW_Brand Name Items_1 Page.pdf PDF
S02_VA6500 Appendix C 1 - 1 page.pdf PDF
36C26325B0017_1.docx DOCX document
S02 1 Attachment 1 Single Source Justification MPT to SAT - BAS signed Redacted.pdf PDF
S02 8 Attachment 1 Single Source Justification MPT to SAT - Nurse Call signed Redacted.pdf PDF
S02 6 Attachment 1 Single Source Justification MPT to SAT - Electrical Distribution Panels signed Redacted.pdf PDF
S02 NARA Language for Contracts.pdf PDF
S02_Wage Determination_9 Pages_06.13.25.pdf PDF
S02 7 Attachment 1 Single Source Justification MPT to SAT - Fire Alarm System signed Redacted.pdf PDF
S02 9 Attachment 1 Single Source Justification MPT to SAT - Scrub Sinks signed Redacted.pdf PDF
Show all 26

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

13605 1st Avenue North Suite 100, Plymouth, MN 55441 P 763.412.4000 F 763.412.4090 ae-mn.com

PRE-BID RFI QUESTIONS AND ANSWERS

Upgrade Cath Lab #4

VAMC Minneapolis

Minneapolis, MN

Project #618-CSI-230

Question 1. Drawing detail 5 / GC131 shows a 1-hour construction barrier. With the existing interstitial space, this detail is not constructable. Can the VA please provide an updated detail?

Answer: The interstitial level deck is 1-hour rated. The 1-hour construction barrier shall terminate at the underside of this deck and sealed to meet the rating indicated on the drawings.

Question 2. If fireproofing repair is required, can the VA please provide a specification for fireproofing?

Answer: Spec Section 07 80 00 Applied Fireproofing will be issued in Addendum #1.

Question 3. Spec Section 05 50 00 Metal Fabrications Section 1.1B.1, indicated this section is for wall and ceiling mounted items. Does this spec section apply for the lead lined door assembly in Detail 2/AE601?

Answer: Yes, Specification Section 05 50 00 Metal Fabrications will be revised in

Addendum #1 to include this scope.

Question 4. Detail 2 / AE601 shows 2 ½” x 2” x 3/8” steel angles attached to the floor and the ceiling.

Can the VA please provide connection details?

Answer: Revised details and specifications will be issued in Addendum #1.

Question 5. Detail 2 / AE601 shows 2 ½” x 2” x 3/8” steel angles attached to the floor and the ceiling.

Can the VA please provide a detail for the connection to the interstitial space?

Answer: Revised details and specifications will be issued in Addendum #1.

Question 6. Detail 2 / AE601 shows 2 ½” x 2” x 3/8” steel angles attached to the floor and the ceiling.

Does this connection need to run from the structural concrete floor, through the interstitial space, and attach to the structural floor above?

Answer: No, revised details and specifications will be issued in Addendum #1.

Question 7. Detail 2 / AE601 shows 2 ½” x 2” x 3/8” steel angles attached to the floor and the ceiling. Is connection to the existing interstitial beams acceptable?

Answer: Yes, revised details and specifications will be issued in Addendum #1.

Question 8. Can the VA please provide an accessory backing detail for wall mounted accessories?

Answer: Backing details will be issued in Addendum #1.

Question 9. Detail 1 / AE131 shows note FL10 in room 3J140A. This note appears to be for a door. Is there to be a door in this location?

Answer: Note indicated at this location should be FL11. This note will be revised in

Addendum #1.

Question 10. Note FL6 on drawing AE131 indicates a new scrub sink is to be installed. What is the backing requirements for this scrub sink?

Answer: Backing details will be issued in Addendum #1. General Contractor to coordinate backing requirements with sink manufacturer.

Question 11. Note FL3 on drawing AE131 indicates to reinstall lead apron racks. What are the backing requirements for the lead apron racks?

Answer: Backing details will be issued in Addendum #1.

Question 12. Detail 11 / AE211 calls for an in-wall support bracket. Can the VA please provide the details of this bracket?

Answer: Revised details will be issued in Addendum #1.

Question 13. Detail 7 / AE211 shows a 48” Desk. What are the details of this desk and who is this provided by?

Answer: Desk to be provided by the VA. The note will be revised in Addendum #1 for this to be NIC.

Question 14. Drawing AE 211 details 1 and 7 show large monitors. What are the mounting requirements and backing requirements for these monitors?

Answer: Backing details will be issued in Addendum #1.

Question 15. What are the backing and mounting requirements for the equipment on the equipment list on drawing QH130?

Answer: Backing details will be issued in Addendum #1. General Contractor to coordinate backing requirements with equipment manufacturer.

Question 16. Are the ¾” dia rod hangers indicated on drawing S101 to be mounted to the interstitial beams?

Answer: S201 calls for the ¾” dia. Rod hangers. Detail 1/S201 shows the rod attaching to a 4” section of steel tube with a nut and washer, the steel tube is welded to the existing interstitial beam. This is similar to how the original rods were connected per the existing structural drawings.

Question 17. Can the VA please provide a connection detail for the ¾” dia rod hangers indicated on drawing S101?

Answer: S201 calls for the ¾” dia. rod hangers. Detail 1/S201 shows the rod attaching to a 4” section of steel tube with a nut and washer, the steel tube is welded to the existing interstitial beam. Additionally, detail 2/S201 shows the top of the hanger rod connecting with a coupler to the threaded rod anchor that is drilled and epoxied into the existing concrete beams.

Question 18. Are the ¾” dia rod hangers indicated on drawing S101 required to go through the interstitial and mount to the structural concrete floor above the interstitial space?

Answer: The ¾” dia. rod hangers are connected to the top of the interstitial beams per detail 1/S201 and connected to the bottom of the concrete floor beams per detail

2/S201.

Question 19. Is it acceptable to drill the hole 1’3” into the structural concrete for the ¾” dia threaded rod as indicated on detail 2/S101?

Answer: Yes, it is acceptable to drill and epoxy the ¾” dia. threaded rod per detail

2/S201. The lap slices in the concrete beam should be stacked vertically due to the original connections using inserts in this area. We recommend scanning for rebar prior to drilling to ensure that no rebar is hit while drilling.

Question 20. What kind of anchors will be required for the ¾” Rod hangers? All the canon drawings state we must meet the anchorage hardware per the structural engineer of record.

Answer: Refer to the answer for Question 17.

Question 21. Does the project require Specification Section 09 67 23.30 for the epoxy floor?

Answer: Specification Section 09 67 23.30 will be issued in Addendum #1.

Question 22. If Room 3J-140 Cath lab is classified as a surgical suite, does the resinous floor need to be applied in a screed and trowel method as in VA TIL Specification 09 67 23.30 - Section

2.1.C.2.c?

Answer: Yes, Specification Section 09 67 23.30 will be issued in Addendum #1.

Question 23. Current project specification 09 67 23 Section 2.1.A.1.b calls for a broadcast aggregate. Is this acceptable for Room 3J-140 Cath Lab?

Answer: No, Specification Section 09 67 23 will be replaced with 09 67 23.30 in

Addendum #1.

Question 24. The materials schedule on drawing AF101 calls for RES-1 and RES-2 to be DUR A FLEX

Decorative trowel quartz system. Is this product acceptable to the VA?

Answer: Yes, resinous floor products requested by MPLS VA Interior Designer during

100% Review.

Question 25. Specification Section 09 67 23 Section 2.1 calls for DUR A FLEX Hybri-Flex EQ (self-Leveling broadcast quartz). Is this product acceptable to the VA?

Answer: No, self-leveling broadcast quartz is not acceptable per Section 09 67 23.30.

Sherwin Williams has recommended the Resuflor Screed III system in replacement of this product.

Question 26. Is the specified resinous flooring allowed to be installed as scheduled with integral base as indicated in detail 2/AF101?

Answer: Yes, integral base is allowed for both RES-1 and RES-2.

File details come from the government source that posted it. Updated .