QandA W564KV20R2000 Solicitation 17Apr2020.pdf
PDF 107 KB Posted
- Attached to
- Facilities Maintenance and Repair, Base Maintenance Services for US Army Garrison Rheinland Pfalz, Germany
- Solicitation number
- W564KV20R2000
About this file
This solicitation seeks proposals for facilities maintenance and repair base maintenance services for the US Army Garrison Rheinland Pfalz in Germany. The services include maintenance and repair of buildings, grounds, roads, utilities and emergency response. The performance work statement outlines requirements for management, staffing, work orders, safety and quality control. Proposals are due by 14 May 2020 and the contract will be awarded for a one year base period and four one-year options. Offerors must provide pricing for all resources necessary in the price book format using fully burdened rates and including other direct costs. Experience and past performance on similar facilities maintenance contracts will be evaluated. The document includes questions and answers providing additional details on staffing, pricing and contract requirements.
View the file
Other files
Show 40 more
Latest 50 of 304 listed here. See the rest on GovTribe.
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Topic Category Reference
Document/Information Question Answer
Attachment 07
Attachment 07, RFP L.6.b. 5) Section 5 - Past Performance
Questionnaire, pages 102-103 Would the Government please release Attachment + 07 Past Performance Evaluation Questionnaire Form as a Microsoft Word document?
Attachment 07 Past Performance in Microsoft Word format will be uploaded to SAM.
Emergency Orders Attachment 03 Can the Government provide additional information pertaining to Attachments 03, 1,000 Emergency Orders per year by trades?
The Government will not provide a breakdown by trade category for estimated or past Emergency Orders.
Extend Proposal Due Date
General
As a result of the COVID-19 pandemic, worldwide restrictions for travel, mandatory workforce shortages, and limited contact with individual workforces, offerors will be significantly challenged to provide the best value solution to the Government. Would the Government please consider extending the proposal due date?
RFP extended 30 days through 14May2020.
Extend Proposal due date
General
Given the worldwide COVID-19 pandemic, the following conditions exist:
- Limitations on Interviewing and testing Key Personnel
- No travel allowed for proposal and capture teams
- Minimal in-office collaboration between teammates
- Limited ability to do internet-based solutioning
- No travel between Germany and other locations
For all of these reasons, compounded by the Government's (expected) similar difficulties in having time to respond to questions in a timely manner, we respectfully request a 45 day extension and adjusted submittal date of 30 May 2020. Reference: "RFP due 14 April 2020". Worldwide Coronavirus restricts travel and in-person office work.
RFP extended 30 days through 14May2020.
Extend Proposal due date
General Given the complexities associated with the Coronavirus (COVID-19), will the Government grant a 30-day extension to the proposal due date?
RFP extended 30 days through 14May2020.
Price Book Price Book, Year 1 Can the Government please clarify that the formulas for these CLINs is correct? Is it the Government’s intent that the maximum 90-day transition period is the reason for the formula for the CLINs being divisible by nine (9)?
Yes the formula is correct. The first year of the 5-year ordering period includes the Phase-In. Therefore CLINs 0002-0022 for year 1 are for 9 months.
PWS
PWS Annex A para 2.1.11.1.1, pg 22; and Attachment 05 – Key Personnel and Qualification
Requirements
Background: The referenced PWS paragraph requires a Program Manager and Alternate Program Manager. However, Attachment 05 lists a Project Manager/Alternate Project Manager.
Question: Will the Government please confirm that although the requirements are identical, these are two separate positions.
Attachment 05 posted with the solicitation lists Program Manager/Alternate as the position title which corresponds with the PWS. Both are separate positions.
PWS
PWS Annex A, para 2.1.11.1.1, pg 22; and Attachment 05 – Key Personnel and Qualification
Requirements.
Background: RFP states "Offeror shall identify all key personnel .."
Question: Can the Government please clarify how an offer should identify Key personnel listed in Attachment 05?
Offeror shall identify key personnel to the extent that demonstrates that offeror's staffing plan is viable and provides qualified personnel over the life of the contract.
PWS
PWS Annex A para 2.1.11.1.1, pg 22; and Attachment 05 – Key
Personnel Qualification Requirements 1.
Background: The referenced PWS paragraph requires a Program Manager and Alternate Program Manager. However, Attachment 05 lists a Project Manager/Alternate Project Manager.
Question: Will the Government please confirm that these are two positions?
Attachment 05 posted with the solicitation lists Program Manager/Alternate as the position title which corresponds with the PWS. Both are separate positions.
Quality Control Plan
Attachment 02, Deliverables, # 0002, Quality Control Plan and
PWS Annex A, paragraph 2.1.9.2, Background: These two references to the Quality Control Plan (QCP) and the Deliverable are in conflict. One requires submittal with the proposal, while the other requires submittal within 30 calendar days after date of contract award.
Question: Will the Government please clarify if the QCP is required with the proposal, and if so, where offerors are to place this information?
Attachment 02, Deliverable 0002 will be revised. A draft QCP is not required with proposal.
Quality Control Plan Attachment 02 and Section L.4
Attachment 02 states Offerors should provide a draft Quality Control Plan in the proposal. However, there is no guidance to where Offerors should provide this document. Can the Government please provide guidance?
Attachment 02, Deliverable 0002 will be revised. A draft QCP is not required with proposal.
RFP Section L What is the font requirement for graphic captions? Section L.2.b states 12-point font except "within graphics is at the discretion of the offeror". Anything that is not "within" a graphic is 12-point font.
RFP Section L What is the font requirement for callout/focus boxes? Section L.2.b states 12-point font except "within graphics is at the discretion of the offeror". Anything that is not "within" a graphic is 12-point font.
RFP RFP, page 108
Please clarify aggregate value inconsistencies between Section L/M. The difference in Sections L and M for aggregate value is between Experience and Past Performance.
For Experience: "The Governement will not consider the aggregate value of multiple contracts to determine relevant size." This wording is identical in Sections L and M.
For Past Performance: "The Government will consider the aggregate annual value of multiple contracts to determine relevant magnitude."
This wording is identical in Sections L and M.
RFP RFP
Is there a possibility to submit a partial offer, for example just to maintain the green areas only or the electrical installations in the buildings?
Section M (Basis for Award) begins by stating, "The contract will be awarded to a single offeror . . ."
SAM Posting SAM Posting
Background: UPDATE 10-MAR-2020: Solicitation is released. See attached solicitation documents. Offerors are on notice that none of the information previously provided in regards to this solicitation is binding to the Government.
Question: Would the Government please confirm that any Questions and Answers released or received during the Draft solicitation period are to be considered non-binding, and that offerors are permitted to ask questions previously answered in response to the Draft solicitation(s), because those answers are non-binding regarding the Final solicitation?
Yes, Questions and Answers released or received during the Draft solicitation period are non-binding, and offerors are permitted to ask questions previously answered pertaining the Draft solicitation.
Section A Section A3 Can the Government please identify the currency (USD or EURO) of the provided compensation in the TMC 613a Employees_CY2019 attachment?
The data provided by the incumbent in attachment "TMC 613a Employees_CY2019" is in Euros. Review additional 613a data provided by incumbent, to be uploaded to SAM.
Section J RFP Section J, List of Documents, Exhibits and Other Attachments, pgs 75- 79, Will the Goverment please confirm the number of files released with the solicitation.
Several Attachments and Technical Exhibits appear to skip sequences, or please confirm that all released documents reflected in Section J is accurate.
TE-4016 was the only TE missing and will be uploaded to SAM.
Section L Section L, page 98 Please clarify if subcontractor letters of commitment are included in Volume I page count?
Subcontractor letters of commitment are not included in page count for Volume I.
Section L Section L, page 97, Volume I Technical a5; PWS 2.1.11.1.8
Since an OCI Plan may be very detailed, we respectfully request that the Offeror's OCI plan be excluded from the page count for Volume I, or that this requirement be moved to Volume IV (Contracts Volume). Reference: "5) Offeror's OCI Plan and specifically its approach to fulfilling the requirements for Work Estimation ( PWS Annex A, Section 2.3.7.1.4 ) while ensuring that there is no Organizational Conflict of Interest with the pricing and performance of Project Work Orders ( PWS Annex A, Section
2.1.7.2.5 and 2.1.7.2.6 ). Offeror shall describe processes that will be implemented in the contract to avoid potential OCIs and identify the resources it will use in executing its OCI plan during the performance of the contract."
The Offeror's OCI Plan is included in the page count for Volume I. Ten additional pages will be added to the total page count for Volume I to change from 120 to 130 page limit.
Section L Section L Will the Government consider allowing bidders to include a 2 page Executive Summary for the Technical Volume (Vol. I) outside of page count?
No, Offeror is not allowed to include an Executive Summary.
Section L Section L.6.b.3, Page 102
Background: Per the RFP: "Offeror shall provide an outline of how the effort required by the solicitation will be assigned for performance within the Offeror’s corporate entity and among the proposed subcontractors."
Question: This language speaks to K-Town and not the PP citation.
Will the Government please revise/clarify that this section should adress the subcontractors used on each Past Performance citation?
The requirement under this section is for the offeror to identify its subcontractors and the work in the PWS that the subcontractors will perform.
Section L Section L.3.a. and L.3.b Will the Government please verify if MS Word documents are to be submitted in .doc or .docx 2016 compatible format?
The offeror can decide whether to submit MS Word documents in .doc or .docx 2016 compatible. MS Word is backward compatible.
Section L Section L.3.a, page 93 Please confirm that 11x17s are permitted for Organizational Charts and large tables and count as 1 page.
Section L.2.b and L.3.a will be amended to allow 11"x17" for graphics, charts, and tables; and counts as 1 page.
Section L Section L.4.5, page 97
Question: Will the Government please clarify the OCI plan requirement. The RFP appears to address work estimation and pricing. Please confirm that the OCI plan should apply to FAR 45.3 requirements (authorizing the Use and Rental of Government Property)?
The OCI plan required under Section L has no relationship with FAR 45.3.
Section L RFP L.4.a.2.i, pg 96 and
Attachment 05
Will the Government please confirm that résumés, required licenses, and certifications are required for the Program Manager and the Alternate Program Manager positions only. Offerors are not required to provide résumés for other Key Personnel listed in Attachment 05?
The Government confirms that resumes, to include applicable licenses and certifications, are only required for the Program Manager and the Alternate Program Manager positions.
Section L Section L.2.f, pg 93
Background: Currency: Offers submitted in response to this solicitation shall be in Euros.
Offers received in other than Euros will be rejected
Question: Will the Government please confirm that payment to the contractor is made in Euros?
Contract payment will be made in Euros.
Section L Section L.1.b, page 92 and L.3.b, Should Offerors submit Volume 1a as a separate document?
Section L.3.b states, "Proposals shall include separate electronic files for each volume." For each Volume the Offeror can use its own discretion how many separate documents to send.
Section L Section L.3.a, page 94 The solicitation states all pages must be 8.5” x 11”. Will the Government allow Offerors to use 11” x 17” for complex graphics (organizational chart, transition-in schedule, etc.)?
Section L.2.b and L.3.a will be amended to allow 11"x17" for graphics, charts, and tables; and counts as 1 page.
Section L Section L.3.a, page 93 The solicitation states pages must be 8.5" wide by 11" high. Can Offerors include graphics, charts, and tables in landscape mode?
Section L.2.b states, "Graphics, photos and charts may be landscape and may use color."
Section L Section L.3.e, page 95
The solicitation states, “company identifying information shall be limited to the cover page of the submitted proposal of each section with the exception of the SF 33 and the content under Subfactor 1b (Experience), or as otherwise requested.” Can the Government clarify this requirement? Should Offerors not include their name in the text of the proposal at all? If so, how should Offerors refer to themselves?
Use of your company identifying information is limited according to L.3.e. To identify your company within the text of the proposal you can use a generic term such as "our company" or "our team". How you address your company in generic terms is up to your discretion.
Section L Section L.6, page 100 The first requirement for Volume III is a list of relevant contracts. Is this the same requirement as outlined in Section L.4.b (Experience)?
Experience in Volume I, L.4.b, and Past Performance in Volume III, L.6, are not the same requirement.
Section L Solicitation, Section L, 5, paragraph 2, page 99
Background: The instructions state offerors “shall include pricing for all resources necessary to accomplish work required by the PWS. This include fully-burdened rates and other direct costs (ODCs).”
Question: Will the Government please instruct bidders on which CLIN offerors are to use when applying pricing for ODCs?
Section L.5.a is specific to the Price Book. Section L.5.a.2 is instructing that pricing in the Price Book must include "fully burdened rates and other direct costs (ODCs)." It is the Offeror's discretion to determine their pricing strategy and fully burdened rates. ODCs will not be paid separately. ODCs must be included in pricing within the Price Book.
Section L Section L.7 (p. 103)
Background: RFP Section L.7 states, in part, “Each offeror shall complete (fill-in and signatures) the solicitation sections indicated below using the file (without modification to the file) provided with the solicitation.
Question: Will the Government please clarify if offerors are expected to complete fill-ins for clauses incorporated by reference in sections I and K, or if offerors are only expected to fill in full text clauses included in section K, so as to not modify the file provided with the solicitation?
Offeror is required to be registered in SAM. Therefore, offeror is not required to fill-in provisions in Section K. Offeror shall only submit the complete fill-in under 252.229-7001. Section L will be revised to reconcile with this answer.
Section L RFP Section L, L.1.a Submission
Background: The Final solicitation specifies that proposals shall only be submitted via email. Based on the estimated size of offeror proposals, this may cause information to be lost through email transmission.
Question: Will the Government consider changing the primary proposal submission method to DoD SAFE? It benefits both offerors and the Government by validating submission times, file size, naming conventions, and file quantities. The RFP states servers routinely block files over 7MB; this method will provide all offerors and the Government the ability to validate submissions at one time rather than across multiple emails and help eliminate the potential for incomplete submissions.
Section L will be revised to allow for the submital of offers by Department of Defense Secure Access File Exchange (DoD SAFE). Each file can be no greater than eight (8) MB.
Sheet1
File details come from the government source that posted it. Updated .