Contractor Questions and Government Answers.doc
DOC document 55 KB Posted
- Attached to
- Award Notice for Andrews AFB & Bolling AFB Simplified Acquisition of Base Engineering Requirements (SABER)
- Solicitation number
- FA4416-08-R0010
View the file
Other files
Show all 33
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
QUESTIONS AND ANSWERS
SOLICITATION FA4416-08-R-0010
6 JUNE 2008
Question 1: Please provide “ETL Engineering Technical Letter 12/02. This document is not provided in the Request for Proposal.
Answer 1: Please see the attached document labled “ETL Engineering Technical Letter 12-02”.
Question 2: Please provide “As Built” drawings of existing utilities. This will be required for determining the path of the new underground utilities.
Answer 2: Please see the attached document labled “Existing Utilities As Builts”.
Question 3: Government furnished drawings refer to “New location of televisions” and “New personnel computer stations”. Can you please provide clarification on who is to provide electronic systems and who will be responsible for providing connectivity?
Answer 3: Contractor will be responsible for providing connectivity of existing televisions and computers.
Question 4: If we are to provide new electronic systems can you please provide information on the type of electronic systems required and sequence of performance for each respective requirement.
Answer 4: No new electonic systems are needed. Moving existing systems.
Question 5: Section 2.9 of Existing Conditions: Regarding communication wiring can you please provide clarification on what are the requirements for servicing of the communication system.
Answer 5: The communications system should follow the ETL 12/02 standards and requirements.
Question 6: Section 12.1 of Furnishings: Please clarify if the design of the new service counter will require meeting the American with Disability Act Requirements (ADA).
Answer 6: The new service counter will need to meet ADA Requirements.
Question 7: Section 12.3 of Furnishings: Please clarify if a temporary guard station and associated equipment will be required for relocating of the existing guard station equipment.
Answer 7: Yes, a Temporary Guard Station will be required while relocating existing guard station.
Question 8: Section 26.1 of Electrical: Please clarify if the existing electric panel has sufficient power to support new electric requirements.
Answer 8: Yes the existing electrical panel can meet the requirements.
Question 9: Section 26.2 of Electrical: Please provide requirements for providing raceway for electric and communication.
Answer 9: The raceway needs to meet the NEC requirements.
Question 10: Section 26.3 of Electrical: Please provide electric wiring requirements for existing security station.
Answer 10: The wiring needs to meet the NEC requirements.
Question 11: Section 27.1 Communication: Please clarify if we are to provide final connection to communication equipment.
Answer 11: Yes the contractor is to provide the final connection to communication equipment. The Communications Squadron will perform the cross connects.
Question 12: May we have the copy of the color blue print and also the addendum(s) Solicitation Number: FA7012-08-R-0001Solicitation Number: FA7012-08-R-0001(s) for Solicitation Number: FA7012-08-R-0001.
Answer 12: The drawings posted on www.fbo.gov are in color. Please utilize those. Solicitation number FA7012-08-R-0001 does not pertain to this acquisition. Please contact the 11th Contracting Squadron at Bolling AFB, DC.
Question 13: Please clarify the requirements for the new service counter / information center referenced in the Attachment 7, page 4 of 5, section 12.1. (Match existing finishes?, Storage requirements?, Elevated platform?, Tele/Data requirements?, etc.)
Answer 13: Service counter requires about 8’ of desk area must be ADA accessible, and must counter cover above desk area for the privacy of employees, similar to the PAX reception counters. Three computers 3 phones and one fax machine, two Kiosks 4 bin areas and 8 draws to support files.
Questions 14: Please provide the product information for the existing wall covering. Attachment 7, page 3 of 5, section 2.7 indicates new wall covering to match existing.
Answer 14: There is none Question 15: Please provide details as to the construction of the Service Counter, Security Station and SAMPAX Counter casework to aide in developing a plan to relocate these furnishings. How are they attached floor? Are they modular units that can be disassembled and relocated for reassembly?
Answer 15: The counters are custom case work and cannot be dissembled; they are not bolted to the floor. See Question 13.
Question 16: Please provide details on how the existing seating to be removed is fastened to the floor.
Answer 16: Seating is not bolted to the floor its to be removed and turned over to the Government.
Question 17: Is the seating scheduled for removal turned over to the Air Force or should the contractor dispose of the seating?
Answer 17: Seating is not bolted to the floor its to be removed and turned over to the Government.
Question 18: Please provide details for how the storefront wall assemblies are attached to the flooring. Should the contractor anticipate that the storefront is attached atop the floor finish or is the floor tile run to the storefront framing?
Answer 18: The store front system is attached to the floor and ceiling using a track system. The contractor should make sure the storefront system is properly secure.
Question 19: Does the Air Force expect to provide any attic stock finishes (carpet, floor tile, wall covering) to aide in patching finishes where materials are relocated?
Answer 19: No.
Question 20: Is there a base requirements contractor responsible for all communications infrastructure? If so, does the SABER contractor have to use or coordinate with the requirements contractor for installation of new communications wiring and terminations? Please provide the contact information for the requirements contractor, if present.
Answer 20: Please refer to the ETL Letter provided Question 21: Are the existing personnel computer stations to be disposed of or turned over to the Air Force?
Answer 21: If your talking about the counters, the unused sections are to be disposed of.
Question 22: Does the existing service counter section to be removed for relocation of the SAMPAX counter get turned over to the Air Force or should the contractor dispose of the unused section?
Answer 22: Dispose of unused section Question 23: Will the Air Force be relocating telephones, radios and computers/monitors/printers or should the contractor include this work in the scope for the project?
Answer 23: The Air Force will move their own equipment Question 24: At the site visit, it was noted there is a communication/power raceway integral to the service counter. Please indicate from which direction the communication and power wiring are fed from in the raceway.
Answer 24: North and South of the counters because they are in sections
Question 25: Please provide information on the power and telephone/data requirements for the personnel computer stations, the information kiosks, and the SAMPAX Counter.
Answer 25: There are no special power requirements other than what’s there they have three computers a couple of phones, two fax machines and that about it.
Questions 26: Please indicate which electric panel to use to feed new power requirements and provide details on the panel (size, spare capacity, etc.).
Answer 26: It should be the same panel in use Question 27: Please provide information on how the project should be phased to accommodate construction. At the site visit, it was noted that the area will remain operational throughout construction. At what time should the contractor anticipate materials may be relocated and how long can the various systems be offline during the relocation process?
Answer 28: 48 hours, temporary phone lines and computer stations and power must remain in place while the contractor is relocation the Stations. It’s probably best to pre-wire all new areas before totally disconnecting everything.
Question 29: At the site visit, it was noted that the existing guard station is the monitoring / operation station for an exterior security gate. Please provide information relative to the power and raceway requirements to monitor and operate the gate. Where is the existing wiring fed from at the guard station?
Answer 29: Still working on as builds with our drafting section.
Question 30: Please provide manufacturer information and model numbers for the existing metal detector and x-ray machines to be relocated.
Answer 30: Information not available Question 31: Is the metal detector and x-ray machine under warranty?
Answer 31: No
Question 32: Do any service contracts exist for this equipment?
Answer 32: No
Quesiton 33: Are there any requirements for non-normal working hours for the demonstration project?
Answer 33: No
Question 34: Please indicate where the contractor staging area (dumpster, vehicle access, and material staging area) will be.
Answer 34: Outside the building in the parking area/ eating area
Question 35: For the above solicitation, will any furniture be ordered for the spaces at a later date?
Answer 35: Furniture is not included in the requirements for this solicitation.
Question 36: In the solicitation it mentions a site visit and I was wondering when you are planning to schedule that meeting. I would like to attend and better prepare myself for this opportunity.
Answer 36: The site visit was conducted on May 27th. No additional site visits are planned at this time.
Question 37: We are preparing to send Attachment 5 PPQs to our references as part of our bid package for the SABER IDIQ (FA4416-08-R-0010 ) at Andrews AFB and Bolling AFB. I noticed in Section A of the PPQ that Line J refers to SECTION B of the Questionnaire. There appears to be no SECTION B. There is a page titled "Additional Information," but no SECTION B.
Answer 37: An amendment which includes the correct version of the PPQ has been posted to www.fbo.gov.
Question 38: I noticed on page 41 of the solicitation that if a teaming arrangement is contemplated, our teaming party would also need to provide a list of past and present relevant contracts (no more than 10). We are working closely with a design consultant for this proposal and would like to include some of the firm's relevant contracts. My question regards the page count for Volume 1. Do we each have a 15-page maximum for Volume I or do we have a 15-page maximum combined?
Answer 38: The 15 page limitation is per offer and should contain all applicable information the offeror wishes to submit.
Question 39: Is there a list of bidders for this solicitation?
Answer 39: No, a list of offeror’s is not available.
Question 40: On pages 40 and 41 of 55, the Solicitation offers information for submittal of our proposal via mail or hand delivery on June 23rd, and indicates that electronic submittal is acceptable for our Past Performance Questionnaires. Is FedEx or similar method of submittal acceptable or are there security issues that preclude such? Will there be any personnel available for hand-delivery on June 16th of the remaining submittal materials for the Past Performance Volume?
Answer 40: FedEx or similar method is acceptable for sending proposals. There will be personnel available for the delivery of all hand carried materials during specified times as indicated in the solicitation and any amendments.
Question 41: Please clarify the requirement for the Teaming/Partnering arrangement documentation requirement stated in Section L, Part A, on page 39 of 55. Is it the Air Force’s intent that this is a copy of the official Joint Venture or Teaming agreement, or just an explanation describing the offeror? If it is a copy of the agreement, would the Air Force please consider excluding this from the page limitations, as the agreement may exceed 15 pages, and inclusion will prevent the offeror from submitting any additional information, and will put any JV or teaming arrangement at a significant disadvantage.
Answer 41: A copy of the official Joint Venture or Teaming agreement is required. This documentation will not count against the 15-page limitation for Volume I of the proposals.
Question 42: Section L, Item III, in the instructions for the Demonstration Project, the Solicitation indicates that the Offeror should apply the “applicable co-efficient” to their estimate. This will result in the Offeror’s price being revealed prior to the evaluation of the Pricing volume. Would the Air Force consider instead requiring an estimate for the Demonstration Project utilizing a coefficient of 1.0 for evaluation purposes?
Answer 42: No, part of the evaluation is verifying that each offeror accurately applies their unique coefficient to the demonstration project estimate. This evaluation will have no bearing on the evaluation of price.
Question 43: Please supply a list of general contractors for this project. We would like to explore sub-contracting opportunities.
Answer 43: No, a list of offeror’s is not available.
Question 44: On page 3 of Attachment 5, the questions in "Section II Timely Performance" are exactly the same as the questions in "Section IV Compliance with Labor Standards" on page 4. Is this correct?
Answer 44: Yes, please use the Past Performance Questionnaire posted in Amendment 1.
File details come from the government source that posted it. Updated .