Answers to RFIs questions.pdf

PDF 113 KB Posted

Attached to
Combined Boiler Chiller Plant Maintenance and Other Related Services
Solicitation number
47PM0024R0010
Issued by

About this file

This document is a set of Questions and Answers related to a Request for Proposals (RFP) for Combined Boiler Chiller Plant Maintenance and Other Related Services (Solicitation #47PM0024R0010). The RFP is a 100% Small Business Set-Aside with a competitive range of $13,000,000 - $16,000,000 for the base and option years. The services required include boiler and chiller plant maintenance, preventative and predictive electric motor maintenance, emergency boiler rental, reverse osmosis system services, and air compressor maintenance at the Central Heating and Refrigeration Plant (CHRP) in Washington, D.C. Key details provided in the Q&A include information about the existing Collective Bargaining Agreement, clarification on the scope of work for generators, fire/life safety systems, water treatment, and parking, as well as guidance on pricing, experience requirements for key personnel, and past performance documentation.

View the file

Other files

File Type Posted
Chiller Preventive Maintenance Pricing Tables .xlsx XLSX spreadsheet
Solicitation Amendment 47PM0024R0010_0003 2024 07 10.pdf PDF
Solicitation Amendment 47PM0024R0010_0002.pdf PDF
HOTD combined boiler chiller site visit attendance sheet 2024 06 11.pdf PDF
Revised Boiler Rental Pricing Sheet.xlsx XLSX spreadsheet
Revised Equipment List - Boiler Chiller.xlsx XLSX spreadsheet
Solicitation Amendment 47PM0024R0010_0001 2024 06 25.pdf PDF
Revised Pricing Table - Boiler Chiller Plant Maintenance.xlsx XLSX spreadsheet
Revised SOW - Electric Motor Maintenance.pdf PDF
Revised RFP Combined Boiler Chiller Plant SOW_for_2024 06 25.pdf PDF
Revised SOW - Chiller Preventive Maintenance.pdf PDF
SCA Wage Determination 2015-4281 Rev 29 2024 04 11.pdf PDF
Electric Motor Maintenance Pricing Tables.xlsx XLSX spreadsheet
CBA Local 602 and MCAMW 08 2022 - 07 2025.pdf PDF
Current vendor list for boiler chiller plant maintenance.pdf PDF
Revised Electric Motor Maintenance Pricing Tables.xlsx XLSX spreadsheet
J24 SOW - Electric Motor Maintenance.pdf PDF
J20 - Small Business Socioeconomic Category Designation Form.pdf PDF
J23 SOW - Chiller Preventive Maintenance.pdf PDF
J22 SOW - Boiler Rental.pdf PDF
J21 - Past Performance Questionaire.pdf PDF
J26 SOW - Gas Compressors .pdf PDF
J28 SOW - Reverse Osmosis System Membrane Replacement and Cleaning Service.pdf PDF
PM Guide Cards.pdf PDF
Pricing Table - Boiler Chiller Plant Maintenance.xlsx XLSX spreadsheet
SF 1449 - 47PM0024R0010.pdf PDF
J27 SOW - Plant Air Compressor Preventive Maintenance Services.pdf PDF
RFP Solicitation 47PM0024R0010 Boiler Chiller Plant Maintance and Other Related Services.pdf PDF
J25 SOW - Emergency Eyewash Stations.pdf PDF
J29 SOW - Snow and Ice Removal.pdf PDF
HOTD Equipment List.xlsx XLSX spreadsheet
Show all 31

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

June 25, 2024

Answers to RFIs questions from June 11, 2024 Site Visit Combined Boiler Chiller Plant Maintenance and Other Related Services Solicitation

Question 1: The bid documents did not reference the existing CBA. Are the current onsite staff union employees?

Answer: The CBA has been uploaded as an attachment.

Question 2: The bid documents did not reference an existing CBA. Can GSA please provide the current CBA?

Answer: The CBA has been uploaded as an attachment.

Question 3: Can the Government generate or provide the “RFP” document as a searchable PDF?

Answer: Yes, see revised RFP.

Question 4: Can the Government generate or provide the “SOW Gas Compressors” document as a searchable PDF?

Answer: Yes, the searchable version of the SOW Gas Compressor has been uploaded.

Question 5: Please advise what option period the contractor is to perform Job Plan FLSF-ALM-17- 05Y.

Answer: Fire Alarm maintenance is not a part of the SOW.

Question 6: Please advise what option period the contractor is to perform Job Plan FLSF-EPR-08- 03Y, Load Bank Testing.

Answer: The load bank testing is to be performed annually per Section C.42.19.

Question 7: Please advise what option period the contractor is to perform Job Plan FLSF-FEX-01- 05Y, Fire Extinguishers, Hydrostatic Testing, Carbon Dioxide, Stored Pressure, and AFFF.

Answer: Fire extinguisher maintenance and testing is not a part of the SOW.

Question 8: Please advise what option period the contractor is to perform Job Plan FLSF-FEX-01- 12Y, Fire Extinguishers, Hydrostatic Testing, Halon, Dry Powder, Stored Pressure, Cartridge Operated?

Answer: Fire extinguisher maintenance and testing is not a part of the SOW.

Question 9: Please advise what option period the contractor is to perform Job Plan FLSF-HSE-02- 05Y, Fire Department Hose Connections – Standpipe Outlet PM.

Answer: Fire Department Hose Connections maintenance is not a part of the SOW.

Question 10: Please advise what option period the contractor is to perform Job Plan FLSF-HYD-01- 05Y, Fire Hydrant Flow Test, Dry Barrel, and Wet Barrel PM.

Answer: Fire hydrant maintenance and testing is not a part of the SOW.

Question 11: Please advise what option period the contractor is to perform Job Plan FLSF-VLV-01- 05Y, Dry Pipe, Deluge and Preaction Valves, Strainers, Filters, and Orificies PM.

Answer: Dry pipe maintenance is not a part of the SOW.

Question 12: Please advise what option period the contractor is to perform Job Plan HVAC-TAB-01- 05Y, Test, and Balance PM.

Answer: HVAC testing and balancing is not a part of the SOW.

Question 13: Please advise what option period the contractor is to perform Job Plan PLMB-PLB-06- 05Y, Low-Pressure Steam Traps PM.

Answer: Steam trap maintenance is performed annually.

Question 14: Please advise what option period the contractor is to perform Job Plan TANK-AST-01-

03Y PM.

Answer: Fuel oil storage tank maintenance is performed annually.

Question 15: Please advise what option period the contractor is to perform Job Plan TANK-FOL-01-

04Y PM.

Answer: Fuel oil storage tank maintenance is performed annually.

Question 16: Repairs notes that the contractor is responsible for the first $3,500.00 of the repair costs. Can GSA please provide the number of non-reimbursable repairs the incumbent contractor covered in 2023?

Answer: There were no non-reimbursable repairs in 2023 as this is new to the contract.

Question 17: Fully Reimbursable Repairs does NOT note that the contractor will be reimbursed for the required repairs that we addressed in the initial deficiency list. Will the contractor be responsible for repairs that are required on assets noted deficient in the contractor's initial deficiency list?

Answer: No.

Question 18: Will GSA provide a list of vendors that currently PM and support the building?

Answer: Yes, a list of the current vendors will be provided.

Question 19: Can GSA provide the existing building operating plans?

Answer: There are no building operating plans.

Question 20: Can GSA provide the existing FTEs for this solicitation?

Answer: No, there are no existing FTEs for this solicitation. You will have to create the number of FTEs for this requirement.

Question 21: Does this building include any Fluorescent lighting fixture relamping? If so, can GSA provide a number of fluorescent lights that will need relamping?

Answer: No, relamping is not required.

Question 22: Does this building include any outside mercury vapor, high-pressure sodium, or metal halide lighting? If so, can GSA provide a number of fixtures?

Answer: No, outside mercury vapor, high-pressure sodium, or metal handle fixtures are not included in this contract.

Question 23: Will GSA provide the existing number of FTE for this RFQ?

Answer: No, there is no existing number of FTE for this requirement. This is a new requirement.

Question 24: Will GSA provide the site-visit form with the list of represented companies?

Answer: Yes, the site visit sign in sheet will be uploaded as an attachment.

Question 25: Will you please list the incumbent contractors? (BAS, Boilers, Chillers, Fire, Generator, Water treatment, Security Etc.) This information is needed to provide consistent maintenance to this equipment and to attain the history of the equipment.

Answer: Yes, a list of the current contractors will be provided.

Question 26: Will you please provide current contract award value?

Answer: There is no current contract award value. This is a new requirement. The competitive range for this procurement is between $13,000,000.00 - $16,000,000.00 to include the base and option years.

Question 27: What is the current staffing level?

Answer: This is a new requirement and there is no staffing level for this solicitation. The contractor will have to create the staffing for this new requirement.

Question 28: How many shared liability repairs are there annually?

Answer: There were no shared lability repairs in the past due to this being a new requirement.

Question 29: Is the current contract under SCA or CBA? Will the Government provide the needed wage documents as applicable?

Answer: The CBA for one of the current contracts has been uploaded as an attachment in the amendment and the current SCA was already included in the RFP attachments.

Question 30: Can the Government please provide the filter sizes?

Answer: Air filter sizes include: 10X24X1, 14X20X1, 16X24X1, 16X25X1, 20X24X1, 20X25X1, 16X24X2, 16X25X2, 20X20X2, 20X25X2, 25X25X2, and 16X24X4.

Question 31: Hooks, Cranes, Hoists Chains and Slings. Can the GSA please provide location, and qty of type of equipment located at the building?

Answer: There are two (2) overhead cranes in the Refrigeration Plant.

Question 32: Section C.8.1.a notes the trade disciplines that are typically required for this contract, can GSA provide a list of trade disciplines that are currently being supported by the incumbent contractor?

Answer: No. The key personnel that are required for this requirement is listed in section M.2.3 and the qualification for each of the key personnel is outlined in section H.15.

Question 33: Where does the temporary boiler pricing go? We do not see it on the pricing sheet.

Answer: It is priced in the Boiler Rental Pricing Sheet. The pricing from CLIN 9 in the Boiler Rental Pricing Sheet is added in with the pricing in table in B.7.1. See Attachments.

Question 34: Where does the pricing for snow removal services go?

Answer: The snow removal services should be included in the base general services pricing on the SF1449.

Question 35: Can GSA confirm the length of the base period for this contract? The cover page of the RFP claims a six-month base period (October 2024 through March 2025), but Section F.2.1 claims an eight-month base period.

Answer: The base period is six months with work starting on October 1, 2024. See revised RFP.

Question 36: Will GSA provide a consolidated Excel sheet to include Pricing Sheets B.7.1, B.7.2,

2.1.2 through 2.1.6 in the Electric Motor Maintenance SOW, and the pricing sheets located in the Chiller Maintenance SOW? If not, will GSA please inform prospective bidders how they are to submit the different sheets, as they are in all different formats (.pdf, xslx, etc.)?

Answer: There will be a excel spreadsheet for the pricing will be provided for the following:

Pricing summary B.7.1 - B.7.3 Electric Motor Maintenance 2.1.2 - 2.1.6 additional services Chiller Preventive Maintenance Pricing tables 10.1 and 10.2 Boiler Rental Pricing table

Question 37: Is the boiler rental price supposed to be included in Pricing Sheet B.7.1, or on the “attached separate pricing sheet” referenced on the last page of the SOW? If there is a separate pricing sheet for the boiler rentals, will GSA please provide the sheet with the Q&A?

Answer: It is priced in the Boiler Rental Pricing Sheet. The pricing from CLIN 9 in the Boiler Rental Pricing Sheet is added in with the pricing in table in B.7.1. See boiler rental pricing sheet table.

Question 38: During the site visit on June 11, we were informed that the generators were not included in this contract, and we were also not given the opportunity to see them. However, Section C.1.1 states that the emergency generators are “under the scope of this contract,” and there are two generators included in the Equipment List (Item #47). Can GSA please confirm whether the Contractor is responsible for the generators? If so, please provide the make and model numbers.

Answer: Yes, the Contractor is responsible for maintaining the three emergency generators in the coal yard. The generators are 1250kW Caterpillar Model# 3512.

Question 39: Can GSA confirm if there are onsite load banks available for generator testing, as referenced in Section C.42.15?

Answer: There are no onsite load banks available. See Section C.42.19.

Question 40: Can GSA confirm the location of the two generators? Are they on the roof or in the building?

Answer: The three emergency generators are located in the coal yard.

Question 41: During the site visit on June 11, we were informed that the fire and life safety systems were not included in this contract, and we were also not given the opportunity to see the fire alarm panel. However, Section C.1.1 states that the fire protection and life safety systems and equipment are all “under the scope of this contract,” and all of the corresponding equipment is in the Equipment List (Items #221-233). Can GSA please confirm whether the Contractor is responsible for the fire and life safety systems? If so, please provide the information for the fire alarm panel.

Answer: Paragraph C.1.1. has been replaced with “Fire foam suppression system”. See revised Equipment List.

Question 42: Will GSA please provide Exhibit 27 – Fire Protection and Life Safety Equipment and Systems Services SOW, as referenced in Sections C.42.3 and C.42.4?

Answer: Fire protection and life safety equipment and system services SOW is not part of this requirement and Sections C.42.3 and C.42.4 has been revised. See revised RFP Exhibit 27 is the Plant Air Compressor Preventive Maintenance SOW.

Question 43: Can GSA confirm if water treatment is within the scope of this contract? It is referenced in Section C.1.1 as being the Contractor’s responsibility; however, Section C.36 – Water Treatment is reserved, and thus no scope is present. If water treatment is the Contractor’s responsibility, will GSA please provide the necessary scope for performing the work?

Answer: “Water Treatment” has been removed from C.1.1.d. See revised RFP.

Question 44: Can GSA confirm if Storm Drainage System Management is under the scope of this contract? It is referenced in Section C.1.1 as being the Contractor’s responsibility, however no scope is present for this task. If this task is the Contractor’s responsibility, will GSA please provide the necessary scope to perform the work?

Answer: Section C.1.1.i has been removed from the SOW. See revised RFP.

Question 45: Can GSA remove Sections C.43.1 through C.43.9? Section C.43 is reserved, Section C.39.8 is reserved, and Section C.2.23 claims elevators are excluded from this contract.

Answer: Yes, Sections C.41.1 through C.43.9 have been removed from the SOW. See revised

RFP.

Question 46: Can GSA please define the “parking control equipment” for which the Contractor is responsible under this contract, per Section C.1.1?

Answer: There is no parking control equipment at this building. See revised RFP.

Question 47: Can GSA confirm whether the Contractor’s threshold is $3,500 or $2,500? The RFP states the threshold is $3,500, such as in Section C.10.1 and C.23.1. However, the SOW for Electric Motor Maintenance and Chiller Maintenance both reference a $2,500 threshold.

Answer: The minor repair threshold will be changed to $3,500 in the Electric Motor Maintenance SOW and Chiller Preventive Maintenance SOW.

Question 48: Section C.39.1 states that the Contractor is responsible for any dock levelers, but none are referenced in the equipment list. Can GSA confirm whether there are any dock levelers onsite, the number of levelers, and whether the Contractor is responsible for maintaining them?

Answer: There are no docks or levelers onsite. This paragraph has been removed. See revised

RFP.

Question 49: Can GSA clarify what the scope of services is for the four (4) roll-up doors?

Answer: Standard maintenance service is required for the overhead roll-up doors.

Question 50: With reference to Section C.39.4, can GSA clarify how the Contractor is supposed to determine whether paint has been damaged or worn in a single event as opposed to “wear and tear over time”? Due to this inconsistency, can painting be considered a reimbursable service, or can the requirement be removed altogether (per discussions during the site visit)?

Answer: Painting is only required per revised specification outlined in section C.39.4. See revised RFP. The contractor shall paint only if it is damaged during their normal course of work.

Question 51: Will GSA please provide the number of painting jobs over the last five years?

Answer: No painting jobs were performed by contractors during the past five years.

Question 52: Can GSA confirm the Contractor is only to perform level 2 maintenance on the chillers in Option Years 1, 2, and 3, per Section A.6.1 of the Chiller Preventive Maintenance SOW? Is Option Year 4 excluded from this requirement?

Answer: This is correct.

Question 53: Will GSA please provide the average number of emergency service requests over the last five years?

Answer: None. The emergency service requests were not utilized under the previous contract.

Question 54: Will GSA please provide the average number of urgent service requests over the last five years?

Answer: None. The urgent services requests were not utilized under the previous contract.

Question 55: Will GSA please provide the average number of routine service requests over the last five years?

Answer: GSA does not have records of routine service requests over the last five years.

Question 56: Will GSA please provide the average number of repairs over the last five years?

Answer: GSA does not have records of the average number of repairs over the last five years.

Question 57: Can GSA confirm if the labor requirements for this contract are 24/7/365?

Answer: The labor requirements are for normal weekday working hours.

Question 58: The 205-page document titled RFP Solicitation 47PM0024R0010 Combined Boiler Chiller Plant Maintenance and Other Related Services” is in a format that is not OCR-readable. This significantly hinders our ability to search and review the document effectively. In accordance with Section 508 of the Rehabilitation Act (29 U.S.C. § 794d), which mandates federal agencies to ensure that their electronic and information technology is accessible to individuals with disabilities, we kindly request that you provide an OCR-readable version of the RFP. Providing an OCR-readable PDF will align with accessibility standards and facilitate a more efficient and thorough review by all potential bidders.

Answer: Yes, it is included in the amendment. See revised RFP.

Question 59: Refers to a Pricing Table.xlsx. Please provide excel file.

Answer: Pricing table spreadsheet has been uploaded.

Question 60: For each project submitted, the Offeror must provide at least one Past Performance Questionnaire. Please complete and submit the attached Past Performance Questionnaire (Exhibit 21). If we have previously completed CPARS reports and Past Performance Questionnaires (PPQs), would it be acceptable to submit our existing CPARS reports or previously completed PPQs instead of asking our points of contact to fill out the new Past Performance Questionnaire (Exhibit 21)?

Answer: CPARS reports can be submitted for each project in lieu of past performance questionnaires for performance within the last five years. Previously completed PPQs can be submitted but the government reserves the right to contact each individual listed on the PPQs for reference. See revised RFP.

Question 61: Section H.15.2.1 specifies that the Project Manager must possess a minimum of 5 years of recent experience (within the past 7 years) in the management and supervision of building mechanical maintenance operations. Similarly, section H.15.2.2 requires the Onsite Supervisor to have at least 5 years of recent experience in a supervisory capacity for equipment operation and maintenance. However, section M.2.3 states that a minimum of three (3) years of experience is required for the Project Manager, Site Supervisor, and the CMMS Manager. This appears to be inconsistent with the qualifications outlined in sections H.15.2.1 and H.15.2.2.

Could you please clarify which experience requirements will be used during the evaluation process for these key personnel positions? Specifically, should the proposed Project Manager and Site Supervisor meet the 5-year experience requirement as per section H.15.2.1 and H.15.2.2, or the 3-year requirement mentioned in section M.2.3?

Answer: The requirement has been corrected in the revised RFP to reflect the minimum of the 5-year experience requirement in section M.2.3. See revised RFP.

Question 62: While sections H.15.2 and H.15.3 detail the qualifications for several key roles, we have not found specific qualifications listed for the following positions:

Computerized Maintenance Management System (CMMS) Manager Pump Mechanic Industrial Control Tech To ensure our proposal meets all necessary requirements, could you please provide the specific qualifications, including any required experience, certifications, and training, for these positions?

Answer: Follow the requirements outlined Section H.15.3, General Requirements for all other positions.

Question 63: Can the government confirm that they will be using the GSA PBS guide from 2012 and not the updated 2022 PBS O&M Guide?

Answer: The government will be using the updated 2022 PBS O&M Guide where applicable.

See Section C.35.2 Maintenance Standards.

Question 64: Painting is not listed in the scope items on page 16. Can the government confirm that this is correct? If painting is required, can the government provide historical data on this task?

Answer: There is no historical data. Painting is only required per revised specification outlined in section C.39.4. See revised RFP. The contractor shall paint only if it is damaged during their normal course of work.

Question 65: Can the government provide historical data on the number of repairs that exceeded the $3,500 threshold over the last 5 years?

Answer: There were no repairs that exceeded the $3,500 threshold as this is new to the contract.

Question 66: Roof anchorage points is not listed in the scope items on page 16. Can the government confirm that this is correct? If this is a requirement of the contract, can the government provide quantity as well as the last inspection report?

Answer: No, roof anchorage points are not a requirement for this RFP. There are no roof anchorage points at this building. See revised RFP.

Question 67: Can the government please make, model, and serial number all equipment? This is crucial information required to get subcontractor quotes. If the government cannot provide this information, can they please provide the current subcontractors as to not give the incumbent contractor an unfair advantage per FAR 9.505 (2).

Answer: The government does not have a list of the make, model, and serial number of all equipment. For chillers the POC is Craig Ianaro at Boland Trane contact number: (240) 372- 5503.

Question 68: Can the government please provide the month and year the last Eddy Current Testing was performed for each chiller?

Answer: This information is not available at this time.

Question 69: Can the government please provide the month and year the last 3-Year Transformer testing was performed?

Answer: May 2023

Question 70: Can the government please provide the month and year the last 3-Year Switch Gear Testing was performed?

Answer: June 2023 and July 2023

Question 71: Crane - Can the government please provide the height above ground for the crane?

Answer: The crane is approximately 30 feet above ground level.

Question 72: Can the government please confirm that only electrical technicians performing work on electrical switchgears must meet ANSI/NETA certification and that the required key position of a Journeyman Electrician does not need to be ANSI/NETA certified if they are not performing work on electrical switchgears?

Answer: Confirmed.

Question 73: Considering incumbent CBA/SCA staff have the right of first refusal per Executive Order 14055 (Nondisplacement of Qualified Workers Under Service Contracts), would the government waive the requirement for resumes, certifications, and letter of intent for key positions covered by the CBA/SCA? This requirement, combined with the fact that EO 14055 must be enforced, only give the incumbent contractor an unfair advantage per FAR 9.505.

Answer: The CBA has been uploaded as an attachment.

Question 74: Can the government please provide the one-line diagrams for the switchgears?

Answer: Switchgear is not part of the solicitation and has been removed from the solicitation.

See revised RFP.

Question 75: Can the government please confirm that water treatment is excluded from the scope?

If not, can the government please provide all documents related to water treatment i.e. Exhibit 9?

Answer: Confirmed, water treatment is excluded from the scope. See revised RFP.

Question 76: Can the government please post the sign in sheets for the site walks?

Answer: Yes, sign in sheet has been uploaded as an attachment.

Question 77: Can the government confirm that the Startup Phase/ Transition Phase is to be priced in the Base Year of Schedule B?

Answer: Yes, confirmed.

Question 78: Can the government confirm that no boiler rental is to be priced into the firm fixed price?

Answer: It is priced in the Boiler Rental Pricing Sheet. The pricing on CLIN 9 of the boiler rental pricing sheet is to be added in to the pricing in table in B.7.1. See attached boiler rental pricing sheet.

Question 79: "An acceptable QCP shall include, at a minimum, inspections by onsite supervisory personnel and by one or more qualified outside parties." Can the government confirm that a qualified outside party can be a corporate resource?

Answer: Yes, a qualified outside party can be a corporate resource.

Question 80: Can the government confirm that this was a stand alone contract that is getting added to this contract?

Answer: This is a one new requirement that combines seven individual contracts into one requirement (Exhibits J.22 through J.28).

Question 81: J23 SOW - Chiller Preventive Maintenance: Is the contractor to price this work separately using the table on page 4?

Answer: Yes. The pricing in Table 10.1 Basic Services is added to the pricing sheet in B.7.1 while the pricing in Table 10.2 Additional Services is to be submitted separately. Attachment for these Tables is in the amendment.

Question 82: Can the government please confirm that any Exhibit listed as "reserved" is not in scope of this contract?

Answer: Confirmed. All sections listed as reserved are not included in the solicitation requirement.

Question 83: Can the government please provide historical data on the number of service hours order for each labor position listed in the pricing table workbook?

Answer: These service hours haven’t been used in the current contract.

Question 84: If the contractor has questions in regard to any of the government's response to the RFIs, will the government answer them?

Answer: No, the government will not answer any additional questions.

Question 85: Does the government provide the contractor parking?

Answer: One parking spot is available for the contractor. Additional parking will be made available on an as-needed basis and as approved by the government.

Question 86: On the Plant Air Compressors SOW; will Monthly Service Inspections be required the month that the Quarterly PM Services are scheduled to be performed?

Answer: Monthly Service Inspections will not be required the month that the Quarterly PM services are performed.

Question 87: On the Snow and Ice Removal SOW, it calls for removal of snow and ice from the roadways and sidewalks. Isn’t the District of Columbia responsible for removing snow and ice from these areas?

Answer: The District of Columbia is responsible for removing snow from roadways but not sidewalks. It is the responsibility of the contractor to remove snow from the sidewalks surrounding the building.

Question 88: Please define the meaning of “Reimbursable incidental Repair of Electrical Motors” as mentioned on the Preventive and Predictive Electric Motor Maintenance SOW? Will the contractor be reimbursed for all incidental repairs – parts and labor included?

Answer: These are repairs that are incidental to the maintenance of the electrical motors. The contractor will be reimbursed for all incidental repairs over $3,500.00.

Question 89: Is there a price limit established for what are considered as ‘minor repairs’ to the eight chillers and auxiliary equipment?

Answer: The minor repair threshold will be changed to $3,500.00 in the Chiller Preventive Maintenance SOW.

Question 90: Please provide the complete statement of work for the six Boiler’s Maintenance similarly to the provided SOW GSA requested task.

Answer: There is no separate statement of work (SOW) for the boiler maintenance. The PM Guide Cards and Equipment List provide the instructions for work to be performed for boiler maintenance.

Question 91: Will offices on site be provided for the contractor’s staff?

Answer: One office will be provided for the contractor’s staff.

Question 92: Who is the incumbent contractor that is currently providing GSA these services?

Answer: A list of the current contractors has been uploaded.

Question 93: What is the estimated price range for each year per year for the preventative maintenance for this contract?

Answer: The competitive range for this procurement is between $13,000,000.00 - $16,000,000.00 to include the base and option years.

Question 94: Please confirm there are no US Citizen Requirements for personnel.

Answer: Please see section H-1.3 paragraph C of the RFP which provides the requirements for personnel.

Question 95: Will parking be provided for the contractor’s staff?

Answer: One parking spot is available for the contractor. Additional parking will be made available on an as-needed basis and as approved by the government.

Question 96: Please provide a site map that shows the positions of the basement floor steam tunnel located under part of the sidewalk and street.

Answer: No site map will be provided due to the basement floor steam tunnel not being relevant to this RFP.

Question 97: RFP Sect. C.1 Scope of Work Subsect. K Loading Dock: The Contractor shall maintain loading dock equipment. Please clarify what equipment is to be maintained at the loading dock (ex:

forklift, power jack, etc.).

Answer: There is no loading dock equipment to be maintained. See revised RFP.

Question 98: RFP Sect. C.10 Equipment Inventory: We were unable to identify the Asset List for Maximo. Please provide the Asset List within Maximo for proper accountability and pricing.

Answer: The Equipment List spreadsheet is a substitute for the Asset List. See Equipment list Boiler Chiller.

Question 99: RFP Sect. C.21.3 Continuity of Operations (COOP): Please advise if this is a new requirement to the PWS or if this work is addressed under the existing Facility Plant Operations contract and if it should be included in this solicitation.

Answer: This section has been removed from the SOW. See revised RFP.

Question 100: RFP Sect. C.21.3 Emergency Operations Plan: Please advise if this is a new requirement to the PWS or if this work is addressed under the existing Facility Plant Operations contract and if it should be included in this solicitation.

Answer: This section has been revised in the SOW. See revised RFP.

Question 101: RFP Sect. C.21.4 Tenant Environment: Please advise if this is a new requirement to the PWS or if this work is addressed under the existing Facility Plant Operations contract and if it should be included in this solicitation.

Answer: This section has been removed from the SOW. See Revised RFP.

Question 102: RFP Sect. C.21.5 Energy and Water Efficiency: Please advise if this is a new requirement to the PWS or if this work is addressed under the existing Facility Plant Operations contract and if it should be included in this solicitation.

Answer: This section has been removed from the SOW. See revised RFP

Question 103: RFP Sect. C.22 System Performance Standards or Procedures: Please advise if this is a new requirement to the PWS or if this work is addressed under the existing Facility Plant Operations contract and if it should be included in this solicitation.

Answer: This section has been revised. See revised RFP.

Question 104: RFP Sect. C.24 Tours: Please advise if this is a new requirement to the PWS or if this work is addressed under the existing Facility Plant Operations contract and if it should be included in this solicitation.

Answer: Sections C.24.1 through C.24.6 have been removed from the SOW. See revised RFP.

Question 105: RFP Sect. 35.1.2 Preventative Maintenance and Sect. J Exhibit 16 CHRP Maximo / NCMMS Equipment Inventory: Please be advised that we were unable to identify the Sect. J Exhibit 16 CHRP Maximo / NCMMS Equipment Inventory List included with the solicitation. Please advise where we can find it.

Answer: The Equipment List spreadsheet was posted in the solicitation.

Question 106: RFP Sect. C.39.4 Painting: We understood it was mentioned at the Site Visit that Painting is not included in the PWS. Please advise if this is correct.

Answer: Painting is included per the specification outlined in C.39.4. See revised RFP.

Question 107: RFP Sect. C.41.19 Roof Anchorage Points: Please advise if this is a new requirement to the PWS and if it should be included in this solicitation.

Answer: There are no roof anchorage points at this building. Roof anchorage points are not a requirement for this RFP. See revised RFP.

Question 108: RFP Sect. C.42.3 Fire Alarm System Testing and C.42.4 Fire System Maintenance:

Please be advised that we were unable to identify the Exhibit 27 Fire Protection and Life Safety Equipment and Systems Services SOW included with the solicitation. Please advise where we can find it.

Answer: This section has been removed from the SOW. See revised RFP.

Question 109: RFP Sect. C.43 Maintenance and Repair of Vertical Transportation Systems: Sect.

C.43 says Reserved, but subsections C.43.1 through C.43.9 are included as full text. Please clarify if C.43 is applicable to this solicitation or if this work is performed by another contractor.

Answer: These sections have been removed from the SOW. See Revised RFP.

Question 110: RFP Sect. C.44 Electrical Switchgear: Please be advised that we were unable to identify the Attachment Sect. J.33 included with the solicitation. Please advise where we can find it.

Answer: Switchgear is not part of the solicitation and has been removed from the solicitation.

See attached revised RFP.

Question 111: RFP Sect. J.24 Exhibit 24 Electric Motor Maintenance SOW: After review of the solicitation, we are unable to account for 65 electric motors, only 55 motors were identified. In order to provide GSA with an accurate price, we need to know the following information:

- HP

- Manufacturer

- Voltage, etc.

Please provide an accurate list of the motors to be serviced.

Answer: A spreadsheet of electric motor specifications will be posted in an amendment. See Attachment.

Question 112: RFP Sect. J.23 Exhibit 23 Chiller Preventative Maintenance SOW and RFP Sect. J.24 Exhibit 24 Electric Motor Maintenance SOW: The Chiller SOW and Electric Motor SOW, have additional services and pricing included. The other SOWS do not have the additional services, are they to be filled out? Or are they just generic SOWs?

Answer: The other SOWs do not have additional services. Pricing needs to be placed on the SF 1449 for all basic services.

Question 113: RFP Sect. M.2.4 Past Performance: Can CPARS be provided in lieu of Past Performance Questionnaires?

Answer: CPARS for the referenced projects can be provided in lieu of the past performance questionnaires. See revised RFP.

Question 114: Please advise if a Collective Bargaining Agreement (CBA) is applicable to this contract. If so, we were unable to identify it in the solicitation.

Answer: The CBA for one of the current contracts is included in the amendment. See attachment.

File details come from the government source that posted it. Updated .