36C25023B0057 0002.pdf
PDF 358 KB Posted
- Solicitation number
- 36C25023B0057
About this file
This document contains an amendment to an invitation for bid and related questions and answers. It provides clarification on drawings and specifications for an upcoming project to upgrade a primary care building at the VA Medical Center in Ann Arbor, Michigan. The project involves internal demolition and reconstruction of the existing primary care area. The amendment addresses questions from potential bidders on items such as drawing completeness, laydown and dumpster areas, pre-bid meetings, BIM requirements, ductwork and piping boundaries for deductive alternates, plumbing and HVAC shutdowns, and patient lift specifications. Attachments to the amendment include an addendum from the architect engineer clarifying specifications, cover sheets, demolition plans, and an updated project manual.
View the file
Other files
Show all 27
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
36C25023B0057 – 0002 – 506-20-103 – Upgrade Primary Care Building 1E - Ann Arbor VAMC
5. PROJECT NUMBER (if applicable)
CODE 7. ADMINISTERED BY
2. AMENDMENT/MODIFICATION NUMBER
CODE
6. ISSUED BY
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR
4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NUMBER 3. EFFECTIVE DATE
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NUMBER
9B. DATED
PAGE OF PAGES
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NUMBER
10B. DATED
BPA NO. 1. CONTRACT ID CODE
FACILITY CODE CODE
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:
The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers
E. IMPORTANT:
is extended,
(a) By completing Items 8 and 15, and returning __________ copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY is not extended.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA
(REV. 11/2016)
is required to sign this document and return ___________ copies to the issuing office. is not, A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.
15C. DATE SIGNED
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER
Contractor
16C. DATE SIGNED
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION
16B. UNITED STATES OF AMERICA
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
15A. NAME AND TITLE OF SIGNER 16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER
15B. CONTRACTOR/OFFEROR
STANDARD FORM 30 PREVIOUS EDITION NOT USABLE
Prescribed by GSA - FAR (48 CFR) 53.243
(Type or print) (Type or print)
(Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
(Number, street, county, State and ZIP Code)
(If other than Item 6)
(Specify type of modification and authority)
(such as changes in paying office, appropriation date, etc.)
(If required)
(SEE ITEM 11)
(SEE ITEM 13)
(X)
CHECK
ONE
13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS,
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT
(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)
1 5
0002 07-13-2023
506-20-103
36C250
Department of Veterans Affairs Network Contracting Office (NCO) 10
5500 Armstrong Rd., Bldg. 9 Rm. 105 Battle Creek MI 49037
36C250
Department of Veterans Affairs Network Contracting Office (NCO) 10
24 Frank Lloyd Wright Dr. Lobby M-2200 Ann Arbor MI 48105
To all Offerors/Bidders
36C25023B0057
07-13-2023
X
X X
X 1
The purpose of this Amendment is:
1. To provide responses to the Request for Information (RFIs).
2. To insert clause 52.204-27, Prohibition on a ByteDance Covered Application, into the Solicitation.
3. To provide Addendum No. 1 and associated documents from the Architect Engineer (AE) for further clarification on Specifications.
End of Amendment 0002
SCOTT D. BRENNAN
Contracting Specialist
NCO1115LE-0962
Question 1: It appears on the Drawing Set, A1 that AW and ID Drawings are all missing (Drawings 22 thru 40).
Answer1: Drawing A2 was uploaded later on June 8, 2023 and was referenced in Amendment 0001. All Drawings are posted.
Question 2: M Drawings are missing (Drawings 71 to 101).
Answer2: Drawing C was uploaded later on June 8, 2023 and was referenced in Amendment 0001. All Drawings are posted.
Question 3: Where will be the designed lay-down area and dumpster area?
Answer 3: If Contractor already has an existing dumpster on the VA campus, contractor shall use that dumpster for any additional contract (including 506-20-103). The default lay-down and dumpster areas are located within the surface lot East of the Energy Center (Building 32) at the Southeast corner of the VA Campus.
Question 4: Will another project pre-bid meeting be scheduled including a project site walk-thru? A number of subcontractors have requested such a meeting. The first one was extremely early in the bidding period.
Answer 4: If another Pre-Bid Site Visit is scheduled it will be posted to Contract Opportunities.
Question 5: Is BIM and or Coordination drawings required for Plumbing, HVAC Piping & Ductwork?
Answer 5: Coordination drawings are called for in the following sections:
23 21 13 Hydronic Piping 23 31 00 HVAC Ducts and Casings 23 37 00 Air Outlets and Inlets 27 04 11 Requirements for Communications Installations 27 05 28 Pathways for Communications Systems 27 51 16 Public Address and Mass Notification Systems 28 05 00 Electronic Safety and Security 28 05 28.33 Conduits Backboxes for Electronic Safety and Security
Question 6: We are requesting that the Mechanical Ductwork and Piping Drawings outline the boundaries for Deductive Alternates #1 & #3. It is difficult to determine what ductwork and piping especially in the interstitial areas is to be deducted out for the alternates. Demo Drawings MD101, MD101A, MD101B, MD101C, MD102, MD102A, MD102B, MD102C, MD202, MD202A, MD202B, MD202C. New Work Drawings MH101, MH101A, MH101B, MH101C, MH102, MH102A, MH102B, MH102C, MP202.
Answer 6: All HVAC work shall be provided as a part of all deductive alternates. Plumbing, light fixtures and electrical devices shall be omitted as part of the deductive alternates for their respective areas. All other plumbing and electrical work shall be provided as a part of all deductive alternates.
Question 7: Drawing PP101, PP101A,B,C - The domestic Hot Water Return piping does not show any balance valves. Will balance valves be required?
Answer 7: Yes, balancing valves must be installed on each branch of the hot water return lines.
Question 8: Drawing PP201B - Is there an existing Medical Gas Alarm Panel and if yes, will it need to be relocated?
Answer 8: There is an existing zone valve box being relocated. Field verify if there's an associated area alarm panel that need to be relocated.
Question 9: Drawing PP201B - Can the existing valves in the relocated Medical Gas Cabinet be reused?
Answer 9: If the existing valves are fully operational and do not show signs of deterioration, then yes, re-use as allowed.
Question 10: Will the Plumbing & HVAC shutdowns for tie-ins need to be done off hours?
Answer 10: Yes, coordinate with the owner's representative.
Question 11: On all of the 1/4" scale Plumbing New Work drawings there is a Note 1 - 'All existing horizontal mains and branches are routed through the interstitial space above'. Will all of the new horizontal plumbing & medical gas piping be run in the interstitial?
Answer 11: Yes, all Plumbing/med gas main lines must run in the interstitial, main branches may run in the plenum space or interstitial. Coordinate with the owner's representative.
Question 12: Section 11 73 00 / Ceiling Mounted Patient Lift System. Is the VAMC Ann Arbor planning on reusing any of the existing patient lift systems?
Answer 12: Existing patient lift systems to be demoed and returned to the VA COR only if desired. If not desired patient lifts are to be demoed and disposed of at contractor’s expense.
New patient lifts will be required where called out on the new work plans. Existing patient lifts cannot be salvaged and reinstalled as a part of this project, as their capacity and operation were not verified during design.
Question 13: Section 11 73 00 Ceiling Mounted Patient Lift System/Part 2 - Products/2.2 Lift Unit B.1/ Page 11 73 00 – 3. Will a 550 lb. lifting capacity be acceptable for the lifts?
Answer 13: Per the manufactures special features of this lift the safe working load capacity is adjustable. The model called out in the equipment schedule is suited to 600lbs of capacity.
550lbs would not be acceptable. See below taken as an excerpt from the manufacturer’s website.
ATTACHMENTS
See attached document: AE Addendum 01 Write Up - 506-20-103.
See attached document: 01 GI000 Cover Sheet - 506-20-103.
See attached document: 34 AD121 FIRST FLOOR REFLECTED CEILING DEMOLITION
PLAN - 506-20-103.
See attached document: Project Manual Volume 1 Updated through Addendum No 1 - 506- 20-103.
File details come from the government source that posted it. Updated .