Combined QA.pdf
PDF 588 KB Posted
- Solicitation number
- W91QVN23R0026
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| CIC_W91QVN23R00XX.docx | DOCX document | |
| B08 W91QVN23R0026-0001.pdf | ||
| Atta 3 OfferBreakdownFormat_Redacted.pdf | ||
| Atta 3 OfferBreakdownFormat.pdf | ||
| Atta 1-6 Drawings_Non-WorkPlanLCS_TITLE.pdf | ||
| B08 W91QVN23R0026.pdf | ||
| Atta 1-8 WarrantyList_Non-WorkPlanLCS_MECH.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Atta 1-3 Drawings_Non-WorkPlanLCS_ARCH.pdf | ||
| Atta 1-2 Drawings_Non-WorkPlanLCS_CIVIL.pdf | ||
| Atta 2-3 Appendix_WorkPlanLCSOMA.docx | DOCX document | |
| Atta 2-1 SOW_WorkPlanLCSOMA.docx | DOCX document | |
| Atta 2-2 Drawings_WorkPlanLCSOMA.pdf | ||
| Atta 1-4 Drawings_Non-WorkPlanLCS_ELEC.pdf | ||
| Atta 1-1 SOW_Non-WorkPlanLCS.docx | DOCX document | |
| Atta 1-7 WarrantyList_Non-WorkPlanLCS_ELEC.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Atta 1-5 Drawings_Non-WorkPlanLCS_MECH.pdf | ||
| Atta 1-9 WarrantyList_Non-WorkPlanLCS_ARCH.xlsx | XLSX spreadsheet |
Show all 17
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Question1 – We request the following regarding the above-referenced contract.
1) Name of the current (or last) contractor
2) Total dollar value (Please include the Contract Number and the time period that the pricing represents)
Answer1 – Contractor shall submit FOIA request.
Question2 – Can we request CAD files for Work Plan DWG? It is hard to convert PDF DWG to CAD file due to the large volume.
Answer2 – No. CAD Files for Non-Work Plan and Work Plan are for Government use only.
Question3 – Please clarify Key personnel required licenses for PM and CQCSM as follows, Solicitation: First class licensed engineer (....) for construction issued by Human
Resources Development Services of Korea. Question: First class licensed engineer (....) is possible?
Answer3 – See updated table, <Summarized Key Personnel Qualification>. Section C, L and M
CM
(Contract manager)
PM (Project Manager) Contractor Quality Control
System Manager (CQCSM)
Site Safety and Health Officer
(SSHO)
Required
Licenses and
Certificates
① Bachelor’s degree in engineering, architecture, or construction management
② Engineer Architecture
(건축기사), Engineer Civil
Engineering (토목기사), Engineering Mechanical
(기계기사)* or Engineer
Electricity (전기기사) issued by
Human Resources Development
Services of Korea
(한국산업인력공단)
③ Certificate of employment
(재직증명서) or Employment contract (고용계약서)
④ Certificate of Engineering
Career (건설기술자
경력증명서) in a PM issued by
Korean Construction Engineers
Association (KOCEA-
한국건설기술인협회)
①Engineer Architecture
(건축기사), Engineer Civil
Engineering (토목기사), Engineering Mechanical
(기계기사)* or Engineer
Electricity (전기기사) issued by
Human Resources Development
Services of Korea
② Certificate of employment
③ Certificate of Engineering
경력증명서) in a CQCSM issued by Korean Construction
Engineers Association (KOCEA-
한국건설기술인협회)
① If applicable, Engineer construction safety
(건설안전기사) or Industrial
Engineer Construction Safety
(건설안전산업기사), license issued by Human Resources
Development Services of Korea
② Certificate of employment
③ Certificate of Engineering
경력증명서) in a SSHO issued by Korean Construction
Engineers Association (KOCEA-
한국건설기술인협회)
Experience
Requirement
⑤ Minimum of three (3) years relevant experience within the last five (5) years on construction similar to this contract.
④ Minimum of three (3) years construction experience within the last five (5) years on construction similar to this contract.
③ Minimum five (5) years of construction industry safety experience within the last seven
(7) years.
Or
Minimum three (3) years within the last seven (7) years, if he possesses Engineer construction safety (건설안전기사) or
Industrial Engineer Construction
Safety (건설안전산업기사), license issued by Human
Resources Development Services of Korea (한국산업인력공단).
* Engineering Mechanical (기계기사): 1) Engineer Machinery Design (기계설계기사), 2) Engineer Construction Equipment
(건설기계설비기사), or 3) Engineer General Machinery (일반기계기사)
Question4 – If there is a PM who successfully finished MATOC barracks repair project holding the
First class licensed engineer (....), already approved by CSB Contract Officer, Is he qualified PM for this solicitation?
Answer4 – No. See updated table, <Summarized Key Personnel Qualification> in answer3. PM shall satisfy ① thru ⑤.
Question5 – Please clarify the Content in Volume I & III. Reference is made to 1. b. (9) Each set shall have three volumes on separate CDs of Page 78 and 2. a. (5) Sub Factor 5. Sample Task Order of
Page 82~85 page in R0027. The Volume Table shows that Sample Task Orders Documents seems to be included in the Volume III, but Sample Task Order Documents shall be included Volume I in accordance with 2.a.(5) Sub-Factor 5.
Answer5 – See updated tables below and sample, “Atta 3 OfferBreakdownFormat_Redacted.pdf”.
Removed paragraph 1 b. (9) Each set shall have three volumes on separate CDs. One CD shall not contain all three volumes. Each volume shall be in one CD. Section L.
OMA Project, W91QVN23R0027
Volume Volume Title No. Subject
I
Technical:
Two (2) CDs of Original hard copy (with company name and logo) and
Two (2) CDs of hard copy
(without company name and logo)
1 Technical Proposal Cover Letter
2 Table of Contents: List all sections of the technical proposal.
3 Company Registration
4 Management Plan
5 Key Personnel Resumes
6 Relevant Experience
Sample Task Orders -
Price Proposal
Two (2) CDs of Original hard copy (with company name and logo) and
Two (2) CDs of hard copy
(without company name and logo)
Offer Breakdown for Non-Work Plan only or
Offer Breakdown for Non-Work Plan and Work Plan
* Redact U/COST and TOTAL
** Remain UNIT and Q'TY
*** See sample, "Atta 3 OfferBreakdownFormat_Redacted.pdf"
Sample Task Orders -
Technical Proposal
Two (2) CDs of Original hard copy (with company name and logo) and
Two (2) CDs of hard copy
(without company name and logo)
Contractor Quality Control (CQC) Plan and Safety Plan/Accident Prevention
Plan (SP/APP)
2 Initial Project Schedule
3 Design Data Submittal (Only Work-Plan)
II
Past Performance
Two (2) CDs of Original hard copy (with company name and logo)
1 Past Performance Information within the last three (3) years
III
Sample Task Orders -
Price Proposal
Two (2) CDs of Original hard copy (with company name and logo)
1 Prices of contract line items on the solicitation (CLIN 0002 and 0003)
Offer Breakdown for Non-Work Plan only or
Offer Breakdown for Non-Work Plan and Work Plan
Section K
Two (2) CDs of Original hard copy (with company name and logo)
Signed first page of the solicitation and any subsequent solicitation amendment
2 52.203-2, Certificate of Independent Price Determination
3 52.204-3, Taxpayer Identification
4 52.209-5, Certification Regarding Responsibility Matters
252.209-7999, Representation by Corporation Regarding and Unpaid
Delinquent Tax Liability
6 252.247-7022, Representation of Extend of Transportation of Supplies by Sea
7 5152.204-4032, Representations and Certifications
8 Business Registration in Korea
Essential Contractor Service Plan IAW 252.237-7023 Continuation of
Essential Contractor Services and 252.237-7024 Notice of Continuation of
Essential Contractor Services
LCS Project, W91QVN23R0026
Volume Volume Title No. Subject
I
Technical:
Two (2) CDs of Original hard copy (with company name and logo) and
Two (2) CDs of hard copy
(without company name and logo)
1 Technical Proposal Cover Letter
2 Table of Contents: List all sections of the technical proposal.
3 Company Registration
4 Management Plan
5 Key Personnel Resumes
6 Relevant Experience
Sample Task Orders -
Price Proposal
Two (2) CDs of Original hard copy (with company name and logo) and
Two (2) CDs of hard copy
(without company name and logo)
Offer Breakdown for Non-Work Plan only or
Offer Breakdown for Non-Work Plan and Work Plan
* Redact U/COST and TOTAL
** Remain UNIT and Q'TY
*** See sample, "Atta 3 OfferBreakdownFormat_Redacted.pdf"
Sample Task Orders -
Technical Proposal
Two (2) CDs of Original hard copy (with company name and logo) and
Two (2) CDs of hard copy
(without company name and logo)
Contractor Quality Control (CQC) Plan and Safety Plan/Accident Prevention
Plan (SP/APP)
2 Initial Project Schedule
3 Design Data Submittal (Only Work-Plan)
II
Past Performance
Two (2) CDs of Original hard copy (with company name and logo)
1 Past Performance Information within the last three (3) years
III
Sample Task Orders -
Price Proposal
Two (2) CDs of Original hard copy (with company name and logo)
1 Prices of contract line items on the solicitation (CLIN 0002 and 0003)
Offer Breakdown for Non-Work Plan only or
Offer Breakdown for Non-Work Plan and Work Plan
Section K
Two (2) CDs of Original hard copy (with company name and logo)
Signed first page of the solicitation and any subsequent solicitation amendment
2 52.203-2, Certificate of Independent Price Determination
3 52.209-5, Certification Regarding Responsibility Matters
4 252.247-7022, Representation of Extend of Transportation of Supplies by Sea
5 5152.204-4032, Representations and Certifications
6 Business Registration in Korea
Essential Contractor Service Plan IAW 252.237-7023 Continuation of
Essential Contractor Services and 252.237-7024 Notice of Continuation of
Essential Contractor Services
Required documents IAW paragraph 2. c. (4) Eligibility for Award of ROK
MND Contracts, Section L
Sample, "Atta 3 OfferBreakdownFormat_Redacted.pdf"
Question6 – Please clarify the meaning of the word, '....'. Reference is made to Sub-Factor 3. Prime
Contractor's Key Personnel Resumes of Page 80. Table - Summarized Key Personnel Qualification:
PM-(1) and CQCSM-(2) First class licensed engineer (....) for construction issued by Human
Resources Development Service of Korea. Is it right that .... means not only architectural engineer's license but also civil, mechanical, electrical and fire protection engineer's licenses? It would be correct to translate 'First class licensed engineer' as '1. ..', not
Answer6 – See updated table, <Summarized Key Personnel Qualification> in answer3.
Question7 – In the TECHNICAL PROVISION - II Section 2. KEY PERSONNEL, It would be greatly appreciated if you could also add Licensed engineer for Civil(....) and Licensed engineer for Electric
Work(....) along with the 'licensed engineer for construction(....)' which is already listed for both
PM(Project Manager) and CQCSM(Contractor Quality Control System Manager).
Answer7 – See updated table, <Summarized Key Personnel Qualification> in answer3.
Question8 – 2. KEY PERSONNEL
It would be greatly appreciated if you could also add Engineer Industrial Safety (......) and Engineer
Construction Safety (........) along with the 'Engineer construction safety(......)' which is already listed for the SSHO(Site Safety and Health Officer).
Answer8 – See updated table, <Summarized Key Personnel Qualification>.
Industrial Engineer Construction Safety (건설안전산업기사) is also acceptable in answer3.
Question9 – Would it be possible to have the submission date for the project be extended for better preparation in the documents?
Answer9 – The required response date/time has changed from 17-Mar-2023 01:00 PM to 31-Mar-
2023 01:00 PM.
Question10 – In section "the 2. KEY PERSONNEL of the Section C" referring to the Key personnel, it states that all documentation needs to be submitted within 24 hours after the vacancy of a key position. Previous contracts required 7 days and we feel that 24 hours is too quick of a turn around to meet required needs. We would like to request or suggest may be extending the time frame to resubmit documentation for the proposed replacement.
Answer10 – See revised sentence.
Within one week after a key personnel position (CM, PM or CQCSM) becomes vacant, the contractor must resubmit all impacted documentation to the Contracting Officer and COR for review and concurrence of the proposed replacement. NLT 24 hours after SSHO position becomes vacant, the contractor must resubmit all impacted documentation to the Contracting Officer and COR for review and concurrence of the proposed replacement.
Question11 – R-0026 Solicitation 79페이지에 (9)번한목을 보시면,
(9) Each set shall have three volumes on separate CDs, One CD shall not contain all three volumes. Each volume shall be in one CD.
이렇게 안내가 되어있고, 해당 내용 하단표에 각 Volume별 제출할 Set가 다음과 같이 표
기되어 있습니다.
Volume I : Technical - Two(2) sets of Original hard copy + five(5) sets of hard copy
Volume II : Past Performance - Two(2) sets of Original hard copy
Volume III : Parice Proposal - Two(2) sets of Original hard copy
Section K - Two(2) sets of Original hard copy
제가 문의 드리고 싶은 내용은, (9)번 항목 내용에는 각 Set에 Volume 3개를 개별CD로
제출하라고 되어있고 제출해야 할 Set 수량은 안내가 안되어 있으며, 각 Volume별 제출 set는 모두 다른데, 어느 기준으로 CD를 제출해야 하는지요?
Answer11 – See updated table and sample in answer5.
Question12 – “Sub-factor 4. Prime contractor’s relevant experience” and “Factor B. Past performance”: As a current MATOC contractor, is it acceptable if we submit only Basic MATOC contract copy not contract copies of all task orders?
Answer12 – Basic MATOC number(s) and the list of task orders with award date, amount, KO, and
CS.
Question13 – Do we have to provide information and qualification of alternate Key personnel in the
CQCP and SP/APP of sample task order as well as primary key personnel?
Answer13 – No. See revised SOW. Strikethrough words were removed.
• The contractor shall designate in writing an alternate CM in the CQCP (Contractor Quality
Control Plan) to meet on the job site with Government personnel whenever the primary CM is not able to attend.
• Contractor shall provide information of alternate PM in the CQCP.
• The contractor shall designate in writing an alternate CQCSM in the CQCP to meet on the job site with Government personnel whenever the primary CQCSM is not able to attend.
• The contractor shall designate in writing an alternate SSHO in SP/APP (Safety Plan/Accident
Prevention Plan) to meet on the job site with Government personnel whenever the primary
SSHO is not able to attend.
Question14 – Can we submit same Key personnel for 23R0027(OMA) and 23R0026(LCS)?
Answer14 – No. Key personnel of Korea-Wide, LCS project and each Area, OMA project shall be different from each other. If you submit following 4 proposals, you must submit resumes of sixteen
(16) key person.
• Korea-Wide, LCS Project, W91QVN23R0026
• Area I&II, OMA Project, W91QVN23R0027
• Area III, OMA Project, W91QVN23R0027
• Area IV, OMA Project, W91QVN23R0027
Question15 – Can we submit same Key personnel for non-work plan and Work plan?
Answer15 – Yes.
Question16 – Are the U.S origin materials allowed for sample task order of 23R0026(LCS)?
Answer16 – If you propose U.S. origin material, you shall submit CIC (Contract Implementation
Confirmation). See template, “CIC_W91QVN23R00XX.docx”.
Question17 – If SSHO have no “Engineer construction safety (......), he needs to submit resume stating minimum five (5) years of construction industry safety experience and no need to submit
“Certificate of Engineering career(..... .....)”. Is it correct?
Answer17 – if SSHO has no license of Engineer construction safety (건설안전기사) or Industrial
Engineer Construction Safety (건설안전산업기사), SSHO shall have “Minimum five (5) years of construction industry safety experience within the last seven (7) years”.
See updated table, <Summarized Key Personnel Qualification> in answer3.
Question18 – Do the CQCSM and SSHO have to provide current training certificate completed from
FED?
Answer18 – No. If CQCSM and SSHO do not have training certificate, they shall join training and provide certificates after award.
Question19 – The bid closing date is too tight to prepare all submittals. Can you extend bid closing date about 3 weeks?
Answer19 – The required response date/time has changed from 17-Mar-2023 01:00 PM to 31-Mar-
Question20 – Factor C. Price Proposal (Volume III, (2), (iii)) “Offeror shall apply to one of three (3) areas or multiple areas” (Page 87 of 103, 22R0027): If we want to apply to multiple area (Area I & II, III and IV), how can we apply to multiple areas?
Answer20 – See revised paragraph 2. c. (2) (iii), Section L. Offeror shall select YES or NO and submit table below in Sample Task Orders - Price Proposal, Volume III.
Only solicitation No. W91QVN23R0027.
From: (iii) Offeror shall apply to one of three (3) Areas or multiple Areas.
1 USFK facilities located in Area I & II, Republic of Korea.
USFK facilities located in Area III, OSAN Air Base and SUWON Air Base, Republic of Korea.
USFK facilities located in Area IV, DAEGU AB, GIMHAE AB, GWANGJU AB, KUNSAN AB, and CHINHAE Navy compound, Republic of Korea.
To: (iii) Offeror shall apply to one of three (3) Areas or multiple Areas. Offeror are required to select
YES or NO.
1 USFK facilities located in Area I & II, Republic of Korea. Yes or No
USFK facilities located in Area III, OSAN Air Base and SUWON Air Base, Republic of Korea.
Yes or No
USFK facilities located in Area IV, DAEGU AB, GIMHAE AB, GWANGJU AB, KUNSAN AB, and CHINHAE Navy compound, Republic of Korea.
Yes or No
Question21 – Our company has two actual presidential corporations, A corporation has a
Architecture/Eectric license, B corporation has a civil engineering license, and two corporations are sister companies. In this situation, I wonder if there is any problem with the Cvil/
Architecture license and Electric license conditions that the original company must have even if it accepts the MATOC bid as A corporation.
Answer21 – No. Offeror shall have all qualified licenses.
Question22 – Can First Class Licensed Civil Engineer be substituted for the First Class Licensed
Engineer (건축기사)?
Answer22 – See updated table, <Summarized Key Personnel Qualification> in answer3.
Question23 – The subject solicitations don’t indicate the performance period for non-work plan of each sample task order.
Answer23 –
• W91QVN23R0026_LCS_Non-Work Plan _Repair barracks building: 240 days,
• W91QVN23R0027_OMA_ Non-Work Plan _Repair operation building: 180 days.
• W91QVN23R0026 and W91QVN23R0027_Work Plan _ CONSTRUCT PRE-ENGINEERED
METAL LSA AT FOS: 150 days including 120 days for procurement of US origin materials.
Question24 – At the 82 page of RFP #0026, it is described that all resumes shall be no more than 2 pages per individual. In the 2 pages, attachments such as employment certificate and certificate of career are included? The attachments are more than 2 pages.
Answer24 – 2 pages limit does not include attachments. Resume shall be no more than 2 pages per individual and include A. Name, B, Education, and C. Experience of Relevant Project.
Question25 - Please Explain PM, QC and SSHO’s relevant position exactly means.
Answer25 – See updated table, <Summarized Key Personnel Qualification> in answer3.
Question26 – At the 32~33 pages of RFP, we should submit installer qualification. Could you please explain which field of qualification should be submitted for this factor? And how much percent of drawings should be submitted for the shop, detail and installation drawings?
Answer26 – For the installer qualification, if the special items need to be installed (ex: fall protection system), the contractor must provide proof of certification approved by the manufacture to install and design them. For the percentage of drawing, the contractor should submit 100% drawings.
Question27 – In non-work plan of civil, Can we know how many meters of gas line to install?
Answer27 – There are no gas line for the projects.
Question28 – Since R0026 and R0027 are due on the same date, we have to bid on three projects at the same time, so we don't have enough time to prepare. In particular, in the case of off-shore materials, it is difficult to receive a quotation on time, and time is not enough to prepare a substantial proposal. Therefore, we respectfully suggest an extension of the bidding deadline.
Answer28 – The required response date/time has changed from 17-Mar-2023 01:00 PM to 31-Mar-
Question29 – It is new construction on the drawing and replacement on the scope work, but should
I follow the scope? I wonder if I should follow the drawing. W91QVN23R0027 A-1 DRAWING
Answer29 – Yes, it is New Work. almost parts are enlarged and expanded square feet, so it is considered as New Work even though the sentence are expressed like “Replace deteriorated ~~~~”.
Question30 – We would like to attend Pre-Proposal Conferences (PPC) for MA IDIQ Solicitation
#W91QVN23R0026 & W91QVN23R0027.
Answer30 – PPC will not be held because these Questions and Answers are a substitute for PPC.
File details come from the government source that posted it. Updated .