W911RX-18-B-0003_Questions_for_04-06-2018_FINAL.pdf

PDF 423 KB Posted

Attached to
FT. Riley Road Maintenance
Solicitation number
W911RX-18-B-0003
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
W911RX-18-B-0003-0008_Amendment.pdf PDF
Attachment_2_Daily_Rate_of_Performance_REVISED_2018-4-4.pdf PDF
Amendment_0006_Solicitation_W911RX18B0003.pdf PDF
W911RX-18-B-0003_Ft_Riley_Exhibit_A__Bid_form_Amended_9APR18.xlsx XLSX spreadsheet
SECTION_01_45_00_QUALITY_CONTROL_Amended_9APR18.pdf PDF
Attachment_8_KDOT_Dist_2_seed_mix.pdf PDF
Attachment_16_Timber_Guardrail.pdf PDF
Attachment_13_Airfield_Traffic_Control.pdf PDF
Attachment_15_Historic__Curb_and_Gutter_detail.pdf PDF
W911RX-18-B-0003_Ft_Riley_Exhibit_A__Bid_form_Amended_3APR18.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment_9_15-PS0005R_MUDJACKING.pdf PDF
Attachment_11_Roadway_Lighting_Details_TE201.pdf PDF
Attachment_14_Historic_Stone_Wall_Detail.pdf PDF
W911RX-18-B-0003-0005_Amendment_SF30.pdf PDF
Attachment_10_Std_Spec_817_Pipe_Excavation_Payment_Line.pdf PDF
Attachment_12_Approved_Airfield_Patch_Materials.pdf PDF
Attachment_3_KDOT_Standard_TE_Drawings_2018-4-03.pdf PDF
SECTION_01_12_00_SPECIAL_REQUIREMENTS_REVISED_2018-3-13.pdf PDF
W911RX-18-B-0003-0002,_Amendment_to_change_Contracting_Offices.pdf PDF
SECTION_01_55_26_TRAFFIC_CONTROL_AND_SAFETY_REVISIONS_COMPLETE_2018-3-12.pdf PDF
Section_01_11_00_Summary_of_Work_Amended_29MAR18.pdf PDF
SECTION_33_01_30_17_Sewer_Line_Cleaning_REVISIONS_COMPLETE_2018-03-12.pdf PDF
SECTION_02_41_00_DEMOLITION_AND_DECONSTRUCTION_REVISIONS_COMPLETE_2018-3-07.pdf PDF
DBA_Wage_Rates_for_Heavy_Construction_Riley_County.pdf PDF
DBA_Wage_Rates_for_Heavy_Construction_Geary_County.pdf PDF
SECTION_31_00_00_Earthwork_REVISION_COMPLETE_2018-3-12.pdf PDF
SECTION_33_01_30_16_TV_Inspection_REVISIONS_COMPLETE_2018-03-12.pdf PDF
W911RX-18-B-0003-0004_Conformed_Copy_SF_1442.pdf PDF
SECTION_01_45_00_QUALITY_CONTROL_REVISION_COMPLETE_2018-3-5.pdf PDF
W911RX18B00030004_Amendment.pdf PDF
Small_Business_Subcontracting_Plan_SAMPLE.pdf PDF
Solicitation_Amendment_W911RX-18-B-0003.pdf PDF
W911TRX-18-B-0003_Site_visit_questions_and_answers_Review_13_March_18.pdf PDF
W911RX-18-B-0003-0001.pdf PDF
Fort_Riley_Roads_Site_Visit_SIgn_In.pdf PDF
Attachment_7_KDOT_std_spec_special_prov_15-PS0007.pdf PDF
Attachment_5_As-built_example.pdf PDF
SECTION_32_31_13_CHAIN_LINK_SECURITY_FENCE.docx DOCX document
Attachment_6_KDOT_standard_sheets_613_and_613a.pdf PDF
Attachment_4_Borrow_Pits.pdf PDF
SECTION_01_12_00_SPECIAL_REQUIREMENTS_REVISED_2018-1-16.docx DOCX document
Released_W911RX-18-B-0003__IFB_Ft_Riley_RM_12Feb_2018.pdf PDF
Kansas_State_Wage_Determination_KS180020_05_Jan_2018.pdf PDF
SECTION_01_33_00_SUBMITTALS_2018-01-16.docx DOCX document
SECTION_02_41_00_DEMOLITION_AND_DECONSTRUCTION_Revised_2018-01-16.docx DOCX document
SECTION_01_57_23_TEMPORARY_STORM_WATER_POLLUTION_CONTROL.docx DOCX document
SECTION_31_00_00_Earthwork_REVISED_2017-08-28.docx DOCX document
SECTION_01_45_00_QUALITY_CONTROL_Revised_2018-1-16.docx DOCX document
Attachment_3_KDOT_Standard_TE_Drawings.pdf PDF
SECTION_01_55_26_TRAFFIC_CONTROL_AND_SAFETY_Revised_2018-01-16.docx DOCX document
Show 40 more

Latest 50 of 54 listed here. See the rest on GovTribe.

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

As of 06 April 2018

W911RX-18-B-0003 (Bidding Apr 17, 2018)

Maintenance, Repair, & Minor Construction of Roads, Parking Lots & Bridges

Ft. Riley, Kansas

1. Reference 01 45 00 Quality Control, 1.6 Completion Inspection; Last sentence adds Pay Adjustments as per KDOT Std Spec 502 & 602. Along with the penalties for work out of tolerances, both specifications allow the possibility of an increase in pay due to performance. Is this correct?

Answer: Pay adjustments (modifications) for Task Orders issued under this contract shall only be allowed for adjustments to the actual quantities of line items used. Contractor shall comply with the requirements of FAR Clause 52.246-12, Inspection of Construction. No payment penalties for work out of tolerance will be applied to this contract except as specified in paragraph (f) of the Clause when the Contracting Officer consents to accept non-conforming work, then an adjustment to the Task Order price for the quantities of the line items affected by the non-conforming work is applicable. Quality Control Specification 01 45 00 will be amended to clarify allowable pay adjustments under the contract.

2. Reference 01 45 00 Quality Control, 1.6 Completion Inspection; Last sentence adds Pay Adjustments as per KDOT Std Spec 602. Most of the asphalt work for this contract is bid items #064 & #065 HMA Commercial Grade (Class A), which fall under KDOT Std Spec 611. Will the work under these asphalt bid items also be subjected to a Pay Adjustment?

Answer: See answer to Question 1.

3. Reference Amendment 5, Attachment 11; What assumptions should be made for electrical service to supply power to the street light?

Answer: Estimate 75’ of the polyethylene duct with the 2/C Secondary cable with ground in duct for a connection to the next luminaire in series or to the electrical service. DPW will be responsible making the connection to the electrical supply. Follow KDOT std. sht. TE207 for material and construction specifications in Addition to KDOT Std. Sht. TE201.

Adobe Acrobat

Document Attachment KDOT Std. Sht. TE207

4. Reference Amendment 5, Attachment 10; The requirement of Flowable Fill backfill, paid under a separate unit price, for piping under a street or sidewalk is understood. What line items will be utilized to pay for pipe trench excavation? Trench backfill in a turf area?

Answer: Pipe trench excavation may require the use of the line items under KDOT Std. Spec. 204 and

205. Trench Backfill in turf areas will be held to the requirements in KDOT Std. Spec. 817.3e.

5. Exhibit A, Bid Form; Bid items 59-61 appear to be a repeat of items 49, 51, and 53.

Answer: Line items 59-61 are KDOT Std. Spec. 502 (NON-QC/QA). Line items 49, 51, and 53 are KDOT Std. Spec. 501 (QC/QA).

6. Exhibit A, Bid Form; Bid item 125. This item references two detail sheets for set-up of temporary traffic signals. The actual requirement of the signal is a component part of Bid Item 124. In essence, Item 125 appears to be a repeat of Item 124

Answer: Bid item 124 TRAFFIC CONTROL (Initial Setup)(KDOT Std. Sht. TE732), includes all of the set up signs, rumble strips, channelizers, pavement markings, and etc. Bid Item 125 TRAFFIC CONTROL (Initial Setup)(KDOT Std. Sht. TE733 & 734), deals with the signal and loop detector alone.

7. Exhibit A, Bid Form; Bid item 419. Based on the application rate of two tons of mulch per acre the quantity of this item seems excessive (1250 Acres of Seeding)

Answer: Will revise Exhibit A line item 419 MULCHING (Temporary)(Mulch 2 tons/Acre) quantity to 20 tons. Use 20 tons for the estimating purpose on line item 419 MULCHING (Temporary)(Mulch 2 tons/Acre).

8. Exhibit A, Bid Form; Bid items 331-333, 397-399 Will the “Historical Stone” for these Bid Items be supplied by the Government?

Answer: Yes DPW will provide access to the historical stone from the surplus pile of historical stone located in the PW Yard near BLDG 330 on Dickman Ave. Fort Riley, KS. Supplemental stone from other sources can be paid for under the line items LANDSCAPE RETAINING WALL and RETAINING WALL (MBW) depending on the site conditions.

9. Exhibit A, Bid Form; Bid items 225, Lighting System Please provide information on the pole manufacturer, pole length 30’ or 40’, arm length, and if the foundation is concrete or a screw-in.

Answer: Foundation for use on the line item LIGHTING SYSTEM (KDOT Std. Sht. TE201) shall be concrete as detailed on TE201 and follow requirements in KDOT Std. Sht. TE207 attached to question 3.

Assume a pole length of 40’ and arm length of 6’. Manufacture must be from the KDOT PQL 24.2 Roadway Lighting Systems & Equipment.

File details come from the government source that posted it.