Pre-Proposal Conference Site Visit Meeting Minutes - MACC.pdf

PDF 350 KB Posted

Attached to
DMAFB Multiple Award Construction Contract (MACC) Federal contract opportunity
Solicitation number
FA4877-12-R-0008
Issued by
Department of the Air Force Air Combat Command

About this file

Pre-Proposal Conference Site Visit Meeting Minutes

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to DMAFB Multiple Award Construction Contract (MACC), newest first.
File Type Posted
FA4877-12-R-0008-0002 MACC Amendment 2.pdf PDF
Appendix D - —
Appendix D - —
Project Package 1 - As-Built Drawings —
Project Package 1 - As-Built Drawings —
Project Package 1 - As-Built Drawings —
Project Package 1 - As-Built Drawings —
Project Package 2 - As-Built Drawings —
Project Package 2 - As-Built Drawings —
Project Package 1 - As-Built Drawings —
Project Package 2 - As-Built Drawings —
Project Package 2 - As-Built Drawings —
Project Package 1 - Project Drawings - Revised.pdf PDF
Project Package 1 - As-Built Drawings - Facility 4455.zip ZIP file
Project Package 3 - Building 81 Communications Removal and Replacement.pdf PDF
Project Package 1 - Bldgs 4101 and 4455 Various Asb Reports.xlsx XLSX spreadsheet
Project Package 1 - As-Built Drawings - Facility 4101.zip ZIP file
Project Package 2 - Electrical-Comm Site Plan.pdf PDF
1 - MACC Pre Proposal Conference - Record of Meeting - Sign In Sheet.pdf PDF
2 - MACC Pre-Proposal Conference - Power Point Presentation.ppt PPT presentation
FA4877-12-R-0008-0001 MACC Amendment 1.pdf PDF
3 - MACC Pre-Proposal Conference - Site Map.pdf PDF
Appendix D - Davis-Monthan AFB CIP Data Contour Data.zip ZIP file
Appendix E - DoD Minimum Antiterrorism Standards for Buildings - UFC 4-010-01.pdf PDF
Special Event EAL - Your Companys Name.xls XLS spreadsheet
MACC Site Visit Clarifications and Instructions - 17 May 12 at 0900 - Swan Gate.pdf PDF
ID2 - Davis Monthan - Jan11.pdf PDF
Project Package 3 - Project Drawings —
Project Package 4 - Project Drawings.pdf PDF
FA4877-12-R-0008 MACC.pdf PDF
Project Package 3 - Wage Determination - Construction Type —
Project Package 3 - Project Drawings —
Wage Determination 05-2025 —
Project Package 3 - Project Drawings —
MACC Statement of Work.pdf PDF
Project Package 2 - Section 01010 - Summary of Work —
Project Package 3 - Section 01011 - Design Requirements —
Project Package 2 - Project Drawings - Temporary Maintenance Bay At Facility 1750.pdf PDF
Project Package 2 - MACC Bid Schedule Seed Project 2.xlsx XLSX spreadsheet
Project Package 3 - Project Drawings —
Project Package 3 - Project Drawings —
MACC Wage Determinations —
Project Package 2 - Section 01011 - Design Requirements —
Project Package 2 - Section 01011 - Design Requirements —
Project Package 4 - Wage Determination - Construction Type —
Project Package 2 - Section 01010 - Summary of Work —
Project Package 1 - Section 01011 - Design Requirements —
Project Package 4 - MACC Bid Schedule Seed Project 4.xlsx XLSX spreadsheet
Appendix A- Design Compatibility guidelines —
Project Package 3 - Section 01010 - Summary of Work —
Show all 50

DMAFB Multiple Award Construction Contract (MACC) has more files on GovTribe.

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

DEPARTMENT OF THE AIR FORCE

355TH CONTRACTING SQUADRON (ACC)

DAVIS-MONTHAN AIR FORCE BASE ARIZONA

24 May 2012

MEMORANDUM FOR ALL PROSPECTIVE OFFERORS

FROM: 355 CONS/MSCAA

SUBJECT: Pre-Proposal Conference Site Visit Meeting Minutes; Solicitation FA4877-12-R-0008;

Multiple Award Construction Contract (MACC); Davis-Monthan Air Force Base, Tucson, Arizona.

1. A Pre-Proposal Conference/Site Visit was held at Davis-Monthan Air Force Base on 17 May

2012 at 10:00 AM. See attached ―Record of Meeting‖ sign in sheet for listing of those who attended.

2. SSgt David A. Maida opened the meeting with a Power Point Presentation; A copy of the briefed sides are attached to these meeting minutes, See Attachment 2 for more details. The briefing contained an overview, propose, introduction of key personnel, solicitation requirements, technical requirements, additional information, a pre-briefing of each Seed projects (1,2, 3, 4) and finished with a transfer to the physical sites. Transportation was provided for by the government

(355 LRS), via forty-four (44) passenger buses. All contractor personnel, in attendance, boarded the buses (at 1000 hours). Seven (7) locations were traveled to, in which, personnel had approximately 20 minutes, per site, to take notes and pictures. The exact travel itinerary followed is outlined on the attached ‗MACC Pre-Proposal Conference – Site Map‘; a copy has been provided -

Attachment 3. A final out brief was conducted back at the base theater, and the site visit was officially over at 1300 hours.

3. The following is a summary of the briefing, to include the rules of engagement for the site visit:

a. The Contracting Officer is the only person who has the authority to, or can, obligate the

Government. Any comments, thoughts, proposals, or answers to questions, are to be considered brainstorming until they are published as an amendment to the solicitation.

b. A review of the solicitation requirements, and a highlighted review of Sections L & M from the actual solicitation (FA4877-12-R-0008) was conducted. After the review of the solicitation requirements, the technical requirements were briefly addressed. At this time, it was clearly stated that no questions (Technical or otherwise related to the solicitation) would be answered during the site visit. (see paragraph c. below for details pertaining to questions/answer)

c. To maintain and fair opportunity for all participants in this solicitation, the rules of engagement for the site visit were:

i. No questions were answered during the site visit; all questions were to be written down throughout the site visit, and submitted, in writing via email, or at the end of site visit. The exact format for question is outlined on slide 15 of the power point briefing. All questions were to be submitted no later than close of business (1630 hours) Friday, 18 May 2012.

ii. All questions shall be addressed to the Contract Administrator, SSgt David Maida.

Resulting answer and/or comments, will be (and have been) recorded and available for all interested parties via the Federal Business Opportunities website (FBO). As such, these questions are listed within this memorandum, and have been incorporated, by addendum to the Solicitation (FA4877-12-R-0008)

iii. No sidebar/ private conversation with CE or the users will be authorized.

iv. Please remain with the group. Do not wander off; especially in controlled areas!

v. Industry comments are welcome but any changes to the solicitation will be published only on FBO via an amendment.

d. A pre-briefing of each Seed Project (1, 2, 3, 4) was conducted. Each respective Project

Manager gave the briefing. This was conducted as the best way to ensure each personnel in attendance could hear and understand the briefing. The noise levels at the actual sites often make it hard, if not impossible to address a large group. These briefing are located on slides 19 through 28 of the attached power point presentation.

3. As stipulated in the rules of engagement for the Pre-Proposal Conference Site Visit question were not to be asked, or were any answered at the time of the Site visit; Instead, all questions were to be written down and submitted directly (email preferred) to the Contract Administrator, before close of business (1630 hours) Friday, 18 May 2012. All questions received prior to the stipulated deadline are listed below. Answers have been provided for by each Project Manager and/or

Contracting Officer; answers are in red.

PRE-PROPOSAL CONFERENCE SITE VISIT QUESTIONS

FA4877-12-R-0008

Multiple Award Construction Contract (MACC)

SEED PROJECT #1: (ALS)

1) REFERENCE: Demo of bldg. 4101

QUESTION: It was stated at the Site visit Asbestos report(s) were available for Bldg 4455 and 4101. Please provide a copy of these reports.

ANSWER: Please see Solicitation Amendment 0001 – REFERENCE ADDENDUM 1.

2) REFERENCE: Demo of bldg. 4101

QUESTION: Do the large trees on the east and west sides of the bldg. need to be protected or can they be taken out?

ANSWER: One dead tree on southwest corner is to be removed

3) REFERENCE: Demo of bldg. 4101

QUESTION: Are we to base all asbestos abatement and remediation off of the asbestos reports you are providing or will we need to conduct our own survey? Will these reports be sufficient to address all asbestos abatement?

ANSWER: ―Asbestos report is not to be considered complete. Offered as a courtesy only to give a sense of the scope of remediation. Contractor responsible to conduct their own survey.‖

4) REFERENCE: bldg. 4101 – As-Builds

QUESTION: Would it be possible for Contracting to post as-built drawings of Facility 4101 electronically?

5) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455

QUESTION: Are Record CADD files available for the existing building including mechanical, fire protection, electrical and communication? Also, are CADD site plans available for Bldg. 4101

6) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455.

QUESTION: Please clarify what you are looking for in Force Protection Stand-off. Do you need barriers in the landscaping at the road, the parking lot median, and in the other areas surrounding the building?

ANSWER: Provide ATFP measures per UFC 4-010-01, Section B-1. ―Measures using landscaping features, curbing, or pavement markings will meet the requirements of these standards for establishing standoff.‖ (REFERENCE Appendix E. to MACC SOW for more details)

7) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455 -- Section 01011-1.6.6 states there are no structural requirements.

QUESTION: Do any paragraphs of 6.Sturctural Design apply to this project?

ANSWER: Sections provided for REFERENCE for canopy design and misc. repairs

8) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455 -- Section 01011-7.2.6 discusses installing a water treatment system for heating and cooling water systems.

QUESTION: Where these systems exist, please confirm that a new water treatment system is in the scope of the project.

ANSWER: Water treatment system is not required as part of project

9) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455 -- Section 01011-8.1.7 calls for an independent review of the electrical calculations by a separate Professional Engineer.

QUESTION: Can this be another professional engineer employed at the same firm as Electrical

Engineer of Record?

ANSWER: Yes, the review can be conducted by another registered electrical engineer employed by the same firm

10) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455 -- Section 01011-8.2.3 indicates no new power requirements.

Section 01011-8.2.3 indicates exterior power requirements. Section 01011-8.2.4 indicates exterior lighting. Section 01011-8.2.5 indicates exterior communications. Section 01011-8.6 indicates miscellaneous exterior requirements. Section 01011-8.2.11.2 discusses the Service Entrance.

QUESTION: These do not appear consistent with the project scope. Please clarify.

ANSWER: There are no new power requirements, but existing exterior lights and power are to be maintained. Light to be provided at new entrance canopy and maintained at south entrance.

11) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455

QUESTION: How many fixed seats are required in the Auditorium?

ANSWER: No fixed seating is required in the Auditorium

12) REFERENCE: Demolish Bldg. 4101

QUESTION: Will irrigation be required for the tree added in the demolition area?

ANSWER: Provide irrigation system per Davis-Monthan Design Compatibility Guidelines

(DMDCG). (Appendix A. of MACC SOW)

13) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455

QUESTION: The Airman Leadership Design Guide mentions dimmable lighting sources in some areas. Would this be required in the Seminar room and auditorium as secondary lighting for the user?

ANSWER: Yes, provide dimmable lighting in Seminar rooms and Auditorium

14) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455

QUESTION: Please provide the difference in finish floor elevations for the affected areas of the buildings, and the type of floor construction.

ANSWER: The office suite is approximate 6‖ higher than the Seminar Rooms. Flooring is generally slab on grade and wood flooring over concrete slab. Field verify exact floor construction in various area

15) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455

QUESTION: Please provide the requested number of seats in the Auditorium.

ANSWER: No fixed seating is required in the Auditorium.

16) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455

QUESTION: What are the desired A/V requirements (including system type, projection method, and screen type) for the Auditorium?

ANSWER: Government will furnish screen and projector, specifics to be defined during design process. Contractor to furnish 120 volt circuit at ceiling for projector and power to screen.

17) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455

QUESTION: Is the steel trellis in the SOW to incorporate any specific elements, or is it to be designed to be in conformance with any buildings or entrances in the area?

ANSWER: Steel entrance trellis specifics to be addressed during design process. Provide approximately 200 lineal feet of 2‖x6‖ tube steel frame with intermediate infill framing of z‘ purlins or similar.

18) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455

QUESTION: Does the building have an existing, automatic fire sprinkler system in place?

ANSWER: Yes, building has automatic fire sprinkler system. Provide new addressable Monaco panel per, DMDCG. (Appendix A. of MACC SOW)

19) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455

QUESTION: It appears that the provided layout will create a dead-end corridor in the Instructor

Area. In order to avoid this code violation, an additional door would be required, or the distance from the Conference Room door to the end of the corridor will have to be less than 50 feet, if the building has an approved sprinkler system. Please confirm the distance of the corridor in the design.

ANSWER: Instructor area to be considered as separate office suite and proposed entrance prevents creation of dead end corridor.

20) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455

QUESTION: Please provide as built drawings for HVAC and plumbing.

21) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455

QUESTION: What are the desired A/V requirements (including system type, projection method, and screen type) for the Auditorium?

ANSWER: Government will furnish screen and projector, specifics to be defined during design process. Contractor to furnish 120 volt circuit at ceiling for projector and power to screen.

22) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455

QUESTION: What is the age of the facility?

ANSWER: Original building dates from 1961.

23) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455

QUESTION: What is the existing HVAC system type for each floor (VAV, packaged DX/gas, split systems, etc), and what is its age?

ANSWER: ‗As-built‘ provided - Please see Solicitation Amendment 0001 – REFERENCE

ADDENDUM 1.

24) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455

QUESTION: What existing controls are being utilized for HVAC (manufacturer, pneumatic, digital)?

ANSWER: Staefa Talon, Digital.

25) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455

QUESTION: Is there any existing HVAC equipment located on the roof?

26) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455

QUESTION: Can a multi-unit split system also be used in lieu of the ‗a/c gas packaged system as specified in the RFP?

ANSWER: Existing boiler and chiller to remain. Rework system in Seminar Room area to provide VAV system

27) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455

QUESTION: What is the function of the Utility Room is as noted in the RFP?

ANSWER: No Utility Room shown in RFP. Please clarify location

28) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455

QUESTION (a): What type of fire suppression is being used throughout the facility (wet pipe, dry pipe, etc)?

ANSWER (a): Wetpipe

QUESTION (b): What is the water pressure available (latest hydraulic test report)?

ANSWER (b) Pressure report not available, Contractor to field verify

29) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455 / Demolish Bldg. 4101

QUESTION: What is the extent for ACM in building 4455 and 4101?

ANSWER: Provided asbestos report is not to be considered complete. Offered as a courtesy only to give a sense of the scope of remediation. Contractor responsible to conduct their own survey.

Please see Solicitation Amendment 0001 – REFERENCE ADDENDUM 1.

30) REFERENCE: Renovate Bldg. 4455 - Task Order #1 has a wall on the Demo Plan (D1.0) for

Building 4455 that appears to extend all the way up thru the second floor as a structural wall.

QUESTION: We are unable to confirm this without as-built drawings. Please clarify if this is a load bearing wall and if so should we provide engineering on how to support the load when this wall is removed to make room for the newly constructed offices below?

ANSWER: Yes, it is a load bearing wall that is to remain. Please see Solicitation Amendment

0001 – REFERENCE ADDENDUM 1; Updated Drawings – D1.0R; A2.0R; A3.0R (Dated 23 May

12)

31) REFERENCE: Project A (FBNV 12-0014 A)

QUESTION: Are the existing interior corridor walls built on top of the existing wood flooring

(covered by carpet)?

ANSWER: Not certain. Existing interior corridor walls identified to remain are to remain

32) REFERENCE: Project A (FBNV 12-0014 A)

QUESTION: Can the Dormitory ATFP bollard and cable standoff be used to REFERENCE the bollard size and color for 4455 standoff?

ANSWER: Dormitory ATFP bollard and cable are ―Moving vehicle‖ mitigation. 4455 only requires ―Stationary Vehicle‖ mitigation. Standoff per UFC 4-010-01; (REFERENCE Appendix E.

to MACC SOW for more details)

33) REFERENCE: Project A (FBNV 12-0014 A)

QUESTION: Most of the existing interior floors are hardwood. When the wood flooring is removed there will be a 1-1/2‖ elevation difference in multiple areas. Should a topping slab be figured in to remedy this issue?

ANSWER: Existing wood flooring to remain as substrate for new finish flooring

34) REFERENCE: Project A (FBNV 12-0014 A)

QUESTION: A large portion of the patio pavers will be removed due to demo and the installation of the new CMU wall. Should all pavers be removed?

ANSWER: No, pavers to be replaced after new all construction

35) REFERENCE: Project A (FBNV 12-0014 A)

QUESTION: Sheet D1.0 calls for the removal of the kitchen bathroom / hallway wall, is the correct? The wall is constructed of solid block?

ANSWER: It is a load bearing wall that is to remain. Please see Solicitation Amendment 0001 –

REFERENCE ADDENDUM 1; Updated Drawings – D1.0R; A2.0R; A3.0R (Dated 23 May 12)

36) REFERENCE: Project A (FBNV 12-0014 A)

QUESTION: Sheet A1.0 calls for new bollards placed in the circler entrance. Are these bollards removable?

ANSWER: No, bollards do not need to be removable

37) REFERENCE: Project A (FBNV 12-0014 A)

QUESTION: Is there an asbestos report available on this project?

ANSWER: Provided asbestos report is not to be considered complete. Offered as a courtesy only

38) REFERENCE: Project A (FBNV 12-0014 A)

QUESTION: Sheet A1.0 References a new flagpole. Can you please provide size of flagpole and foundation requirements?

ANSWER: Relocate existing flagpole at 4101. Provide new foundation design and base escutcheon plate

39) REFERENCE: Project A (FBNV 12-0014 A)

QUESTION: Sheet A2.0 calls for a new CMU wall with a stucco finish to match existing. Please provide height of wall to be constructed?

ANSWER: Wall height to match existing. Field verify

40) REFERENCE: Project A (FBNV 12-0014 A)

QUESTION: Most of the existing interior floors are hardwood. When the wood flooring is removed there will be a 1-1/2‖ elevation difference in multiple areas. Should a topping slab be figured in to remedy this issue?

ANSWER: Existing wood flooring to remain as substrate for new finish flooring

41) REFERENCE: Project A (FBNV 12-0014 A)

QUESTION: Sheet A2.0 call for a new ramp to the Office Suite and a 12‖ raised platform in the

Auditorium. Please specify if these are to be framed or poured concrete.?

ANSWER: Framed construction is acceptable.

42) REFERENCE: Project D (FBNV 12-0014 D)

QUESTION: Does the existing canopy need to be demo‘d as well?

ANSWER: Existing canopy along south wall of 4455 at south entrance courtyard to be removed.

Canopy along east side courtyard to remain

43) REFERENCE: Project D (FBNV 12-0014 D)

QUESTION: Is there an asbestos report available on this project?

ANSWER: Provided asbestos report is not to be considered complete. Offered as a courtesy only

44) REFERENCE: bldg. # 4455

QUESTION: Is the floor in bldg. # 4455 wood and is it to be removed

ANSWER: Existing wood flooring in Building 4455 to remain as substrate for new finish flooring

SEED PROJECT #2: (CE MAINTENANCE SHOP)

45) REFERENCE: Demolish Bldg. 5122: Section 01011-3.6 Cathodic Protection and 3.7 Water Meter

QUESTION: Are these required for a demolished structure where the utilities are being capped in place?

ANSWER: No.

46) REFERENCE: Construct 5131

QUESTION: The addition of a FIRE Suppression system was mentioned during the site visit;

please clarify this request and update the SOW & Project documents as required.

ANSWER: The office building will require the normal NFPA 101 Life safety Code requirements example, fire alarm/MNS system, wet pipe fire suppression system, Knox Box at front door. The maintenance addition will require the extension of the fire alarm and wet pipe sprinkler system.

The contractor will need to know up front that the sprinkler riser needs to be sized to handle the maintenance bay as well. If the two buildings are joined to gather they will need to be separated by a fire wall. Depending on all the items that will take place under the maintenance roof it may require a few more code requirements dealing with automotive and the power generator maintenance. Look at UFC 3-600-01 section 6-22 through 6-22.3.2 for requirements. Also NFPA

101, 88a, 30A, 303, and 312 will have to be look at as well to see what other requirements are needed.

UFC 3-600-01

6-22 VEHICLE PARKING, STORAGE, MAINTENANCE, AND REPAIR FACILITIES.

Design facilities utilized for the parking, storage, maintenance, and repair of general and special purpose motor vehicles to comply with NFPA 88A, Parking Structures and/or NFPA 30A, Code for Motor Fuel Dispensing Facilities and Repair Garages.

6-22.1 Vehicle Parking.

Protect enclosed buildings used for vehicle parking and storage of 10 or more vehicles with an automatic sprinkler system.

6-22.2 Overhaul and Repair Shops.

Facilities falling within this category are those in which major overhaul and repairs are made to various types of equipment or their component parts. Disassembly and testing may also be performed in such facilities, which include aircraft shops, automotive garages and repair shops, and ship repair shops.

6-22.2.1 Requirements.

Design automotive garages to conform to NFPA30A. Design ship repair facilities to conform to

NFPA 303 and NFPA 312.

47) REFERENCE: Project A (FBNV 11-0043 A)

QUESTION: Will fire protection be required for relocated maintenance bay?

ANSWER: Reference Question/Answer 46.

48) REFERENCE: Demolish Bldg. 5122, Construct 5131

QUESTION: Are CADD site plans available to assist in preparing the 10% package?

49) REFERENCE: Construct 5131

QUESTION: Is there a target square footage for the personnel side of new structure?

ANSWER: The authorized space for the compound is 8,750 SF. The existing maintenance bay is approximately 3200 SF. This allows for up to 5,500 SF of additional office space to be provided.

The statutory limit for new construction is $700K. The relocation of the maintenance bay and reconfiguration of the infrastructure, i.e. electric, water, sewer and comm., is included in this line item. The size of the office space and its amenities is contingent on this fact. The customer prefers to maximize their allowable space at the expense of amenities.

50) REFERENCE: Construct 5131: Section 1011-7. Mechanical Design

QUESTION: Please confirm that the desired system is a VAV system with chilled water and boiler? There may be other alternatives that would have just as much flexibility and be more energy efficient helping us comply with HPGB and SDD requirements established in Executive

Order 13423.

ANSWER: HVAC, must be sized to accommodate building/office load requirements. The evap coolers for the maintenance bay shall be relocated with the maintenance bay

51) REFERENCE: Construct 5131

QUESTION: Is there a minimum or maximum eave height for the new personnel structure.

ANSWER: Refer to section 3.3 Roofs of the DMDCG.

52) REFERENCE: Construct 5131

QUESTION: How many computer stations are required in the Dirt Boys and Power Pro conference rooms?

ANSWER: Dirt Boys (7) Power Pro (7)

53) REFERENCE: Construct 5131

QUESTION: Does the existing maintenance bay near 1750 have mechanical and electrical that will also be relocated? If not, are we to provide it for the relocated structure.

ANSWER: There is both existing electrical and mechanical in the maintenance bay. However, infrastructure must be brought to the building from existing locations In order to bring electric to the building, Install a new power pole south of the wash rack ramada, Building 5127 and north of the southernmost power pole. The new pole should support the primary over head electric and include lightening arrestors, fuses and riser pole. Install an appropriately sized new pad mounted transformer. Run secondary power to the new facility and to the exterior circuits attached to the eastern fence. Demo the existing riser from building 5122 to the transformer all of the way to the transformer. Also in order to provide clearance for the new facility include the cost of replacing the existing secondary power lines from the transformer with quadplex. See provided drawing for the electrical site plan.

54) REFERENCE: Construct 5131

QUESTION: For the relocated Maintenance bay please provide the square footage requirement for the mezzanine and the gated enclosure along with the number and size of tool racks and cabinets.

ANSWER: The authorized space for the compound is 8,750 SF. The existing maintenance bay is approximately 3200 SF. This allows for up to 5,500 SF of additional office space to be provided.

The statutory limit for new construction is $700K. The relocation of the maintenance bay and reconfiguration of the infrastructure, i.e. electric, water, sewer and comm., is included in this line item. The size of the office space and its amenities is contingent on this fact. The customer prefers to maximize their allowable space at the expense of amenities.

The Dirt Boys require a 12‘X12‘ secure area for hand tools. Power Pro requires a 12‘X12‘ secure area for hand tools and tool cabinets as well as a 12‘X12‘ enclosed battery room with ventilation and emergency eyewash and emergency shower.

The maximum authorized area for the mezzanine is 800 SF. Cipher locks shall be installed on the access points.

55) REFERENCE: Construct 5131

QUESTION: Is it permissible for exterior of the building to be a steel exterior, or to have a CMU wainscot with metal panel above?

ANSWER: Yes.

56) REFERENCE: Construct 5131

QUESTION: Evaporative cooling is a viable option for the ‗Heavy Civil Shop‘. Is this method of cooling acceptable for the ‗Power Production Shop‘, as well as the reassembled ‗Maintenance Bay‘?

coolers for the maintenance bay shall be relocated with the maintenance bay.

57) REFERENCE: Construct 5131

QUESTION: Is a vehicle fume exhaust system a requirement for any of the ‗shops‘?

ANSWER: Just one main exhaust fan for the bay area so that it can be turned on while vehicles are running in the bay. The battery room does not require HVAC, but it does require adequate ventilation.

58) REFERENCE: Construct 5131

QUESTION: To determine specific exhaust and ventilation requirements for the ‗Power

Production Shop‘, what machine shop-related equipment will be used (welding hoods, other hoods, lathes, sanders, grinders, etc)?

ANSWER: Just one main exhaust fan for the bay area so that it can be turned on while vehicles

59) REFERENCE: Construct 5131

QUESTION: What is the type and quantity of batteries will be stored in the ‗Battery Storage

Room‘? Is explosion-proof a design criterion for this room?

ANSWER: Acid Batteries

60) REFERENCE: Construct 5131

QUESTION: Is cooking equipment in the kitchen commercial-grade requiring a fire suppression system?

ANSWER: See Question/Answer 46.

61) REFERENCE: Construct 5131

QUESTION: Is compressed air a requirement on the site?

ANSWER: Provide one external compressed airline port. Provide three internal compressed airline ports. Two ports will be at workstations and one port available for the vehicles in the maintenance bay. Include the cost of relocation of the external air compressor in the proposal.

62) REFERENCE: Construct 5131

QUESTION: Is exterior ‗parts washing‘ a requirement on site?

ANSWER: There parts can be washed in the adjacent vehicle wash area.

63) REFERENCE: Construct 5131

QUESTION: Fire protection for the facility- what is the water pressure available (latest hydraulic test report)?

ANSWER: Unknown at this time. The water pressure will be available when the Contractor begins the design of the new addition.

64) REFERENCE: Construct 5131

QUESTION: Is this site located on a previous uncontrolled fill site?

65) REFERENCE: Construct 5131

QUESTION: Will service laterals for building 5122 need to demoed at the service connection since the foundation is not going to be removed? If not where are the services to be capped?

ANSWER: The sanitary sewer trunk line runs north and south along the east side of the existing building 5122. Cap the sewer as close to the trunk line as possible. Connect new sewer to manhole 51. See the provided drawing for location.

There are two water supply lines entering the existing building. One on the northeast side of the building and one to the west. Cap these lines as close to the corp stop as possible. Tie into the main service where it is convenient. See the provided drawing for location.

An existing gas service line is on the southwest side of the building. Isolate it and cap it as close to the main as possible. See the provided drawing for location.

Demo the existing riser from building 5122 to the transformer all of the way to the transformer.

See the provided drawing for location.

66) REFERENCE: Construct 5131

QUESTION: What is the extent for ACM in building 5122?

ANSWER: N/A

67) REFERENCE: Project A (FBNV 11-0043 A)

QUESTION: Do existing stem/footers need to be removed and asphalt repaired at removed maintenance bay next to facility 1750?

68) REFERENCE: Project A (FBNV 11-0043 A)

QUESTION: Do evaporation units existing at maintenance bay need to be relocated/ reinstalled at new location?

69) REFERENCE: Project A (FBNV 11-0043 A)

QUESTION: What are power/ lighting requirements for relocated maintenance bay?

ANSWER: Please refer to UFC 3-530-01AN-Design Interior and Exterior Lighting Controls-

MAINTENANCE FACILITIES Vehicle Storage / Repair Areas, OFFICES Boardrooms and

Conference Rooms, Restrooms, and Individual Offices for all lighting requirements.

70) REFERENCE: Project A (FBNV 11-0043 A)

QUESTION: To maintain drive-through capability at relocated maintenance bay, will an additional roll up door be required? Will existing man door and roll up door be reinstalled?

ANSWER: Yes, Yes.

71) REFERENCE: Project A (FBNV 11-0043 A)

QUESTION: What size Mezzanine is required and do both levels need to be secured? Also, will access be controlled with a cipher lock at access gates?

ANSWER: The maximum authorized area for the mezzanine is 800 SF. Cipher locks shall be installed on the access points.

72) REFERENCE: Project A (FBNV 11-0043 A)

QUESTION: What are the storage requirements for tools, i.e. number and size of cabinets/ racks?

ANSWER: The Dirt Boys require a 12‘X12‘ secure area for hand tools. Power Pro requires a

12‘X12‘ secure area for hand tools and tool cabinets as well as a 12‘X12‘ enclosed battery room with ventilation and emergency eyewash and emergency shower.

73) REFERENCE: Project A (FBNV 11-0043 A)

QUESTION: For the new facility 5131, will the 40‘ x 80‘ x 15‘6‖ dimensions be adequate?

ANSWER: The authorized space for the compound is 8,750 SF. The existing maintenance bay is approximately 3200 SF. This allows for up to 5,500 SF of additional office space to be provided.

The relocation of the maintenance bay and reconfiguration of the infrastructure, i.e. electric, water, sewer and comm., is included in this line item. The size of the office space and its amenities is contingent on this fact. The intent is to maximize their allowable space at the expense of amenities

74) REFERENCE: Project A (FBNV 11-0043 A)

QUESTION: Will the government provided elevations and roll up door locations on the government supplied Absolute Steel Drawings be sufficient?

ANSWER: To allow for drive through access an additional rollup door should be installed. When reassembling the maintenance bay, the location of the existing doors may be relocated to accommodate the new layout.

75) REFERENCE: Project A (FBNV 11-0043 A)

QUESTION: To what manhole will the new communication lines for the new facility 5131 need to be run to?

ANSWER: Comm Manhole AMH-2 is located on the sotutheast side of building 5122 in Third St.

An empty conduit runs from AMH-2 to pullbox PB5122A. New conduit must be installed from

PB5122A to the proposed building. Fiber can then be spliced in at AMH-2. See Electric-Comm

Site Plan provided. Currently a comm. duct transverses the proposed site. See the provided electric/comm. site plan drawing provided. The proposed facility cannot be placed on top of this duct bank. If the building is to be sited above this duct bank it must be relocated.

76) REFERENCE: Project A (FBNV 11-0043 A)

QUESTION: #2A - The existing facility 5131 has an automatic transfer switch and what looks like a generator set on the east side of the facility. Will the new facility require the same on the entire building service?

ANSWER: There is not an ATS on the existing building. However, in order to bring electric to the building, Install a new power pole south of the wash rack ramada, Building 5127 and north of the southernmost power pole. The new pole should support the primary over head electric and include lightening arrestors, fuses and riser pole. Install an appropriately sized new pad mounted transformer. Run secondary power to the new facility and to the exterior circuits attached to the eastern fence. Demo the existing riser from building 5122 to the transformer all of the way to the transformer. Also in order to provide clearance for the new facility include the cost of replacing the existing secondary power lines from the transformer with quadplex.

77) REFERENCE: Project A (FBNV 11-0043 A)

QUESTION: Item 1.1- iii.3. What is the required number of showers, lockers, toilets, urinals, and sinks required in the new bathrooms?

ANSWER: Two urinals, two commodes, and a shower in each bathroom, two sinks in each bathroom for a total of 4 urinals, 4 toilets, 4 sinks and two showers.

78) REFERENCE: Project A (FBNV 11-0043 A)

QUESTION: Item 1.1-1-ii. What is the number of computer workstations required?

ANSWER: Dirt Boys (7) Power Pro (7)

79) REFERENCE: Project A (FBNV 11-0043 A)

QUESTION: Will internal compressed airlines need to be supplied to work stations?

ANSWER: Provide one external compressed airline port. Provide three internal compressed airline ports. Two ports will be at workstations and one port available for the vehicles in the maintenance bay.

80) REFERENCE: Project A (FBNV 11-0043 A)

QUESTION: Item 1.1-3.a.- Will ventilation require HVAC?

ANSWER: Just one main exhaust fan for the bay area so that it can be turned on while vehicles

81) REFERENCE: Project A (FBNV 11-0043 A)

QUESTION: Will offices and work spaces need to include HVAC or Evaporative units?

82) REFERENCE: Project D (FBNV 11-0043 D)

QUESTION: Item 1.1 General - Do raised stem walls and raised concrete slab areas need to be removed?

83) REFERENCE: Project D (FBNV 11-0043 D)

QUESTION: Does the government have an exact overhead power line pole that they want the overhead line demoed back to or just outside the new and existing facility area?

ANSWER: In order to bring electric to the building, Install a new power pole south of the wash rack Ramada, Building 5127 and north of the southernmost power pole. The new pole should support the primary over head electric and include lightening arrestors, fuses and riser pole. Install an appropriately sized new pad mounted transformer. Run secondary power to the new facility and to the exterior circuits attached to the eastern fence. Demo the existing riser from building 5122 to the transformer all of the way to the transformer. Also in order to provide clearance for the new facility include the cost of replacing the existing secondary power lines from the transformer with quadplex.

84) REFERENCE: Project D (FBNV 11-0043 D)

QUESTION: Will the government be removing the existing exterior air compressor and relocating?

ANSWER: Include the cost of relocation of the external air compressor in the proposal

SEED PROJECT #3: (C-130 PARTS WAREHOUSE)

85) REFERENCE: Bldg 145 / Bldg 81

QUESTION: Can we re-use the lights under the mezzanine in Building 145 and re-install them under the re-installed mezzanine we put into bldg. 81?

ANSWER: No, purchase new light fixtures and lamps.

86) REFERENCE: Construct Addition to Bldg. 81, Demolish Bldg. 145

QUESTION: Are CADD files available for these sites and the buildings:

87) REFERENCE: Construct Addition to Bldg. 81

QUESTION: Is there a Fire Hydrant Flow Test Available to be able to provide the 10% Concept design with the understanding that a flow test for our design would be done to verify the actual available flow? (May need to look on the design placard on the existing Riser)

88) REFERENCE: Construct Addition to Bldg. 81: Section 01011 1.6.5

QUESTION: Appears to be from Project 2. – Please clarify.

ANSWER: Disregard -- Please see Solicitation Amendment 0001 – REFERENCE ADDENDUM

1; Revised Design Requirements for Project Package 3.

89) REFERENCE: Construct Addition to Bldg. 81

QUESTION: Are we to only use the magenta text and ignore the balance of the black text when referring to the scope of the project?

ANSWER: Disregard -- Please see Solicitation Amendment 0001 – REFERENCE ADDENDUM

1; Revised Design Requirements for Project Package 3.

90) REFERENCE: N/A

QUESTION: What is the current eave height of Bldg. 81 and the roof slope? Is the addition 60 x

60 or 100x40 with a 20 ft. eave?

ANSWER: The existing building 81 as-built drawings show with a 1:12 slope and a 20‘ eave height. The new addition is 60‘ x 60‘. The covered storage next to the new addition is 60‘ x 40‘.

The new addition and covered storage do not need one continuous roof panel covering both

91) REFERENCE: N/A

QUESTION: What is the clear height to be under the Covered Storage?

ANSWER: The clear height under the storage is 12‘ at the lowest end near the new fenced in storage are and existing parking lot. As the roof increases in pitch back toward the new addition, the roof slope should match the existing roof slope.

92) REFERENCE: N/A

QUESTION: Is there a drawing of the current floor plan in Bldg. 81, preferably in CADD?

93) REFERENCE: N/A

QUESTION: What are the requirements for the 2nd floor space? Is it one open office?

ANSWER: Just one open office. See the new statement of work. 1.9.6.5. For the second story office, install an A/C gas pack with thermostat. The offices on the second floor will have one large open area

94) REFERENCE: N/A

QUESTION: Drawings 3, 4 & 5 seem to show a large area enclosed by a fence. I did not read this in the Scope of Work. Is this part of the project?

ANSWER: Please see Solicitation Amendment 0001 – REFERENCE ADDENDUM 1; Revised

Design Requirements for Project Package 3. // See the new statement of work. // The uncovered storage area is just a fence enclosure. 1.9.2.5. Install fencing for a 7500 SF uncovered storage area on the south side of the facility on the existing parking lot.

95) REFERENCE: Construct Addition to Bldg. 81

QUESTION: Is the exterior of the building to be a metal panel system to match existing?

96) REFERENCE: Bldg 145 / Bldg 81

QUESTION: Please provide as built drawings for HVAC and plumbing.

97) REFERENCE: Construct Addition to Bldg. 81

QUESTION: Is the ‗Secure Vault Room‘ considered a SCIF area which will require man-proofing, shielding, etc?

ANSWER: No, the room is just a secure room for holding equipment with an alarm system.

98) REFERENCE: Construct Addition to Bldg. 81

QUESTION: Is compressed air a requirement for the facility?

99) REFERENCE: Construct Addition to Bldg. 81

QUESTION: Is exterior ‗parts washing‘ a requirement on site?

ANSWER: No, but there are some locations with exterior bibs.

100) REFERENCE: Construct Addition to Bldg. 81

QUESTION: Fire protection for the facility- what is the water pressure available (latest hydraulic test report)?

ANSWER: Unknown at this time. The water pressure will be available when the Contractor begins the design of the new addition.

101) REFERENCE: Construct Addition to Bldg. 81 -- Road to be removed.

QUESTION: At the site visit it was mentioned that part of the road for Seed Project 3; has already been removed by either the government or a contractor. Please confirm how much, and which portions of the road were removed. Please also confirm if the payment/ asphalt was removed in its entirety or if there are miscellaneous pieces (sections) of debris/ asphalt that still require removing.

ANSWER: Herky Road from the new fence toward the new addition must be removed while the portion of the road some of the road does not need removal. Please see Solicitation Amendment

0001 – REFERENCE ADDENDUM 1; revised Project Drawings (6 of 11) for Project Package 3.

102) REFERENCE: FBNV 12-0038

QUESTION: At the demo building site where the slab is being taken out, will that remain dirt?

ANSWER: Yes, but you must infill back to within a level specified in the statement of work, and if not specified, then match the surrounding soil grades.

103) REFERENCE: FBNV 12-0038

QUESTION: At the new building location there is a large louver in the existing building on the

East side. Will that remain in place or be relocated to the East side of the new building?

ANSWER: The existing louver may remain in place. Any need for new air exhaust must be covered with the new addition.

104) REFERENCE: FBNV 12-0038

QUESTION: There are 3 antennae on the North side of the building to be demoed. Will they be removed and given to the user or will they just be demoed?

ANSWER: Give to the user, base CE.

105) REFERENCE: FBNV 12-0038

QUESTION: At the addition to the new building there is scheduled to be a canopy on the South side of the new addition. Does the canopy have a slab or is it just on footers?

ANSWER: On both side of the new addition there are covered areas with concrete slabs. Review the new statement of work.

106) REFERENCE: FBNV 12-0038

QUESTION: The new fenced in parking area has a gate on the west side for access to the west side of the existing parking area. There is no gate across the entrance to the east side of the parking area. Is this correct?

ANSWER: The west side of the fenced in area has a 20‘ opening with two 10‘ wide gates. The northeast corner of the fenced in area has a 10‘ opening with one 10‘ wide gate.

107) REFERENCE: FBNV 12-0038

QUESTION: The road and the curbing leading up to the new addition are coming out and a new asphalt drive is going back in. Nothing is said whether curbing also goes back in. Is this roadway without curbing?

ANSWER: The new access drive does have new curbing. See the new statement of work. 1.9.2.8.1.

Provide header curbs on the inner and outer radius of the new access drive level with the asphalt pavement surface allowing water to flow across and off the drive.

108) REFERENCE: FBNV 12-0038

QUESTION: Does the secure vault room mentioned require a vindicator security system?

ANSWER: Yes. See the new statement of work. 1.9.4.5. Install one secure room with one X0-9 cipher lock, balanced magnetic switches, one motion detector, one door sweep, one Vindicator panel with electronic keypad for disarming the alarm and one telephone installed outside the door.

The telephone must be connected directly to security forces with a dedicated telephone line. The vindicator panel must have one dedicated power circuit. The motion detector must have a tamper proof cover

109) REFERENCE: FBNV 12-0038

QUESTION: The existing FCI fire alarm panel does not seem to have adequate space for the new a/c shutdowns and zoning required for the new addition, as well as the mezzanine pull stations required at stairwells. In addition, the existing fire alarm zone loops and devices will have to be rerouted and relocated in Building 81 to accommodate the mezzanine as well. It does not appear that the old fire panel at Bldg 145 would solve the problem either, nor can it be warranted since it is used equipment. With all this in mind, would it be advisable to install in entirety a new Monaco addressable fire alarm system throughout the entire new and existing areas?

ANSWER: The statement of work does give this option and the cost should be placed in the sustainment part of the funding.

110) REFERENCE: FBNV 12-0038

QUESTION: It appears that half of the old inefficient high bay metal halide fixtures in Bldg 81 don‘t work or need relamped, reballasted. With this in mind would the government want to replace them with the new spec T-5 High Output bay fixtures currently being installed throughout DM? If not, does the government want the same metal halide fixtures in the new addition area or rather the

T-5 high output lights?

ANSWER: Do not re-lamp the fixtures in the existing facility 81 at this time. The new lighting fixtures in the new addition are specified as T-5. See the new statement of work.

111) REFERENCE: FBNV 12-0038

QUESTION: The existing FCI fire alarm panel does not seem to have adequate space for the new a/c shutdowns and zoning required for the new addition, as well as the mezzanine pull stations required at stairwells. In addition the existing fire alarm zone loops and devices will have to be rerouted and relocated in building 81 to accommodate the mezzanine as well. It does not appear that the old fire panel at bldg. 145 would solve the problem either, nor can it be warranted since its used equipment. With all this in mind would it be advised to install in entirety a new Monaco addressable fire alarm system throughout the entire new and existing areas?

ANSWER: Yes, but place the cost against the renovation/sustainment part of the funding.

112) REFERENCE: FBNV 12-0038

QUESTION: Is the intent to dispose of the existing transformer at building 81 and reuse the one from building 145 in its place at the new location?

113) REFERENCE: FBNV 12-0038

QUESTION: Item 6 of demo building 145 says to reroute an existing communications line. Where does this exist as well as (size, fiber, copper, distance,) and where is this further explained for proposal purposes?

ANSWER: Please see Solicitation Amendment 0001 – REFERENCE ADDENDUM 1; revised

Project Drawings (6 of 11) for Project Package 3; pdf titled, ―Project Package 3 - Building 81

Communications Removal and Replacement‖ -- which shows the existing underground cables.

There are four 25 pair direct buried cables and one 25 pair fiber optic cable in a direct buried duct bank. Construct a new 200‘ duct bank as discussed below. Abandon the existing cables in place.

The new manholes will be 6‘ x 7‘ x 8‘. The new statement of work provides additional information. 1.10.2.10. Excavate, backfill and compact soil for a new communications duct bank between the two new manholes. Size the trenches approximately 18‖ wide and 30‖ deep for two new concrete encased 4‖ encased burial (EB) PVC conduits or two new 4‖ PVC direct buried conduits, whichever is less expensive. Provide 1‖ innerducts within one new 4‖ conduit.

114) REFERENCE: N/A

QUESTION: What kind of mech. System is required for new office/conf/break spaces inside relocated Workshop building, A/C or Cooler? Is it required to use existing partition and ceiling materials from current bldg. to new location?

ANSWER: See the new statement of work. 1.9.6.1. Provide a climate controlled storage area within the new addition with evaporative cooling. 1.9.6.4. Provide a multi unit split system for the floor level office spaces with ductwork to the two office areas, one vault room, one restroom, electrical room and communications room with the thermostat installed in one of the office areas.

1.9.6.5. For the second story office, install an A/C gas pack with thermostat. The offices on the second floor will have one large open area.

SEED PROJECT #4: 10

th

Street Paving / Curbing

115) REFERENCE: Paving Project

QUESTION: Are the CADD files available for this project?

GENERAL QUESTIONS

116) REFERENCE: N/A

QUESTION: Are we required to submit the AF 3052 with our bids?

ANSWER: Use the information/documents provided within the solicitation; Bid Schedules for each Seed Project package have been provided; Submit bids/offers in accordance with guidance stipulated in Sections L & M of the solicitation.

117) REFERENCE: N/A

QUESTION: Will the government be providing asbestos/lead reports for each project?

ANSWER: Provided asbestos report is not to be considered complete. Offered as a courtesy only

Please see Solicitation Amendment 0001 – Reference ADDENDUM 1.

118) REFERENCE: N/A

QUESTION: Are we required to submit an AF66 with each seed project at the time of proposal submissions?

ANSWER: Yes, refer to solicitation documents.

119) REFERENCE: N/A

QUESTION: Are we required to provide a design and construction schedule with each seed project at the time of proposal submissions?

ANSWER: Yes, refer to solicitation documents.

120) REFERENCE: N/A

QUESTION: What volume of the proposal should we insert our bonding letter?

ANSWER: Please see Solicitation Amendment 0001 – Reference updated Section L. – Bonding

Information to be included with Vol. 1, Cover Page.

121) REFERENCE: Section 01011-1.2

QUESTION: States the base-approved Location and Site Plans may be made available to the

Contractor upon request. Please consider this our request.

ANSWER: Please see Solicitation Amendment 0001 – Reference ADDENDUM 1.

122) REFERENCE: N/A

QUESTION: REFERENCE is made to the buildings following the High Performance Green

Building. Are there any formal submission requirements that will be required as a deliverable?

123) REFERENCE: N/A

QUESTION: Please confirm that LEED registration of the projects is not required.

ANSWER: LEED Registration is not required

124) REFERENCE: N/A

QUESTION: No reference is made to air barrier testing, or air barrier requirements in the SOW.

We assume that these facility projects will not require air barriers, or whole building air barrier testing. Please confirm that this is not required.

ANSWER: Use the information provided for in the solicitation documents.

125) REFERENCE: Solicitation Requirements – Bonding

QUESTION: The form 1442 states performance and payment bonds will be required for awarded seed projects. Are bid bonds required for the seed projects?

ANSWER: No, Refer to Block 13B of the SF1442

126) REFERENCE: N/A

QUESTION: Can we obtain a copy of the sign-in sheets?

ANSWER: A copy of the Sign-in Sheet has been provided for as an attachment to these Meeting

Minutes.

127) REFERENCE: N/A

QUESTION: What grade of materials should be used when there is no spec in RFP?

ANSWER: Industry standard grade material

128) REFERENCE: N/A

QUESTION: Can a map of the base be obtained, as given out at the pre-bid meeting?

ANSWER: A copy of the ―MACC Pre-Proposal Conference - SITE MAP‖ has been provided for as an attachment to these Meeting Minutes.

129) REFERENCE: N/A

QUESTION: Are the contractors to provide furnishings, house plants, window blinds, etc?

ANSWER: None of the above items are required in Seed Project #1

130) REFERENCE: N/A

QUESTION: Should contractor just put in allowance for wall covering materials?

ANSWER: Wall covering not required in Seed Project #1. Provide DM Base standard gwb with knockdown finish.

131) REFERENCE: N/A

QUESTION: Will all personal items, electronic equipment, safes, govt. materials, shelving, be removed prior to construction?

ANSWER: N/A

132) REFERENCE: N/A

QUESTION: Could we obtain a copy of the site location plans?

ANSWER: A copy of the ―MACC Pre-Proposal Conference - SITE MAP‖ has been provided for as an attachment to these Meeting Minutes. Please see Solicitation Amendment 0001 – Reference

ADDENDUM 1; for more details.

133) REFERENCE: N/A

QUESTION: Can we obtain a copy of the DCG & AT/FP standards & guidelines?

ANSWER: Please see Solicitation Amendment 0001 – REFERENCE ADDENDUM 1; Revised

MACC SOW – Appendix(s).

CONTRACTING / ADMINISTRATIVE (SOW, SOLICITATION. ETC.)

134) REFERENCE: Page 62 of 69 of the RFP says we are to include, "11. Technical Approach & 10%

Design submission for each individual project package.‖

QUESTION: Can you please clarify the minimum requirements for the technical approach and

10% design submission for each seed project?

ANSWER: See Revised MACC SOW; Pg 3. (Definitions)

135) REFERENCE: Page 62 of 69 of the RFP says we are to include, "11. Technical Approach & 10%

Design submission for each individual project package."

QUESTION:Is this included in the 20 single-sided page limit mentioned in the table on page 59 of 69?

ANSWER: No

136) REFERENCE: Page 62 of 69 states that, "Relevant projects are defined as projects valued at greater than $1 million to include a broad range of maintenance, repair, alternation or new construction of real property showing the capability to perform and manage a wide scope of construction trades…

This is the start of the file's text. The full file is on GovTribe.

File details come from the government source that posted it. Updated .