Questions_and_Answers_as_of_29_July_15.pdf
PDF 50 KB Posted
- Solicitation number
- FA2860-15-R-0008
About this file
Questions and Answers
View the file
Other files
Show all 34
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
FA2860-15-R-0008 Q&A
SABER Solicitation FA2860-15-R-0008 Questions and Answers
As of 29 July 2015
1. Question: RFI #1: Per Section L-9.2 Past Performance Questionnaires (PPQ) of Solicitation No.
FA2860-15-R-0008, please confirm that we may submit completed CCASS evaluations in lieu of the Past Performance Questionnaire included in the Solicitation.
1. Answer: Interested companies must use the past performance questionnaire provided in the solicitation.
2. Question: RFI#2: Per Section L-9.2 Past Performance Questionnaires (PPQ) please confirm that we may submit previously completed Past Performance Questionnaires in lieu of the PPQ included with the Solicitation.
2. Answer: Interested companies must use the PPQ provided in solicitation FA2860-15-R-0008.
3. Question: As part of the proposal, will vestibule design, shop drawings, and mechanical design and calculations be required as Technical Exhibit 6 mentions they are at the C.O.’s discretion.
3. Answer: Yes, all three will be required
4. Question: Please provide the VCT specifications required.
4. Answer: VCT specifications are standard commercial requirements.
5. Question: On the site visit, it was mentioned that the Fitness Center (Government) would replace all inspirational quotes removed on the wall, pls confirm this.
5. Answer: Yes, all inspirational quotes removed will be replaced by the Fitness Center (Government), not by the SABER contractor.
6. Question: Where will the duress switch alarms for the saunas be located?
6. Answer: In the interior of the sauna per manufacture’s specification/ ADA requirements.
7. Question: Provide direction on what type of conduit is required for all electrical runs to the panel.
7. Answer: Interior EMT
8. Question: For the new enclosed vestibule lighting, what foot candle rating is required?
8. Answer: Basic NEC standard lighting requirement’s
9. Question: Are we providing two storefront systems to create a vestibule, if so, where is the air curtain to be located at?
9. Answer: Contractor will propose an air curtain location in the vestibule.
10. Question: How many past performances are required from each JV partner?
10. Answer: Review Section L-9.1.1 through L-9.4
11. Question: What is the required dollar value of each of the task order past performances required?
11. Answer: No minimum dollar value required.
12. Question: The seed project presented is design-build, yet the pricing structure requested is based on coefficients and a Unit Price Book, neither of which account for fees associated with design services.
How can the Seed Project or any other design-build project under this contract be evaluated for price?
12. Answer: Any pricing/costs (i.e. design fee/services) not identified in the RS Means book can be submitted as a non-priced item for Government review.
13. Question: For the Seed Project as well as the contract in general, what level of design documentation is expected? The SOW states “Design documentation shall include … shop drawings and sufficient calculations to support the adequacy of equipment/materials proposed for the project and the proposed assembly of structural components.” There is no mention of the standard process of interim design review/approval at the 35%-65%-95% stages, which typically yields the level of detail required for actual shop drawings and accurate calculations, as well as for accurate pricing of materials and equipment.
Please clarify how design-build vs. design-bid-build projects will be handled under this contract.
13. Answer: The level of design/drawing documentation will be up to the contractor based on the complexity of the project/requirement. Once submitted the Government will determine if construction/drawing details are missing and or required. There is no 35%-65%-95% review/approval stages involved.
14. Question: Can existing drawings be provided, specifically Structural, Architectural, and MEP As- Builts?
14. Answer: Drawings for the seed project were provided for the seed project. For each new requirement issued under the SABER contract, if existing drawings are available for that building, they will be provided. The contractor will need to verify measurements of a building(s) if drawings/as builts are not available on future delivery order requirements. The CE PM will inform the new SABER contractor if drawings are available for each new requirement.
15. Question: What standard will be required for the electronic provision of design documents, AutoCAD or Micro Station?
15. Answer: AutoCAD, this is identified in the solicitation.
16. Question: Please provide the coefficients for the contracts currently held.
16. Answer: Coefficients for the incumbent contractors are considered proprietary information and cannot be released.
17. Question: Have all Amendments been posted to FBO? The amendment listed as #0001 on FBO bears the number 0002, and the document listed as #0003 bears the number 0004. Please clarify.
17. Answer: There were only two amendments issued, P00002 and P0004. Numbers P0001 and P0003 were inadvertently skipped when released in our contract program; however this was identified when
P0002 and P0004 were posted. P0001 and P0003 were never issued. If there is another error; it will be identified when posted on FBO.
18. Question: Given the level of detail being requested for Subfactors 1 – 3, will the government consider raising or removing the 40-page limit for the technical response?
18. Answer: No, the 40 page limit should be a sufficient page limit to address a technical response based on the minimal font of Times New Roman 10 point font.
19. Question: Section C.2.2.1.1 states “… the Contractor shall provide a Quality Control Plan (QCP) with their proposal…”, yet there is no mention of this as a requirement under Section L-7. Also, the page limitation would prohibit inclusion of a QCP. Please clarify.
19. Answer: The QCP is IAW FAR 52-246-12 and will have a 40 page limit not to be counted against the Technical response page limit.
20. Question: Under the “Customer Points of Contact” section of the Past Performance Information form, the Offerors are instructed to provide “a minimum of the following for each reference: 1) Name, 2) office & office symbol …”. Please clarify what the term “office symbol” is referring to.
20. Answer: An office symbol is normally affiliated with a government or private organization that may have sub-divisions within their firm. If no office symbol(s) are used, then none is needed.
21. Questions: Page 2 in Renovation West Fitness Center Stated: “The Contractor shall submit the following documentation within the required 10-day proposal period:
- Material Approval Submittals
- Verified As-Build Drawings
- Manufacture’s or technical drawings…
- Form Fit and attachment details for installation…
- Design calculations…”
Please clarify the requirements for proposal materials. Typically, the above listed submittals cannot be ready during the proposal period.
21. Answer: Submittals may be provided in a form of technical brochure, most, if not all submittal information can be downloaded off the internet and submitted in a timely manner. The drawings and design calculations submitted must show sufficient attention to renovation/construction detail. The drawing measurements, recommended changes, equipment placement, material type, etc should substantiate costs involved for the West Fitness center project.
22. Question: Please provide drawing and related information of the store front double door to the TAC Fit Area. The provided drawings did not show the double door.
22. Answer: Aside from what was distributed and provided on the solicitation, there are no Government drawings available that outline the front double door.
23. Question: Since the Seed Project is considered as Design-Build Approach; does the evaluations require any design qualifications?
23. Answer: Proposal evaluations conducted will be in accordance with Section M.
24. Questions: 1. Will a registered historic preservationist be required as part of the Contractor’s Team?
2. Item 1.2.1.2.2 mentions HAZMAT, should you assume a specialty consultant? 3. What about Fire Protection Engineer?
24. Answer: No, to all three questions.
25. Question: Item 3.2.1 Statement of Work (SOW) Package; mentions “The Contractor’s design shall be IAW paragraph 3.3, and references paragraph 3.3. Parag. 3.3 references “IAW JBA Architectural and Interior Design Standards” - Can these documents be obtains? How & where?
25. Answer: The JBA Architectural and Interior Design Standards is provided in this amendment.
26. Question: See 52-211-12 Liquidated Damages; 2nd paragraph (b), “If government terminates, liquidated damages will continue”…. Please clarify.
26. Answer: Liquidated Damages may be applied for any issued delivery order if the contractor fails to meet the completion date outlined on the progress schedule.
27. Questions:
a) Item 9.2 references “2 (two) double door vestibule” does this include the handicap door noted in item 8.2?
b) Item 9.3 references main office to Tac Fit area. Floor plan references office only, which is the main office?
c) Item 9.4 references weight room. Floor plan provided does not designate “weight room”, where is it?
d) Item 9.5 references repair replace any items that may be affected by any demolition throughout the building. Can this be limited to contractor demolition items only?
e) Item 9.7 references leveling of floor, define extend and locations?
f) Item 9.8 references damaged ceilings; clarify-what is extent?
g) Please define extend of “Mondo” Floor in the fitness area.
27. Answers:
a) Yes.
b) The desk counter/reception area at the entrance is considered the main office of the fitness center.
c) The weight room is adjacent to the basketball court; it’s located across the court from the bleachers for those that were at the site visit.
d) Yes, this is limited to contractor demo but will include any area outside the demo area inadvertently damaged by the contractor while working in both buildings.
e) Leveling of floor include the entrance area, hallways leading to the TAC Fit and basketball court.
f) Damaged ceilings are limited to the men’s and women’s shower areas, any area of the ceiling cracked should be replaced.
g) Mondo exists from the main entrance area through the hallways leading to both basketball and Tac fit area.
28. Question: Part 1-Schedule Section B Supplies or Services and Price (Coefficient); does this apply for A-E Services? Clarify requirements.
28. Answer: A company coefficient encompasses work outlined for each delivery order and if A-E services are used for any delivery orders, the coefficient applicable to the delivery order cost can be used.
File details come from the government source that posted it. Updated .