Questions and Answers for 70Z02324R77100001 as of 2024 04 03.xlsx
XLSX spreadsheet 31 KB Posted
- Solicitation number
- 70Z02324R77100001
About this file
This document is a set of Questions and Answers related to Solicitation 70Z02324R77100001 for the Joint Requirements Integration and Management System (JRIMS) Capabilities Documents for the United States Coast Guard. The solicitation is for program management and technical support services to support all phases of the requirements generation process. It is a total Service Disabled, Veteran Owned (SDVO) Small Business Set-Aside, using FAR Parts 15 and 12. The Government intends to award a single Indefinite Delivery, Indefinite Quantity (IDIQ), Firm-Fixed-Price (FFP) contract with a base ordering period of one year and four one-year ordering periods. The Q&A addresses topics such as proposal due dates, NAICS code, page limits, oral presentations, pricing, and the evaluation and award process. Key clarifications include revising the proposal due date, increasing the page limitation for the Corporate Experience factor, and confirming that offerors are not to edit the estimated hours in the Pricing Spreadsheet.
View the file
Other files
Show all 45
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Sheet1
| Response to Questions for 70Z02324R77100001 | |
| Joint Requirements Integration and Management System (JRIMS) Capabilities Documents for the United States Coast Guard | |
| Date revised: | Wednesday, April 03, 2024 |
| Question Number | Reference | Question | Response |
| 1 | Addendum 1, paragraph L.2 on page 77 | “Offerors shall submit their Phase 1 proposals in electronic copy via email prior to 4:00 PM ET on 25 July 2018.” Please confirm the proposal due date and time is 4:00 PM ET on 17 April 2024 as indicated on Block 8 of the SF 1449. | This was a typographical error. See Amendment 0001 for correct due date and time. |
| 2 | SF-1449 and Addendum 1 document | The SF-1449 states that responses are due on April 17, 2024. However, Addendum 1 states that responses are due July 25, 2018, and that questions for Phase 1 shall be submitted no later than 4:00 PM ET on 17 APR 2024. Can you please clarify when questions are due and when Phase 1 responses are due? | This was a typographical error. See Amendment 0001 for correct due date and time. |
| 3 | Addendum 1, paragraph L.2 | Could you please confirm the correct due date for Phase 1 Submission? It shows differently on the portal and documents. | This was a typographical error. See Amendment 0001 for correct due date and time. |
| 4 | SF-1449, Block 14 | Solicitation number 70Z02324R77100001(JRIMS Capabilities Documents) is labeled as a SDVOSB set aside under NAICS 541611 on the SF1449, however the Section B is labeled as NAICS 541330 Engineering Services. Could you please clarify which NAICS size standard this falls under? | Section B NAICs is labeled as 541611, confirming the correct NAICS is 541611. The Government cannot change the number in SF-1449 at this time. This will be done at a later date, but prior to the proposal due date. |
| 5 | Addendum 1, paragraph L.2 on page 77 | Section L - Instructions, Conditions, and Notices to Offerors or Respondents" states that Phase 1 proposals in are due by 4:00PM ET on 25 July 2018. Can the Government please confirm the correct deadline of the Phase 1 proposal? | See response to questions 1 and 2. |
| 6 | Addendum 1, paragraph L.2 on page 77 | Section L - Instructions, Conditions, and Notices to Offerors or Respondents" states that the offeror shall provide latest representations and certifications from SAM, plus other provisions inserted in Section K by full text. Are we correct in assuming that these do not count against the page limit in the Phase 1 proposal response, and may be inserted as an appendix? | Section K submission does not count against the page count limitations. |
| 7 | SF-1449 | Do Offerors need to return a signed SF-1449 as part of the Phase 1 proposal response? | No, offerors will not return a signed SF-1449 in Phase 1. Offerors are asked to submit a signed SF-1449 in Phase 2. See Amendment 0002 for details in paragrapsh L.2.4.3. |
| 8 | Addendum 1, paragraph L.2.3. | Is the government expecting the Phase 1 submission in a single document, or is it allowable to submit Factor 1, Factor 2, and Section K in three (3) separate docs? | Offerors are allowed to break up the Phase 1 submission in as many documents to meet the restrictions in susection L.2, praragraph 1, "The attachment limitation is five (5) megabytes." |
| 9 | Addendum 1, L.2.1. pg. 77 Proposal Preparation and Submission | Will the government allow tables and graphics to be 10 pt font, arial narrow? | Yes. See changes by Amendment 0002 for paragraph L.2.1. |
| 10 | Addendum 1, paragraph 1.2.1., pg. 77, Proposal Preparation & Submission | Would the government also reduce the font size for tables and/or graphics? | See response to question 9. |
| 11 | Addendum 1, paragraph L.2.3.4, pg. 79 | Does the Government have an estimated date of the Advisory Down Select Notification? | No, we do not. That depends on how long it takes to do evaluations in Phase 1. |
| 12 | Addendum 1, L.2.1. pg/ 77 Proposal Preparation and Submission | Should a copy of the [Oral Presentation] slide deck be submitted with our Phase 2 Proposal for Factor 3 - Mgmt Approach? | No. |
| 13 | Addendum 1, paragraph L.2.4.1, pg. 79 | Will the offeror be expected to provide a PowerPoint presentation detailing their management approach? If so, are there an size/font requirements? | See response to Question 12. |
| 14 | Addendum 1, paragraph L.2.3.4, pg. 79 | After submitting Phase 1, when can the offeror expect to receive notification regarding the down select? | See response to Question 11. |
| 15 | Attachment J-2-Pricing Spreadsheet | Are offerors required to provide a basis of estimate for the hourly rates provided in the Attachment 2 spreadsheet? | No. |
| 16 | Addendum 1, Section L.2.1 Pg 77 | Please confirm [whether] offerors can use 10 point font for graphics, charts, and tables. | See response to Question 9. |
| 17 | Addendum 1, Section L.2.3 Pg. 78 and Section L.2.3.3 Pg. 79 | Please confirm Section K insertions and SAM information may be submitted as an Appendix to Factor-1 Corporate Experience and is outside the page count? | No. Section K Representations and Certifications is it's own document. |
| 18 | Addendum 1, Section L.2.4.1 Pg. 79 | Please confirm that the Phase 2 oral presentation will be a virtual meeting via Teams. | See Amendment 0002 language under paragraph L.2.4.1. |
| 19 | Attachment J-2 Pricing Spreadsheet | Attachment J-2 Pricing Spreadsheet, Labor Categories tab, cell B25 states "Labor rates were developed using salary.com for Washington, DC." Are offerors expected to edit this cell to state how they developed their labor rates? | This was an inadvertant note. This is deleted in the revised Attachment J-2, Pricing Spreadsheet. |
| 20 | Addendum 1, Section 10, pg. 20 | There are areas highlighted gray; does this mean anything? | This does not mean anything. |
| 21 | Addendum 1, Clause 3052.212-70, pg. 41 | This clause is highlighted gray; is there a reason? | This does not mean anything. |
| 22 | Addendum 1, Clause 52.252-1, pg. 55 | This clause is highlighted gray; is there a reason? | This does not mean anything. |
| 23 | Addendum 1, Section L, paragraph L.2.3.4., pg. 79 | Is there a pre-determined number of proposals in which the Government intends to move to Phase 2 as "highly qualified"? | No. |
| 24 | Addendum 1, Section L, paragraph L.2.4.1., pg. 79 | Will oral presentations be in-person or virtual? | Virtual via MS Teams. See Amendment 0002 changes for paragraph L.2.4.1. |
| 25 | Addendum 1, Section L, paragraph L.2.3.1, pg. 78 | We believe the Government is requesting a lot of information to be provided within a very limited page count. We suggest the Government to either eliminate certain areas, such as preventative and corrective actions (which could be included to be covered in resolving challenges) or increasing page count to ensure offerors are able to fully explain their experience. | Because of this question combined with many questions to decrease the font size, the Government will increase the page limitation for Factor 1. See details in Amendment 0002. |
| 26 | Attachment J-2 Pricing Spreadsheet | How would the Government like offerors to calculate the travel percentage? | The Travel CLIN is set at a Not-to-Exceed amount of $10,000.00. |
tc={1B88377E-13D4-48A5-A7BD-524999958663}: [Threaded comment]
Your version of Excel allows you to read this threaded comment; however, any edits to it will get removed if the file is opened in a newer version of Excel. Learn more: https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=870924
[Tasks]
There is a task anchored to this comment that cannot be viewed in your client.
Comment:
@Rebar, Rebecca A LCDR USCG COMDT (USA) Do we want to think about increasing this in the event we award to an offeror whose home office is further away?
| 27 | Addendum 1, Section L, paragraph L.2.1., pg. 77 | Can tables possess a font size smaller than 12 pt? | See response to Question 9. |
| 28 | Addendum 1, Section L, paragraph L.2.4.3, pg. 82 | The solicitation states "The offeror shall fill out and submit the Pricing Spreadsheet with estimated hours", however in the pricing spreadsheet the blue cells (which attachment J-2 states are the only cells offerors should complete) are for the fully loaded rate. Column D, which possesses the estimated hours, are in red and already populated. Could the Government please clarify? | This language has been revised in Amendment 0002. The estimated hours are not to be edited. |
| 29 | Addendum 1, Section M, paragraph M.1.4., pg. 83 | This states "The Government will evaluate Phase 1 and 2 proposals and award a contract without discussions." However, the solicitation section L.2.4.1 states "There will be a 15-minute period for the Government to ask questions." | This is a typographical error. The Government intended to state "may" award a contract without discussions. This language is changed. See amendment 0002 for details. |
| 30 | Addendum 1, Section M, paragraph M.1.4., pg. 83 | M.1.4 states "The Government will evaluate Phase 1 and 2 proposals and award a contract without discussions." however M.1.5 states "The Government intends to award a contract without discussions, but the Government nonetheless reserves the right to hold discussions." In M.1.4 the Government is clearly stating they will not be having discussions, however in M.1.5 they state they do not "intend" to have discussions, but they can if they so wish. Could the Government please advise? | See response to Question 29. |
| 31 | Addendum 1, Section L, paragraph L.2.1., pg. 77 | Are cover pages, table of contents, and acronym / abbreviation lists included in page counts? | This language has been revised in Amendment 0002. See details in revised Addendum 1. |
| 32 | Addendum+1 - Section B to M for 70Z02324R77100001 V3.1, Section C | Can the government confirm if the performance work statement (PWS) in Section C is exhaustive, or if offerors should anticipate additional tasks that are not explicitly stated within the current PWS? | This contract is not performance-base and uses a Statement of Work (SOW) rather than a Performance Work Statement (PWS). Offerors are not expected to provide alternate Tasks. |
| 33 | Addendum+1 - Section B to M for 70Z02324R77100001 V3.1, Section E | In Section E, the evaluation criteria for past performance are mentioned. Could the government clarify whether references for past performance should only include contracts that are similar in scope and size to this solicitation, or are all past performances regardless of size relevant? | Submission requirements for Past Performance are stipulated in Addendum1, Section L, subsection L.2.4.2. |
| 34 | Addendum+1 - Section B to M for 70Z02324R77100001 V3.1, Section G | Does the government require that the Key Personnel identified in Section G possess any specific certifications or qualifications at the time of proposal submission, or is there a grace period post-award for obtaining such credentials? | See Addendum 1, Section H, Subsection 9.0 |
| 35 | Addendum+1 - Section B to M for 70Z02324R77100001 V3.1, Section L, | For the submission of the proposal, does the government have a preferred method of delivery (e.g., electronic, physical copies), and if so, could you please specify? | In Addendum 1, Section L.2 paragraph 1 will address this question. |
| 36 | Addendum+1 - Section B to M for 70Z02324R77100001 V3.1, Section I | Is the government willing to consider alternative performance security instruments to the ones specified in Section I, such as corporate guarantees or performance bonds? | The government is not requiring bonds. |
| 37 | Addendum+1 - Section B to M for 70Z02324R77100001 V3.1, Section H | In reference to the insurance requirements detailed in Section H, could the government confirm whether the stated insurance minimums are firm or if there is flexibility based on risk assessment and past performance? | There are no insurance requirement stated in section H. |
| 38 | Attachment J-2-Pricing Spreadsheet | Are offerors required to provide a basis of estimate for the hourly rates provided in the Attachment 2 spreadsheet? | No. Offerors are not to edit the estimated hours. |
| 39 | Addendum 1, paragraph L.1.2.1, pg. 77, Proposal Preparation & Submission | Is the page limit exclusive of a cover page? If a cover page is to be added, can the government please specify what information a contractor should include on the cover page? | See Amendment 0002 language under paragraph L.2.1. |
| 40 | Addendum 1, paragraph L.2.1., pg. 77, Proposal Preparation & Submission | Would the government consider reducing the font size to 11 point rather than 12? | No. However, the Government will increase the page limitation for subsection L.2.3.1, Factor 1-Corporate Experience. See Amendment 0002 for details. |
| 41 | Addendum 1, Section M, paragraph M.1.6., pg. 83 | This states that a competitive range may be established and "Offerors excluded or otherwise eliminated from the competitive range may request debriefing." however, M.1.3 states that offerors who are unlikely to achieve award are still allowed to move on to Phase 2. Could the Governmetn please clarify on whether offerors who are not the most highly rated are allowed to move to Phase 2 or if they will be eliminated from the competitive range and unable to participate in Phase 2, if they so wish? | Paragraph M.1.6 is deleted by Amendment 0002. See amenedment 0002 and revised Addendum 1 for details. |
| 42 | Addendum 1, Section L, paragraph L.2.4.3, pg. 82 | If the Government is requesting offerors to "fill out and submit the Pricing Spreadsheet with estimated hours", but estimated hours may vary based on LCAT levels, how would the Government like offerors to proceed? | Offerors are not to edit the estimated hours in Attachment J-2 - Pricing Spreadsheet. Offerors are not required to estimate the hours. The Government has made its best guess. See Amendment 0002 for details. |
File details come from the government source that posted it. Updated .