Questions and Answers Updated Training Support.pdf

PDF 78 KB Posted

Attached to
Training Support Services Federal contract opportunity
Solicitation number
70LART25RPFB00006
Issued by
Department of Homeland Security Federal Law Enforcement Training Center

About this file

This document is a Questions and Answers (Q&A) file for a Federal Law Enforcement Training Center (FLETC) Training Support Services solicitation, number 70LART25RPFB00006. The Q&A covers 17 detailed questions from potential contractors regarding key aspects of the solicitation, with government responses focusing on contract performance, personnel requirements, and submission guidelines. Critical points include the contract being performance-based, with government emphasis on contractors meeting performance objectives rather than prescribing specific staffing levels, and instructions for Phase 2 submissions requiring two-page past performance documentation, key personnel resumes, and price proposals. The government repeatedly directs vendors to review Sections L&M of the solicitation for detailed instructions, and indicates oral presentations will be required, with potential scheduling of presentations for vendors pursuing multiple requirements.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Training Support Services, newest first.
File Type Posted
Clauses and Provisions Training Support R2.docx DOCX document
70LART25RPFB00006 0005.pdf PDF
Attachment 52 - Speakers Cameras.pdf PDF
Attachment 47-RP T A-FTC-SVC-43.pdf PDF
Attachment 46-Staff Uniform Issue Card FTC-SSD-45.pdf PDF
Attachment 41-End of Program ReportFTC-OFT-09.pdf PDF
Attachment 39-OF-347 Order for Supplies or Services.pdf PDF
Attachment 38- Weapon Ammo Ck Out In.pdf PDF
Attachment 37 - Armory Control Procedure.pdf PDF
Attachment 29- Move Order.pdf PDF
Attachment 22-HISTORICAL DATA Training Support.pdf PDF
Attachment 16-FTC-ADM-1A PR.pdf PDF
Attachment 3-Contractor Security Screening Forms Instructions.pdf PDF
Attachment 2-DHS OCSO Contractor Orientation.pdf PDF
Training Support TOC.xlsx XLSX spreadsheet
PRS Summary Training Support (3).xlsx XLSX spreadsheet
70LART25RPFB00006 0001.pdf PDF
Attachment 51-RP Scenarios-Examples.pdf PDF
Attachment 45-Gym Issue Card FTC-SSD-35.pdf PDF
Attachment 34-Lock Key Request Blank (1).pdf PDF
Attachment 30-Work Request.pdf PDF
Attachment 26-Property Acct. Change-FTC-ADM-43.pdf PDF
Attachment 23-Training Support Weapons.pdf PDF
Attachment 13-FD_FM 70-09 Occupational Safety and Health Program - 508.pdf PDF
Attachment 10-FLETC Form 121-00-02 Visitor Vendor Access Request_.pdf PDF
Attachment 9-DHS Form 11000-9 Fair Credit Reporting Act.pdf PDF
Attachment 8-DHS Form 11000-6 Non-Disclosure Form.pdf PDF
Attachment 6-DHS Form 11000-25.pdf PDF
Attachment 50 - Graduation Cover.pdf PDF
Attachment 49-First Aid Supply Chklist-PT.pdf PDF
Attachment 48-Fitness and Training Venues.pdf PDF
Attachment 43-Student Uniform Card FTC-SSD-25.pdf PDF
Attachment 42-Missing Items Invoice FTC-SSD-20.pdf PDF
Attachment 40-Records Storage Label 141-01-01.pdf PDF
Attachment 35 -Customer Complaint.pdf PDF
Attachment 25-E.O. 13834 Implementing Instructions.pdf PDF
Attachment 23-Training Support Vehicles.pdf PDF
Attachment 23 167.pdf PDF
Attachment 21 -70-09I Traffic Regs on FLETC Facilities.pdf PDF
Attachment 20-Witness Statement SF94-20b.pdf PDF
Attachment 18-SCWR-FTC-ADM-61.pdf PDF
Attachment 17-DHS Form 1501 Updated - 10.29.22.pdf PDF
Attachment 15 -Spill Prevention (SPCC) Plan.pdf PDF
Attachment 12-Declaration for Federal Employment OF306.pdf PDF
Attachment 11-I9 2026.pdf PDF
Attachment 7-Additional DHS 11000-25 Questions 2 (9).pdf PDF
Attachment 4-Contractor Screening Packet Non-Portfolio 11-23.pdf PDF
70LART25RPFB00006.pdf PDF
Section E-QASP Training Support.doc DOC document
Wage Determinations Eddy County.pdf PDF
Show all 50

Training Support Services has more files on GovTribe.

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers Updated Training Support

70LART25RPFB00006

1. Section C provides experience requirements for the Program Manager, Alternate Program Manager, and Quality Control Technician, but does not provide the same for the Role Player Supervisor. Can the government please provide the experience requirements for the Role Player Supervisor?

Answer: Yes, page 28 and page 143 is correct for key personnel, other positions require key certifications/licenses. Role Player removed as key personnel.

2. What is the submission process for the documents required under Factors 2 and 3?

Answer: Please read sections L&M page 158-181 and adhere to phase 2 instructions.

3 Please clarify the requirements for form(s), documents, or digital presentations acceptable in the Oral Presentation.

Answer: Phase 2 instructions covers this. See Sections L&M. Factor 2 Oral Presentation.

4. Can the contractor provide two PMs rather than one in order to better support the 24/7 on call requirement in light of SCA regulations?

Answer: This is a performance-based contract, the Government does not determine staffing levels. Refer to C.1.7, C.1.7.1(1,2, and 3), and C.1.7.2

5. What are the exact labor categories and qualifications and FTE requirements for each position (Role Players, contract personnel supporting Part-Time, Equipment Issue, Training Support, Classroom Setup… etc.)

Answer: This is a performance-based contract, the Government does not determine staffing requirements/needs. Staff shall be able to meet/complete requirements identified in C.7, C.3, C.5…etc. If the contractor does not adhere to C.1.7.1 Key personnel, the remedies would be at the Government’s discretion. See C.1.7.1 1, 2, and 3.

6. What is the estimated staffing level required for each service area? Can the government provide an estimated range of hours per position per year or historical data?

Answer: This is a performance-based contract, the Government does not determine staffing requirements/needs. See 5.

7. Section C.1.7.2 Project Management states "Project Management staff shall not serve multiples positions and be compensated for all positions." Please clarify how the Government will adjust the contractors FFP Project Management CLINS?

Answer: Offeror shall adhere PWS under Key personnel C.1.7.1. C.1.8 is for the rest of the workforce for the contractor to staff as needed. If the contractor does not adhere to C.1.7.1 Key personnel, the remedies would be at the Government’s discretion. See C.1.7.1 1, 2, and 3.

8. Section C.1.7.1 Key Personnel states "NOTE: The contractor shall structure his workforce to the level of work stated in these specifications." Section C.1.8 Specifications states that "Furthermore, as this is a performance specification, and the Government will measure the result and not the effort or level of effort.""

Sections C.1.7.1 and C.1.8 appear to present conflicting guidance. Please provide clarification on whether the contract is intended to be level-of-effort or performance-based.

Answer: Performance-based contract. See question 7 on remedies. If the contractor wishes to not adhere to key personnel requirements, this will serve to the detriment of the contractor.

9. Section C.1.8 Specifications states that "Performance specifications describe the service and provide the Contractor with the service's quantities, limits, or areas. The Contractor shall be responsible for achieving the results described in the specification. Furthermore, as this is a performance specification, the Government will measure the result. No effort or level of effort; there is no required answer or preferred approach as to staffing levels. Offerors are free to propose staffing levels as they see fit to take advantage of efficiencies and different approaches."

If the Prime, during contract performance, determines to merge the Quality Control (QC) and Alternate Project Manager (APM) roles into a single position, leading to increased efficiency without any detriment to the contracted services, would the Government then reduce compensation (see questions above) based on the reduced staffing? This seems to conflict with the stated intent of a performance-based contract, where the Government should not dictate or penalize efficient staffing decisions that achieve the required results. where staffing levels are left to the Contractor's discretion to achieve the required performance.

Answer: See question 7 and 8. Adherence to key personnel and terms and conditions of the PWS. Doing otherwise would result in remedies at the Government’s discretion.

10. Section C.1.7 Key Personnel, For Contractors responding to multiple solicitations [Student Support, Training Support, Transportation], can we put the same Key Personnel/Resumes in each solicitation?

Answer: Each offeror would need to read the PWS and requirements for each requirement.

It would be a prudent decision to have a backup with commensurate experience fitting the PWS and Key Personnel. That is up to each offeror.

11. Can the government clarify the format for the prepared oral presentation (e.g., PowerPoint, Word, PDF)?

Answer: Please see sections L&M.

12. Wanted to reach out and ask if the oral presenters’ visitor access form will remain due today? I can send them over now, but I wanted to verify that nothing in the amendment affected the information flow, given the amount of personal identifying information required on the forms.

Answer: Upon sending phase 2 submittals do mention the folks for oral presentation within the guidelines and what date sent with forms. The Government would reach out on a date for oral presentation shortly after 5/8/2025. If vendor is going for multiple requirements, the Government would look to stack oral presentations in a day, to avoid vendor costs if possible.

13. Does FLETC provide a waiver for New Mexico Gross Receipts tax to this subcontract. Typically Federal sites flow down the waiver since they pay the tax directly. Answer:

Answer: Reference FAR 52.229-3 Federal, State, and Local Taxes (FEB 2013).

Reference FAR 52.222-43 Fair Labor Standards Act and Service Contract Act-Price Adjustment (Multiple Year and Option Contracts) (MAY 2014) for adjustment. This will be an annual adjustment only.

14. Guidance: All price proposals, two-page past performance, and proposed key personnel resumes are due. Be sure to read sections L and M fully.

There does not seem to be specific instruction on what detail should be included within the past performance write-up, could you clarify what should be included?

Answer: Please read Sections L&M amendment all is detailed information page 159-181.

Reference most recent amendment.

15. Should the entirety of the past performance submission be two pages?

Answer: Yes, past performance instructions. See question 14.

16.

From the Solicitation, 70LART25RPFB00006 Student, Section L

• Guidance: SECOND HOUR. The offering contractor will share its answers and problem resolution with the Government evaluators. It will also provide its prepared presentation to address its technical approach, key personnel qualifications, and Past Performance. Is the expectation for offerors to have a presentation prepared in advance?

Answer: Please read sections L&M (recent amendments; for the offeror’s benefit it would be advantageous to read the most recent amendment). Yes, within the confines of the directions, a presentation is required for the oral presentation.

17. Is a technical approach expected within the Phase II write up, along with the past performance, resumes and pricing submission?

Answer: No, Phase 2 instructions sent to all vendors that wished to continue to phase 2 covers this. See question 14.

File details come from the government source that posted it. Updated .