RFI Questions and Answers_02-09-2026.pdf

PDF 154 KB Posted

Attached to
Z2DA--36C25726R0043 | 594A4-22-221 Renovate Halls and Walls DOM
Solicitation number
36C25726R0043
Issued by

About this file

This is a Request for Information (RFI) Question and Answers document for a federal construction contract involving renovation work at a hospital facility (Building 24) across multiple wings (A, B, and C).

The document clarifies scope of work ambiguities across 21 questions. Key clarifications include: (1) Keynote 5 references to decorative acoustic panels (WT-2 wall covering graphic art) are removed from the project; (2) No receptacle replacements are required, but all electrical cover plates in construction areas must be replaced with new plates engraved with power feed locations; (3) The Period of Performance has been updated to 210 days per SOW Revision 2; (4) Window shade replacement is required only in Room 1A-133, while window sill replacement is required in all bedrooms and group rooms; (5) Existing door frames remain in place (sand and prep only), with all doors being replaced; (6) Fire ratings for new doors are listed on sheets 24-AF113.1 and 24-AF113.2; (7) 10% attic stock is required for flooring materials and WP-1 only; (8) Existing ceiling tiles are to be preserved with contractor responsible for damage replacement only; (9) B Wing requires provision and installation of 2 water fountains (one per floor) and installation of existing fixtures (1 sink, 1 toilet) in 1B-104A only; (10) The Contracting Officer Representative will provide Class IV ICRA containment with downgrade as appropriate, with construction area entry via front entrance, back dock, rear, or side of buildings; (11) An asbestos survey completed February 10, 2009 by Micro Air of Texas, Inc. found no ACM; and (12) Four additional light switch replacements are required on the far wall of the dining room by each of four doors.

View the file

Other files

File Type Posted
9. B24 LIGHTING C WING 2ND FL.docx DOCX document
36C25726R0043 0003.docx DOCX document
7. PANELBOARD NOR EMERG 3.docx DOCX document
5. PANELBAORDS NORM EMERG.docx DOCX document
13. B24 DRAWING INDEX V2.docx DOCX document
6. PANELBOARDS NORM EMERG 2.docx DOCX document
3. PANELBOARDS NORMAL.docx DOCX document
4. PANELS BOARDS EMERG.docx DOCX document
1. PANELBOARDS.docx DOCX document
10. B24 C WING POWER PLAN 1ST FL.docx DOCX document
8. B24 LIGHTING C WING 1ST FL.docx DOCX document
12. B 24 LIGHTING FIXTURES NOTES.docx DOCX document
copy SOW_Rev 2 02_09_2026.pdf PDF
2. TYPICAL BEDROOM PANELS.docx DOCX document
11. B24 C WING POWER PLAN 2ND FL.docx DOCX document
14. B 24 ELECT DETAILS.docx DOCX document
Micro Air Asbestos Test Report 2009.pdf PDF
36C25726R0043 0002.docx DOCX document
36C25726R0043_1 Conformed Solicitation.pdf PDF
01-23-26 FINAL RFI QAs 36C25726R0043 594A4-22-221 Renovate Halls and Walls DOM.pdf PDF
1__Consolidated asbuilt 1-8.docx DOCX document
14__Pinnacle Rubber Wall Base.pdf PDF
Statement of Work_Rev1_ 01-23-2026.pdf PDF
15__Specification Haze Tile-5T037.pdf PDF
10__Drawing 24 AF102 Corrected.pdf PDF
13__ Forge Planning Guide.pdf PDF
17__ B24 ACM Report Summary.pdf PDF
11__Armstrong Flooring-Biome Montaine Uluru 1.pdf PDF
16__Water Fountain.pdf PDF
9__B24-B-WING -Build Back Plans 1.pdf PDF
18__RFI 65 Question_Palladium Doors.pdf PDF
Site Visit Sign In Sheet_ Repair Halls and Walls Dm.pdf PDF
36C25726R0043 0001.docx DOCX document
12__ Ceramic Tile.pdf PDF
Price Breakdown Worksheet.pdf PDF
Specs_ BONHAM RENOVATE HALLS WALLS FLOORS DOMICILIARY.pdf PDF
Drawing_ 24-GC100.pdf PDF
36C25726R0043_1.docx DOCX document
Show all 38

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Request for Information (RFI) -Question and Answers

1. Keynote 5 is assigned to every corridor and renovation area on this sheet. This appears to be an error since the note is specific to a wall area. Please confirm keynote 5 is not applicable to every wall as assigned on sheet 24-AE102 and is only assigned to one wall in corridor A1-C02 across from staff 1A-113.

Answer:

Keynote 5 “decorative acoustic panels” references detail 6 on sheet AF109 which is then referred to as WT-2: wall covering graphic art, Removed from project. Do not provide.

2. Keynote 5 is assigned to one (1) wall in corridor A1-C02 across from staff 1A-113. The keynote refers to decorative acoustical panels (30”x6’) and refers to detail 6/AF109, however this detail is for the art wall covering (WT-2) in A1-115. If we are using elevation 6/AF109 as a reference, can the Government advise how many 30”x6’ panels will be required in corridor A1-C02?

Answer:

3. Keynote 5 refers to the finish plans and finish schedule for more information, however we were unable to find any information on the plans and specs regarding the basis of design or specification requirements for the decorative panels. Can the Government provide more information regarding these decorative acoustical wall panels?

Answer:

4. Hospital-Grade Receptacles:

The solicitation references replacement of hospital-grade receptacles. Could you please clarify the specific receptacle configurations required (e.g., standard hospital grade, isolated ground, tamper-resistant, emergency power, color designation, etc.) for each location?

Answer:

No receptacle replacements are required. NOTE: All electrical “COVERS PLATES” in ALL construction areas MUST be replaced with NEW cover plates with power feed locations ENGRAVED ON THE FACE PLATE. See additional As-built ATTACHMENTS:

• B24 DRAWING INDEX V2

• TYPICAL BEDROOM PANELS

• B 24 ELECT DETAILS

• PANELBOARDS

• PANELBOARDS NORMAL

• PANELBOARDS NORM EMERG 2

• PANELBOARD NOR EMERG 3

• PANELBAORDS NORM EMERG

• PANELS BOARDS EMERG

• B 24 LIGHTING FIXTURES NOTES

• B24 LIGHTING C WING 1ST FL

• B24 LIGHTING C WING 2ND FL

• B24 C WING POWER PLAN 1ST FL

• B24 C WING POWER PLAN 2ND FL

5. Identification of Receptacles to Be Replaced:

The drawings provided do not clearly indicate which receptacles are included in the replacement scope. Additionally, the symbols shown do not appear to reference a device schedule or electrical legend. Could the Government please identify which receptacles are to be replaced or provide a device schedule/legend indicating device types?

Answer:

See Q/A response #4 and attachments.

6. Added Switch Devices – Area A Level 1:

We note that additional switches appear to be included in the scope, specifically in Area A, Level 1, including the dining area and cactus room. The drawings provided do not clearly show these added switch devices. Could the Government confirm the locations and quantities of these switches?

Answer:

Add four more light switch replacements on the far wall of the dinning room by each of the four doors.

7. Updated Electrical Drawings:

The electrical drawings provided appear to be from a prior version and do not reflect the updated power plan identifying the added switch devices. Could the Government provide updated electrical drawings, including:

a. Power plan

b. Electrical legend

c. Device schedule indicating device types and quantities

There are no additional switches to be added in the scope of work, only replacement of exiting switches is required. See Q/A response #4 and attachments for additional Bldg. 24, As-built drawings that were not present within previous RFI Q/A responses for this project.

8. In response to Amendment 001, RFI #22: The answer given seems contradictory or unclear.

It says that window shade replacement is only required in Room 1A-133, but then also states “demolish and replace existing windowsill and shade”, seemingly in reference to the patient rooms.

• Please clarify, is the demolish and replacement of the window shades only required in Room 1A-133, and Not in any patient rooms as indicated on the original drawing set?

• If so, does this RFI also remove the demo and replacement of the sills in each of the patient rooms other than Room 1A-133 from the contractor’s scope of work?

Because there are so many window sills and shades shown for demo and replacement on the drawing set, this is a large cost item, and could result in a large swing in cost if interpreted incorrectly.

Answer:

• Replace shades in room 1A-133 only.

• Replace window sills in all bedrooms and group rooms. Please see Demo sheets legend and plans for locations of removal. Replacement is included, seen on overalls plans starting with 24-AE101.

• No Integral shades will be replaced. Keynote 9:

9. Based on the response to RFI #26, detailing a 210-day construction schedule, the official POP of 180 days seems to require an extension. This is implied in the RFI response, but the 180-day POP remains, and there is no indication of any additional time allowed for preconstruction and closeout.

• Based on the phasing schedule of 210 days, please confirm POP is extended to at least 270-300 days, allowing additional time between NTP and final approval for non-construction work.

The SOW has been updated to reflect 210 days (see attached SOW_Rev 2).

10. The question was asked about identifying how many sinks, toilets, and water fountains are required to be installed or provided by the contractor. The answer clarified that the contractor is responsible for installing toilets and sinks, and providing water fountains, but the quantities of each are not specified. The drawings are not clear as to how many of these we are to provide.

• Based on the RFI answer in AMD 001, it seems as though the contractor is only responsible for providing 2 water fountains and installing 2 sinks and 2 toilets, Please confirm if this correct or provide a means of quantifying each?

Answer:

• B Wing only: Provide and install 2 (1 each floor) water fountains as referenced in addendum attachments.

• 1B-104A only: Install only EXISTING 1 sink, 1 toilet

11. The door schedule indicates all doorways are to receive new doors and frames, however the demo plans indicate existing frames are to remain.

• Please clarify whether all door frames are to be removed and replaced, or doors only?

With such a large number of doors on this project, this is a significant cost item that remains up for interpretation.

Answer:

Existing frames to remain, sand and prep to receive new paint and finish according to door and finish schedule, replace all doors as seen in demo and door schedule.

12. No fire rating is indicated for any new doors / frames. Please confirm none of the new doors and frames are to be fire rated?

Answer:

The ratings are listing under “RATING” on door schedules located on sheets 24-AF113.1 and

24-AF113.2

13. RFI response #102 directs the contactor to include 10% attic stock, but does not specify what materials are being referred to. Is this in reference to flooring materials, ceiling materials, both, or something else?

Answer:

10% attic stock for flooring materials and WP-1

14. RFI Response to #59 and #75 “This applies to painted artwork ceiling tiles”. It is unclear what is meant by this.

• Is the contractor to preserve existing ACT ceiling, responsible for replacing only ceiling tiles if damaged during construction?

• Or are there any areas where removal and replacement of existing ceiling tile is required as part of the contract?

Preserve existing ceiling tiles, contractors to be responsible for replacing ceiling tiles if damaged during construction.

15. RFI #82 response states the contractor is to provide the artwork wall coverings, as these are noted as new in the drawings. RFI #119 states that the “decorative wall coverings” are to be removed from the scope of the project, implying the contractor is not responsible for providing these.

• Is “artwork wall coverings” referring to the same items as “decorative wall coverings”?

• If so, please clarify whether the contractor is to provide these or not, as the two previous responses contradict one another.

If available, please provide:

16. The most recent asbestos survey/report (including date performed and firm conducting the survey).

Answer:

No ACM discovered. See Micro Air of Texas, Inc., AHERA Asbestos inspection map of all test locations. Report completed February 10, 2009; hardcopy book is available at Bldg. 9. See attachment: Micro Air Asbestos Test Report 2009.

17. Any identified ACM locations/material types and quantities.

No. See Q/A response #16.

18. Any abatement documents (completed abatement reports, air clearance results, manifests), if applicable Answer:

No. See Q/A response #16.

19. Any restrictions/requirements for demolition, ceiling access, or MEP work in affected

Areas.

Yes. There are numerous restrictions and requirements, much of which is outlined in the Specifications.

20. If a survey has not been performed, please advise how you would like to proceed (e.g., owner-provided survey prior to demolition, or authorization for ASB to coordinate testing through a licensed consultant).

No. See Q/A response #16.

21. I am unable to find the facility’s ICRA permit that would specify the containment class/performance of the modular assemblies in the construction documents.

Please let me know if I’m overlooking it or provide the proper class of ICRA assemblies I should factor into the project.

Answer:

COR will provide Class IV ICRA and downgrade when and where appropriate. Contractor will utilize either the front entrance and/or the back dock and double doors leading to main entrance A Wing work area. Elevators may be used if kept clean. B and C Wing construction area entry points will be at the rear or side of the buildings. NOTE: Assume strict enforcement of ICRA and dust control measures between building access points and construction areas.

File details come from the government source that posted it. Updated .