Q A_Dated_08Aug13.pdf
PDF 25 KB Posted
- Attached to
- TFI-F-22 Combat Aircraft Parking Apron (KNMD069216) and TFI-F-22 Combat Apron Addition (KNMD119001)
- Solicitation number
- W912J6-13-R-0004
View the file
Other files
Show all 44
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
QUESTIONS AND ANSWERS RELATED TO:
SOLICITATION W912J6-13-R-0004
Dated 08 Aug 13
Make Sure You Have the Latest Version of this Web Page “Refresh” or “Reload”
Dated 16 Jul 13
Q1. How do I access the files/documents for the Project?
A1. See, Sections 4.4, 4.5 & 4.7 of the FBO Vendor Guide available for download in PDF format via the Federal Business Opportunities / FBO Home Page. See also, Section 00100 of the Solicitation.
Additionally, to view and/or download Export Controlled Materials, a company must be certified (via an approved DD Form 2345) by the Joint Certification Program (JCP) administered by the DLA Logistic Information Service (DLIS). This certification establishes that a company is a U.S. or Canadian contractor eligible to receive unclassified technical data that is under the control of the U.S. Department of Defense (DoD) or the Canadian Department of National Defense (DND). Questions about this program or DD Form 2345 should be addressed to U.S./Canada Joint Certification Office, DLA Logistics Information Services (DLIS), Federal Center, 74 Washington Avenue North, Battle Creek, MI 49017-3084. The Joint Certification Office may be contacted by telephone at: 1-(800) 352-3572; or email: jcp-admin@.dla.mil.
Q2. I am trying to access the [export controlled] packages and have a number as assigned on DD Form 2345 but cannot get the packages to open. Our DD 2345 Number is ####### expiration ##/##/2015.
A2. The U.S./Canada Joint Certification Program (JCP) office reported to this office that once a company is certified with the JCP office (normally 7 to 12 business days), the company should contact FBO to have them add their JCP number to their FBO account. The FBO help desk (Federal Service Desk) reported to this office that companies need to make sure that they are registered and login as a Vendor to FBO. When the Vendor click's to open an export controlled package/document, they should be asked for their MPIN. After entering the MPIN, the export controlled package/document should be viewable/downloadable by Vendors that have gone through the JCP process. If a Vendor still has problems, the Vendor should check to make sure that their CCR registration and MPIN are valid and up-to-date. If problems still persist, the Vendor may call the FBO help desk at 866-606-8220, selection option 2 for FBO issues, and ask for troubleshooting assistance.
Dated 26 Jul 13
Q3. Would the Government consider a micropile foundation solution for this project?
A3. A micorpile foundation solution is currently under consideration. Addendum to be forthcoming.
Dated 31 Jul 13
Q4. Spec section 03 30 04.00 2.1.2 (Aggregates), Spec Spection 32 13 11 2.2.1.1.a (Alkai-Silica Rectivty) & Section 00110 - Technical Proposal Requirements 3.4.2.3.2.
Please reconsider the testing requirement ASTM C1260 and replace with ASTM C1293 “Standard Test Method for Determination of Length Change of Concrete Due to Alkali-Silica Reaction” and ASTM C227 “Standard Test Method for Potential Alkali Reactivity of Cement-Aggregate Combinations (Mortar-Bar Method)”. On several recent NavFac projects these alternate tests have been accepted.
mailto:jcp-admin@.dla.mil
A4. No, this replacement is not acceptable. Offeror must provide per the specifications as issued.
Q5. Section 00110 – Technical Proposal Requirements 3.4.2.3.3 – Resume for Safety Manager/Represenative. Please advise if you want a resume for the Site Safety Health Office who will be on-site or the Corporate Safety Manager who will appoint the Site Safety Health Officer.
A5. Provide resume for Safety Officer who will be on the project site.
Q6. Section 00110 – Volume 2 Part 2 Past Performance 3.4.3.10. Due to the larger number of requests that are made for Past Performance Questinnaires can we submit previously completed PPQ’s where the form is the same of similar to Exhibit C?
A6. Yes previously completed PPQ’s may be submitted as long as the PPQ is dated and completed within the previous six (6) months. If providing a previously completed PPQ, include the form directly behind the Exhibit A it applies to. Additionally, “Final” Perfromance Ealuation (Construction) (aslo referred to as CCASS Evaluation) issued for a project may be included in lieu of sending out reference package for the project. If provided include the form directly behind the Exhibit A it applies to.
Dated 01 Aug 13
Q7. According to Section 00110-2.2 it states Contractors will need to execute a disclosure agreement with pertinent language required to be included. Is this a disclosure agreement that is supplied by the Government or should the language be included in the verbiage of the standard proposal? If so where would the Government prefer the language to be seen?
A7. In accordance with Section 00110 Paragraph 2.2, offerors must contact the companies listed in Paragraph 2.1 to effect execution of a disclosure agreement. If your firm has a standard or corporate disclosure agreement that it utilizes your firm may choose to request execution of that document. A sample agreement has been posted with the Q&A document dated 01 Aug 13 for those firms that wish to execute an agreement but do not have a corporate or standard agreement. Copies of the executed agreement should be included as attachments in Volume 1 of your proposal.
Dated 05 Aug 13
Q8. There is a Gravity Oil Water Separator specification (44 42 53) but the device location is not indicated on the drawings. Please clarify.
A8. The Oil Water Separator has been eliminated. Offerors shall disregard Specification Section 44 42 53 for the Gravity Oil-Water Separator.
Dated 08 Aug 13
Q9. According to drawing P-101, we can not find the spec for the 5,000 gallon capture tank or the pumps. Can you advise us where it is at?
A9. See Specification Section 22 99 99.00 50 - CLEAR WATER RINSE SYSTEM; PART 2 –
PRODUCTS.
Q10. Drawing P-101 which calls for a 2,000 gallon oil-water separator which discharges into a 5,000 gallon Capture Tank and Written specification Section 44 42 53 (dated 07/15/13) for a Gravity Oil- Water Separator for TFI-F-22 Combat Aircraft Parking Apron & TFI-F-22 Combat Apron Addition which calls for an oil-water separator designed for a maximum flow of 325 litter per second (4,300 gpm) to treat oil-in-water mixtures originating from aircraft fueling operations. Can you tell which of these oil-water separators will be required?
A10. PENDING
Q11. "Written specification Section 44 42 53 (dated 07/15/13) for a Gravity Oil-Water Separator for the above project for an oil-water separator, designed for a maximum flow of 325 litter per second (or 4,300 gpm) to treat oil-in-water mixtures originating from aircraft fueling operations. But the spec lists a PSC-3000-DW-J which is a 3000 gallon size. But the spec also says to meet the 325 liter per second per, which is a 30,000 gallon size. Is the written spec a typo? And should it be a PSC- 30000-DW-J and not a PSC-3000-DW-J?" And it is a part of this project bidding and NOT the Hush House project?
A11. PENDING
Q12. ELEVATION of AGGREGATE LAYER AT LOW WALL STRUCTURE : Attempting to determine the elevation of the 1’-0” thick Aggregate layer depicted in sections 1,2,3 & 4 on drawing S-202 and again in detail 2 on S-203, we learn that the aggregate layer is at 0’-0” T/ Finish Floor and from Note 13 on S-102 that the Finish Floor = 7.44 ‘ MSL, which is consistent with the elevation shown on drawing CG-101. Using the T/WALL elevations called out in details 1 on S-202 we learn that the top of wall at the high walls at the rear of the “tunnel” is at 21’-9 ¼” and based on the T/WALL elevation for the LOW WALLS in detail 2 on S-203 we determine the elevation of the top of the low wall is 9’-1 ¼”. Details 2 on S-202 and 2 on S-203 depict low wall backfill to exceed the low wall height by several feet. The Grading Plans CG-402 and CG-101 both show the final grades at the low wall to be at approximately elevation 5.0 ft. Backfill Notes on detail 2 S-202 say the backfill at the low wall should be 5’-0” typical. Please clarify the requirements for the Final Grades at the LOW WALL section of the HUSH HOUSE Tunnel
A12. PENDING
Make Sure You Have the Latest Version of this Web Page “Refresh” or “Reload”
File details come from the government source that posted it. Updated .