W50S9C-21-B-0002 Amendment 0003.pdf

PDF 231 KB Posted

Attached to
Repair/Upgrade Base Electrical Distribution System - Vermont Air National Guard Base
Solicitation number
W50S9C-21-B-0002
Issued by

About this file

This document provides an amendment to a federal solicitation and related questions and answers. The solicitation is for repair and upgrade of the electrical distribution system at the Vermont Air National Guard base and includes demolition, trenching, transformer and switch work, and high and medium voltage electrical upgrades. The work must be completed within 365 days of notice to proceed. The amendment incorporates project drawings revisions and provides answers to 35 questions from potential offerors to clarify requirements. Key details addressed include specifications for submersible transformers, fault indicators, and sectional cabinets. The responses clarify responsibilities for generator backup, traffic control, and permits. No hazardous materials are expected and aluminum conductor is confirmed for the 15kV cable.

View the file

Other files

Show all 19

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

This amendment incorporates the follow ing items as part of this solicitation. Draw ing 19045-210615 E3.2 Addendum 0003. Questions and Answ ers as of 15Jun21 inclusive of Questions 1 thru 35 and their respective Answ ers if not previously incorporated by Amendment.

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

J 1 7

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 16-Jun-2021

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X W50S9C21B0002

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

20-May-2021

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer is extended, X is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN

REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

16-Jun-2021

CODE

USPFO VT 158 MISSION SUPPORT CONTRACTING

45 NCO DR SUITE A

SOUTH BURLINGTON VT 05403-5867

W50S9C 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE

See Item 6

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

W50S9C21B0002

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

SECTION SF 30 - BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

The following have been added by full text:

AMENDMENT 0003

1. SOLICITATION DRAWINGS

The project solicitation drawings are revised as follows. A summary of revisions to each drawing is listed below.

19045-210615 E3.2 Addendum 0003 – Clarification.

2. QUESTIONS and ANSWERS

W50S9C‐21‐B‐0002

REPAIR BASE ELECTRICAL DISTRIBUTION

QUESTIONS and ANSWERS

As of 6/15/21

1. Question: Are bids to be hand-delivered or can we send our bid package via FedEx?

Answer: Interested bidders may submit complete bid packages via FedEx, UPS, USPS, Courier, etc. Address per Block 7 of the solicitation. Please plan accordingly to ensure delivery prior to due date and time.

2. Question: Is the contractor required to test existing cables?

Answer: Yes. May be tested as one cable between elbow junctions.

3. Question: Where is the location of TCB 9?

Answer: TCB-9 does not exist. See Revised E6.1 issued by amendment.

4. Is aluminum or copper URD required? The plans and specifications conflict.

Answer: Cable to be #1/0 aluminum URD, 100% insulation XLPE. Single phase runs of cable to be full neutral. Three phase runs of cable to be either 1/3 neutral or full neutral.

Design intent is to match Green Mountain Power (GMP) standard cable type.

5. Is the contractor required to pay any Green Mountain Power (GMP) fees associated with this project?

Answer: The extent of GMP work is expected to be the removal of the wood structure GMP substation, the removal of the temporary overhead line along Falcon Drive, and miscellaneous pole work to tie the new S-VTANG switch to the new 12,470V service. There are no GMP fees expected for this project for the work above. If the contractor uses GMP as a subcontractor to perform any work outside of the scope noted above, the contractor shall pay any GMP fees.

6. Please clarify extent of work involve with “remove cable back to GMP Substation”.

Answer: GMP Substation shall refer to the wood structure located adjacent to switches S1 and S6. Contractors shall remove all cables back to the riser pole switches.

7. What duct bank requires concrete encasement? What is considered “Low Voltage” and what must be concrete encased for “Low Voltage” duct bank, if different?

Answer: All duct banks for circuits above 600V shall be considered high voltage and shall be encased in concrete. Low voltage circuit conduits (under 600V) that are not part of a ductbank that included high voltage cables only requires concrete encasement when run under roads (paved or not paved) and parking lots.

8. When work is in a parking lot, can the entire parking lot be closed during construction or must work are be isolated/fenced?

Answer: No. The entire parking lot cannot be closed during construction. The COR will work with the contractor to provide the largest area of access as possible while allowing base operations to continue.

9. Can NCO Drive be closed during construction activities in the roadway?

Answer: No. Only one lane on NCO drive can be closed at a time. Contractor to provide flaggers to route traffic during lane closures. At night, contractor to place signs to use caution and yield to oncoming traffic.

10. Do any of the transformers being removed have PCBs?

Answer: The contractor shall bid the project as if there are no PCBs in the transformers.

11. Could you provide a specification on the 6 single phase submersible transformers AST2/2A/2B & BPT2/2A/2Bs?

Answer: Specification 261200 – Medium Voltage Transformers is replaced in its entirety with Specification 261200 Medium Voltage Transformers – REV1 06/1-21. It now includes submersible transformers.

12. Please clarify the 15kv cable required. The prints call for 3-1/c 1/0 alum. URD 15kv cable with a full neutral per conductor with xlp insulation. The specs approved Okonite as a cable manufacture. Okonite does not make xlp cable, is epr insulation acceptable? Also is the full neutral for each conductor correct, or do you want 1/3 neutral per conductor?

Answer: The intent is to match, within reason, GMP standards. Provide 175mil (100%) insulation, full neutral for all URD cables. Okonite cable may be used in lieu of Hendrix since it works with the same elbow connectors.

13. Could you provide specifications for the Fault indicators?

Answer: Design intent is to use the test point of elbows to provide test point reset type faulted circuit indicators with low pass filter and variable trip setting that reset when power restored. Eaton STAR FCI STHIA or equal. Verify all indicator flags are viewable without moving equipment. Just prior to completion of project, use testing tool to verify all indicators are reset and batteries are operational. Provide testing/reset tool to Owner when complete. Answer is Deleted in its’ entirety. See 18 for corrected response.

14. Could you provide specifications for the Sectional Cabinets?

Answer: Detail 3 on E6.1 indicates 66" LONG THREE PHASE TC CABINET (EATON SEC36A23FOOOOMOG, OR EQUAL). Detail 5 on E6.1 indicates 30" LONG SINGLE PHASE MTC CABINET (EATON SEC13023FOOOOMOG, OR EQUAL) on

FIBERGLASS GROUND SLEEVE (EATON GS303022, OR EQUAL).

15. Could you provide a list of all the existing transformers that will need to have the fusses changed and the required fuse sizes?

Answer: All the existing transformers are shown on E3.1 and E3.2. All of them will require new fusing except 2500kVA transformer T-12 which is presently fed via a GMP 12,470V circuit. E5.1 shows all fuses and sizes required based on voltage and kVA rating.

This information shall be used by the contractor to determine actual number of transformers, and fuses based on the kVA rating of the transformer.

16. Is ABB an approved manufacture for the pad mounted transformers?

Answer: Yes.

17. Is Power Partners an approved manufacture for the submersible transformer units?

Answer: Yes.

18. The Fault indicators that you called out in Amendment 001 “Eaton STAR FCI STHIA” have an auxiliary contact. The contract does not call for anything to be connect to the auxiliary contact. Please confirm this is the Fault indicator the Guard wants.

Answer: Design intent is to use the test point of elbows to provide test point reset type faulted circuit indicators with low pass filter and high trip setting that reset when power restored. Eaton STAR FCI STHI with no auxiliary contact or equal. The trip function is to be the high setting type (HI), not the variable trip (VT) type. Verify all indicator flags are viewable without moving equipment. Just prior to completion of project, use testing tool to verify all indicators are reset and batteries are operational. Provide testing/reset tool to Owner when complete.

19. On E5.1 “Transformers Replacements and Conversions” #2 it refers to some buildings being provided generators by VTANG, Can you clarify which buildings affected will be provided generators by VTANG and which ones need to be provided by the contractor?

Answer: Building 328 will require the contractor to supply generator power during the duration of power outages. All the rest of the buildings will either lose power or have Gov supplied generator power during all outages.

20. In UH #16 and UH #17, Is the opening of vaults large enough for removal of existing transformers and installing of new Submersible transformers, or does the top of the vault need to be removed?

Answer: Based on standard submersible transformer dimensions, the transformer vaults UH- 16 and UH-17 access covers are large enough to remove and install a 25kva, single phase submersible transformer. The ladder may need to be temporarily removed.

21. Please confirm if taxes should be carried in proposals?

Answer: No taxes on this project.

22. Please confirm if any state, local, and/or Federal permits will be required on this project?

Answer: A federal Construction General Permit (CGP) will be required.

23. Please confirm if there are any known hazardous materials?

Answer: No known hazardous materials.

24. The Electrical Feed Schedule on Drawing E3.2 indicates AL (Aluminum) cables. Spec Section 26 05 13 indicates copper conductors. Which is correct? If AL is correct, please provide the spec section for aluminum cables.

Answer: An updated version of Specification 260513 is being provided. The new 15kV cable shall be aluminum. An updated version of Specification 260519 is also being provided. All new conductors rated 600V or less shall be copper.

25. Please confirm who is responsible for the utility company charges? Could the utility companies contact be provided?

Answer: The extent of GMP work is expected to be the removal of the wood structure GMP substation, the removal of the temporary overhead line along Falcon Drive, and miscellaneous pole work to tie the new S-VTANG switch to the new 12,470V service. There are no GMP fees expected for this project for the work above. If the contractor uses GMP as a subcontractor to perform any work outside of the scope noted above, the contractor shall pay any GMP fees. The GMP contact is Cory Sullivan Cory.Sullivan@greenmountainpower.com Office: 802.655.8715

26. Drawing ES1.4 shows a new Termination Cabinet TCB11 in the run from TCB10 to TCB8.

This is not shown on the One-Line Diagram, Drawing E3.2. Can a revised One-Line Diagram be established indicating this Termination Cabinet and the appropriate terminations and vault indicators or is this cabinet to be deleted? If the cabinet is deleted, what is to be installed as the pull between TCB8 and TCB10?

Answer: TCB-11 is a new termination cabinet to be installed where shown on E1.1. Drawing E3.2 has been updated.

27. E3.2 Electrical Feed Schedule tag 5 indicated existing conduit, existing cables. TCB-8 shows existing conduit and existing cable to T-23. Please Verify this is true.

Answer: Tag to change to 2. New cables run from TCB-8 to T-23. New E3.2 drawing attached.

28. On E3.2 in loops A and B it calls to replace 3 below grade single phase transformers with 3 new 25KVA 3 phase transformers. Please verify this is accurate

Answer: Intent is to replace (3) 25kVA submersible single-phase transformers wired in a 3-phase arrangement with new in same configuration.

29. Will a Coordination Study be preformed to determine accurate fuse sizing? If so is the contractor responsible for preforming the coordination study?

Answer: Coordination study will be performed by LN Consulting when all work is complete.

Fuse sizes shall be per the fuse chart on E5.1, except where fuse size recommended to vary per transformer manufacturer’s recommendations. There is no other coordination required..

30. Drawing E3.2 Primary Voltage One-Line Proposed does not show TCB-11. TCB-11 is shown on Drawings E6.3 and ES1.4. Is TCB-11 required?

Answer: TCB-11 has been added in Addendum 0002.

31. Drawing E6.3 - The Duct Bank ID for S-VTANG to S1 in the schedule does not match the ID on the Electrical Ductbank Riser Diagram.

Answer: E6.3 indicated ductbank size. E3.2 indicates circuit size via conduit. In this instance, E6.3 indicates a (4) 4” ductbank from S-VTANG to S1. Electrical Feed Schedule Tag 2 indicates that 3/c #1/0 cable will be run via one of those 4” conduits.

32. Drawing E6.3 - The Duct Bank ID for S-VTANG to S6 in the schedule does not match the ID on the Electrical Ductbank Riser Diagram.

Answer: See response to question 31.

33. Drawing E6.3 - The Duct Bank ID for Existing TCA-3 to T3 in the schedule does not match the ID on the Electrical Ductbank Riser Diagram.

34. Drawing E6.3 - The Duct Bank ID for S3 to Existing UH 8 in the schedule does not match the ID on the Electrical Ductbank Riser Diagram.

35. Drawing E6.3 - The Duct Bank ID for UH 8 to TCA-9 in the schedule does not match the ID on the Electrical Ductbank Riser Diagram.

Answer: See response to question 31.

REMINDER – ALL QUESTIONS MUST BE SUBMITTED BY TUESDAY 15 JUNE 20 –

FIVE WORKING DAYS PRIOR TO BID OPENING DATE.

(End of Summary of Changes)

File details come from the government source that posted it. Updated .