Questions 1-9.pdf

PDF 285 KB Posted

Attached to
Building 420 Renovation Federal contract opportunity
Solicitation number
W50S98-21-B-0001
Issued by
Department of the Army Tennessee Army National Guard

About this file

This document contains questions and answers related to a federal construction contract solicitation. The solicitation is for repair and renovation work at Building 420, a dining and medical training facility, at McGhee Tyson Air National Guard Base in Tennessee. The work includes following the provided plans and specifications. The North American Industry Classification System code is 236220 and the small business size standard is $39.5 million in average annual receipts. The construction project value is between $5 million and $10 million. A pre-bid conference site visit is encouraged. The solicitation is set aside for small businesses. Award will be made to the responsible bidder providing the most advantageous price. Funds may become available by 30 September 2021.

The questions and answers provide clarification such as confirming full size drawings are available, volumes 1 and 2 do not exist, no asbestos or lead paint is present due to the building age, photos are allowed at the site visit, and the bid submission must be hard copy rather than electronic. Wage determinations are included in the solicitation. Options do not need to be awarded on the initial date and the contractor role for design quality control mainly applies if design work is included.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Building 420 Renovation, newest first.
File Type Posted
W50S9821B0001 Abstract 1419.pdf PDF
Amendment 6 B420 Revised.pdf PDF
Amendment 6 B420.pdf PDF
McGhee Tyson ANG_5.12.20-QF101.pdf PDF
Amendment 5 420 PreBid Questions.xlsx XLSX spreadsheet
B420 Geotechnical Report.pdf PDF
Amendment 5 B420.pdf PDF
Amendment 4 B420.pdf PDF
21B0001P0001 Solicitation Amendment Conformed Copy.pdf PDF
21B0001P0001 Solicitation Amendment.pdf PDF
Questions 17-63.xlsx XLSX spreadsheet
Amendment 3 B420.pdf PDF
Wage Determination TN20210077 1 Jan 2021.pdf PDF
Amendment 2 B420.pdf PDF
Amendment 1 B420.pdf PDF
Old Addition Drawings.pdf PDF
Old Original Facility Drawings.pdf PDF
Questions 11-16.pdf PDF
Question 1-9 Corrected.pdf PDF
Building 420 A4.0.pdf PDF
Question 10.pdf PDF
S1-1.PDF PDF
Building 420 A3.2.pdf PDF
Building 420 A4.1.pdf PDF
Building 420 S1.2.pdf PDF
Pre-Bid Sign in Sheet.pdf PDF
Pre-Bid Slides.pdf PDF
Pre-Bid Minutes W50S98-21-B-0001.pdf PDF
Construction PWS PSXE162007 Repair Dining- Medical Training Facility-Bldg 420.pdf PDF
Repair B420 - Type B-3 - Vol 2 Drawings (Half Size).pdf PDF
Repair B420 - Type B-3 - Vol 3 Specs (Div 01-11) V2.pdf PDF
Repair B420 - Type B-3 - Vol 4 Specs (Div 12-33).pdf PDF
W50S98-21-B-0001 Solicitation.pdf PDF
Show all 33

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Question 1- Please provide drawings in full-size pdf’s, to make sure scales are correct when printed on a standard 22” X 34” sheet. The Drawings provided via SAM.Gov print as 15” X 21”.

Answer 1- Full size drawings have been uploaded to beta.sam.gov

Question 2- Specifications are shown as “Volume 3” and “Volume 4”. Is there a Volume 1 &

Volume 2?

Answer 2- There is not a volume 1 and 2.

Question 3- Is there an ABM and LBP survey of the Building 420 available?

Answer 3- The building was constructed in 1994 so no lead based paint or asbestos is present.

The base does maintain plans for the installation if necessary

Question 4- Specification 01 45 00 3.4.3 - There is a requirement for a Design Quality Control

Manager. Since this is a fully designed project, is this a position required for the contractor?

Answer 4- This role is for the situation were the contractor will design part of the structure, or possibly the roof trusses in the case of B420. This role can be filled by someone from the engineering firm hired by the contractor, but doesn’t have to be

Question 5- Will Photos be allowed to be taken during the Site Visit?

Answer 5- Yes, photos are allowed

Question 6- Is there a specific format for the proposal (Tabs, placement of Bid Bond, Cover

Page, Contractor Information)? What documents are to be included in the proposal?

Answer 6- Please see solicitation section 000100 notes and for clarification this is an invitation for bid, not proposal.

Question 7- Since this is a Firm Fixed Price bid, and COVID-related travel restrictions are still in place, and the entire bid package will be small (less than 5MB), would the government please allow the bid to be submitted electronically?

Answer 7- No, we will not accept electronic submittal of bid. Bids can be hand delivered or mailed.

Question 8- Will the government award the Base Bid and any Options that will be awarded on the initial award date?

Answer 8- Options do not have to be awarded the same day as the base bid. Please see solicitation clause 52.217-7 for details.

Question 9- Is there a Wage Determination for this project?

Answer 9- Yes, they are posted in the solicitation.

File details come from the government source that posted it. Updated .