NNA16543413R_Q A_04.24.16.pdf

PDF 428 KB Posted

Attached to
AMES BIOSCIENCES COLLABORATIVE FACILITY- N288 Federal contract opportunity
Solicitation number
NNA16543413R
Issued by
National Aeronautics and Space Administration Ames Research Center

About this file

NNA16543413R- Q A 04.24.16

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to AMES BIOSCIENCES COLLABORATIVE FACILITY- N288, newest first.
File Type Posted
NNA16543413R_Source_Selection_Statement_N288_May_30_2017.pdf PDF
Amendment_12_April_24_2017.pdf PDF
SF_1442_April_2017.pdf PDF
CA170029_CA29_dated_April_21_2017.pdf PDF
NNA16543413R_Amendment_No._11.pdf PDF
NNA16543413R_Amendment_No._10.pdf PDF
NNA16543413R_Amendment_No._9.pdf PDF
NNA16543413R_Amendment_No._8.pdf PDF
NNA16543413R_Amendment_No._7.pdf PDF
NNA16543413R_Amendment_No._6.pdf PDF
NNA16543413R_Amendment_No._5.pdf PDF
NNA16543413R_Amendment_No._4.pdf PDF
NNA16543413R_Amendment_No._3.pdf PDF
NNA16543413R_Amendment_No._2.pdf PDF
NNA16543413R_Amendment_No._1.pdf PDF
NNA16543413R.pdf PDF
Attachment_J-8_SF_24-Bid_Bond.pdf PDF
Attachment_J-6_CA_Partial_Exemption_Certificates.pdf PDF
Attachment_J-1_Specification_No._K14020.pdf PDF
Attachment_J-2_Drawings_for_Ames_Biosciences_Collaborative_Facility _N288.pdf PDF
NNA16543413R-Acquisition_Update__6.pdf PDF
Attachment_J-3_Construction_Wage_Rate_Determination.pdf PDF
Attachment_J-7_Past_Performance_Questionnaire.pdf PDF
NNA16543413R-Acquisition_Update__5.pdf PDF
NNA16543413R-Acquisition_Update__4.pdf PDF
NNA16543413R_Interested_Parties_List_04.25.16.pdf PDF
NNA16543413R-Acquisition_Update__3.pdf PDF
NNA16543413R-Q_ _A__2-22-16.pdf PDF
Industry_Day_sign-in_sheet__1-28-16.pdf PDF
Industry_Day_Presenation_1-28-16.pdf PDF
NNA16543413R-Acquisition_Update__2.pdf PDF
NNA16543413R-Draft_RFP.pdf PDF
NNA16543413R-Past_Performance_Questionnaire.pdf PDF
NNA16543413R-Interested_Parties_01-15-16.pdf PDF
NNA16543413R-Draft_N288_Dwgs.pdf PDF
NNA16543413R-Acquisition_Update__1.pdf PDF
NNA16543413R-_Draft_N288_SPECS.pdf PDF
Show all 37

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

NASA Ames Research Center Solicitation No. NNA16543413R

Answers to Questions

This document contains all answers to questions received through April 24, 2016.

1. Question: Can requirement be set up in a manner where contractors are down selected based on qualifications? Given the large amount of interested GCs, and the extremely healthy construction market, we highly recommend that there be a two-step process whereby GCs respond to a Request for Qualifications (RFQ) first. Then a Request for

Proposal (RFP) step for pricing allows for only the top 3 - 5 firms that score the highest on the RFQ step to be invitees for the RFP step. That way there are not a lot of firms wasting their time and resources on the pricing step. This would allow companies to weigh in if they want to move forward and submit a proposal for the requirement.

Answer: The acquisition strategy for this procurement was developed as a result of extensive research, including industry input received in response to Requests for

Information (RFI). The Government’s goal for this procurement is to promote competition while considering current market conditions to obtain best value. The two-step process described above reduces the Government’s flexibility to maximize tradeoffs among the evaluation criteria identified in the RFP.

2. Question: Are special FAA permits required for cranes due to proximity to airfield?

Answer: The Contractor shall notify the FAA if construction equipment exceeding the height of the surrounding buildings is to be used on the project site. If notification is required, the Contractor shall submit a completed FAA Form 7460-1, Notice of Proposed

Construction or Alteration, to the FAA Southwest Regional Office at least 45 days prior to the start of construction. FAA Form 7460 is available on-line at https://oeaaa.faa.gov/ .

3. Question: Is additional storage area available?

Answer: Yes, a supplemental storage may be coordinated with the Government.

Requirements are outlined in Section J, Attachment J.1, entitled “Specification No.

K14020,” specification section 01 50 00 TEMPORARY CONSTRUCTION FACILITIES AND

CONTROLS.

https://oeaaa.faa.gov/

4. Question: Is there a recent soil HAZMAT Report?

Answer: There is no recent hazardous materials test report for existing on-site soils. There is no known soil contamination on the project site. If pre-existing contamination is discovered during construction, NASA will assume responsibility for disposal. See Section J, Attachment J.1, entitled “Specification No. K14020,” specification section 01 35 40.00 20 ENVIRONMENTAL MANAGEMENT.

5. Question: Will the volleyball courts be removed prior to construction?

Answer: The Contractor will be responsible for removal of the volleyball courts. See

Drawing C011.

6. Question: Will the existing trees located on the construction site be removed?

Answer: The Contractor is responsible for site-specific tree removal per Drawing C011.

7. Question: Is there a designated area for contractor parking?

Answer: Yes, there is a single designated contractor storage, parking, and staging area located northeast of the project site. See Drawing G009.

8. Question: Are there underground ducts that need to be removed?

Answer: Yes, the scope of underground demolition is shown on Drawing C012.

9. Question: Can the road east of the construction site be closed?

Answer: The referenced road, C-Lane, must remain open during construction; however, it may be closed temporarily for construction operations. See the traffic control requirements outlined in Section J, Attachment J.1, entitled “Specification No. K14020,” specification section 01 50 00 TEMPORARY CONSTRUCTION FACILITIES AND CONTROLS.

10. Question: Page L-7, Item (6) reads “One (1) electronic copy of the cover letter and each volume shall be submitted (in addition to the hard copies specified in (b)(1) above) in PDF

(Portable Document Format). The electronic format data shall be provided on quality, virus-free CD-R/CD-RW with an external label indicating: (1) the name of the Offeror, (2) the RFP number, and (3) a list of the files contained on the CD. In the event of any inconsistency between data provided on electronic media and proposal hard copies, the original hard copy data will be considered the intended data”. Is it possible to offer a flash drive as an alternative electronic submittal. The file name can include the name of the project and solicitation number.

Answer: Unfortunately, NASA policy precludes utilizing removable media devices, such as flash drives, for transferring data to Government-owned systems.

11. Question: On page L-9, Information Provided by Offerors, 2nd paragraph “Offerors shall provide a Past Performance Information Summary identifying a maximum of five (5) recent and relevant contracts that it has performed as a prime contractor for projects similar in size ($20M - $50M)….” Comment: Suggest lowering the threshold to $13M, we have a relevant project for consideration but does not meet the current cost range as stated in the draft RFP.

Answer: The Government will consider modifying the project size threshold in L.14

PROPOSAL PREPARATION—SPECIFIC INSTRUCTIONS, Volume 1 PAST PERFORMANCE, Paragraph (A) Information Provided by Offerors, to remove the $50M upper limit and allow Offerors to provide past performance information for contracts of lesser value if the Offeror does not have enough relevant contracts that meet the value requirement.

12. Question: Item #3 reads: “ Each Offeror is responsible for assuring that the customers return questionnaires directly to the Government 10 days prior to the proposal date.” Comment: Suggest that these are provided up until the proposal due date. We’d like to allow Owner’s as much time as possible to complete NASA’s extensive (4) page

Past Performance Questionnaire and not limit them with shorter time frames to respond. It’s to NASA’s advantage to welcome the opportunity for all to use the time needed to complete NASA’s document requirements for a best value evaluation process.

Answer: The receipt requirement for past performance questionnaires is standard across

NASA ARC procurements. The Government feels that there is sufficient time for Offerors’ clients to complete and submit the questionnaires. The receipt requirement remains unchanged.

File details come from the government source that posted it. Updated .