24R1313 P870 Notice5.pdf
PDF 57 KB Posted
- Solicitation number
- N6274224R1313
About this file
This document is a series of questions and answers related to RFP N62742-24-R-1313 for the FY24 MCON P-870 9th Engineering Support Battalion (ESB) Training Complex at US NAVSUPPACT, Marine Corps Base Guam. The RFP is for the construction of training facilities to support III Marine Expeditionary Forces (MEF), including a medium-heavy equipment training area, water supply training area, and bulk fuel training area. Key details addressed in the Q&A include specifications for over-excavation, concrete waterproofing, meter boxes, and a request to reduce the minimum project value requirement for offerors' experience. The solicitation remains unchanged unless amended in writing. No additional details about required products or services are provided, as this is solely a question and answer document.
View the file
Other files
Show all 28
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
DEPARTMENT OF THE NAVY
NAVAL FACILITIES ENGINEERING SYSTEMS COMMAND PACIFIC
258 MAKALAPA DR STE 100
PEARL HARBOR HI 96860-3134
RFP N62742-24-R-1313
Notice No. 5
26 April 2024
PRE-PROPOSAL QUESTIONS & ANSWERS
WON 1737354, FY24 MCON P-870, 9TH ENGINEERING SUPPORT BATTALION (ESB)
TRAINING COMPLEX, US NAVSUPPACT, MARINE CORPS BASE, GUAM
NOTE: The following questions and answers are provided for INFORMATION ONLY. The
RFP remains unchanged unless it is amended in writing on a Standard Form 30.
62. Mulch
Please provide thickness of mulch in the site?
ANSWER: There is no mulch on the site. The only "mulch" is for the grass mix with hydromulch as noted on the plant legend.
63. Section 31 23 00.00 20, paragraph 3.3
Specification section 31 23 00.00 20 paragraph 3.3 requires to over excavate the footings for the Bleachers and Head at least 24 inches below the bottom of footing and 12 inches horizontally. Perform additional over excavation to remove any pockets of softy, loose and unsatisfactory material.
Is the additional over excavation beyond the 24 inches below and 12 inches horizontal of foundation should be considered in price for bid item 0001AC? Please clarify
ANSWER: The cost for required over-excavation and replacement specified in the Contract
Documents for BASE ITEM and OPTION ITEM 1 shall be included in SLIN
0001AA and CLIN 0002, respectively. Over-excavation and replacement of soft, yielding, or unsatisfactory materials encountered in addition to work specified in
SLIN 0001AA and CLIN 0002 shall be included in SLIN 0001AC.
64. Proposal due date, document 00 21 16, paragraph 1.1
We respectfully request a three-week extension for the bid mentioned above. Your consideration in granting this extension would be greatly appreciated.
ANSWER: See notice no. 4, response to RFI #51, and amendment 0003, document 00 21 16, paragraph 1.1.a. and 1.1.b.
65. Document 00 22 00, Evaluation Factors for Award, paragraph 2.3
Within DOCUMENT 00 22 00 titled "EVALUATION FACTORS FOR AWARD," Section
2.3 pertains to TECHNICAL EVALUATION FACTORS. Under Factor 1 - EXPERIENCE, offerors are required to submit up to three construction projects showcasing experience akin to the size, scope, and complexity outlined in the RFP. These projects must have a construction value of approximately $5 million or more. We request reducing this threshold to $4 million. PFM, being a small business, possesses numerous projects surpassing the square footage and scope of some RFP projects but falls short of the $5 million requirement.
Most of our similar projects are within the $4 million to $4.9 million range.
ANSWER: See notice no. 2, response to RFI #10.
66. Detail B4/S-504
Does Water Supply Training Area Concrete Pavement and Water Tank requires special coating like epoxy? If requires, please provide coating system specification.
ANSWER: Coating is not required at UT Tank. The following note will be added on B4/S-504 in an upcoming amendment: PROVIDE CRYSTALLINE PERMEABILITY-
REDUCING ADMIXTURE FOR HYDROSTATIC CONDITIONS (PRAH) PER
ASTM C494 AND MANUFACTURER RECOMMENDATIONS IN WATER
SUPPLY TANK CONCRETE.
67. Document 00 73 00, paragraph 1.5
Does DBA not applicable with this RFP? Please advise.
ANSWER: DBA is applicable. See document 00 73 00, paragraph 1.5, and its attachment.
68. Section 05 50 13
As per Notice No 3,Item No 22, the specification for the Sand Filter Solid Access Cover should be found at Section 05 50 13 "Miscellaneous Metals", but upon checking it is not mentioned on the said specs, please provide material specification.
ANSWER: The solid access cover shall comply with section 05 50 13, paragraph 2.1.2
Aluminum Alloy Products.
69. Details A4/S-503 and C3/S-501
In reference to the response to question no. 33, there are no details provided for the foundation of the Equipment enclosure. Please provide.
ANSWER: As noted in detail A4 on Sheet S-503, the equipment enclosure foundation consists of an equipment pad with thickness and reinforcement per detail C3 on Sheet
S-501.
70. Section 33 11 00
As per specs section 33 11 00, the meter box is precast. Precast suppliers here in Guam do not manufacture precast meter box. Kindly consider cast in place concrete meter box instead.
ANSWER: Section 33 11 00 allows either cast iron or precast concrete meter boxes.
71. Detail B4/S-504
Please clarify if waterproofing is required in the Utility Tank. If yes, please provide specifications and area of application.
ANSWER: Coating is not required at UT Tank. The following note will be added on B4/S-504 in an upcoming amendment: PROVIDE CRYSTALLINE PERMEABILITY-
REDUCING ADMIXTURE FOR HYDROSTATIC CONDITIONS (PRAH) PER
ASTM C494 AND MANUFACTURER RECOMMENDATIONS IN WATER
SUPPLY TANK CONCRETE.
File details come from the government source that posted it. Updated .