About this file

This document is a Notice containing questions and answers related to a Department of the Navy Request for Proposal (RFP) for the construction of training facilities to support the 9th Engineer Support Battalion (ESB) at Marine Corps Base Guam. The RFP (Solicitation Number N6274224R1313) covers the construction of a medium-heavy equipment training area, a water supply training area, and a bulk fuel training area. Key details include:

The document provides responses to 44 pre-proposal questions related to drawing details, specification requirements, and other clarifications for the solicitation. Topics include concrete pavement jointing, trench drain materials, pavement markings, swale types, roof coatings, sewer and water pipe materials, meter specifications, and over-excavation requirements. Several revisions to the drawings and specifications are noted to be provided in upcoming amendments. The RFP is for the FY24 MCON P-870 project to construct the 9th ESB Training Complex at US NAVSUPPACT, Marine Corps Base, Guam.

View the file

Other files

File Type Posted
24R1313 P870 Notice6.pdf PDF
24R1313 P870 Notice5.pdf PDF
24R1313 P870 Notice4.pdf PDF
N627224R1313_Amd0005.pdf PDF
AMD 0005_P-870_Specifications.pdf PDF
AMD 0004_P-870_Drawings.pdf PDF
AMD 0004_P-870_Specifications.pdf PDF
N627224R1313_Amd0004.pdf PDF
24R1313 P870 Notice5.pdf PDF
AMD 0003_P-870_Specifications.pdf PDF
AMD 0003_P-870_Drawings.pdf PDF
N627224R1313_Amd0003.pdf PDF
24R1313 P870 Notice4.pdf PDF
24R1313 P870 Notice3.pdf PDF
24R1313 P870 Notice2.pdf PDF
AMD 0002_P-870_Drawings_Signed.pdf PDF
N627224R1313_Amd0002.pdf PDF
N627224R1313_Amd0002.pdf PDF
24R1313 P870 Notice1.pdf PDF
AMD_0002_P-870_Drawings.pdf PDF
AMD_0002_P-870_Specification.pdf PDF
N6274224R1313_0001.pdf PDF
0_24R1313-RFP.pdf PDF
0_24R1313-RFP.pdf PDF
CJA No. 20-016 for AMI Meter_Redacted.pdf PDF
MCBG Knox Box Class JA_Redacted.pdf PDF
1_P870 Specs.pdf PDF
2_P870 Drawings.pdf PDF
Show all 28

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

DEPARTMENT OF THE NAVY

NAVAL FACILITIES ENGINEERING SYSTEMS COMMAND PACIFIC

258 MAKALAPA DR STE 100

PEARL HARBOR HI 96860-3134

RFP N62742-24-R-1313

Notice No. 3

18 April 2024

PRE-PROPOSAL QUESTIONS & ANSWERS

WON 1737354, FY24 MCON P-870, 9TH ENGINEERING SUPPORT BATTALION (ESB)

TRAINING COMPLEX, US NAVSUPPACT, MARINE CORPS BASE, GUAM

NOTE: The following questions and answers are provided for INFORMATION ONLY. The

RFP remains unchanged unless it is amended in writing on a Standard Form 30.

17. Drawing: CS505

Contraction joint, expansion joint, and construction join details are provided in sheet CS505 but do not show any jointing plan. Please provide the jointing plan.

ANSWER: Jointing plan will be provided on CS104 in an upcoming amendment.

18. Concrete Sidewalk Joint Detail and spacing.

Provide Concrete Sidewalk Joint Detail and spacing.

ANSWER: See Section 32 16 19.

19. Drawing: Detail D4/CS505

Drawing sheet CS505 Detail D4 shows reinforced PCC pavement detail. Please provide plans or identify the location or area considered reinforced.

ANSWER: D4/CS505 are provided as contingency. Reinforced slabs are not anticipated.

20. Drawing: Detail C3/CU521

Drawing sheet CU521 detail C3 shows cross section of concrete drainage with polymer heavy duty trench drain on asphalt pavement. Please provide plans or location where this section is applicable.

ANSWER: Polymer drain does not occur on asphalt pavement. The detail to revise concrete driveway will be provided in an upcoming amendment.

21. Drawing: Detail C3/CU521, Detail C2/S-504, Section 33 40 00

Drawing sheet CU521 detail C3 labeled Bulk Fuel Section shows grating as polymer HS-15 heavy-duty trench drain with call out to detail C2/S-504 for bulk fuel trench drain, which calls for HS-15 traffic rated pre-sloped trench drain with SST. Specification section 33 40

00, paragraph 2.3.8.1 precast concrete sections and 2.3.8.2 grates require ductile iron trench grates.

a. Please confirm for bulk fuel trench to use HS-15 traffic rated pre-sloped precast concrete sections.

b. Please verify if the bulk fuel trench width is 12 inches.

c. Please confirm specification section 33 40 00 paragraph 2.3.8.2 will govern regarding grates to use ductile iron.

d. If SST (stainless steel) grating is required, please provide grade.

ANSWERS:

a. Section 33 40 00 is correct, and it will be revised to indicate HS-25 in an upcoming amendment. Details C3/CU521and C2/S-504 will be revised to match the specification and will be provided in an upcoming amendment.

b. S-504 does not provide any dimensions; therefore, follow CU521.

c. Section 33 40 00 is correct, and it will be revised to indicate HS-25 in an upcoming amendment. Details C3/CU521and C2/S-504 will be revised to match the specification and will be provided in an upcoming amendment.

d. Section 33 40 00 is correct, and it will be revised to indicate HS-25 in an upcoming amendment. Details C3/CU521and C2/S-504 will be revised to match the specification and will be provided in an upcoming amendment.

22. Drawing: CU523

There is no provided specifications for sand filter, please provide including the specs for the solid access cover and grated cover along the entire length of the sand filter, and the reinforcement detail.

ANSWER: Follow applicable specifications. Section 03 30 00 Concrete (for structure)

Section 05 50 13 Miscellaneous Metals (for solid cover)

Section 03 40 00 Storm Drainage (for grating)

23. Drawing: CS506

Please provide asphalt pavement markings layout at fire line A and B.

ANSWER: Fire Line pavement markings are not required.

24. Drawing: Detail A1/CU521, CS101, CS102, CS103, CS104

As per drawing CU521, detail A1, there is a tabulation of type of swale. But as per drawing

CS101-104, there is no indicated type of swale on the tagging. Kindly specify the type of swale per location.

ANSWER: Swale tags will be added on sheets CS101 to CS104 and the revised sheets will be provided in an upcoming amendment.

25. Drawing: Detail C2/A-701

Drawing sheet, A-701 detail C2 calls for fluid applied elastomeric coating roof color R-2.

Please clarify if this roof coating material is similar to R-1 with different color. R-2 is not shown in the finish schedule.

ANSWER: Roof color for Detail C2/A-701 should be R-1. Sheet A-701 will be revised and

26. Drawing: Detail C1/CU211, Section 33 30 00

Drawing CU211 detail C1 sewer line SS-A shows 6” PVC and 6” DIP, while specification section 33 30 00 paragraph 2.2.1 gravity pipe specify PVC. Please clarify the 6” DIP pipe between SMH A-2 and SMH A-1.

ANSWER: The pipe between SMH A-2 and SMH A-1 is 6” PVC. CU211 will be revised and

27. Drawing: Detail C5/S-511

Drawing C5/S-511 only shows the section and plan of the monorail hoist, our supplier is requesting more detailed drawings to the hoist. A. Enlarged section detail of the monorail hoist. B. Column support details and floor connection.

ANSWER: See Section 41 22 23.19, paragraph 1.6.1 Manufacturer Qualifications. Monorail system is to be designed by others, not the DOR. Meet the overall dimensions provided on S-511 and the requirements of 41 22 23.19.

28. Section 09 24 23

There is a specification for cement plaster 09 24 23, but we haven’t been able to identify any applicable locations for this specification. Could you please specify where it should be applied?

ANSWER: This is applicable for the Public Toilet (Head). Refer to A-601 W1 List of

Materials.

29. Section 33 40 00

Please clarify the type of culvert pipes to be used, as per specs 33 40 00, there is concrete pipe and corrugated pipe and as per plan there is no indicated type of pipe.

ANSWER: Either pipe is acceptable.

30. Section 33 33 00

As per specification 33 30 00, the material for the sewer line is PVC but as per Drawing

CU211 Detail C1, there is a ductile iron pipe reflected in the profile. Please clarify.

ANSWER: The material is to be PVC. Sheet CU211 will be revised and provided in an upcoming amendment.

31. Section 33 11 00

Please provide the type of meter to be used. It is not indicated on the plans and specifications.

ANSWER: See Section 33 11 00 for acceptable type of meters.

32. Drawing: A-601 (List of Materials), Specification 09 30 10

Specification 09 30 10 paragraph 3.4 mentions installation of wall tiles, however on drawing

A-601 there is no wall tiles on wall material description. Please confirm if wall tiles are required.

ANSWER: Installation of wall tiles is for base wall tiles for the Public Toilet (Head). Refer to

Details B1 and C1/A-202 and A-601 PT1 and B2 List of Materials.

33. Drawing: G-101, CS102

On drawing G-101 and CS102, there was a pad mounted transformer enclosure shown.

However, in the structural and architectural plans it was not reflected.

a. Please provide complete structural plans and details.

b. Please provide complete architectural plans and details.

ANSWERS:

a. See details A4/S-503 and C1/E-503.

b. No architectural information is required.

34. AMI

Please provide particular specifications for AMI. As per supplier's query: The requestor mentioned an AMI System which Guam uses, the Beacon AMI System, however a Data

Acquisition System (DAS) and Pulse Transmitter are also mentioned. In order to specify a

P/N, I will need to know if the meters need to interface to Beacon using an HR-E LCD

Register and Orion Cellular Endpoint (AMI) or simply require a pulse output, an HR-LCD

Pulse Scaled Register.

ANSWER: AMI details and notes will be provided in an upcoming amendment.

35. Drawing: CU101 and CU201

Please clarify the diameter of the pipe of the lateral service connection. As per CU101, Water

Line, WL-A the service lateral connection is 2 1/2" but as per CU201, Detail C1, the service lateral connection is 2".

ANSWER: Follow CU101. CU201 will be revised and provided in an upcoming amendment.

36. Drawing: M504

Valve Box M504 E1, please provide dimension (depth) Valve Box.

ANSWER: There is no set depth that is required. Valve handle should be reachable from grade.

37. Drawing: M504

Please provide dimensions of the Valve Box on plan M504, Detail E1.

ANSWER: There is no set depth that is required. Valve handle should be reachable from grade.

38. Section 32 12 13, Bituminous Prime and Tack Coats, paragraphs 2.1.2, 2.2.2

Section 32 12 13, Bituminous Prime and Tack Coats, para 2.1.2/2.2.2, requires the use of emulsified asphalt primer SS-1 or SS-1h. Propose to use cationic emulsified primer CSS-1h because of polarity problems when mixing with water.

ANSWER: Follow Section 32 12 13.

39. Section 33 30 00, paragraph 2.2.6

Section 33 30 00, para 2.2.6, requires gaskets for joints between manhole section conforming to ASTM C443. Request to use “pre-formed” sealant conforming to ASTM C990, because manhole joints do not have grooves, unlike, Reinforced Concrete Pipes that do where the gaskets can rest in during installation.

ANSWER: Follow ASTM C443.

40. Drawing: CU102, Detail B1/CU512, CU201

As per Drawing CU102 Utility Plan, Sta 1+91.2 has detail B1/CU512. Upon checking

B1/CU512, it is the detail of Sewer Manhole. As reflected to Drawing CU201 Water Profile, it is not labeled as sewer manhole. Please clarify if there is a manhole on the specified area.

ANSWER: Detail B1/CU512 will be revised to Detail C1/503, and will be provided in an upcoming amendment.

41. Section 31 23 00.00 20, para 1.7.4 and 3.4.1

Specification section 31 23 00.00 20 paragraphs 1.7.4 and 3.4.1 requires probing and grouting. Please confirm probing and grouting is required only for Bleachers and Head

(Toilet).

ANSWER: Probing and grouting is required for Bleachers, Head, and UT tank foundations.

42. Proposal Schedule, Section 31 23 00.00 23

Bid schedule Item 0001AC Over-Excavation refers to the specification section 31 23 00.00

23. Please clarify as the documents provided is specification section 23 00.00 20.

ANSWER: Proposal schedule will be revised to reflect section 31 23 00.00 23, and will be

43. Section 31 23 00.00 20, paragraph 3.3

Specification section 31 23 00.00 20 paragraph 3.3 requires to over excavate the footings for the Bleachers and Head at least 24 inches below the bottom of footing and 12 inches horizontally. Perform additional over excavation to remove any pockets of softy, loose and unsatisfactory material.

Please clarify the specification section 21 23 00.00 20 requirement of 12 inches (first paragraph of page 14) or 24 inches (second paragraph of page 14) horizontal distance from edge of foundation for over excavation.

ANSWER: Over excavation for 24-inches will be revised in section 31 23 00.00 20 and will be provided in an upcoming Amendment.

44. Section 31 23 00.00 20, paragraph 3.3

Specification section 31 23 00.00 20 paragraph 3.3 " For paved areas, over excavate at least

24" below grades that existed before the start of construction and replace with properly compacted select granular material."

Please clarify if the over-excavation required above is to be included in BASE ITEM under bid item 0001AA or shall be considered under bid item 0001AC OVER-EXCAVATION?

ANSWER: The intent of paragraph 3.3 is to stabilize the road subgrade and is not intended for removal of soft, loose, or unsatisfactory material.

File details come from the government source that posted it. Updated .