About this file

This document is a Notice containing pre-proposal questions and answers related to Request for Proposal (RFP) N62742-24-R-1313 for the FY24 MCON P-870 9th Engineering Support Battalion (ESB) Training Complex project at US NAVSUPPACT, Marine Corps Base, Guam.

The RFP requires the construction of training facilities to support III Marine Expeditionary Forces, including a medium-heavy equipment training area, a water supply training area, and a bulk fuel training area. The facilities are to be constructed with concrete, low-rise buildings with slab-on-grade foundations, reinforced concrete roofing, windows, mechanical, and electrical systems.

The document addresses questions related to site preparation, concrete specifications, project duration, and evaluation factors. It clarifies that the Davis-Bacon Act is applicable, and provides details on the solid access cover specifications and meter box requirements. It also indicates that a crystalline permeability-reducing admixture will be required for the water supply tank concrete.

View the file

Other files

File Type Posted
24R1313 P870 Notice6.pdf PDF
24R1313 P870 Notice5.pdf PDF
24R1313 P870 Notice4.pdf PDF
N627224R1313_Amd0005.pdf PDF
AMD 0005_P-870_Specifications.pdf PDF
AMD 0004_P-870_Drawings.pdf PDF
AMD 0004_P-870_Specifications.pdf PDF
N627224R1313_Amd0004.pdf PDF
AMD 0003_P-870_Specifications.pdf PDF
AMD 0003_P-870_Drawings.pdf PDF
N627224R1313_Amd0003.pdf PDF
24R1313 P870 Notice4.pdf PDF
24R1313 P870 Notice3.pdf PDF
24R1313 P870 Notice3.pdf PDF
24R1313 P870 Notice2.pdf PDF
AMD 0002_P-870_Drawings_Signed.pdf PDF
N627224R1313_Amd0002.pdf PDF
N627224R1313_Amd0002.pdf PDF
24R1313 P870 Notice1.pdf PDF
AMD_0002_P-870_Drawings.pdf PDF
AMD_0002_P-870_Specification.pdf PDF
N6274224R1313_0001.pdf PDF
0_24R1313-RFP.pdf PDF
0_24R1313-RFP.pdf PDF
CJA No. 20-016 for AMI Meter_Redacted.pdf PDF
MCBG Knox Box Class JA_Redacted.pdf PDF
1_P870 Specs.pdf PDF
2_P870 Drawings.pdf PDF
Show all 28

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

DEPARTMENT OF THE NAVY

NAVAL FACILITIES ENGINEERING SYSTEMS COMMAND PACIFIC

258 MAKALAPA DR STE 100

PEARL HARBOR HI 96860-3134

RFP N62742-24-R-1313

Notice No. 4

Notice No. 5

26 April 2024

PRE-PROPOSAL QUESTIONS & ANSWERS

WON 1737354, FY24 MCON P-870, 9TH ENGINEERING SUPPORT BATTALION (ESB)

TRAINING COMPLEX, US NAVSUPPACT, MARINE CORPS BASE, GUAM

NOTE: The following questions and answers are provided for INFORMATION ONLY. The

RFP remains unchanged unless it is amended in writing on a Standard Form 30.

62. Mulch

Please provide thickness of mulch in the site?

ANSWER: There is no mulch on the site. The only "mulch" is for the grass mix with hydromulch as noted on the plant legend.

63. Section 31 23 00.00 20, paragraph 3.3

Specification section 31 23 00.00 20 paragraph 3.3 requires to over excavate the footings for the Bleachers and Head at least 24 inches below the bottom of footing and 12 inches horizontally. Perform additional over excavation to remove any pockets of softy, loose and unsatisfactory material.

Is the additional over excavation beyond the 24 inches below and 12 inches horizontal of foundation should be considered in price for bid item 0001AC? Please clarify

ANSWER: The cost for required over-excavation and replacement specified in the Contract

Documents for BASE ITEM and OPTION ITEM 1 shall be included in SLIN

0001AA and CLIN 0002, respectively. Over-excavation and replacement of soft, yielding, or unsatisfactory materials encountered in addition to work specified in

SLIN 0001AA and CLIN 0002 shall be included in SLIN 0001AC.

64. Proposal due date, document 00 21 16, paragraph 1.1

We respectfully request a three-week extension for the bid mentioned above. Your consideration in granting this extension would be greatly appreciated.

ANSWER: See notice no. 4, response to RFI #51, and amendment 0003, document 00 21 16, paragraph 1.1.a. and 1.1.b.

65. Document 00 22 00, Evaluation Factors for Award, paragraph 2.3

Notice No. 3

Within DOCUMENT 00 22 00 titled "EVALUATION FACTORS FOR AWARD," Section

2.3 pertains to TECHNICAL EVALUATION FACTORS. Under Factor 1 - EXPERIENCE, offerors are required to submit up to three construction projects showcasing experience akin to the size, scope, and complexity outlined in the RFP. These projects must have a construction value of approximately $5 million or more. We request reducing this threshold to $4 million. PFM, being a small business, possesses numerous projects surpassing the square footage and scope of some RFP projects but falls short of the $5 million requirement.

Most of our similar projects are within the $4 million to $4.9 million range.

ANSWER: See notice no. 2, response to RFI #10.

66. Detail B4/S-504

Does Water Supply Training Area Concrete Pavement and Water Tank requires special coating like epoxy? If requires, please provide coating system specification.

ANSWER: Coating is not required at UT Tank. The following note will be added on B4/S-504 in an upcoming amendment: PROVIDE CRYSTALLINE PERMEABILITY-

REDUCING ADMIXTURE FOR HYDROSTATIC CONDITIONS (PRAH) PER

ASTM C494 AND MANUFACTURER RECOMMENDATIONS IN WATER

SUPPLY TANK CONCRETE.

67. Document 00 73 00, paragraph 1.5

Does DBA not applicable with this RFP? Please advise.

ANSWER: DBA is applicable. See document 00 73 00, paragraph 1.5, and its attachment.

68. Section 05 50 13

As per Notice No 3,Item No 22, the specification for the Sand Filter Solid Access Cover should be found at Section 05 50 13 "Miscellaneous Metals", but upon checking it is not mentioned on the said specs, please provide material specification.

ANSWER: The solid access cover shall comply with section 05 50 13, paragraph 2.1.2

Aluminum Alloy Products.

69. Details A4/S-503 and C3/S-501

In reference to the response to question no. 33, there are no details provided for the foundation of the Equipment enclosure. Please provide.

ANSWER: As noted in detail A4 on Sheet S-503, the equipment enclosure foundation consists of an equipment pad with thickness and reinforcement per detail C3 on Sheet

S-501.

Notice No. 3

70. Section 33 11 00

As per specs section 33 11 00, the meter box is precast. Precast suppliers here in Guam do not manufacture precast meter box. Kindly consider cast in place concrete meter box instead.

ANSWER: Section 33 11 00 allows either cast iron or precast concrete meter boxes.

71. Detail B4/S-504

Please clarify if waterproofing is required in the Utility Tank. If yes, please provide specifications and area of application.

ANSWER: Coating is not required at UT Tank. The following note will be added on B4/S-504 in an upcoming amendment: PROVIDE CRYSTALLINE PERMEABILITY-

REDUCING ADMIXTURE FOR HYDROSTATIC CONDITIONS (PRAH) PER

ASTM C494 AND MANUFACTURER RECOMMENDATIONS IN WATER

SUPPLY TANK CONCRETE.

File details come from the government source that posted it. Updated .