Questions and Answers from Industry Day Two.pdf

PDF 77 KB Posted

Attached to
IX527 and IX528 BARGE PRESERVATION, INSPECTION, REPAIR, AND MAINTENANCE (PIRM) SUPPORT SERVICES
Solicitation number
N0016725R1001
Issued by

About this file

This document is an Industry Day Q&A document from an Industry Day Visit on 22 July 2025, containing technical clarifications about a barge-related contract. The questions and answers cover various technical specifications including barge displacement, handrail replacements, system commissioning, bilge pump modifications, winch requirements, steel skirt handling, and coating/painting preparation. Multiple answers indicate that an RFP amendment will be issued with revised requirements specifications, particularly for winch work (suspension and omni winches), painting square footage, and surface preparation details. The responses provide specific technical guidance, referencing drawings like "IX-527 BARGE INSTALLED BALLAST" and "8916473", and citing industry standards such as SSPC guidelines for surface preparation and coating application.

View the file

Other files

File Type Posted
Solicitation Amendment N0016725R10010006 SF 30.pdf PDF
Answers to Prospective Offeror Questions - Round Six.pdf PDF
Solicitation Amendment SF 1449 - N0016725R10010005.pdf PDF
Solicitation Amendment N0016725R1001 SF30 0005.pdf PDF
Answers to Prospective Offeror Questions - Round Five Rev 3.pdf PDF
Solicitation Amendment N0016725R10010004 SF 30.pdf PDF
Answers to Prospective Offeror Questions - Round Five.pdf PDF
Answers to Prospective Offeror Questions - Round Four.pdf PDF
Solicitation Amendment N0016725R10010003 SF 30.pdf PDF
Attachment 05 - Requirements Specification for Task Order 0001 - Barge IX527 (WI-23 and 1.4.9 update).docx DOCX document
Solicitation Amendment N0016725R10010002 SF 30.pdf PDF
Answers to Prospective Offeror Questions - Second and Third Rounds.pdf PDF
UPDATED Attachment 06 - CLIN Pricing Structure.xlsx XLSX spreadsheet
Solicitation Amendment N0016725R10010001 SF 30.pdf PDF
Attachment 09 - IX528 General Specifications.docx DOCX document
Answers to Prospective Offerors Questions.pdf PDF
UPDATED Attachment 01 - CLIN Structure and Milestones.docx DOCX document
Attachment 08 - CFR Price Template.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 02 - Past Performance Reference.docx DOCX document
Exhibit A - CDRLs A001 - A016.pdf PDF
Attachment 01 - CLIN Structure _ Milestones.docx DOCX document
Attachment 04 - IX527 Barge PIRM Support Services GFP Attachment_DRAFT.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 05 - Requirements Specification for Task Order 0001 - Barge IX527.docx DOCX document
Attachment 07 - Property Management Questionnaire.docx DOCX document
Attachment 06 - CLIN Pricing Structure.xlsx XLSX spreadsheet
SF 1449 - N0016725R1001.pdf PDF
Attachment 03 - Past Performance Questionnaire.docx DOCX document
Show all 27

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Industry Day Q&A – Industry Day Visit of 22 July 2025

**Numbers within the question indicate SOW paragraph numbers.

1. 6 – Does the gross tonnage of the barge include the pea gravel?

Answer: The listed max displacement for docking includes the pea gravel.

2. 12.1.2 – Can we provide a quantity of handrails that need to be replaced? Who is making the call as to whether they need to be replaced based on level of corrosion? (Eric to bound the problem)

Answer: Quantities can be seen on drawing 8916473. Any handrails not called out on this drawing that are corroded or found to be deteriorating in Item 24 UT / Steel inspections, shall be added to a repair plan that is requested within Item 24. Government will review and either approve/disapprove the repair plan once delivered to govt following inspections.

3. 14.4 – Is the contractor responsible for commissioning the system? Parts of system will be provided as GFP/GFM, who will test it?

Answer: Yes, the contractor is responsible for commissioning the system.

4. 15 – Review this work item for bilge pumps.

Answer: Work item modifies strainers only and is a baseline item. Work item 16 moves bilge pumps, among other things, and is an optional item. These work items appear to cover what is needed without mods.

5. 15 – Which voids have pea gravel? Are strainer modifications required on voids that do not have pea gravel?

Answer: Refer to referenced drawing “IX-527 BARGE INSTALLED BALLAST” for voids with pea gravel. Strainer modifications are in voids with pea gravel and are per associated drawing and include all strainer baskets.

6. 23 – Review for winch specific work, may require SOW revisions.

Answer: An RFP amendment will be issued with revised requirements specifications.

Industry Day Q&A – Industry Day Visit of 22 July 2025

7. 23 – Be more specific about the requirements for the omni winch. Work item 23 focuses on the suspension winches, but is vague on the requirements for the omni winch.

Answer: An RFP amendment will be issued with revised requirements specifications.

8. 31 – Do steel skirts need to be removed before towing or painting?

Answer: Steel skirt removal prior to towing or painting is not required.

9. 31 – Specify square footage for painting/prep for each requirement under work item 31.3.

Answer: An RFP amendment will be issued with revised requirements specifications.

10. 31 – Table 4, review “surface preparation” column. The prep for each coating may need to be revised to one time before first coat. Some of the preps for later coatings may remove the previous coating.

Answer: The table and prep guidelines come directly from SSPC guidelines. Each layer has an associated prep specification. Generally speaking, the first layer cleans to metal, then subsequent layers provide a profile texture to allow application of that next layer.

File details come from the government source that posted it. Updated .