10_-_Clarifications_of_Question_Nos._76_and_105.docx
DOCX document 18 KB Posted
- Attached to
- Fixed and Rotary Wing Air Transportation Services in the PACOM AOR, Republic of the Philippines
- Solicitation number
- HTC711-18-R-R004
About this file
Questions and Answers - 10
View the file
Other files
Show all 28
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Solicitation HTC711-18-R-R004
CLARIFICATION OF QUESTIONS 76 AND 105
| QUESTION NO. |
| REFERENCE |
| QUESTION |
| RESPONSE |
| 76 |
| PWS Amd 1, Security Section 5, Page 30, Para 5.2. |
| This paragraph states " The contractor’s, subcontractors, and/or partner’s personnel performing services under this task order shall be cleared citizens of the United States of America." If the USG desires all of Task Area 3, Subtask 3 Airlift Ground Handling Services to be accomplished only by US Citizen it will likely drive the cost factors up dramatically. Currently the majority of service laborers on Edwin Andrews Airbase are Philippine citizens. Will the USG revise this requirement for some personnel assigned to this contract? |
| PWS Paragraph 5. is revised; see Amendment 0004. |
| 105 |
| Atch 1 – PWS, Para 1.4. Pg 23 - 25 |
| Task Area 3, Para 1.4. states “this task area provides specifics on requirements outlined in this performance work statement.” All of the requirements outlined in para 1.4. through 1.4.4.2 are generalized requirements without specifics, frequency, or specific mention of these services in relation to applicability contractor services or other operations, aircraft, and users. As a result, it is impossible to anticipate these requirements or appropriately plan for staffing and resources. |
(1) Will the Govt provide more specificity for Task Area 3 in order to clearly outline expectations and estimated requirements so that the contractor can adequately price and resource this Task Area?
(2) Does the Govt expect the contractor to price these services into the Monthly Basing and Flight Hour CLINs provided in the Price Table? Generally, these services are priced separately or contracted separately.
(3) If so, is the contractor expected to provide these services external to the contractor’s operations via a team of dedicated Ground Support Services personnel (i.e. support to DOD units and DOD aircraft)?
(1) Reference revisions to para 1.4. of the PWS.
(2) Yes.
(3) No.
File details come from the government source that posted it.