H0114-R-0005_Amendment__004.pdf

PDF 138 KB Posted

Attached to
MCCS Golf Courses, Pro Shops and Beverage Operations Federal contract opportunity
Solicitation number
H0114-R-0005
Issued by
United States Marine Corps

About this file

Amendment 004 - Answers to the remaining questions from the preproposal conference.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to MCCS Golf Courses, Pro Shops and Beverage Operations, newest first.
File Type Posted
H0114-R-0005_Amendment__007.pdf PDF
H0114-R-0005__Amendment__006.pdf PDF
Dec_2015_Golf_Billets.xls XLS spreadsheet
RFP_Data_Call_30_November_2015.xlsx XLSX spreadsheet
Utility_Meters_at_Marine_Corps_Golf_Courses.xlsx XLSX spreadsheet
H0114-R-0005_Amendment__005.pdf PDF
Marine_Corps_Golf_Course_Utility_Rates.xlsx XLSX spreadsheet
PD_-_Camp_Pendleton.pdf PDF
PD_-_Parris_Island.pdf PDF
PD_-_Quantico.pdf PDF
PD_-_29_Palms.pdf PDF
PD-_Camp_Lejeune.pdf PDF
PD_-_Cherry_Point.pdf PDF
PD_-_Barstow.pdf PDF
Miramar_Site_Visit.pdf PDF
Parris_Island_Sign_in_Sheet.xlsx XLSX spreadsheet
Camp_Pendleton_Site_Visit.pdf PDF
Barstow_Site_Visit.pdf PDF
29Palms_Site_Visit.pdf PDF
Sign_in_sheet_Camp_Lejeune_Cherry_Point.pdf PDF
Quantico_Sign_in_Sheet.xlsx XLSX spreadsheet
H0114-R-0005_Amendment___003.pdf PDF
H0114-R-0005_Amendment__003.pdf PDF
Sign_in_Sheet_11-2-15.pdf PDF
H0114-R-0005_Amendment__002.pdf PDF
H0114-R-0005_Amendment__001.pdf PDF
RFP_H0114-R-0005_-_MCCS_Golf_Course _Pro_Shops_and_Food_and_Beverage.pdf PDF
Show all 27

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

AMENDMENT OF SOLICITATION (Nonappropriated Funds) PAGE 1 OF 2

1. AMENDMENT NO.

2. EFFECTIVE DATE

19 November 15

3. REQUISITION/PURCHASE

REQUEST NO.

4. PROJECT NO. (If applicable)

Golf Course RFP

5. ISSUED BY

Headquarters, United States Marine Corps

NAF Business and Support Services Division (MR)

Attn: Procurement Branch (MRB)

3044 Catlin Avenue, Quantico, VA 22134-5099

6. ADMINISTERED BY (if other than block 5)

Attn: Mr. Jamie Fullinwider Tel: 703-784-3804

Fax: 703-432-0041 e-mail: fullinwiderjl@usmc-mccs.org

7. CONTRACTOR NAME AND ADDRESS (Include Street, City, County, State, and ZIP Code)

8. AMENDMENT OF SOLICITATION

DATED:26 October 2015

No. H0114-R-0005

9. THIS BLOCK APPLIES ONLY TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

The above numbered solicitation is amended as set forth in block 11. The hour and date specified for receipt of Offers

_X_ is not extended, is extended to . Offerors must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation, or as amended, by one of the following methods: (a) By signing and returning 1 copies of this amendment; (b) by acknowledging receipt on each copy of the offer submitted; or (c) by separate letter, fax, or email which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT

THE ISSUING OFFICE PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If, by virtue of this amendment, you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter, fax, or email, by referencing the solicitation and this amendment, and by sending for receipt prior to the opening hour and date specified.

10. NO APPROPRIATED FUNDS OF THE UNITED STATES SHALL BECOME DUE, OR BE PAID, THE CONTRACTOR BY REASON OF THIS CONTRACT.

11. DESCRIPTION OF AMENDMENT

Amendment 004 is being issued to answer the remaining questions that were received prior to the pre-proposal conference on 02 November 2015.

1. Question: Can the government provide actual utility rates for the last 5 years, including 2015? Information will permit contractor to see trend in rates. Utilities, per paragraph C-11.2 include electrical, communication, gas, water, sewer, and trash removal).

Answer: Please see attached.

2. Question: For 2014, and 2015 to date, can the government provide the # of rounds played at each property under the “civilian access waiver” to better clarify current state of rounds generated by that demographic?

Answer: Unfortunately we do not capture that data, in that format. Not all courses capture general public separate from other golfers.

3. Question: Our golfer development model involves utilization of 1099 consultants to teach and fit. A % of their revenue goes to the club. Can we employ consultants who would not fall under the SCA?

Answer: The SCA provides no exception for consultants. The only exemption provided under the act is for service contracts consisting entirely of “services performed essentially by bona fide executive, administrative or professional employees”.

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in block 8, as heretofore changed, remain unchanged and in full force and effect.

12A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

13A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

Mrs. Leah Woodley

12B. OFFEROR

(Signature of person authorized to sign)

12C. DATE SIGNED 13B. SIGNATURE OF CONTRACTING OFFICER 13C. DATE SIGNED

4. Question: In the absence of an applicable Occupational Code, Title, or Description for a required billet in the SCA WDs, is it acceptable for the Contractor to utilize the existing (in use) NAF Job Descriptions and associated Pay Bands for listed billets? For example, a golf course is normally led by a General Manager, Property Leader, or Head Golf

Professional (semantics), and there are no such Occupational Codes in the SCA that would be usable for a Conformancy Request.

Answer: The SCA requires use of occupational codes provided by Department of Labor and corresponding wages. Where there is a code which corresponds to NAF Job Descriptions the

DoL code must be used. Where there is not a direct match the DoL Wage and Hour Division

Directory of Occupations should be referred to. If there is no match there, a Wage

Determination may be obtained from DoL including an OnLine Wage Determination site. MR can provide current NAF Job Descriptions but they will not be determinative in establishing wage determinations under the Act.

5. Question: In essence, if we are obliged to use the SCA, if there is no applicable

Occupational Code, what is the basis of our rate structure to ensure a smooth transition?

It is our understanding, a Conformancy Request is made when there is an SCA Occupational

Code that is relevant, but not the same.

Answer: Please see answer to question #4.

6. Question: If there is not such SCA code, are we, in theory, "creating" new codes for future WD's by adopting NAF rates, $10.10 minimum we assume?

Answer: Please see answer to question #4.

7. Question: If no such manual/instruction exists, or does not cover all current billets listed, can the government provide the Job Descriptions and associated NAF pay bands, for the billets listed in the 8 property spreadsheets? This would seem to be the only logical basis to account for appropriate wage rates not governed by the SCA.

Answer: Position descriptions can be found on FBO at https://www.fbo.gov/notices/721e801f5ed743572bd766926f0246e9

8. Question: Can the government please verify that, even if a contractor is working only

20 hours per week, the SCA makes no distinction from Full or Part time, and that employee would have to be paid at 50% of the SCA established Health and Welfare benefit (50% of

$4.27). If this is the case, multiple potential employees, currently getting less than

$10 per hour, would get significant pay raises, and be well above the industry norm for those employees.

Answer: The SCA makes no distinction between full time and part time employees. It may well be that the result will be an increase in salary for part time employees.

9. Question: Are meters and devices to monitor utilities not already installed on the properties? Please clarify the requirements of paragraph C-11.2 of the RFP.

Answer: Unable to answer at this time. Data will be compiled and released with answers to

23 November questions.

https://www.fbo.gov/notices/721e801f5ed743572bd766926f0246e9

File details come from the government source that posted it. Updated .