ECMM_RFP_QA_20190510.docx
DOCX document 36 KB Posted
- Solicitation number
- FA800319RA002
About this file
ECMM RFP QA 10 May 2019
View the file
Other files
Show 40 more
Latest 50 of 149 listed here. See the rest on GovTribe.
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
FOUO SOURCE SELECTION SENSITIVE INFORMATION
SEE FAR 2.101 AND 3.104
| Topic Index |
| Page # |
| A. General/RFP/PWS/SOO/Proposals Questions |
| 1 |
| B. Staffing/Travel Questions |
| 1 |
| C. Technical Questions |
| 1 |
D.
General/RFP/PWS/SOO/Proposals Questions
1. Question: In ‘Attachment 3 – PWS Template’ ‘Part 5 – Specific Tasks’ line #975, the government states: ”[Describe how the work is to be accomplished (IAW RFP attachment 2, SOO) in sequential order, i.e., 5.2, 5.3, etc. below]“ Request that you please confirm the government still expects offerors to explain HOW they are going to perform the specific tasks in the PWS we’re to write.
However, if on the other hand, the government expects offerors to tell WHAT specific tasks they’re going to perform in section 5 of the PWS, and subsequently HOW they will perform those tasks in Technical Subfactor 2 - Program Management Plan.
Answer: Contractors are expected to tell the Government HOW they will perform the requirements outlined in the SOO.
Follow up Comment: The government's initial instructions for Solicitation FA8003-19-R-A002 ask for offerors to write a PWS. We used the FAR definition of a PWS as guidance in writing our response to the ECMM solicitation…that described the work in terms of the required results rather than "HOW" we planned to accomplish the work. The government published Amendment 2 - Q&A which stated the government's desire for offeror's PWS to describe HOW we plan to perform the work, which is exactly what the FAR tells us not to do in a PWS. Therefore, we must now start over writing a 50 page document that tells the HOW rather than WHAT.
Revised Answer: The Government retracts the initial response to the question and has revised it as follows: IAW the Addendum to 52.212-1, Section 5.3.1 which states “The Offeror must provide a PWS that addresses all the requirements addressed in the Government’s SOO.” and the Addendum to 52.212-2, Section 4.2.2.1 which states “The USAF will evaluate the PWS that is submitted by the Offeror to ensure that it incorporates each task identified in the SOO.” The Offeror’s proposal, to include the PWS, shall not “simply rephrase or restate the Government's requirements” as required by the Addendum to 52.212-1, Section 3.2.1. Offerors proposals must comply with the aforementioned Addendums in order to be found “Technically Acceptable”.
Staffing/Travel Questions
1. Question: In regards to AF Planned Travel for IMIT and or/ Radio Support from Kelly/Port San Antonio, TX, is travel required for Travis CSDC?
Answer: The majority of IM/IT and Radio support (imaging, server maintenance, etc.) is accomplished out of Port San Antonio CSDC; Travel Teams may be required to inventory IM/IT, but not configuration, etc.
Technical Questions
2. Question: Which DoD Medical Material Information System (MMIS) is the SOO referring to?
Answer: The current system utilized is DMLSS. However, LOGICOLE is likely to be implemented within this contract’s period of performance. Thus, the generic MMIS was used in the SOO to capture both systems as a change is likely coming.
2a. Question: What is the inventory management system of record for this contract? What specific contract functions is DMLSS being used for?
Answer: DMLSS is the system of record. However, LOGICOLE is likely to be implemented within this contract’s period of performance. Thus, the generic MMIS was used in the SOO to capture both systems as a change is likely coming. see response to question #4.
2b. Question: Which DMLSS modules / applications are being utilized?
Answer: Maintenance, Customer Support, Equipment Maintenance, Equipment Management, Customer Area Inventory Management, Service Contracts, Assemblage Management, Inventory Management modules, Business Objects, Joint Medical Asset Repository.
3. Question: Can the Government please provide detailed information about what is contained within an individual Allowance Standard (AS), reflected in Exhibit H – AF Allowance Standards, E.g. Assemblage ID, Component Item and Allowance Quantity, similar to what they did for the JANUS Program and the Army APS/UP?
Answer: An itemized component listing for each assemblage ID/AS has been made available by request. Offerors shall contact the PCO for the password-protected document and the password. Those Offerors that would like access to the information will need to sign a non-disclosure agreement, posted on the FBO.gov website, and email it to joann.parks@us.af.mil prior to receiving the information.
4. Question: In comparing Exhibit H – AF Allowance Standard and Exhibit H -AF CONUS Staffed Workload, the following Assemblages are missing from the AF Allowance Standards: 886D, 887S, 887T, 902W, and 902X. Could the Government please from Assemblage Allowances for these AS?
Answer: These assemblages are not listed in the AF’s master listing (Allowance Standard Management System). Exhibit H, “AF CONUS Staffed Workload” has been updated.
5. Question: In comparing Exhibit H – AF Allowance Standard and Exhibit H – AF CONUS Travel Workload, the following Assemblages are missing from the AF Allowance Standards: 886D, 902W, 902X. 972A, 972B, 972C, 972F, and 972H. Could the Government please from Assemblage Allowances for these AS?
Answer: See response to question #4. Exhibit H, “AF CONUS Travel Workload” has been updated. 972 AS’ belong to the ANG and are government maintained.
6. Question: What level of maintenance is required for non-medical equipment such as generators and environmental control units at the staffed ECMM site?
Answer: Non-medical item maintenance is required for those items. Annual Preventive Maintenance, Repair and Calibration shall be performed by the contractor. Items are non-medical but are still designated as maintenance significant.
6a. Question: E.g., is it merely operating the generators, starting / stopping, re-fueling – or – are contract BMETs expected to be able to perform first-look trouble shooting and / or more advanced maintenance such as performing oil and filter changes?
Answer: Contractors are expected to maintain units IAW with manufacturers’ preventive maintenance, operator's maintenance, and all repair procedures.
7. Question: What is the impact to medical maintenance schedules for WRM assemblies with current AF policy which moved inventory requirements from 1 year to 2 years for WRM in the latest version of AFMAN 41-209?
Answer: No impact, medical equipment items are still maintained on the same maintenance schedule prescribed by the manufacturer/AF policy.
7a. Question: E.g., are manufacturer routine maintenance specifications still required to be followed or will AFMOA develop a separate policy for stored WRM equipment items?
Answer: Manufacturer routine maintenance is followed, WRM equipment must be ready for shipment/deployment at all times.
8. Question: The Joint Commission recently altered guidance for Life Support equipment utilized in medical facilities which created additional maintenance requirements after DMLSS catalog records and Equipment Data Files were updated. Do these changes impact the medical maintenance cycles for WRM?
Answer: Maintenance requirements for WRM medical equipment have not been impacted by The Joint Commission requirements.
9. Question: SOO Task A, references assembly builds, does the government have a projection of future build requirements?
Answer: The Production/Spend Plan Team (to include the contractor Project Manager and select contractor personnel) will meet initially to discuss the future AF WRM requirements and guestimate the funding that MAY be available and a notional cut line is developed. Once funding is provided, the team will know the exact assemblages to be built in that FY. The team will also meet sporadically throughout the year to discuss any changes/updates to the plan.
10. Question: SOO Line 335. Contractors staffed in OCONUS shall provide MLFC with required bi-annual inventory documentation. Will the government clarify contractor responsibility on bi-annual inventory documentation?
Answer: Should read annual inventory documentation.
11. Question: SOO Line 377. Conduct ongoing and as-required inventories; monthly QC inspections; dated item management and the establishment of: excess materiel program; disposal and destruction program; controlled medical items program; hazardous waste management program; order processing and shipment to DoD locations world-wide. Will the government clarify Travel Teams requirement to conduct monthly QC inspections?
Answer: Should read “QC inspections”, not “monthly QC inspections”.
17a. Question: Is this a travel requirement of the current incumbent contractor?
Answer: No
12. Question: Will the government clarify if SOO Lines 627-629 and Line 640-641 are same requirement?
Answer: SOO lines 627-629 and lines 640-641 have been revised as follows:
• Conduct ongoing and as-required inventories; QC inspections; dated item management and the establishment/management of: excess materiel program; credit returns program; disposal and destruction program; controlled medical items program; biomedical maintenance program; IM/IT software updates; establishment and maintenance of Centrally Managed Equipment due-ins and SLEP, to include completion of monthly management reports on equipment assets.
• Assist in developing ANG strategies on how dated items will be managed, how equipment items will be inspected and maintained and how MMIS records will be updated.
13. Question: PWS par 4.1. Line 936 "the contractor is not required to provide any materials…"but SOO Line 892. Provide adequate warehouse equipment to support SKOs maintained at Port of San Antonio based on USAMMA defined requirements to include equipment TI and PMCSs. Will Government clarify contractor provided materials which applies to the Army?
Answer: The government provides all equipment (to include TMDE) except for steel-toed boots.
14. Question: PWS 1.6.11.3. Med Tech II requires Associate Degree with no experience equivalency while Med Log Tech III requires a "Degree or 10 years experience". Will government clarify if incumbent SCA workforce which has first right of refusal meet labor category requirements?
Answer: The incumbent personnel meet the labor category requirements.
14a. Question: If not, will government clarify why leverage this requirement on small business?
Answer: N/A
14b. Question: Will government consider experience equivalency to degree?
Answer: The position qualification has been updated as follows:
Medical Materiel Specialists (Skill Level II).
Minimum/General Experience: Eight years of medical logistics field experience with six years of specialized medical materiel management experience.
Minimum Education: Accredited Associate’s Degree or higher or eight years of medical logistics field experience with six years of specialized medical materiel management experience.
15. Question: PWS 1.6.11.5 line 473, 1.6.11.6 Line 488, 1.6.11.7 Line 501. Will the government clarify if this is a requirement for current incumbent personnel?
Answer: The current incumbent personnel meet the qualifications you referenced.
16. Question: PWS 1.6.11.4. Minimum Education: Accredited Associates Degree. Will government clarify level/type of degree for the Medical Logistics Tech III; currently says "Degree".
Answer: Attachment 3 – PWS Template, Paragraph 1.6.11.4 and Exhibit D - Position Qualifications now state “Bachelor’s Degree”.
File details come from the government source that posted it.