Questions_12_Jan_2015.docx

DOCX document 27 KB Posted

Attached to
Transient Alert and Aerospace Ground Equipment (AGE) Maintenance
Solicitation number
FA2517-15-R-6000
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
FA2517-15-R-6000-0004.doc DOC document
FA2517-15-R-6000-0003.doc DOC document
FA2517-15-R-6000-0002.doc DOC document
Question_1.docx DOCX document
FA2517-15-R-6000-0001.doc DOC document
CFR-2008-title40-vol27.pdf PDF
TA_(QIC_Sheet).xlsx XLSX spreadsheet
TA_QASP_I_reacq.docx DOCX document
afman31-116.pdf PDF
PPQ_Cover_Letter.doc DOC document
afto244.xfdl XFDL file
afman23-122.pdf PDF
Transient_Alert_GFP.pdf PDF
afi24-302.pdf PDF
PAFB_Final_2013_HWMP.pdf PDF
00-5-1.pdf PDF
afi21-118.pdf PDF
Consent_Letter_Nov_2014.docx DOCX document
FA2517-15-R-6000.doc DOC document
00-20-14.pdf PDF
Client_Authorization_Letter_Nov_2014.docx DOCX document
00-20-1.pdf PDF
afi91-203.pdf PDF
Peterson_SPCC_Plan_Nov_2013.pdf PDF
TA_(Consumables_Tracker).xlsx XLSX spreadsheet
afi11-218.pdf PDF
Ag_Compliance-Peterson_AFB.pdf PDF
afi21-101_21swsup.pdf PDF
afi21-101.pdf PDF
afi33-590.pdf PDF
afi32-7066.pdf PDF
TA_(Aircraft_Log).xlsx XLSX spreadsheet
afi21-113.pdf PDF
afi24-301.pdf PDF
afi13-204v3.pdf PDF
afi23-204.pdf PDF
TA_(Yr_Totals_by_Month_MDS).xlsx XLSX spreadsheet
1-1A-15.pdf PDF
Current_CBA_1_Oct_2014.docx DOCX document
afi32-7044.pdf PDF
1-1-8.pdf PDF
00-35D-54.pdf PDF
afi32-7086.pdf PDF
35-1-3.pdf PDF
CFR-2008-title32-vol6.pdf PDF
TA_PWS_11_Dec_2014.docx DOCX document
afi13-213.pdf PDF
Attachment_7_Performance_Questionnaire.pdf PDF
Show all 48

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions for RFP FA2517-15-R-6000

1. Could you provide the historical work load data for the A/DACG at (Fort Carson) Peterson?

Answer: FY14 Total Aircraft for ADAG = 151, Low in one month =zero, Aircraft, High is 20 in one month. Average per month is 13

2. Reference PWS paragraph 4.6.1.2.5: Is the contractor reimbursed for the FM 186-2 Hydrocarbon Mitigation Chemical that we are required to maintain as a backup to 21 CES?

Answer: FM186-2 that is required to be maintained is NOT back up to 21 CES.

3. Reference PWS paragraph 4.6.1.2.5: What is the minimum amount to be kept?

Answer: The minimum amount to be kept is (2ea) 5 Gallons containers (one in AGE and one in the TA Work Area)

4. Reference PWS paragraph 4.6.1.2.5: Who is responsible for supplying the FM 186-2 that may be needed at the A/DACG facility?

Answer: The contractor is responsible for supplying the initial issue of FM-186-2. The U.S. government will reimburse the contractor for the product usage as needed with the reimbursable CLIN

5. Reference Appendix G, Workload estimates: During the 2009 solicitation, a document was released entitled Aircraft Log which showed aircraft type, ATA, date of ARR, ATD, date of DEP, Gas, LOX, GOX, IIL, HYD, H2O, NIT and LAV for a one year period. We respectfully request that this document be released again.

Answer: This data is not available.

6. Reference Appendix G, Workload estimates: Please provide the Aerospace Ground Equipment workload by equipment type, as there is nothing currently provided.

Answer: 69 Pieces Total these are the Major Pieces.

(1ea) –Low Pac, (1ea) Wheel Skate (1ea) Aircraft Jack (2ea) B1- Stands (2ea) B2 Stands (3ea) B4 Stands (3ea) B5 Stands (1ea) C-17 Tow bar (1ea) C-5 Tow bar (1ea) F-16 Ladder (1ea) F-22 Ladder (1ea) Filler and Bleeder (6ea) Fl-1D Light Carts (8ea) B809 Generators (2ea) -95 Turbines (1ea) 4ton Jack Dolly (1ea) KC-135 Tow bar (1ea) Lox Cart (Tank and Frame maintained) (2ea) -60 Turbine Generators (5ea) NGH Heaters (1ea) SGNC (1ea) T-38 Tow Bar

7. Reference PWS paragraph 1.4. Special Events/Exercise Support and Appendix G Workload Estimates: Are the aircraft involved in the 8 base exercises per year included in the workload provided?

Answer: 21Space Wing at Peterson does not have any dedicated Aircraft, therefore Aircraft Generation is not a part of exercises. TA operations will occur normal as usual, but if interjected into a scenario are expected to play and perform what is requested within job requirements.

8. Reference Appendix G, Workload estimates: Please provide the Transient Aircraft workload broken down by shift.

Answer: Historical workload by shift is not available at this time

9. Reference Appendix G, Workload estimates: Where is the Lavatory Truck dump location? If this is off base, are the dump fees reimbursable?

Answer: Dump site is on base at no cost incurred by the contractor

10. Reference PWS paragraph 1.1.1.1. Hours of Operation: The hours of Transient Alert are shown as 0600 – 2200, seven days a week, to include holidays as required. What is the historic frequency of holidays worked?

Answer: Historically we may have 0 to 3 Aircraft arrive here at Peterson AFB

11. Reference PWS paragraph 1.1.1.1. Hours of Operation: The hours of Transient Alert are shown as 0600 – 2200, seven days a week, to include holidays as required. Is it the Governments expectation that AGE maintenance will work comparable hours?

Answer: No

12. Bid Schedule CLINs 0003, 1002, 2002, 3002, 4002 and 5002. Transient Alert A/DACG.

A. Is there direct access from the Peterson AFB transient ramp over taxiways/runways to the A/DACG ramp, or is Transient Alert required to still use the base perimeter gravel road access around the airfield?

Answer: Base perimeter gravel road access around the airfield

B. What is the estimated workload of aircraft to be serviced at the A/DACG area each year?

Answer: Historical data shows 151 for FY 14

C. Can AGE equipment be pre-positioned and/or stored at the A/DACG ramp, or must it be towed back and forth each time service is required on that ramp?

Answer: AGE can be prepositioned at the ADAG as long as it is accounted for and is serviceable.

13. PWS 1.3.2 Fuel Tanks. What is the purpose of the jet/diesel fuel tanks the contractor is required to manage?

Answer: The purpose to fill the AGE with fuel

14. PWS 4.2.8 Fuel. How does the contractor pay for government fuel provided under this paragraph?

Answer: A Company funded account will be set up within the LRS squadron.

15. PWS 4.6.1.2.6 Fuel Enzyme FM186-2. This paragraph states that "the contractor shall maintain a supply of FM 186-2 in the event that 21 CES cannot supply". Will this supply of FM 186-2 be provided by 21 CES, or will the contractor be required to purchase FM 186-2 in order to maintain an in-house inventory for use on this Contract?

Answer: Contractor Purchases initial inventory and reimbursed through reimbursement CLIN

16. PWS Appendix G Workload Estimates.

A. Are the aircraft numbers listed at the top of the page (FY11-1736, FY12-1641,
FY13-1260) the total numbers of aircraft requiring transient alert services during
each of these years?

Answer: If an Aircraft just needs to drop off a DV and departs. Not every aircraft needs full services.

B. Why do these numbers not match with the numbers of aircraft requiring fuel services at the bottom of the page? Normally, all Transient Alert aircraft arrivals require refueling.

Answer: Not all transit aircraft need fuel services

17. Ref. PWS Paragraph 1.0: Please confirm that the Dispatch Function is not required to be manned during all hours of operation.

Answer: The dispatch function is incorporated within the normal operations. The contractor will have Local Manned Radios on their persons while in the vehicle and the office area.

13. PWS 1.1.2.5; Is the international waste/regulated garbage disposed on Peterson AFB or would the SP have to travel to an off-site facility? If so, is there a cost to dispose of the garbage?

Answer: Airfield Ops calls CE to have the international trashed incinerated in another state at no cost to the contractor.

14. PWS 1.1.3.2; How often is an end of runway inspection performed?

Answer: TA does not accomplish EOR inspections

15. PWS 1.1.4; How often do Transient Alert personnel perform aircraft towing?

Answer: Towing operations are not logged, so we don't have statistics to provide.

16. PWS 1.2.1; How often will the SP be required to deliver AGE equipment to an off-base location? What is the average distance to these locations?

Answer: There is no historical data of the contractor delivering AGE off-base

17. PWS 1.2; Where is the current contractor performing the corrosion control and painting of AGE equipment? Is there a paint booth/facility located on base?

Answer: Corrosion control has been limited to spot touch ups. There currently is no paint booth. Contractor is required to perform corrosion control activities to include a unit repaint in accordance with the AFI. Funds are reimbursed by the reimbursable CLIN

18. PWS 1.3.4; Are there any other tools/equipment that will require calibration other than contractor tire gauge and strut gauge? Is there a cost to have TMDE perform the calibration on contractor equipment?

Answer: Age Currently has Tire Gauges and torque wrenches . Any calibration that is accomplished for the GOV is not charged to the contractor.

19. Can you confirm that the current contractor has received equitable adjustments/contract increases over the current contract award price due to workload increases?

Answer: Not Applicable to the solicitation.

20. Can we have a job walk?

The Government has determined a site visit is not required.

21. What is the current contract manning?

This information is perprietary to the incumbent contractor and will be released IAW FAR 22.1020 Seniority List.

22. Will the union prohibit reducing current manning levels if necessary?

The successor contractor and the union will be able to discuss this inquiry after award.

23. CLINs 0004, 1003, 2003, 3003, 4003 and 5003. These CLINS are on Schedule B and

appear to require the entering of a cost figure. Does the offeror enter these $18,400.00
numbers on the schedule to be included in the overall cost of the Contract, or do we leave

these CLINs blank?

The cost reimbursable CLINs should be included in the total price of the contract, however, are not evaluated for award.

24. CLINS 000201, 000301, 100101, 100201, 200101, 200201, 300101, 300201, 400101, and 400201. Do we use these CLINS to bill for amortized fixed costs remaining by year?

These CLINs are to be used only for the costs due if Termination of service for a CLIN is exercised. If the option period fully funds its CLINs the SubCLIN will not be required.

25. Technical Capability/Subfactor 1. This paragraph states that "to receive an Acceptable

rating, theManagement Plan shall demonstrate that the Offeror has adequate processes to
successfully obtain required training IAW PWS Paragraphs 1.3 through 1.3.18 and
Appendix D". Would the Government please review the paragraph references included in
these instructions. We are unable to locate paragraphs 1.3.12 through 1.3.18 in the supplied

Performance Work Statement.

Paragraphs 1.3.12 through 1.3.18 and will be removed.

26. RecallOutside Normal Shift. Are extended hours (call-backs, special events, etc.) paid at the normal duty-hour wage rates or at a premium?

The CLINs are FFP and do not separate the special events or exercises.

27. PTO/Personal Leave. This paragraph states that employees will accrue 16 days of paid PTO from their anniversary date. Does this mean that an employee does not accrue any paid PTOs until they have been employed for a year?

IAW FAR 22.1020 Seniority List - At the commencement of the succeeding contract, the contracting officer shall provide a copy of the list to the successor contractor for determining employee eligibility for vacation or other fringe benefits which are based upon length of service, including service with predecessor contractors if such benefit is required by an applicable wage determination.

28. PTO/Personal Leave. Please confirm we understand the PTO computations for full-time employees are as follows:

16 days after the completion of one year of service.
21 days between 2 years and 5 years of service
26 days between 6 years and 10 years of service
31 days from the start of year 15.

How many PTO days are accrued during years 11 through 14?

The successor contractor and the union will be able to validate this information after award.

29. Uniforms. Item 5 requires that each employee receive eleven pants and eleven shirts,

which will be professionally laundered, repaired, and replaced as necessary. Item6 requires
the employer to reimburse each employee up to $150.00 per year for safety shoes.

A. The CBA makes no mention of outer wear (jackets), cold weather gear, or rain gear. Is the company required to furnish these items for the employees?

It is the offerors responsibility to assess if any additional items are required by contractor or employees to accomplish this service.

B. What type of company identification is required on uniform shirts and outer garments?

Employee identification must be worn outside of garments to identify them as a contract employee. There is no standard to what this identification must contain, however, consider identification which would not create FOD or burden operations.

C. Are transient alert vests required to be worn?

Any item for safety or designation should be worn to complete the required service.

30. Health And Welfare Benefits.

A, Does the union currently offer a health and welfare plan which is ACA compliant?
B. If the union offers an ACA compliant plan, what are the monthly premiums?
C. If there is a shortfall between the prescribed health andwelfare benefit contributionsand health plan costs, who is responsible for the shortfall: the company or the employee?
All H&W shall be IAW federal law and CBA. The successor contractor and the union will beable to validate this information after award.

31. Ref. Contingency/Termination Liability A/DACG CLIN numbers 000201, 000301, 100101, 100201, 200101, 200201, 300101, 300201, 400101 and 400201: Please confirm that the price/cost applied to the above referenced CLINs will be applied to the initial price/cost for award of the contract.

The cost/price of these CLINs should be applied to the total cost/price of the contract.

File details come from the government source that posted it. Updated .