Questions_11-21_0005.pdf

PDF 96 KB Posted

Attached to
Arkansas Valley Conduit (AVC) Injection Site
Solicitation number
140R6023R0013
Issued by

About this file

This document contains questions and answers related to federal solicitation number 140R6023R0013 for the Arkansas Valley Conduit Injection Site project. Key details include specifications for various equipment required such as magnetic flow meters, analyzer systems, remote I/O control panels, tank level enclosures, and polyethylene tanks. The document clarifies that no preferred manufacturers are specified for flow meters, and that the contractor has flexibility to provide analyzer systems and control panels from pump system vendors or separately. It also provides location coordinates for the chemical injection building and confirms Buy America requirements apply to tank parts. Parallel conduit runs using smaller conductors to meet ampacity requirements are also addressed.

View the file

Other files

File Type Posted
Question_30_-_Amendment_0007_0007.pdf PDF
Sol_140R6023R0013_Amd_0007.pdf PDF
AMD0006_-_Specifications_0006.pdf PDF
Sol_140R6023R0013_Amd_0006.pdf PDF
140R6023R0013__RFP_Amendment0006_0006.pdf PDF
Questions_22-29_Amendment_0006_0006.pdf PDF
Sol_140R6023R0013_Amd_0005.pdf PDF
Sol_140R6023R0013_Amd_0004.pdf PDF
Questions_9-10_amendment0004_0004.pdf PDF
01_33_00_-_Submittals_AMD0003_0003.pdf PDF
Questions_4-8_amendment0003_0003.pdf PDF
140R6023R0013__RFP_Amendment0003_0003.pdf PDF
Sol_140R6023R0013_Amd_0003.pdf PDF
140R6023R0013_Pre-bid_Site_Visit__(10-25-2023)_0002.pdf PDF
Sol_140R6023R0013_Amd_0002.pdf PDF
Injection_Site_Sign_in_0002.JPG JPG image
140R6023R0013__RFP_Amendment0002_0002.pdf PDF
Questions_1-3_0001.pdf PDF
Sol_140R6023R0013_Amd_0001.pdf PDF
Attachment_5_Project_Experience_Form.docx DOCX document
Geology.pdf PDF
Attachment_7_Wage_Determination.pdf PDF
AVC_Injection_Site_Drawings.pdf PDF
Sol_140R6023R0013.pdf PDF
Attachment_6__Subcontracting_Plan_Template.docx DOCX document
140R6023R0013__RFP_Final.pdf PDF
Attachment_4_Past_Performance_Questionnaire.pdf PDF
AVC_Injection_Site_-_Specifications.pdf PDF
Show all 28

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

AVC Injection Site 140R6023R0013 amendment 0005

Questions 11-21

11. Specification section 40 71 13 – Magnetic Flow Meters does not list preferred manufacturers. Does the Bureau of Reclamation have a flow meter manufacturer that is preferred over other vendors? Such as Rosemount, Siemens, Endress-Hauser?

Answer: No. Refer to specifications Section 40 71 13, Magnetic Flow Meters, Paragraph 2.04 D for the salient characteristics.

12. Are the Analyzer Systems (Analyzer System 1 and Analyzer System 2) coming as a vendor package?

Answer: No. The Contractor can choose whether or not to furnish the analyzer systems as a vendor package.

13. Will the Remote I/O control panels 002-CP-001 and 003-CP-001 and Tank Level enclosures 002-CP-002 and 003-CP-002 by provided by the skid vendors?

Answer: The Contractor can choose whether or not to furnish the panels and enclosures from the pump system vendors.

14. What is the actual installation address for the Chemical Injection Building site? If there is not yet an actual address, can the exact coordinates be provided.

Answer: Refer to specifications Drawing 382-D-60404 for coordinates. Refer to drawing index D-1 for coordinates on the northwest fence corner and see Note 1 for coordinate system information.

15. Spec Section 43 41 43-1.04.C.1.a: Calls out for a liquid level indicator for the submittal however the drawings do not show one. Is a liquid level indicator required besides the Ultrasonic Level Sensor?

Answer: Provide level indication for polyethylene tanks in accordance with specifications Section 43 41 43, Polyethylene Tanks, and the drawings. Refer to calibration strips requirements in specifications Section 43 41 43 Paragraph 2.03 C. Refer to ultrasonic level indicator and transmitter requirements in specifications Section 43 41 43 Paragraph 2.03 D and as depicted on specifications Drawing 382-D-60500.

16. Do the tanks and tank parts fall under the Buy America requirements?

Answer: Yes. Refer to FAR clauses 52.225-10 and 52.225-11 for applicable requirements.

17. Spec Section 25 15 11-1.13.A and DWG 382-D-60517: call out for (2) 400-gallon potable water tanks. What is the require tank material? Can the tank material be Polyethylene? Is there a manufacturer already called out? Are these tanks part of a system or can they be quoted separately?

AVC Injection Site 140R6023R0013 amendment 0005

Answer: Refer to specifications Section 22 12 23, Facility Indoor Potable-Water Storage Tanks.

18. DWG 382-D-60517: Shows 004-TK-410 Grey water holding tank, what is the require tank material? Can the tank material be Polyethylene? Is there a manufacturer already called out? Are these tanks part of a system or can they be quoted separately?

Answer: Refer to specifications Section 22 13 63, Facility Gray Water Tanks.

19. I wanted to see if the Bureau has a preferred integrator to supply to PLC’s, Instrumentation for this project.

Answer: No. Refer to specifications Section 25 12 10, Programmable Logic Controller, Article

2.01 for the salient characteristics.

20. I also wanted to inquire to see who should be providing the electrical gear. In the past on government jobs the owner has picked up the bulk of the gear.

Answer: There are no government furnished products.

21. I also noticed that the Conduit Scheduled for the Plant yard has duplicate runs of conduit and wire. Was that intentional?

Answer: Yes, it is intentional. The design uses parallel runs of smaller conductors to meet ampacity of a single larger conductor as permitted by the NEC.

File details come from the government source that posted it. Updated .