Questions and Answers2 MSA Expansion.pdf

PDF 98 KB Posted

Attached to
Munitions Storage Area (MSA) Expansion Federal contract opportunity
Solicitation number
W50S87-21-B-5003
Issued by
Department of the Army North Carolina Army National Guard

About this file

This document contains questions and answers related to solicitation number W50S87-21-B-5003 for a Munitions Storage Area expansion project. The solicitation requires the expansion of storage facilities including the construction of new munitions and storage buildings using sealed concrete finishes. Additional requirements include the provision of overhead coiling doors, footings, and foundation walls of specified dimensions as well as properly ventilated temporary storage containers if used. Bidders are responsible for procuring necessary materials and equipment in accordance with the specifications provided in the solicitation documents. The pre-bid conference was scheduled for May 27, 2021 with the awarding agency listed as the Department of the Army North Carolina Army National Guard.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Munitions Storage Area (MSA) Expansion, newest first.
File Type Posted
Bid Opening Sign in.pdf PDF
OF 1419 - Abstract of offers - MSA Expansion.pdf PDF
Static control epoxy coating.pdf PDF
Standard epoxy primer and binder.pdf PDF
W50S87-21-B-5003-0002.pdf PDF
Amend 0002 Revised drawings CD101 C101 C102 C103 S101 S102 S103 S601 ED101 ES101 E602.pdf PDF
ARMAG S73.pdf PDF
Amend 0001 Revised drawings CD101 C101 C102 C103 ED101 ES101 E602.pdf PDF
ARMAG S74.pdf PDF
Questions and Answers1 MSA Expansion.pdf PDF
W50S87-21-B-5003-0001.pdf PDF
Pre-bid sign in W50S87-21-B-5003.pdf PDF
PreBidSlides W50S87-21-B-5003.pdf PDF
Solicitation Attachment 7 - Pre-Bid Conference and Site Visit - Bid Drop-Off Map.pdf PDF
Solicitation Attachment 12 - 145 AW Contractor Safety Guide.pdf PDF
Solicitation Attachment 10 - Brand name justification - MSA - Interior and Exterior Finishes_Redacted.pdf PDF
Solicitation Attachment 5 - Geotechnical Report.pdf PDF
Solicitation Attachment 8 - Brand name justification - MSA - Alerton_Redacted.pdf PDF
Solicitation Attachment 9 - Brand name justification - MSA - Best - Door hardware_Redacted.pdf PDF
Solicitation Attachment 7 - Pre-Bid Conference and Site Visit - Bid Drop-Off Map.pdf PDF
Solicitation Attachment 1 - Drawings Vol 1 of 2 - General - Civil - Architectural - Structural.pdf PDF
Solicitation Attachment 13 - 145 AW Contractor Security Guide.pdf PDF
Solicitation Attachment 6 - Visitor Request Worksheet.pdf PDF
Solicitation Attachment 11 - Brand name justification - MSA - Monaco_Redacted.pdf PDF
Solicitation Attachment 4 - Statement of Work.pdf PDF
Solicitation Attachment 3 - Specifications.pdf PDF
Solicitation Attachment 2 - Drawings Vol 2 of 2 - Mechanical - Plumbing - Fire Protection - Electrical.pdf PDF
W50S87-21-B-5003.pdf PDF
Show all 28

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Solicitation # W50S87-21-B-5003 Questions & Answers #2 Munitions Storage Area (MSA) Expansion Project 11 June 2021

26. Question: Can you provide the depth/ thickness for the footing on 1/S601?

Answer: 1’-0”. The footings in both details 1/S601 and 2/S601 are aligned at the same elevation and are the same depth.

27. Question: Where are the step footings shown at the doorways 2/S601?

Answer: See additional notes added to detail 2/S601. No step footings.

28. Question: What is the height of the knee/foundation wall under the doorways for doors and OH doors?

Answer: 1’-0”. The footings in both details 1/S601 and 2/S601 are aligned at the same elevation and are the same depth.

Spec Section 083323 – Overhead Coiling Doors for RFI's (29-31)

29. Question: Paragraph 2.2 E&F calls for bottom bar to be galvanized and finished to match curtain slats. Unfortunately, a finish will not adhere to the type of galvanizing used on these components.

Please address how we should handle this conflict in spec.

Answer: Provide mill finish galvanizing for bottom bar.

30. Question: Paragraph 2.2 I3 mentions an “exterior, wet, and humid” motor exposure. Does this require any specific Nema ratings?

Answer: NEMA 8, for exterior exposure and explosion proof.

31. Question: Paragraph 2.2K calls for baked-enamel or powder-coated finish. Do they want the manufacturers standard baked enamel available in gray or tan or the optional powder-coat finish available in 180 color options?

Answer: Provide powder-coat finish. Color to be selected by Architect during submittal/shop drawing review.

32. Question: The temporary storage requirements listed for the conex boxes on sheet C104 indicate that 467-square inches of side wall venting is required for the conex boxes. Furthermore, this modification to the storage containers is not common thus requiring us to purchase these containers that will be used for temporary use. Does the Government have temporary storage containers onsite that could be modified for this use? Also, we would recommend an allowance for the conex boxes if we are directed to purchase.

Answer: It is the responsibility of the contactor to procure and provide conex boxes with required venting as specified in the contract documents. The method of procurement is up to the contractor.

The Government does not have temporary storage containers onsite. There is no allowance included.

Solicitation # W50S87-21-B-5003 Questions & Answers #2 Munitions Storage Area (MSA) Expansion Project 11 June 2021

33. Question: The M&I and Storage Buildings call for the use of sealed concrete. Please provide a spec with the required finishes for this application.

Answer: Provide a high solids, two-component novolac static control epoxy coating with <100g/L VOC content and slip resistance. Prepare substrate and provide static control primer as recommended by the manufacturer. Color to be selected by Architect during submittal/shop drawing review. See attachments “Standard epoxy primer and binder” and “Static control epoxy coating.”

34. Question: Reference Sheet C602 – Pavement Detail – 6” DGA Base Course. Is there a specification for “DGA Base Course”?

Answer: In accordance with Contract Specification Section 321200 Paving and Surfacing Part 2.01, Materials of construction for paving, curbing, and surfacing shall be furnished in accordance with applicable Federal, State (NCDOT) and local standards. 6” DGA Base Course shall be in accordance with NCDOT Standard Specifications for Road and Structures Table 1005-1 Std. Size # ABC.

File details come from the government source that posted it. Updated .