QandA W50S6V-20-B-0001 31JUL20.pdf

PDF 132 KB Posted

Attached to
Space Control Facility, 140th Wing, Amendment 05 - Bid Abstract Federal contract opportunity
Solicitation number
W50S6V20B0001
Issued by
Department of the Army Colorado Army National Guard

About this file

This document summarizes a solicitation for construction services to build a new Space Control Facility for the 140th Wing on Peterson Air Force Base in Colorado. The single award firm fixed price construction contract seeks a contractor to provide all labor, materials, equipment and supervision necessary to construct a 12,100 square foot facility for $5-10 million. Special requirements include open floor plans, SCIF space, and hazardous material storage. The base will provide existing water and electric utilities. The 365-day period of performance is to begin after notice to proceed. The North American Industry Classification System code is 236220. This is a total small business set aside for offerors with less than $36.5 million in annual revenue. At least 15% of the work must be self-performed by the prime contractor. A pre-bid conference and site visit will be held as outlined in the solicitation.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Show all 15

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

QUESTIONS AND ANSWERS FOR SOLICITATION W50S6V-20-B-0001

COANG-Space Control Facility

Project No. TDKA 16-9004 31 July 2020

Posted Date: 20 July 2020

Question 1: Exterior door 121B enters into access flooring area. The concrete floor is 2 feet below finish floor. Should there be a concrete beam or cap at sill of door in masonry wall?

Answer 1:

The CMU masonry foundation wall is grout solid from top of footings to finished floor elevation, with additional reinforced cells grout solid. A concrete beam across door threshold should not be necessary, but we recommend full depth threshold cover plate extending across to access flooring.

Question 2: Is reference to note 13 on S-101 intended to reference general note M for future blockout? Will there be ACM reveals coordinated with this future block out? There are not any references to future block out on Architectural sheets.

Answer 2:

YES. Sheet S-101 Floor Plan to indicate see General Note M, in lieu of see Note 13. The ACM does not require reveals for future block out. Addendum 1 pending.

Question 3: Sheet A-402 Keynote 18 indicates Steel Ladder. Detail C6 indicates MFGR Aluminum ladder. Which is correct?

Answer 3:

A-402 Keynote 18 to indicate ‘ALUMINUM LADDER TO ROOF SCUTTLE/HATCH’, in lieu of steel ladder. Addendum 1 pending.

Question 4: Sheet A-502 Wall Sections detail E6 is indicating Keynote 24 – modified bitumen roof membrane on parapet wall as appears to top of wall. Should this detail indicate modified bitumen roof membrane up wall a minimum of 8” with elastomeric coating on CMU to top of parapet wall as is required for all exposed CMU?

Answer 4:

YES. A-502 Keynote 24 to indicate ‘MODIFIED BITUMEN ROOF MEMBRANE UP WALL A

MINIMUM OF 8” WITH ELASTOMERIC COATING ON CMU TO TOP OF PARAPET WALL AS

IS REQUIRED FOR ALL EXPOSED CMU.’ Addendum 1 Pending.

Question 5: Specifications include section 034500 Precast Architectural Concrete. We are not finding the location for precast concrete sills. The sills below windows in brick veneer are shown as brick rowlock. Are there other locations that require precast concrete sills?

Answer 5:

NO. Omit Specification Section 034500 Precast Architectural Concrete.

Precast Window Sills were included in the project prior to changing to ACM Exterior Finish, and this section should have been removed. Addendum 1 pending.

Question 6: Sheet A-101 Floor Plan wall section E6 has note 4 (2 ½” steel studs) and note 41 (2 ½” rigid board insulation) on inside of wall. This conflicts with referenced typical detail A6/A-521 on section E6. A6/A-521 indicates 2 ½” steel studs with fiberglass batt insulation. Is A6/A-521 correct and is this typical condition on all masonry walls around admin area?

Answer 6:

The portion of wall with brick veneer requires a continuous insulation (R-11.5 minimum).

Due to the percentage of CMU cells grout solid, the foamed insulation will not provide the continuous thermal barrier required, and fiberglass insulation can’t provide with that minimum thickness. Provide rigid board insulation for the portion of wall with brick veneer. The portion of walls with ACM have continuous rigid insulation at part of their system, and the use of fiberglass for the balance of the exterior walls surrounding the Administration Areas and Operations Areas will provide adequate minimum continuous insulation.

Question 7: Sheet A-521 Exterior Details, D3 Storefront sill- ACM Panels. Should this detail indicate simulated stone stool typical for storefront windows?

Answer 7:

YES. Detail D3/A-521, to include note ‘solid surface window stool’ at the inside of storefront windows in lieu of illustrating a gypsum board return. Addendum 1 pending.

Question 8: Sheet A-521 Exterior Details, G3 Storefront Jamb -ACM Panels indicates 12” CMU. Should this indicate 8” CMU as there are not any storefront in 12” CMU walls?

Answer 8:

YES. Detail G3/A-521 to indicate 8” CMU in lieu of 12” as shown, and change the plan south dimension leader to face of CMU in lieu of to outside face of wall as shown. Addendum 1 pending.

Question 9: Sheet A503 Wall Sections, A6 Wall Sect. – Maint. @ O.H. Door has keynote 38 ACM Panel Insulation. This wall does not have ACM Panels. Should this note be removed?

Answer 9:

YES. Delete keynote #38, reference to ACM, on detail A6/A-503 The ACM was included on a previous iteration, but is no longer included on the referenced wall.

Question 10: Sheet A702 Partition Types, wall type 9 indicates 3 5/8” 20 GA Steel Studs @ 16” O.C. (2) layers 5/8” gyp board each side and abuse resistant gypsum board on uncontrolled area side. Should this partition type include (2) layers 5/8” gyp board required on uncontrolled area side.

Answer 10:

Detail (Partition Type 9) on sheet A-702 to indicate 2-layers 5/8” gypsum board one side (Controlled Area) and 1-layer abuse resistant gypsum board opposite side (Uncontrolled Area), in lieu of 2-layers gypsum board each side. Omit reference to ‘each side’.

Posted Date: 31 July 2020

Question 11: Do prospective bidders have an option bid a TPO roof system in lieu of installing the SBS Modified Bitumen system?

Answer 11: No. The roof shall be bid as shown in the plans and specifications, as an SBS Modified Bitumen system.

Question 12: It appears the plans do not show what the coverboard requirement for the roof should be. Will the Government provide clarification on this?

Answer 12: Provide (5/8" DENS DECK FIREGUARD X) or approved equal.

Question 13: Specification section 01300, Submittals, para 2.2 and 2.3. Will the Government provide the Electronic Submittal Process/Tracking Program, or is this to be provided by the bidder or Contractor?

Answer 13: The bidder or Contractor will not have to provide the Electronic Submittal Process/Tracking Program. The Government shall provide it.

Question 14: Will the security fence remain on site during construction?

Answer 14: The current west end of the fencing is within your construction area, so it will have to be removed to accomplish the construction. To keep the facilities to the east secure a temporary (alarmed) fence will need to be installed. There is a phasing plan on sheets C-120 and C121. Amendment 2 coming soon.

Question 15: Is there staging space available outside the construction site area?

Answer 15: A staging space 50’ x 100’ can be made available at the Southeast corner of the project site if needed. It is recommended the area be fenced and must be at least 20 feet from the perimeter fence so Security Forces have access and can complete their security checks.

Question 16: Will power and/or water be supplied by the existing buildings neighboring the site?

Answer 16: Yes. See Specification Section 01 00 00, paragraph 1.12, Utility Services. It notes that water and electric will be furnished to the contractor without charge where existing outlets are available. The contractor is responsible for installing temporary service outlets and meters, as necessary, at its expense. See also Specification Section 01 00 00, paragraph 1.42.

Question 18: Firestopping (spec section 078413) Will the fire installer qualification of UL or FM 4991 Cert. be strictly adhered to or is a manufacturer certification with 15+ years of experience in similar project is acceptable?

Answer 18: Yes, the fire installer will have to meet the requirements of specification section 07 84 13 para. 1.5.A.

Question 22: Data & Telecom; Is there a specific manufacturer for the Cat 6 cabling?

Answer 22: No.

File details come from the government source that posted it. Updated .