CEC AIT mod Amendment 2.docx
DOCX document 131 KB Posted
- Solicitation number
- N6339421R0504
About this file
This is a solicitation for engineering and technical support services for Alteration Installation Team (AIT) issued by the Naval Surface Warfare Center Port Hueneme Division (NSWC PHD). The contractor shall provide services including installation, modification, logistics and upgrade support for Cooperative Engagement Capability systems to NSWC PHD. Tasks include installation planning and coordination, material procurement and prefabrication, installation execution, reporting, and closeout. The primary work location is NSWC PHD in Port Hueneme, California. The solicitation sets aside this requirement for small businesses under NAICS code 336611 pursuant to FAR Part 15 and the policies of the NSWC PHD small business office. The response deadline is August 9, 2021.
View the file
Other files
Show all 23
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
N6339421R0504
SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE
SUMMARY OF CHANGES
SECTION A - SOLICITATION/CONTRACT FORM
The required response date/time has changed from 19-Jul-2021 02:00 PM to 09-Aug-2021 02:00 PM.
The solicitation issue date has changed from 18-Jun-2021 to 23-Jun-2021.
SECTION B - SUPPLIES OR SERVICES AND PRICES
The following have been modified:
SUPPLIES AND SERVICES
AMENDMENT 0001 Q&A
QUESTION #1: Contractor respectfully requests the following SIDs and LAR.
· Page 118 RE: USG-2B Backfit Installations –SIDs
· Page 119 RE: USG-2B Fleet Intro Installations –SIDs
· Page 119/120 RE: AECU to ECSC Back Fit Installations –SIDs
· Page 120 RE: CET Equipment & Cabling Installations – LAR Answer: Any DoD contractor can make this same request for documents and have them provided.
QUESTION #2: Contractor respectfully requests the following information:
1. WDs for Norfolk and Newport News, VA; Mayport, FL; Bremerton, WA; and Pascagoula, MS
1. SIDs for:
0. USG-2B Back Fit Installations
0. USG-2B Fleet Intro Installations
0. AECU to ECSC Back Fit Installations
1. LAR for CET Equipment & Cabling Installations
1. The following NSWC PHD-specific documents:
3. NSWC PHD Instruction 9090.3 (Series), Alteration Installation Team Quality Management System Procedures (current version)
3. NSWC PHD 488402-2-006 (Series), NSWC PHD PAAA Antenna Alignment Verification (current version)
3. NSWC PHD 48402-2-009 (Series), NSWC PHD Fiber Optical Transmission Line (current version)
3. NSWC PHD 48402-2-010 (Series), NSWC PHD Coaxial Transmission Line (current version)
3. NSWC PHD 48402-3-005 (Series), NSWC PHD ECSC PAO FILL (current version)
ANSWER: Any DoD contractor can make this same request for documents and have them provided.
QUESTION 3: Are overtime hours to be included in the Cost Proposal? If yes, how should the overtime man-hours be calculated?
ANSWER: No, however bidders can include overtime hours if they choose.
QUESTION 4: CDRLs do not appear to be completed since there are “notes” attached from Michael D. Thompson with recommendations and/or requested corrections. Please advise.
ANSWER: This version was added in error. The correct version is now uploaded.
QUESTION 5: Some of the CLINs 2001 through 2007 are identified as “Option” which we believe is incorrect. Please advise.
ANSWER: All CLINs are appropriately marked.
QUESTION 6: CLINs 2103 and 2107 both are titled CET Cabling Kit. Is it possible to make these into one CLIN with a total of 14 units required?
ANSWER: No, they are meant to be separate options.
QUESTION 7: Units of kits don’t track between the tables in Section L and CLINs for “AECU to ECSC Back Fit” (no units in the Base year CLINs, 1 less unit in the CLINs than the table for OY1; between the two years, there should be a total of 13 units per the table, but the CLINs have only 11).
ANSWER: Below is the correct number of purposed installation per year. In section L “AECU to ECSC Back Fit Table” there is an error for OY1 it should be 11 purposed installation. The San Diego area should only have two vice three purposed installations for OY1.
Base year – 0 purposed installations OY1 – 11 purposed Installations OY2 – 12 purposed Installations OY3 – 15 purposed Installations OY4 – 8 purposed Installations QUESTION 8: Section L, page 121, paragraph xi – does the Government anticipate six or seven BOMs?
ANSWER: 7 BOMs USG-2 - 2B Kit Procurement USG-2B Fleet Intro Kit Procurement ECSC Back-Fit Kit CET Cabling Kit Cable Build and Test Cable Repair and Test CaaS Material Procurement QUESTION 9: On Required Staff Plan_LOE tab of Attachment JS-8: Unable to locate labor rate for SCA Occupation Code 99100 for the Fire Watch. Located in the SCA DIRECTORY OF OCCUPATIONS but not in the wage determinations.
ANSWER: The BLS Percentile section in the JS-8 has the labor rate range we are projecting.
AMENDMENT 0002 Q&A
QUESTION #1: Paragraph 1.2, on page 110 is silent on the quantity of resumes required for each Key Personnel proposed. How many resumes does the government require for each Key Personnel proposed?
Answer:
Project Coordinator/Manager - 1 Resume Quality Control Manager - 1 Resume Task Leader - 4 Resumes Electronics Technician Maintenance III - 3 Resumes Welder - 3 Resumes Pipefitter, Maintenance - 3 Resumes QUESTION #2: CET Equipment and Cabling Installations LAR. We received SID’s, not LAR. The solicitation Amendment 0001 Section viii, directly below CET Equipment & Cabling Table states: Offeror shall request LAR from Government for CET Equipment & Cabling Installations. LAR will be provide for all seventy-seven installations due to all others being very similar in scope. Is there a LAR for CET Installs, or do the provided SID’s replace the LAR?
Answer:
This SID replaces the LAR and the SID the official governing document that shall be used for this estimate. 410-8848733 CEC CET Installation Drawing for DDG takes the place of the LAR. For estimating purposes use this drawing that was provided and estimate one installation per CET. Use DDG 80 Sheet 4 of this drawing for estimating all seventy-seven CET installations. This will be the maximum cable run for the CET installations. All the GFM (5 items) on sheet 14 of the SID will be changed to IAF and will need to be included in your BOM.
QUESTION #3: Cable Repair and Test. There is no reference to GFI (SID’s or LAR) in the solicitation. Please provide the technical data which is required to develop the BOM for this item. There is some reference to general cable (fiber, power, copper data) types and quantity in Section C but not specific enough to develop BOM.
Answer:
See attachment “Cable Repair and Test
QUESTION #4: Cable Build and Test. There is no reference to GFI (SID’s or LAR) in the solicitation. Please provide the technical data which is required to develop the BOM for this item. There is some reference to general cable (fiber, power, copper data) types and quantity in Section C but not specific enough to develop BOM.
See attachment “Build, Connect and Test Cables”
QUESTION #5: There is an error in paragraph 6.11 it reads as follows:
6.11 The contractor shall repair and test so that they are compliant with general specification NAVSEA S9AA0-AB-GOS-010/030, applicable Standard Items, NSWC PHD 48402-2-009 and NSWC PHD 48402-2-010 on ship thirty cables (4 power, 10 copper data and 10 fiber). Contractor shall have their own test equipment to perform this testing. If cable can not be repaired then contractor shall pull new cable. Data cables are for IFF/C&D/SPY/SPQ-B/SPS-48/NAV/SSDS/PAAA Antenna.
It should read:
6.11 The contractor shall repair and test so that they are compliant with general specification NAVSEA S9AA0-AB-GOS-010/030, applicable Standard Items, NSWC PHD 48402-2-009 and NSWC PHD 48402-2-010 on ship thirty cables (5 power, 10 copper data and 15 fiber). Contractor shall have their own test equipment to perform this testing. If cable can not be repaired then contractor shall pull new cable. Data cables are for IFF/C&D/SPY/SPQ-B/SPS-48/NAV/SSDS/PAAA Antenna.
QUESTION #6:T he proposal due date in Block 9 of the conformed RFP SF Form states 19 July 2021. Has the due date changed?
This Due date was in error. The Due date has now been extended 09 Aug 2021.
QUESTION #7:410-8848733 CEC Installation Drawing for DDG, Sheet 15, List of Materials contains (5) line items each of which is marked GFM for CET Equipment and Cabling Installations. Should all material identified as GFM in the GFI, be included in each of the (7) BOMs and priced?
Answer:
All the GFM (5 items) on sheet 14 of the SID will be changed to IAF and will need to be included in your BOM.
QUESTION #8: CDRL A023, Condition Deficiency Report (CDR) states that “… shall be submitted upon receipt of deficient ship installation drawing (SID) found during installation.” Is a CDR developed in circumstances other than deficiencies identified with SIDs? If so, could this be the same as the Condition Found Report (CFR) from the JFFM?
Answer:
CDR are going to most-likely be SID related finding with deficiencies in the SIDs. You could have an instance where you ask for more guidance/clarification in a CDR and also ask to use mechanical fitting vice brazing fittings.
QUESTION #9: Attachment JS-8, Tab Non-Key Personnel Staffing Plan: Is this Table to be submitted in addition to Attachment J-3?
Answer: Yes.
QUESTION #10: A resume is required for a Lead Welder but no man-hours are provided in Attachment J-8. There is a “Welder” LCAT that is wage determined; the rate is insufficient for a Lead Welder which is a working supervisory position.
Answer: It is not a separate labor category. The requirement is to have a welder that is a senior/most experience. The contractor is free to propose a reasonable rate.
QUESTION #11: If the Offeror does not agree with Government on the non-exempt labor category conformance to the WD (e.g., Laborer/Helper conformed to 23470), may the Offeror change it (e.g., Maintenance Trades Helper, 23580). [The question is asked since we have learned that minimum compensation rarely provides hard-working, punctual, and reliable (not calling out often…especially right after payday) employees.] Answer: The contractor is free to propose a reasonable rate.
QUESTION #12: What is the function of the labor category Marine Chemist?
Answer:
This is a person that has certification to certify the space is free of any gasses and is ready for hot work.
QUESTION #13: What is the function of the labor category Platform Manager?
Answer:
This is an experienced person that has worked on various platforms such as SSDS, AEGIS and SDTS.
QUESTION #14: SOW 5.4: Is the contractor required to accomplish the CAD work to convert redlined drawings into SIDs to be used for the installation? If so, must the offeror add the Drafter/CAD Operator I, II, II, IV, or V?
Answer:
It is anticipated that the Platform Manager/Project Coordinator/Electronics Technician to be able to develop incidental drawing/minor changes to drawings on an AD HOC basics.
QUESTION #15: 410-8848733 CEC Installation Drawing for DDG, Sheet 15, List of Materials contains (5) line items each of which is marked GFM for CET Equipment and Cabling Installations. Should all material identified as GFM in the GFI, be included in each of the (7) BOMs and priced?
Answer:
All the GFM (5 items) on sheet 14 of the SID will be changed to IAF and will need to be included in your BOM.
QUESTION #16: CDRL A023, Condition Deficiency Report (CDR) states that “… shall be submitted upon receipt of deficient ship installation drawing (SID) found during installation.” Is a CDR developed in circumstances other than deficiencies identified with SIDs? If so, could this be the same as the Condition Found Report (CFR) from the JFFM?
Answer:
CDR are going to most-likely be SID related finding with deficiencies in the SIDs. You could have an instance where you ask for more guidance/clarification in a CDR and also ask to use mechanical fitting vice brazing fittings.
QUESTION #17: # 6 below references a LAR, yet the file that was sent was 410-8848733 CEC CET Installation Drawing for DDG and does not seem to incorporate the LAR, at least that we can see?
Answer:
410-8848733 CEC CET Installation Drawing for DDG takes the place of the LAR. For estimating purposes use this drawing that was provided and estimate one installation per CET. Use DDG 80 Sheet 4 of this drawing for estimating all the CET installations.
QUESTION #18: Statement of Work, Page 32, Paragraph 6.2 it states, “Contractor shall provide all necessary material identified in the SID package as IAF and all consumable materials related to the installation.” In Section L, page 121, paragraph ix. it states that “The Offeror shall propose the material cost plug numbers for the SHIPALT kits (IAF) needed to complete each installation.” Is the Government intending to provide offerors with applicable SIDs for each type of install so that offerors can estimate the costs of each type of kit to be included in Section B? If not, how are offerors intended to estimate the costs of installation kits without knowing what is entailed in each type of install?
Answer:
SOW, Page 34, Paragraph 7.2 is states “Contractor shall request SIDs from the Contracting Officer”. Tables on pages 118, 119, 120 and 121 Offeror shall request SIDs from Government for USG-2B Fleet Intro Installations. Only one set of SIDs will be provide for all installations due to all other being very similar in scope.
QUESTION #19: Statement of Work, Page 32, Paragraph 5.4 states “Contractor shall assist NSWC PHD in the SID development and approval process…” This would make the assumption that the SIDs are not complete and therefore a list of materials for each IAF is not available? Please confirm.
Answer:
All SIDs that are provided to Offeror will be final. What this paragraph is requesting is for contractor to assist NSWC PHD in the development effort to draft, review and get approval of SIDs by the planning yards. This is additional SIDs on and above what SIDs will be provided.
QUESTION #20: Section B, Pages 4-15, 2001-2407 requires offerors to provide a unit price for each kit. Is the price proposed by offerors a fixed unit price? Please clarify what is meant by Estimate Cost as a proposed total?
Answer:
This is a cost contract with estimated costs. The contractor can propose the costs they project.
QUESTION #21: Attachment J-8, Required Staffing Plan provides labor category descriptions. Please confirm the description Piping, Flush, Clean and Testing should be the labor category Pipefitter Maintenance for proposal purposes.
Answer:
Yes, this is the correct category.
QUESTION #22: Attachment J-8, Required Staffing Plan provides the hours by labor category for each contract year. Can the Government provide the standard hours for each labor category? Based on the calculation of taking the category hours divided by a standard man-year, it seems that there are either portions of a man year or overtime required to support this effort. Can the Government confirm if overtime is required?
Answer:
The contractor is tasked to find standard hours for their proposal. It is up to the contractor if they believe overtime is required.
QUESTION #23: Attachment J-8, Required Staffing Plan provides the Governments estimated hours by labor category. Would the Government accept alternate proposals from offerors for less or more hours and still be considered acceptable? In addition, Section L Page 114, Section 4.0, 2nd paragraph notes "The Government estimated annual hours and costs are provided for proposal and planning purposes.
Answer:
The Contactor can propose what they believe is necessary to complete the contract tasks.
QUESTION #24: Section F, Pages 65-72 - The schedule lists the CLIN and delivery date but does not provide a period of performance for each contract year. Can the government update Schedule F to show the dates of each period of performance?
Answer:
Section G has the dates of period of performance for each CLIN.
QUESTION #25: Section G, Page 82 G-242-H002 Hours of Operation and Holiday Schedule - Request the Government review and confirm the new federal holiday Juneteenth is to be added.
Answer:
Added Juneteenth on the Holiday Schedule.
QUESTION #26: Statement of Work, Page 30, Paragraph 4.2.6 “The contractor’s corrective action shall include:” Is this sentence intended to read like this? If not, what is intended to be included at the end of this sentence?
Answer:
4.2.6 The contractor shall take prompt action to correct conditions that have resulted, or could result, in data being submitted to the Government that is not in conformance with contractual requirements. The contractor’s corrective action shall include:
4.2.6.1 Review of existing records indicating the types and number of inspections made, the types and number of deficiencies found, items of data rejected, the corrective actions taken, and the quantities of data items approved.
4.2.6.2 Review and revise, where necessary, existing procedures for conducting follow-up actions to monitor the effectiveness of corrective actions and to prevent the recurrence of discrepancies.
QUESTION #27: Section L, Page 108, Paragraph d.i.14 – The last sentence “An “approved purchasing system” means a contractor’s purchasing system that has been reviewed and approved in accordance with FAR P…” request the remaining part of the sentence be completed.
Answer:
The sentence finishes with “…FAR Part 44.3” QUESTION #28: Section L, Page 113 4.0 FACTOR 4: Price/Cost Proposal, Paragraph a.- Please confirm if the Schedule of Total Estimated Price is also the Cost Summary Format.
Answer:
Confirmed.
QUESTION #29: Section L, Page 115, iii, 3rd Paragraph, 4th line: “..shall propose a clause or use the one provided to be incorporated into the resulting contract which enforces the rate cap.” Request the Government provide the clause for the indirect rate cap.
Answer:
FAR Part 52.216-15 QUESTION #30: Section L, Page115 Pre-Award Survey of Prospective Contractor Accounting System: Please confirm if a contractor has an approved accounting system that the completion of a pre award survey is not required.
Answer:
That is correct.
QUESTION #31: Section L, Page 117, (i), Last Sentence: “…agreement shall be made which would in costs paid by the United States under this contract.” Please clarify what “would in costs” mean?
Answer:
The sentence now reads as follows: “…agreement shall be made which would in costs paid by the United States under this contract.”
QUESTION #32: Section L, Page 118, USG-2B Back Fit Installations and Locations per FY: “Offeror shall request SIDs from Government for USG-2B Back Fit Installations Only. Please clarify when this will be provided and to whom the request is to be addressed.
Answer:
Offeror shall request SIDs from Government for USG-2B Back Fit Installations Only one set of SIDs will be provide for all five installations due to all others being very similar in scope. Request needs to come from Offeror to Contracting Officer as stated in answer to question one.
QUESTION #33: Section L, Page 121, Paragraph xi, “A SHIPALT kit bill of materials (BOM) shall be provided in Excel format in the format specified in Attachment JS-8.” Please confirm where in JS-8 this list is to be provided.
Answer:
This was in error. Please, provide by creating a new tab in the JS-8 entitled “Materials.”
QUESTION #34: Section M, Page 126, Paragraph c. “The Government will also evaluate the degree to which the proposed labor hours demonstrator the Offerors understanding of the requirement…” Will the Government allow offerors to provide a different mix of labor categories and hours then what is listed in JS-8 Cost Summary Format?
Answer:
No, on labor categories. Contractors are free to propose hours needed.
QUESTION #35: Section L, Page 121, 2nd paragraph beginning with “This scope of work is …..” including numbers 1 -5. Please confirm that this narrative refers to CLINs 2004, 2105, 2205, 2304, and 2405 (Cable Build and Test).
Answer:
Section L, Page 121, 2nd paragraph beginning with “This scope of work is …..” including numbers 1 -5 – This is related to table Communication As a Server CLINS 2006, 2107, 2207, 2306 and 2407
QUESTION #36: What GFI should the Offeror use to develop the BOM for CLINs 2006, 2107, 2207, 2306, and 2407 (Communication As A Server)?
Answer:
Use SIDs form USG-2B Back Fit Installation.
QUESTION #37: SOW 6.12 states: “The contractor shall flush using NSWC PHD flush procedure 48402-2-010 (Series) all PAO piping for new full installations aboard ship.” Please provide the NSWC PHD flush procedure 48402-2-010 (Series).
Answer:
Attachment is sent in DoD-Safe.
QUESTION #38: SOW 7.3.2: Contractor shall prepare a Quality Deficiency Report (QDR) to identify equipment discrepancies in accordance with CDRL A021. CDRL A021 states ”…QDR shall be submitted upon receipt of deficient GFM”. Is a QDR developed in circumstances other than deficiencies identified with GFM?
Answer:
Yes a QDR will be required if GFE/HSC equipment is damaged. The GFE/HSC material is stated in the SIDs.
QUESTION #39: GDIT’s Capture Team would like additional information regarding solicitation (see attached), N6339421R0504 - Alteration Installation Team Support Services Program. The announcement is posted on GovWin, however not Navy’s Seaport NxG portal. Will this solicitation be posted on Seaport’s NxG portal or any other contract vehicle?
Answer:
No the Solicitation will only be posted on SAM.gov.
QUESTION #40: SOW Requirement 7.9 (RFP Page 34 of 130) states: “Contractor shall correct deficiencies as identified in the work performed under SOW paragraph 6.6.” Was it the government’s intention to reference SOW paragraph “7.6” (“deficiencies as identified in the work performed under SOW paragraph 7.6.”) and not paragraph 6.6?
Answer:
It is SOW Paragraph 6.6. No error was made.
QUESTION #41: On Attachment JS-8 Cost Summary Format, the Fire Watch labor category contains an invalid SCA/eCraft Occupation Code No. 99100. Will the Gov’t please provide the correct occupation code or provide further guidance for pricing purposes?
Answer:
No, please refer to the BLS percentile.
QUESTION #42: Attachment JS-8 Cost Summary Format references (3) levels of ETM; however, the BLS percentile/rates referenced are the same at $36.12. Does the Gov’t intend to release an amendment to differentiate the rates between the varying ETM levels?
Answer:
Contractor can bid the rates they feel appropriate.
QUESTION #43: There are several terms in the SOW we have not seen before while conducting AIT projects for other U.S. Navy activities. We have looked through the JFFM, 9090-310G, NSWC PHD 310A, and the NAVSEA Standard Items with limited success. The terms are:
0. SOW 5.6, Installation Requirements Manual (IRM) Answer:
Installation Requirements Manuals are items like NAVSEA S9AA0-AB-GOS-010/GSO General Specifications for Overhaul of Surface Ships and Submarines, NAVSEA S9AA0-AB-GOS-030/GSO General Specifications for Overhaul of Surface Ships Submarines Aegis, NAVSEA Standard Items and others like these that provide the requirement to install systems onboard ships.
0. SOW 5.8, Integrated Master Schedule (IMS)
1. Is this the Integrated Product Schedule (IPS) from NAVSEA Standard Items?
Answer:
The IMS is an overall schedule of work to help the project manager and technical team manage their work and to make sure they have enough resources and the correct documentation to support the installations. It is a high level over all tracking schedule.
0. SOW 5.9, Project Planning Chart Answer:
This is the overall chart of the installation tasking for all installations contractor is doing per FY. This is so the contractor can make sure all tasking is covered for CEC AIT Installations so that contractor finishes on time, has enough resources and doesn’t impact ship schedule.
0. SOW 7.3.1 & 7.3.2, Quality Deficiency Report (QDR) [CDRL A021] Answer:
Yes a QDR will be required if GFE/HSC equipment is damaged. The GFE/HSC material is stated in the SIDs.
0. SOW 7.12, Condition Deficiency Report (CDR) [CDRL A023]
4. Covered in previously submitted question.
Answer:
CDR are going to most-likely be SID related finding with deficiencies in the SIDs. You could have an instance where you ask for more guidance/clarification in a CDR and also ask to use mechanical fitting vice brazing fittings.
QUESTION #44: WRT the drawing package for the USG-2B Backfit, the 8587582 drawing is an arrangement drawing which does not identify all of the material but it does refer to references 4, 5, and 13. Please provide:
0. 53711-101-6505133 Compartment Access and Deck Supports Starboard Profile.
Answer: See attachment sent via DoD-safe.
0. 53711-401-8457568 – OEIC41 SSES INCE AUG Topside ARR MOD Answer: See attachment sent via DoD-safe.
0. 53711-331-8588618 – CEC AN/USG-2B INSTL LTG SYS INSTL8587
Answer: See attachment sent via DoD-safe.
QUESTION #45: Respectfully request a three-week extension for the due date of Proposals from 26 July to 16 August 2021 in order to develop and deliver a compliant Proposal. [Responses to several important requests and questions have yet to be received] Answer:
The Government cannot accommodate 3 weeks, the Proposal due dates is now the 9th of August 2021.
QUESTION #46: Attachment JS-8, Row number 17 on the “Required Staffing Plan LOE” tab describes “Foundation Machining” services rather than a Labor Category. Based on the SCA Code the Foundation Machining service (23550), the labor category is a Machinist. Will the government confirm that this labor category is correct for row 17? Does the Offeror have the option to outsource these services as an ODC?
Answer:
Labor category is correct. There is no issue with outsourcing this tasking from a technical stand point.
QUESTION #47: Attachment JS-8, Row number 18 on the “Required Staffing Plan LOE” tab describes “Optical Alignment” services rather than a Labor Category. Based on the SCA Code the Optical Alignment service (30390) the labor category is a Photo-Optics Tech. Will the government confirm this labor category is correct for row 18? Does the Offeror have the option to outsource these services as an ODC?
Answer:
Labor category is correct. There is no issue with outsourcing this tasking from a technical stand point.
QUESTION #48: Attachment JS-8 Row number 19 on the “Required Staffing Plan LOE” tab describes “Piping Flush, Clean and Testing” services rather than a Labor Category. Based on the SCA Code the Piping Flush, Clean and Testing service (23790) the labor category is a Pipefitter. Does the government intend for this category to be the Pipefitter Key Labor Category or was this intended for flushing services? Does the Offeror have the option to outsource flushing services as an ODC?
Answer:
Labor category is correct. There is no issue with outsourcing this tasking from a technical stand point.
QUESTION #49: Attachment JS-8 Row number 16 on the “Required Staffing Plan LOE” tab describes is for a Marine Chemist (SCA Code 30090). Marine Chemist services are typically outsourced as an ODC. Does the offeror have the option to outsource these services as an ODC?
Answer:
There is no issue with outsourcing this tasking from a technical stand point.
QUESTION #50: Does the note at above the Table (on rows 1-5) on the “Labor” tab of Attachment JS-8 apply to this solicitation regarding a maximum pass-through rate of eight percent? This statement appears to be associated with the Seaport-NxG contract vehicle. Request it is removed.
Answer:
Removed.
QUESTION #51: For clarity, request the government include the ODC CLINs from Section B on the “ODC” tab of Attachment JS-8?
Answer:
Request Denied.
QUESTION #52: Paragraph ix of Section L on page 121 states, “The Offeror shall propose the material cost plug numbers for the SHIPALT kits (IAF) needed for each installation.” Attachment JS-8 “ODC” tab indicated the government plug cost is $95,000 for the base period and each option period. Is this plug number for material (2000 CLINs) and ODC (4000 CLINs)?
Answer:
The $95,000 is an example only. Contractor shall fill in the appropriate numbers they are proposing.
QUESTION #53: Paragraph ix of Section L on page 121 states, “The Offeror shall propose the material cost plug numbers for the SHIPALT kits (IAF) needed to complete each installation. A SHIPALT Kit bill of material (BOM) shall be provided in Excel Format in the format specified in Attachment JS-8.” This offerer cannot find a format specified for these BOMs in Attachment JS-8. Does the government have a preferred format for the BOMs and should the BOMs be provided as separate attachments or included within Attachment JS-8?
Please, follow the below format.
QUESTION #54: If additional labor categories are added to the “Non-Key Proposed Staffing Plan” tab of Attachment JS-8, will the government confirm that the “Estimated Labor Hours” provided on the “Required Staff Plan LOE” tab would not have to be reduced to accommodate the hours added to the “Non-Key Proposed Staffing Plan” tab, so the grand total LOE remains the same.
Confirmed.
QUESTION #55: On Page 114, Section L 4.0.a states, “Use the Government estimated annual amounts specified in Attachment JS-8 for labor category hours, material costs, travel costs and ODCs in developing the proposal. The Government estimated annual hours and costs are provided for proposal and planning purposes.” Please confirm the overall LOE provided in the “Estimated Labor Hours” shall remain the same if Offerors add additional labor categories and hours to the “Non-Key Proposed Staffing Plan” tab of Attachment JS-8.
Answer:
Confirmed.
QUESTION #56: Paragraph 1.2, on page 110 is silent on the quantity of resumes required for each Key Personnel proposed. How many resumes does the government require for each Key Personnel proposed?
Answer:
Project Coordinator/Manager - 1 Resume Quality Control Manager - 1 Resume Task Leader - 4 Resumes Electronics Technician Maintenance III - 3 Resumes Welder - 2 Resumes Pipefitter, Maintenance - 2 Resumes
QUESTION #57: May resume pages be excluded from the page limit for Volume 1 (see Table on page 109)?
Answer:
Yes.
QUESTION #58: Currently there is no area provided on the “Non-Key Proposed Staffing Plan” tab of Attachment JS-8 for cost. Will the government provide instructions of where to locate the pricing for any proposed Non-Key Labor? Should the Offeror list them within CLIN 1001, 1101, 1201, 1301 and 1401?
Answer:
Yes.
QUESTION #59: May the government confirm that each of the Elements (Technical Approach, Resumes, and Staffing Plan) will be equally weighted within Factor 1 “Technical Capabilities and Experience” during evaluation of Offeror’s proposals?
Answer:
Confirmed.
QUESTION #60: Cable Build and Test (services) is included for the Base and all Option years as shown in Section B and in the “Deliveries of Performance” Table in Section F; however, there is not a location table provided for it in Section L under sub-paragraph viii “ODC”. Can the government provide a Location Table for Cable Build and Test for the Base and each Option Year?
Answer:
All Cable Build and Test it is anticipated that this be done at contractors site no travel is required for this part.
QUESTION #61: It appears that the “Communication As A Server” Location Table is out of place on page 121 in Section L, paragraph 4.0. Can the government confirm that this Location Table should begin after the sentence “The above travel locations and periods may change to accommodate changes in ship schedules” that immediately follows the “Cable Repair and Test Location Per FY” Location Table that begins on page 120.
That is correct. The below paragraph is part of the CAAS requirement and the table describes the travel locations.
The Table above is for CAAS and describes the travel locations. The locations may change to accommodate changes in ship schedules.
“This scope of work for CAAS is very similar to the CEC USG-2B upgrade. SIDs were provided for the USG-2B upgrade and can be used as guidance for this task. Details of work are as follows:
1. One rack of equipment which will need a foundation and sway brace, rack will require a 120VAC power input via ship power panel with CCB
2. Minimal ventilation modification
3. Fourteen data cables (six single-mode fibers, six multi-mode fibers, two Ethernet CAT-5/6 cables), a. Each cable will be three hundred feet long (some cables will be longer and other shorter) for estimation,
b. Some cable run will go through water tight penetrations and MCT
c. Perform testing on all cabling per notes and references on SIDs.
4. Repair of existing decking/cribbing/matting cause by installation
5. Require to rig rack into space”
QUESTION #62: Can the government confirm that the use of the word “kit” in Section B is a collection of IAF material (BOM) generated from the SID package?
Answer:
That is correct. Kit is the same thing as collection of IAF material (BOM) generated from the SID package.
QUESTION #63: Section B references the Government is procuring “kits” and the CLINs are COST type. Where does the Government intend the Offerors to propose the labor costs to procure the material needed for the kits and/or prepare the kits?
Answer:
The government is not procuring any kits (IAF materials) it is the contractor responsibility to procure material to install. The term kit is material that is being procured for installation (IAF). The labor costs are in the engineering services labor costs to procure this material.
QUESTION #64: Should the “Place of Performance” on “Required Staff Plan LOE” tab in column J of Attachment JS-8 be “Contractor Site” vice “Government Site, TBD” for all Labor Categories?
Answer:
Contractor site can be used which is why we added TBD as an option. The Government knows work will be done both at contractor’s site and government’s site.
QUESTION #65: Will the government allow the realignment of quantity of hours by Labor Category on the “Required Staff Plan LOE” tab in column J of Attachment JS-8?
Answer:
Contractor can propose their estimates.
QUESTION #66: In regard to Section L, Paragraph 4.0 (xi)(a) and (b), please confirm that an approved accounting system and purchasing system are required for award?
Answer:
Confirmed.
QUESTION #67: Reference Page 116, Section L, Paragraph “Limitation on Indirect Cost Rates.” Placing an indirect cost rate cap limits the collection of cost from an otherwise allowable indirect cost. This can be harmful to small businesses. Please confirm the Government does not require Offerors to propose or agree to an indirect cost rate cap.
Answer:
Request Denied.
QUESTION #68: In reference to Section B, it appears the ECSC Back-Fit Kit Procurement is missing from the Base Year. Will the Government clarify the CLIN to use for pricing?
Answer:
There are no ECSC being installed in the FY22 base year. There is a mistake in AECU to ECSC Back Fit Installations and Locations Per FY table located on page 119. Removed the one installation in San Diego CA.
QUESTION #69: In reference to Section B, the government requires offerors to price material procurement separately for each installation type (the 2000 series CLINs). Section L, paragraph ix of the solicitation directs the offeror to propose the plug number. Attachment JS-8 ODC tab provides the plug of $95,000. Would the government provide direction on how the offeror should distribute the $95,000 plug within the material CLINs in section B? Should offerors price section B material CLIN’s proportionally based on each installations work scope?
Answer:
The $95,000 are not plug numbers just examples. Each contractor should propose their own numbers.
QUESTION #70: The solicitation Section L paragraph viii references SID’s and LAR’s for some of the installation types. However, no reference to GFI is made for Cable Repair and Test or Cable Build and Test. Some reference is required for officers to determine work scope and develop BOM for these tasks. Will the government provide GFI or other Technical Data for Cable Repair and Test and for Cable Build and Test?
Contractor shall use the tables below for estimating Cable Repair and Test/Cable Build and Test.
QUESTION #71: Will the Government provide a three-week extension to the due date (until 17 August 2021) to allow for receipt and review of the drawings, analysis and incorporation of the Questions and Answers information into our proposal, and due to the loss of time with the holiday?
The Government cannot accommodate 3 weeks, the Proposal due dates is now the 9th of August 2021.
SECTION C - DESCRIPTIONS AND SPECIFICATIONS
STATEMENT OF WORK
STATEMENT OF WORK
For
THE ALTERATION INSTALLATION TEAM SUPPORT SERVICES PROGRAM
Section 1.0 INTRODUCTION AND BACKGROUND
Section 2.0 APPLICABLE DOCUMENTS
Section 3.0 GENERAL REQUIREMENTS
Section 4.0 PROGRAM MANAGEMENT AND CONTROL
Section 5.0 INSTALLATION TASK, PLANNING, AND COORDINATION
Section 6.0 INSTALLATION MATERIAL AND PRE-FABRICATION
Section 7.0 INSTALLATION EXECUTION, REPORTING AND AIT CLOSEOUT
Section 8.0 GENERAL DELIVERABLES
1.0 INTRODUCTION AND BACKGROUND
The Naval Surface Warfare Center, Port Hueneme Division (NSWC PHD) is required to provide engineering and technical support services for Alteration Installation Team (AIT). This procurement provides services to NSWC PHD, including installation, modification, logistics and upgrade for various Cooperative Engagement Capability (CEC) systems. NSWC PHD is a field activity of Naval Sea Systems Command (NAVSEA).
NSWC PHD is the In-Service Engineering Agent (ISEA) for the CEC and Communication as a Server (CaaS).
The CEC Program provides a sensor network with Integrated Fire Control capability that significantly improves Strike Group surface, air and missile defense capabilities by coordinating measurement data from sensors on CEC-equipped units into a single, integrated real-time, composite track picture. The CEC system consists of two primary components: a Cooperative-Engagement Processor (CEP) and a Data Distribution System (DDS). The AN/USG-2/2A/2B hardware are currently deployed aboard Guided Missile Cruiser (CG), Guided Missile Destroyer (DDG), Amphibious Transport Dock (Landing Platform Dock (LPD), Amphibious Assault Ship (Landing Helicopter Dock (LHD)), Amphibious Helicopter Assault Carrier (LHA), multi-purpose aircraft Carrier Vessel, Nuclear (CVN), future Guided Missile Frigate (FFG(x)) and future Large Unmanned Surface Vehicle (LUSV) ship platforms.
The CaaS program creates an on-demand tactical internetwork for integrated fires that offers deterministic networking guarantees for individual applications via a combination of tactical data links and other transport systems as possible. CaaS is a software-defined capability leveraging a Linux-based, open-source implementation with government extensions. CaaS will provide real time reservations for specific application data flows and feedback to applications on the fulfillment (or inability to fulfill) their reservation. CaaS was developed by Office of Naval Research (ONR) and has transitioned to Integrated Warfare System (IWS) 6. The CaaS hardware will be deployed aboard CG, DDG, LPD, LHD, LHA, CVN, FFG(x) and future LUSV ship platforms.
1.1 Scope
The Contractor shall provide AIT installation support services to the A-Dept. in accordance with the specific requirements found in the following SOW paragraphs:
· SOW Paragraph 5.0 Installation Task Planning & Coordination
· SOW Paragraph 6.0 Installation Material and Pre-Fabrication
· SOW Paragraph 7.0 Installation Execution, Reporting, and AIT Closeout
AIT installation support services to be performed at shore sites, land based test facilities, shipyards and aboard ships in port or at sea for the United States Navy (USN). The ships and sites listed below are representative of the major locations where performance of the services are required. This is not a complete list and specific locations will be specified within the individual Technical Instructions (TIs) or Delivery/Task Orders when issued:
· NSWC PHD, Port Hueneme, CA
· U.S. Naval Shipyards
· U.S. Naval Weapon Stations
· ARLEIGH BURKE (DDG 51) Class Destroyers
· GERALD R FORD (CVN 78) Class Aircraft Carriers
· NIMITZ (CVN 68) Class Aircraft Carriers
· FAST FRIGATE X (FFGX) Class Frigates
· SAN ANTONIO (LPD 17) Class Amphibious Ships
· WASP (LHD 1) Amphibious Ships
· AMERICA (LHA) Amphibious Ships
· TICONDEROGA (CG 47) Class Cruisers
· ZUMWALT (DDG 1000) Class Destroyers
· FREEDOM (LCS 1) and INDEPENDENCE (LCS 2) Class Littoral Combatants
· Flight 1 and Further Development Littoral Combat Ships
· Shore Sites, Depots, Shipyards and Training Facilities
· Combat System Test Sites
· U.S. Support Facilities Overseas
· Aegis Ashore sites including AAMTDC, AAMDS RO, AAMDS PO and future sites including Japan
· LUSV
· Land Base Test Sites (San Nicolas Island, Vaughn Tower, Reedville Tower, Eastville Tower, NSWC DD Tower, NSWC Damneck Tower and SWEF).
2.0 APPLICABLE DOCUMENTS
The following documents are referenced within the SOW and/or utilized in the execution of AIT support services required. In the event of a conflict between the documents referenced herein and the contents of this SOW, the SOW will take precedence.
Table 2 - Applicable Documents
| Document # |
| Title |
| COMFLTFORCOMINST 4790.3 (series) (Volume 2, Volume 4, & Volume 7) |
| Joint Fleet Maintenance Manual (Latest Version) |
| OPNAVINST 5100.23 (series) |
| Navy Occupational Safety and Health (NAVOSH) Program Manual (Latest Version) |
| NAVSEA Technical Specification 9090-310 (series) |
| Alterations to Ships Accomplished by Alteration Installation Teams (Latest Version) |
| NAVSEA Technical Specification 9090-600 (series) |
| Ship Alteration (SHIPALT) Installation Drawing (SID) Preparation (Latest Version) |
| NAVSEA Technical Specification 9090-700D |
| Ship Configuration and Logistics Support Information System (SCLSIS) (Latest Version) |
| NAVSEA Technical Publication T9074-AD-GIB-010/1688 (series) |
| Requirements for Fabrication Welding, and Inspection (Latest Version) |
| NAVSEA S9AA0-AB-GOS-010/GSO |
| General Specifications for Overhaul of Surface Ships and Submarines (Latest Version) |
| NAVSEA S9AA0-AB-GOS-030/GSO |
| General Specifications for Overhaul of Surface Ships and Submarines Aegis Supplement (Latest Version) |
| NAVSEA STANDARD ITEM (SI) 009-04 (series) |
| Standard Items (Latest Version) |
| COMLANTFLTINST 5400.2 |
| U.S. Atlantic Fleet Regulations (Latest Version) |
| COMPACFLTINST 5400.3 |
| U.S. Pacific Fleet Regulations (Latest Version) |
| OPNAVINST 3120.32 (series) |
| Standard Organization Regulations of the U.S. Navy (Latest Version) |
| OPNAVINST 4700.7 (series) |
| Maintenance Policy for United States Navy Ships (Latest Version) |
| OPNAVINST 4790.2 |
| Naval Aviation Maintenance Program (Latest Version) |
| OPNAVINST 4790.4 (series) |
| Ships' Maintenance and Material Management System Policy (Latest Version) |
| OPNAVINST 5100.19 (series) |
| Navy Safety and Occupational Health Program Manual for Forces Afloat (Latest Version) |
| OPNAVINST 5100.28 |
| Hazardous Material User’s Guide (HMUG) (Latest Version) |
| NAVSEA 3070.1 |
| Operations Security (OPSEC) Guide for Defense Contractors (Latest Version) |
| NAVSEA 4423.4 |
| Installation and Check-Out (I&C) Material Acquisition and Management (Latest Version) |
| NAVSEA 4440.5 |
| Stripping of Material from Ships Programmed for Disposal (Latest Version) |
| NAVSEA 4720.11 (series) |
| Shipboard Installations and Modifications Performed by Alteration Installation teams (Latest Version) |
| NAVSEA 4790.14 |
| Ship Departure and Alteration Completion Reports (Latest Version) |
| NAVSEAINST 4790.8 (series) |
| Ships’ Maintenance and Material Management (3-M) Manual (Latest Version) |
| NSWC PHD Instruction 9090.3 (series) |
| Alteration Installation Team Quality Management System Procedures (Latest Version) |
| Naval Surface Warfare Center OM&S Interim Guidance Letter (Serial TD/168) dated 12/20/12 |
| NSWC OM&S Interim Guidance Letter (Latest Version) |
| NAVSEA OM&S Guidance Letter (Serial 04-237/319) dated 6/9/12 |
| NAVSEA OM&S Guidance Letter (Latest Version) |
| DoD M5200.01 V4 |
| DoD Information Security Program: Controlled Unclassified Information (CUI) (Latest Version) |
| DoD-STD-2003/1 (NAVY) |
| Electric Plant Installation Standard Methods for Surface Ships and Submarines (Cable) (Latest Version) |
| The Joint Travel Regulations (JTR) |
| Uniformed Service Members and DoD Civilian Employees dated 11/01/2019 (Latest Version) |
| DoD 5010.12-L |
| Acquisition Management Systems and Data Requirements Control List (AMSDL) (Latest Version) |
| DoD 5010.12-M |
| Procedures for the Acquisition and Management of Technical Data (Latest Version) |
MIL-S-17000
General Specification for Switching Equipment, Combat Systems, Command and Control, Fire Control, and Interior Communication (Latest Version)
| DD Form 1423 |
| Contract Data Requirements List (CDRL) (Latest Version) |
| DD Form 1664 |
| Data Item Description (DID) (Latest Version) |
| MIL-STD-1310 |
| Shipboard Bonding, Grounding, and other Techniques for Electromagnetic Compatibility and Safety (Latest Version) (Latest Version) |
| FAR 52.215-33 |
| Order of Precedence (Latest Version) |
| DFARS 211 |
| Describing Agency Needs (Latest Version) |
| DFARS 227.71 |
| Rights in Technical Data (Latest Version) |
| DFARS 237.104 |
| Personal Services Contracts (Latest Version) |
| DFARS 252.211-7000 |
| Acquisition Streamlining (Latest Version) |
| Letter Ser Draft |
| CaaS Security Classification Guide |
| Letter Ser SEA 00P3/3022 14 May 2008 |
| CEC Security Classification Guide |
| NAVSEA (SI) |
| NAVSEA STANDARD ITEM (SI) Current FY |
| NSWC PHD 48402-2-006 (Series) |
| NSWC PHD PAAA Antenna Alignment Verification |
| NSWC PHD 48402-2-009 (Series) |
| NSWC PHD Fiber Optical Transmission Line |
| 48402-2-010 (Series) |
| Coolant Piping Flush |
| NSWC PHD 48402-2-010 (Series) |
| NSWC PHD Coaxial Transmission Line |
| NSWC PHD 48402-3-005 (Series) |
| NSWC PHD ECSC PAO FILL |
| 48402-3-010 (Series) |
| AN/USG-2B Initial Light Off |
| 48402-4-010 (Series) |
| AN/USG-2B System Operability Check out |
| 48402-5-010 (Series) |
| AN/USG-2 Combat System Interface |
| NAVSEA SE000-EIM-110 (Series) |
| NIMB Installation Standard |
| MIL-STD-2042 (Series) |
| Fiber Optic Topology Installation |
| NSWC PHD INST 3070.2 |
| NSWC PHD Critical Information and Indicators List (CIIL) |
| DoD 5220.22-M |
| National Industrial Security Program Operating Manual February 2006 |
| Executive Order 13556 |
| Controlled Unclassified Information |
| DoDI 5200.48 |
| Controlled Unclassified Information |
| HSPD-12 |
| Homeland Security Presidential Directive (HSPD) |
| Executive Order 13467 of 30 June 2008 |
| Reforming |
Processes Related to Suitability for Government Employment, Fitness for Contractor Employees, and Eligibility for Access to Classified National Security Information
| Chapter 6, Section 6-6, Paragraphs 2b and 2c |
| Navy Personnel Security Program Manual |
| M-5510.30 |
| Secretary of the Navy (SECNAV) |
3.0 REQUIREMENTS
3.1 General Requirements
Travel requirements are anticipated during the performance of this order in support of services under SOW paragraphs 3.3 thru 7.14. These requirements will be further defined after order award with the use of TIs.
3.1.1 Status Reports
The Contractor shall provide a monthly Contracting Officer’s Management Report in accordance with C-237-H001 and CDRL A001, which includes all technical accomplishments, expenditures, labor hours, travel, material, and all Contractor labor hours (including subcontractor labor hours) required for performance of services provided under this contract.
3.1.2 Financial Report
The Contractor shall prepare a monthly funding report showing labor category, labor rate, regular labor hours and overtime labor hours, travel, and material in accordance with CDRL A002.
3.1.3 Contract Status Reporting (eCRAFT)
(a) The Contractor shall comply with eCRAFT reporting requirements in accordance with C-237-W001 and CDRL A003. Compliance with this requirement is a material requirement of this contract. Failure to comply with this requirement may result in contract termination.
3.1.4 Closeout Financial Report
The Contractor shall prepare a closeout financial report in accordance with CDRL A004 showing the funding status by ACRN. Ensure the remaining ceiling is identified, available balance and anticipated de-obligation amounts.
3.1.5 Training Report
The Contractor shall maintain a list of personnel who have completed the training specified in Special Requirements in accordance with and CDRL A005. Included in this list are Occupational Safety and Health Administration (OSHA) ten cards, certifications shall be current and valid throughout the installation they are supporting. The contractor shall include in that list expiration dates for applicable certifications (e.g., welding, fiber optic, cable termination, etc. (list of trades is not all-inclusive)). This list shall be submitted with a letter certifying that the list is current, complete, and accurate as of the date of submission. Contractor personnel working on two or more NSWC PHD installations need to complete this training only once per stated period and it shall be applicable to all current NSWC PHD procurements. However, completion of such training shall be certified individually, for each NSWC PHD procurement, with this training requirement. A copy of all cards and certification shall be provided to the AIT Manager 45 days before start of installation.
3.1.6 Security/Operational
Access to classified information is not required for performance on this contract. In the event access to classified spaces is required, the space will be sanitized by authorized government personnel prior to contractors being admitted. Contractor will not be developing Controlled Unclassified Information (CUI) but will be handling CUI.
3.1.6.1 In accordance with SECNAV M-5510.30, the Navy Personnel Security Program Manual (Chapter 6, Section 6-6, Paragraphs 2b and 2c), Executive Order 13467 of 30 June 2008, as well as HSPD-12 and United States Office of Personnel Management Memorandum, Final Credentialing Standards for Issuing Personal Identity Verification Cards under HSPD-12 dated 31 July 2008, the Contractor shall ensure that all individuals performing work on behalf of the Government have a current, favorably adjudicated background investigation of the appropriate type to determine fitness to perform work on behalf of the Government as a Contractor employee, perform sensitive national security duties, or have access to classified information. A background investigation equivalent to the current Tier requirement and which is still in scope is acceptable.
3.1.6.2 Contractor employees who are assigned to sensitive national security duties, require access to sensitive information, or for other reasons require a fitness or trustworthiness determination, shall be processed for the appropriate background investigation through the NSWC PHD Personnel Security Office for a Non-NISP investigation. In some instances, an employee who has current eligibility for access to classified information may not need an additional Non-NISP investigation. Point of contact is the NSWC PHD Personnel Security Specialist, (805)228-7196.
3.1.6.3 The Contractor shall provide a list of personnel working on this contract, to include latest background investigation date, investigation type, and eligibility (if any). Contractor shall submit Contractor Personnel Roster in accordance with Contract Data Requirements List CDRL A006.
3.1.6.4 Contractor shall notify NSWC PHD Command Security Manager of any Contractor personnel who have an investigation with an action pending, whose eligibility…
This is the start of the file's text. The full file is on GovTribe.
File details come from the government source that posted it. Updated .