About this file

This document is a Notice No. 4 containing pre-proposal questions and answers related to RFP N62742-24-R-1328 for an Indo-Pacific Multiple Award Construction Contract (IMACC) to support the Pacific Deterrence Initiative program in the NAVFAC Pacific area of operations.

The key details include:

  • Contractors are allowed to establish a temporary work camp within the base, with the exact location to be determined.
  • Local or regionally compliant materials may be used, per amendment 0003 to the DFARS 252.225-7044 clause.
  • Facility clearance is not required, as classified information is not expected to be released.
  • The design schedule has been revised in amendment 0003, increasing the time between design submittals and government review.
  • Sprinkler protection is not required for the building due to its size.
  • The government will not consider accepting pending SAM registration applications at proposal submission, and the proposal deadline will not be extended.

View the file

Other files

File Type Posted
24R1328 Note11-Issued.pdf PDF
24R1328 Note10-Issued.pdf PDF
24R1328 Note9.pdf PDF
24R1328-Amd08-Issued.pdf PDF
24R1328-Amd07-Issued.pdf PDF
24R1328 Note8-Issued.pdf PDF
IMACC Seed PPSV Sign-In.pdf PDF
24R1328-Amd06-Issued.pdf PDF
24R1328 Note7-Issued.pdf PDF
24R1328-Amd05-Issued.pdf PDF
24R1328-AMD4.pdf PDF
24R1328 Note6.pdf PDF
24R1328 Note5.pdf PDF
24R1328-AMD3.pdf PDF
24R1328 Note3.pdf PDF
24R1328-AMD2.pdf PDF
24R1328 Note2.pdf PDF
24R1328-AMD1.pdf PDF
24R1328 Note1-Issued.pdf PDF
RFPN6274224R1328 IMACC.pdf PDF
Show all 20

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

DEPARTMENT OF THE NAVY

NAVAL FACILITIES ENGINEERING SYSTEMS COMMAND PACIFIC

258 MAKALAPA DR STE 100

PEARL HARBOR HI 96860-3134

RFP N62742-24-R-1328

Notice No. 4

12 July 2024

PRE-PROPOSAL QUESTIONS & ANSWERS

INDO-PACIFIC MULTIPLE AWARD CONSTRUCTION CONTRACT FOR PROJECTS IN

THE NAVFAC PACIFIC AREA OF OPERATIONS

NOTE: The following questions and answers are provided for INFORMATION ONLY. The RFP remains unchanged unless it is amended in writing on a Standard Form 30.

RESPONSES DEFERRED FROM NOTICE NO. 3 DATED 3 JULY 2024

33. RFPN6274224R1328_IMACC.pdf, Part 2 General Requirement Section 30.6.b. Please confirm if KTR is allowed to establish a temporary work camp or Life Support Area (LSA) inside the base. If so, please provide the location.

ANSWER: The Contractor is allowed to establish a temporary work camp within the base.

Exact location to be determined.

37. RFPN6274224R1328_IMACC.pdf, PART 4 MINIMUM MATERIALS, ENGINEERING AND CONSTRUCTION REQUIREMENTS. The majority of material compliance requirements is American standards. Since the seed TO is in the Philippines, is it acceptable to use local materials or regionally compliant or BS-compliant materials? These are the locally available materials in the Philippines.

ANSWER: See amendment no. 0003 revision to DFARS 252.225-7044, Balance of Payments Program – Construction Material.

NOTICE NO. 4

42. Document 00 45 00, pg 19, 1.12 - DFARS 252.204-7008 Entire Section. What, if any, item(s) does the Government consider CUI: DoD Critical Infrastructure Security Information for the seed project or any potential task order?

ANSWER: The proper Dissemination Control markings will be on all RFP documents determined to be CUI.

43. Document 00 70 00, pg 2 thru 4 (Q43) 1.20 FAR 52.204-21, pg 2 thru 4 Entire Section What, if any, item(s) does the Government consider CUI: DoD Critical Infrastructure Security Information for the seed project or any potential task order?

ANSWER: See response to Question 42.

44. Document 00 73 00, pg 3, 1.14 - SECURITY MEASURES - (a) The Contractor and its subcontractor shall comply with all security requirements specified in each task order as well as all activity security requirements. What, if any, item(s) does the Government consider CUI:

DoD Critical Infrastructure Security Information for the seed project or any potential task order?

ANSWER: See response to Question 42.

45. Document 00 70 00, pg 14, 1.141 - DFARS 252.204-7020, NIST SP 800-171 DOD ASSESSMENT REQUIREMENTS. Section (g) Subcontracts (2) The Contractor shall not award a subcontract or other contractual instrument, that is subject to the implementation of NIST SP 800–171 security requirements, in accordance with DFARS clause 252.204–7012 of this contract, unless the subcontractor has completed, within the last 3 years, at least a Basic NIST SP 800–171 DoD Assessment, as described in https://www.acq.osd.mil/asda/dpc/cp/cyber/docs/safeguarding/NIST-SP-800-171- Assessment- Methodology-Version-1.2.1-6.24.2020.pdf , for all covered contractor information systems relevant to its offer that are not part of an information technology service or system operated on behalf of the Government. Can non-USA contractors perform a NIST self-assessment that will satisfy these requirements?

ANSWER: Confirmed.

46. General - Does the Government expect that any task orders will require a Facility Clearance?

ANSWER: Classified information is not expected to be released to Contractors for any task orders, thus Facility Clearance is not required.

47. RFPN6274224R1328_IMACC.pdf, PART 2 GENERAL REQUIREMENTS. What is the Risk Category (RC) for the C2 Fusion Center? Confirm: RC II

ANSWER: Follow the requirements of National Structural Code of the Philippines (Host Nation).

48. RFPN6274224R1328_IMACC.pdf, PART 2 GENERAL REQUIREMENTS. There are no environmental loads available for our project site under the UFC 3 -301-01 Structural load data tool. Please provide wind speed and seismic parameters for our project site. Confirm the following are acceptable: use the wind speed and seismic parameters from Clark AFB, which is about 200miles southwest of project site --- wind speed:151mph; seismic parameters: Ss=1.67 and S1=0.79

ANSWER: Refer to RFP Part 6, Weather Data. Clark AFB Data is acceptable to use in addition to the data provided in the RFP.

49. RFPN6274224R1328_IMACC.pdf, PART 2 GENERAL REQUIREMENTS. Is there any existing Geotechnical information available?

ANSWER: No. See Part 3, Section 3.1 “The Contractor shall be responsible for providing the services of a geotechnical engineer to conduct any subsurface exploration, investigation, testing, and analysis that the Designer of Record deems necessary for the design and construction of the proposed facility and site improvements.”

50. RFPN6274224R1328_IMACC.pdf, PART 2 GENERAL REQUIREMENTS. The schedule presented in Part 3, page 8 of 16, has a total of 100 days. Confirm if this is working days or calendar days?

ANSWER: Calendar days.

51. RFPN6274224R1328_IMACC.pdf, PART 2 GENERAL REQUIREMENTS. The schedule presented in Part 3, page 8 of 16, has a total of 100 days for design with 3 interim design submittals before the final. The Government has 14 working days for review time, which equates to 18 calendar days, leaving only 2 days to review, respond and incorporate Gov't review comments. Can the schedule be increase by 14 calendar days between submittals to review, respond and incorporate Government comments?

ANSWER: See amendment no. 0003 for revision to the durations.

52. RFPN6274224R1328_IMACC.pdf, PART 2 GENERAL REQUIREMENTS. Confirm sprinkler protection is not required for the building due to the size being under 15,000 sf per UFC 3-600-01 Section 9-7.2.1. When sprinkler protection is not required by that section the DFPE must confirm it is not required based on the mission.

ANSWER: Confirmed.

53. RFPN6274224R1328_IMACC.pdf, PART 2 GENERAL REQUIREMENTS. Confirm there are no spaces that meets UFC 3-600-01 Section 2-1.8 definition for Electronic Equipment area. Buildings with Electronic equipment areas require sprinkler protection.

ANSWER: Confirmed.

54. Amendment 0001 issued on June 27, 2024 substantially amended Factor 1 - Experience criteria to the extent that some Offerors need to secure new and additional partners in order to demonstrate the amended range of construction and design experience. The negotiation and establishment of new Joint Ventures partners requires significant effort and additional time. Such new Joint Ventures need to be established before SAM registration can be applied for, after which there is no guarantee on how long the SAM registration approval process may take, which may not be completed by the current proposal deadline of August 27, 2024.

Can NAVFAC Pacific consider accepting a pending SAM registration application as the minimum requirement at the time of proposal submission with an understanding that completed SAM registration will be required prior to contract award? Or, can the proposal deadline be extended by at least two weeks to allow SAM registration for new Joint Ventures be approved?

ANSWER: RFP remains unchanged.

File details come from the government source that posted it. Updated .