QuestionsAnswers Set 3 Charleston 04 Apr24.pdf

PDF 261 KB Posted

Attached to
FA8604 Storage Aids System/JB Charleston, South Carolina MMHS Federal contract opportunity
Solicitation number
FA860424RB005
Issued by
Department of the Air Force Materiel Command Lifecycle Management Center Wright Patterson Air Force Base

About this file

This document is a set of questions and answers related to a federal contract opportunity for a Storage Aids System at Joint Base Charleston in South Carolina. The solicitation number is FA860424RB005, and the contract is a 100% small business set-aside with a NAICS code of 333922. Key details include:

The new facility in Building 79 is scheduled for completion in Q1 2025, with an estimated material delivery availability of February 3, 2025. The solicitation includes requirements for a fire suppression system, electrical and lighting specifications, overhead doors, and a mezzanine. Contractors had questions about the sprinkler system design, electrical box locations, aisle lighting, and mobile aisle system configuration, which were addressed in the Q&A. The government revised certain specifications in response to the contractor feedback. The proposal is due by April 19, 2024, and the contract completion is required within 300 days of award. Evaluation will be based on the Lowest Price Technically Acceptable (LPTA) approach.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to FA8604 Storage Aids System/JB Charleston, South Carolina MMHS, newest first.
File Type Posted
QuestionsAnswers Set 6 Charleston 12 Apr24.pdf PDF
Solicitation Amendment FA860424RB0050004 SF 30.pdf PDF
STORAGE AIDS SYSTEM AT JOINT BASE CHARLESTON SOUTH CAROLINA FLIGHT LINE SUPPORT FACILITY CSN BCH205.zip ZIP file
Solicitation Amendment - FA860424RB0050004.pdf PDF
QuestionsAnswers Set 5 Charleston 09 Apr24.pdf PDF
QuestionsAnswers Set 4 Charleston 05 Apr24.pdf PDF
STORAGE AIDS SYSTEM AT JOINT BASE CHARLESTON SOUTH CAROLINA FLIGHT LINE SUPPORT FACILITY CSN BCH205.zip ZIP file
Solicitation Amendment FA860424RB0050003 SF 30.pdf PDF
Solicitation Amendment - FA860424RB0050003.pdf PDF
STORAGE AIDS SYSTEM AT JOINT BASE CHARLESTON SOUTH CAROLINA FLIGHT LINE SUPPORT FACILITY CSN BCH205.zip ZIP file
Solicitation Amendment FA860424RB0050001 SF 30.pdf PDF
Solicitation Amendment - FA860424RB0050002.pdf PDF
Solicitation Amendment FA860424RB0050002 SF 30.pdf PDF
QuestionsAnswers Set 2_Charleston_01Apr24.pdf PDF
QuestionsAnswers Set 1_Charleston_28Mar24.pdf PDF
Solicitation Amendment FA860424RB0050001 SF 30.pdf PDF
STORAGE AIDS SYSTEM AT JOINT BASE CHARLESTON SOUTH CAROLINA FLIGHT LINE SUPPORT FACILITY CSN BCH205 amendment 1.zip ZIP file
Solicitation Amendment - FA860424RB0050001.pdf PDF
Cover PD Attachment 1.pdf PDF
Addendums 52.212-1 and 2 Attachment 12.pdf PDF
Appendix F Pallet Rack 463L.pdf PDF
Appendix A- Pallet Rack.pdf PDF
Checklist Summary Pricing Sheet Attachment 14.pdf PDF
ACKNOWLEDGEMENT OF COMPLIANCE Attachment 13.pdf PDF
Appendix H- Expandable Gravity Conveyor.pdf PDF
Drawing.pdf PDF
Appendix B- Mobile Aisle.pdf PDF
Appendix E- Mezzanine.pdf PDF
Appendix C Cantilever Rack.pdf PDF
Solicitation - FA860424RB005.pdf PDF
Appendix G - Rider Reach Vehicle.pdf PDF
BCH205 - Contractor Information Attachment 11.pdf PDF
Notification of Compliance with Contract Insurance Requirements Charleston Attachment 15.pdf PDF
Appendix D - Modular Cabinet Mini-Mezzanine Attachment 5.pdf PDF
Show all 34

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

FA8604‐24‐R‐B005

JB Charleston, SC Questions/Answers Set 3 Date 04 April 2024

Questions/Answers:

1. Question:

Building 79 is currently under construction. In conversations with the POC they have indicated that the building is scheduled for completion 1Q 2025. Please confirm the date that the new facility will be available to deliver materials.

Answer: Availability to deliver materials is estimated at 3-Feb-25 however the BOD cannot be confirmed and could be delayed beyond 1Q 2025.

2. Question:

Appendix E3.2.1.12 Fire Suppression System.

a. Please advise the location of the connection point as referenced?

Answer: the drawing BCH205-01 has been revised (REV 3) with location of fire suppression connection point

b. Has the sprinkler system been designed to include the capacities required for the Mezzanine?

Answer: yes

c. Will the sprinkler system design information for the new building be made available to the successful bidder?

Answer: yes

3. Question:

In conversations with the site contact, they have indicated that the sprinkler and electrical requirements as stated in the Solicitation are the responsibility of the GC and not the successful bidder for the project as indicated in the solicitation.. Please confirm which is correct.

Answer: The sprinkler and electrical requirements are the responsibility of the successful bidder of this contract

4. Question:

Please identify the locations of the electrical boxes referenced in Appendix E, 3.2.2.1.1, Appendix B, 3.3.and for the Pallet Scale specified in Appendix F 3.2.10.

Answer: The drawing was revised (REV 1) in a previous set of questions to show where the electrical room is located.

Questions/Answers Set 3

5. Question:

There are five overhead doors indicated on the building plan. Please advise which if any of the doors are dock height.

Answer: All five overhead doors are dock height

6. Question:

I am working on providing a quote on the above subject. I was wondering if you have a soils report and seismic hazard report? Also, the slab thickness and strength would be necessary due to the seismic conditions. The primary concern is for the “Type A” system due to the weight.

Answer: Soil report is attached to response email to the buyer.

Seismic design load used for the building construction shown below “Seismic Load”

Slab thickness for warehouse -

7. Question:

The specks call for overhead ligh�ng, with 3 aisles we cannot do that because they have a possible 12’ aisle, we cannot get the power across a 12’ aisle.

See the layout if they want top ligh�ng, making only two aisles and making the unit in blue a sta�onary unit. The top level also has to be to the top of the uprights.

If they want the 3 aisles they will need to drop the light from above and run the lights across the aisles in the directions of the rails. If they do that they will be able to store on the top levels as show on the elevation drawing.

Is making the middle aisle sta�onary acceptable, or can we drop lights from the ceiling?

Answer: The lighting requirement in Appendix B sections 3.2.11.3. and 3.3. has been removed. Lighting is no longer a requirement for the mobile aisle systems. I also changed a row of the carriages to be stationary.

Attached is revised Appendix B (Rev 2) and the revised drawing showing the carriages that are now stationary.

8. Ques�on:

The current design for the mobile aisle system does not work do to the aisle ligh�ng piece.

The way it is currently designed allows for a max aisle of 144+” aisle possibility.

They do not make pantographs for 144” – and if they did, they would not be solid enough to handle the cords etc. over time.

I am proposing changing out (1) of the mobile carriages in the center of the system to a stationary carriage. This would then provide a 48” aisle on one side and (2) 48” aisles on the other.

Answer: The lighting requirement in Appendix B sections 3.2.11.3. and 3.3. has been removed. Lighting is no longer a requirement for the mobile aisle systems. I also changed a row of the carriages to be stationary.

Questions/Answers Set 3 Date 04 April 2024

Attached is revised Appendix B (Rev 2) and the revised drawing showing the carriages that are now stationary.

9. Ques�on:

Is single drawer access required for the MDC’s?

Answer: Single drawer access is not required for the modular cabinets.

10. Question:

Are locks required for the MDC’s?

Answer: Locks are not required for the modular cabinets.

11. Question:

For the expandable conveyors, the standard axle spacing is 5.25”. Will this suffice as I don’t see it specifically called out. The manufacture is asking for smallest box and largest box that will be expected to travel on this device.

Answer: Appendix H, section 3.2.4.1. has been revised to read that the axel spacing shall be maximum 5-1/4 inch.

12. Ques�on:

For the mezzanine, paragraph 3.2.1.2 it states that crossing bracing is allowed only along the wall not interfering with doors. Would cross bracing under the stairs be allowed?

Answer: Cross bracing under the stairs is allowed.

File details come from the government source that posted it. Updated .