Q&A_through_23April_019.pdf

PDF 203 KB Posted

Attached to
RAF Lakenheath Commissary Renovation Project
Solicitation number
FA5587-18-R-0013
Issued by

About this file

Q&A through 23 April 2019

View the file

Other files

File Type Posted
Hazard_Materials_Report.pdf PDF
Asbestos_Refurbishment_Survey.pdf PDF
FA558719R0001-P0003.pdf PDF
Q&A_through_09_May_2019.pdf PDF
Attachment_6_-_PPI_Contract_Reference_Sheet_v1.docx DOCX document
FA558719R0001-P0002.pdf PDF
Attachment_2_-_Drawings_Lakenheath_Commissary_v1.pdf PDF
FA558719RA001_RAF_Lakenheath_RFP_P0002.pdf PDF
Attachment_8_-_Subcontractor_Consent_Ltr_v1.docx DOCX document
Attachment_1_Construction_Price_Breakdown_v1.xls XLS spreadsheet
Attachment_7_-_Past_Performance_Questionaire_v1.docx DOCX document
Attachment_3_-_Specifications_Lakenheath_Commissary_v1.pdf PDF
FA558719R0001-P0001_Amendment_1.pdf PDF
Attachment_1_Construction_Price_Breakdown.xls XLS spreadsheet
Attachment_8_-_Form29-1081_NEW_REFRIGERATION.doc DOC document
Attachment_2_-_Drawings_Lakenheath_Commissary.pdf PDF
Attachment_4-_SF1413-Statement_and_Acknowledgment.pdf PDF
FA558719R0001_RAF_Lakenheath_Commissary_Renovation_Project.pdf PDF
Attachment_6_-_Past_Performance_Questionaire.docx DOCX document
Attachment_5_-_PPI_Contract_Reference_Sheet.docx DOCX document
Attachment_3_-_Specifications_Lakenheath_Commissary.pdf PDF
Attachment_7_-_Subcontractor_Consent_Ltr.docx DOCX document
Attachment_8__Drawings_Lakenheath_Commissary.pdf PDF
Attachment_5_Schedule_Material_Submittals_(AF66).xls XLS spreadsheet
Attachment_4__AF_Form_3000_Material_Approval_Submittal.pdf PDF
Attachment_6-_SF1413-Statement_and_Acknowledgment.pdf PDF
Attachment_7__AF_IMT_3064_Progress_Schedule.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment_3_Past_Performance_Questionaire.docx DOCX document
[DRAFT_RFP]_FA558718R0013_RAF_Lakenheath_Commissary_Freezer_Upgrade.docx DOCX document
Attachment_9__Specifications_Lakenheath_Commissary.pdf PDF
Attachment_2_Past_Performance_Infomation_Sheet.docx DOCX document
Attachment_1_Construction_Price_Breakdown.xlsx XLSX spreadsheet
Show all 32

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Question 1 We read on page 41/48 of the solicitation:

"L-6.2.4 Technical Factor. The purpose of this section is to set forth, in the most comprehensive manner, the Offerors' understanding of the Specifications and Drawings (Section J, Attachments 2 & 3) requirements and to demonstrate their ability to meet the evaluation requirements of Section M, Factor 2, Technical. This section shall present a clear, concise description of how Offerors plan to meet RFP requirements. This section shall not contain any pricing data.

This factor includes the following two subfactors:

L-6.2.4.1 SUBFACTOR A –MOBILIZATION/SCHEDULE. ..." (emphasis added) but on page 45/48 "Factor 2: Technical There is one (1) subfactor under the Technical factor as follows:

Subfactor A: Project Schedule/ Mobilization Plan" (emphasis added) We understand that the Technical factor will only be composed of one factor, the project schedule/mobilization. Can you confirm?

ANSWER: That is correct there is only one Subfactor “Project Schedule/Moibilization Plan” this will be corrected in Amendment 0002.

Question 2 Do you confirm that the Past Performance Information in the form of CPARS/ PPQs should be e-mailed directly to you and not attached to our offer?

Question 3 Do you confirm that there will be a further site visit and that there will be the possibility (following it), to ask further questions, and therefore the proposal due date will be extended?

ANSWER: Yes, there will be a second site visit, this will be announced in Amendment 0002.

Question 4 Do bidders have to be registered on the SAM/CAGE before the tender deadline or only before the award?

ANSWER: SAM registration at time of offer is preferred but not required. It is required to be considered for award.

Question 5 On Drawing 3, the Produce cabinets replacement phase seems to be in contrast with the note below concerning the lose of no more than 50%. Can we provide a different solution?

ANSWER: Sheet O-102, Detail 2 and 3 indicate the temporary relocation of the existing produce display cases. You can provide a different solution for review and approval.

Question 6 On the extract below we can’t identify a value of CO2 design pressure. Can we consider a value more than 55 bar?

ANSWER: Yes, design the CO2 system and select all components to meet the pressures and temperatures that are to be encountered.

Question 7 On the extract below there aren’t internal cabinet accessories features, for example the mirrors in meat cabinets. Can we have cabinets internal accessories specs?

ANSWER: There are no Mirrors required in the meat display cases.

Paragraph 2.7 Display Cases describes the basis of design for the display cases.

Question 8 Can we use Pulse AKV and not E2V valves as written in the specifications?

ANSWER: Yes, Pulse AKV can be used in lieu of E2V

Question 9

Dear Sirs, we received this answer from DECA-E when requesting CPARS/PPQ information.

Can we only provide the Goverment POC data, as requested by DECA-E?

"Sorry to tell you that DeCA-E non-resale contracts are not input into Standard Procurement System (PD3). The system has not been implemented here in Europe, so no CPARS is established when I award a contract. In other words all non-resale contracts are awarded off-line w/o CPARS established. In the past, when Army contracting needed info on a contractor, they would submit a form to me for my feedback. I would suggest the Air Force does the same, they must have some past performance form that they could send me to complete. And when you submit your past performance info in your proposal, you list all your DeCA-E contracts, description & euro amount and provide my name, telephone & email as the point of contract."

ANSWER: Attachment 6 should be completed with POC information. Attachment 7 should be sent to listed POC’s for them to complete and returned directly to 48CONS Contracting Officer as outlined in instructions in the document for those contracts that do not have a PPIR or CPARS review available.

File details come from the government source that posted it.