Attachment 2 - JBER Paint IDIQ - Questions Submitted.pdf

PDF 289 KB Posted

Attached to
JBER Exterior Paint IDIQ***Amendment 0003*** Federal contract opportunity
Solicitation number
FA500021R0022
Issued by
Department of the Air Force Pacific Air Forces

About this file

This document contains questions and answers regarding Solicitation Number FA500021R0022 for an Indefinite Delivery, Indefinite-Quantity contract to perform exterior painting projects at Joint Base Elmendorf-Richardson in Alaska. The contract will supplement in-house capabilities of the Civil Engineers and Facility Management to handle minor construction and repair projects beyond their means. Questions clarify the scope of work such as excluding upper windows and confirming substrates and trim are not included. Answers note no separate payment lines for crack injection or tuckpointing, the building owner will move materials, and full paint removal is not required. Team past performance will only be evaluated on the prime contractor's experience per the criteria. The seed project referenced is maintenance painting under contract number HJZH 19-1123. A bid bond is required when bidding on the seed project only.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to JBER Exterior Paint IDIQ***Amendment 0003***, newest first.
File Type Posted
Amendment 0003 - QUESTIONS AND ANSWERS.pdf PDF
Solicitation Amendment FA500021R00220003 SF 30.pdf PDF
Solicitation Amendment FA500021R00220002 SF 30.pdf PDF
Solicitation Amendment FA500021R00220001 SF 30.pdf PDF
Attachment 22 - Teaming Consent.pdf PDF
Attachment 2 JBER Paint IDIQ Questions Submitted.pdf PDF
Attachment 1 - Exterior Paint IDIQ_Seed Project Bldg. 798.pdf PDF
Attachment 15 - Seed Project - FOPR 20210802.pdf PDF
Solicitation - FA500021R0022 20210802.pdf PDF
Attachment 15 - Seed Project - FOPR 20201208.pdf PDF
Attachment 12 - Past Performance Cover Letter and Questionnarire.pdf PDF
Attachment 07 - Contractors Fire Safety Guide 20201208.pdf PDF
Attachment 08 - 673ABW Form 3 Dig Permit (20 Version) 20201208.pdf PDF
Attachment 03 - JBER Hazardous Waste Management Plan 20200507.pdf PDF
Attachment 05 - Environmental PRECON Checklist 2020.pdf PDF
Attachment 20 - Seed Project Lead Paint Analysis.pdf PDF
Attachment 21 - Seed Project Liquidated Damages.pdf PDF
Attachment 06 - CAD GIS RECORD DRAWING DESIGN AND AS BUILT STANDARD 20201208.pdf PDF
Attachment 04 - JBER_Elmendorf_IFS_20201208.pdf PDF
Attachment 01 - Paint IDIQ SOW 05 MAR 21.pdf PDF
Attachment 10 - Dig Permit Custom Map Rich 20201208.pdf PDF
Attachment 19 - Seed Project Drawings.pdf PDF
Attachment 16 - Seed Project Price Schedule.pdf PDF
Attachment 17 - Seed Project AF Form 66.pdf PDF
Attachment 13 - Financial Data Form 20201208.pdf PDF
Attachment 11 - DD1354 AUG2013 20201208.pdf PDF
Attachment 02 - Wage Determination AK20210001.pdf PDF
Solicitation - FA500021R0022.pdf PDF
Attachment 18 - Seed Project SOW.pdf PDF
Attachment 14 - AF Form 66.pdf PDF
Attachment 09 - Dig Permit Custom Map Elmo 20201208.pdf PDF
Show all 31

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

FA5000-21-R-022

Questions and Answers

1. Request if providing additional breakout CLIN’s associated with :

a. Separate CLIN for epoxy crack injection with using a quantity method of LF ANSWER: There will not be a separate CLIN quantifying LF. See Attachment 18 – Seed Project SOW section 2.2.1.

b. Separate CLIN for Motor tuck pointing with using a quantity method of LF ANSWER: There will not be a separate CLIN quantifying LF. See Attachment 18 – Seed Project SOW section 2.2.2.

2. Please confirm who would be moving the material outside along the building; owner or contractor?

ANSWER: The building owner.

3. Please confirm who would be moving the material inside along the building; owner or contractor.

ANSWER: No work on inside of building.

4. Please provide additional scope direction regarding the upper existing window on both sides of the building how to proceed with the existing condition. During the site visit it was viewed from the ground that there is potential damaged associated with the existing trim, windows, and overall functionality. Concern is the removal of paint & prep the existing surfaces for the finish will deteriorate the existing overall window systems.

ANSWER: All upper windows and window trim are excluded from project.

5. Will the contractor be responsible for the upper window repair?

ANSWER: No - All upper windows and window trim are excluded from project.

6. Would you consider to completely remove the outer layer of windows and seal & repair windows – referring to the upper second level windows?

7.

ANSWER: No - All upper windows and window trim are excluded from project.

8. Please confirm substrate behind the metal screen at the lower windows is excluded from scope.

ANSWER: Confirmed.

9. Please confirm the existing metal window trim system is excluded from scope.

ANSWER: Confirmed.

10. Please confirm scope for the existing metal window screening system if it is to be painted or excluded from scope.

FA5000-21-R-022

Questions and Answers

ANSWER: Refer to the answers to questions 7 and 8.

11. Is full and complete removal of all paint going to be required on this project?

ANSWER: No - only remove what is minimally required for application of new coatings.

12. Will teaming agreements with other entities ass

ANSWER: Question submitted is not complete, therefore cannot answer.

13. We will be submitted fully executed teaming agreements with our proposal for the Painting & Abetment, based on this can we assume their past performance & projects can be utilized in this proposal.

ANSWER: ANSWER: Refer to Section M, C. Part II, Past Performance, #4. This paragraph states, “4. The evaluation of past performance information (i) will not take into account past performance regarding predecessor companies, (ii) will not take into account past performance of key personnel who have relevant experience, (iii) will not take into account past performance regarding subcontractors, (iv) will not take into account past performance information regarding sister companies, and (v) will not take into account past performance as a subcontractor.” Refer to Section M C. Part II, Past Performance #3. This paragraph states, “3. Relevant Past Performance includes exterior commercial painting projects of multiple stories with varying surfaces, completed above the 60th parallel (e.g. Alaska).

14. Concerns removal all the lead paint remove by possible by sandblasting or option for new siding.

ANSWER: No new siding - Clean, prep, paint existing siding.

15. I want to clarify the bid bond request for this project. In the solicitation it states that “A bid bond is only needed for the seed project.” Now if I am reading this right, the seed project is “HJZH 19- 1123 Maintain Paint” meaning if we are only bidding the JBER Exterior Paint project, we do not need a bond. Is that correct?

ANSWER: Refer to item #10 on page 1 of the Solicitation, or Section A, or Section L, #5 Part IV – Price Proposal (e). Seed Project information is found in Attachments 15-21 of the solicitation.

Ensure submittal of proposal is in accordance with Section L to be considered for contract award. A proposal for the seed project and associated bid bond is required.

File details come from the government source that posted it. Updated .