Q&A_RE_Solicitation_29Nov2017.pdf
PDF 174 KB Posted
- Attached to
- VELA MACC Federal contract opportunity
- Solicitation number
- FA4610-17-R-0002
About this file
This document contains questions and answers regarding a solicitation for the Vandenberg AFB, Edwards AFB, and Los Angeles AFB Multiple Award Construction Contract (VELA MACC). The solicitation will provide for a broad range of maintenance, repair, and new construction services at the listed Air Force bases. Eligible offerors are 8(a) Business Development program participants headquartered in California. The contract is set aside for 8(a) firms and will result in up to seven indefinite-delivery, indefinite-quantity contracts with a base period of one year and four one-year options. The North American Industry Classification System code is 236220 for general building construction of public buildings, and the size standard is $36.5 million.
Questions and Answers, dtd 29 Nov 2017
View the file
Other files for this federal contract opportunity
Show all 44
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
FA4610-17-R-0002
Q&A RE: SOLICITATION
Rev: 29 November 2017 VELA MACC Q&A RE SOLICITATION
VANDENBERG AFB, EDWARDS AFB, AND LOS ANGELES AFB
MULTIPLE AWARD CONSTRUCTION CONTRACT
(VELA MACC)
QUESTIONS AND ANSWERS
REGARDING SOLICITATION
29 November 2017
1. What is the Air Force’s definition of a Bona Fide office for this acquisition?
Answer: The bona fide office requirement and definition fall under the purview of the 8(a) program.
Typically a bona fide office means a location where an 8(a) firm regularly maintains an office which employs at least one full-time individual within the appropriate geographic boundary – not including construction trailers or other temporary sites. However, interested offerors should consult with their 8(a) representative to identify if they meet the bona fide office qualification standard. The Air Force does not have a separate definition for a bona fide office.
2. Is the Air Force looking for any 8(a) BD Certified business or an 8(a) BD Certified business in the development phase (years 1 – 4)?
Answer: The Air Force will not distinguish between offerors based upon their development phase.
Eligibility will be determined by the SBA in accordance with FAR 19.805-2(b).
3. We have completed many projects for other Federal agencies. The evaluators for some of these projects have moved on to other locations, postings or have retired and can no longer be contacted. These evaluators have completed PPQ/CCASS evaluations for our previously completed projects, will previously completed PPQ’s or CCASS evaluations be acceptable?
Answer: In accordance with Section L subsection L-2 paragraph 2.3.2 “No questionnaire submittals will be accepted directly from the offeror being evaluated.” Additionally, submittal of CCASS evaluations is not prohibited, but is not required as in accordance with Section L subsection L-2 paragraph 2.3.1 “Offerors are cautioned the Government will use data provided by each offeror in this volume and data obtained from other sources in the evaluation of past performance.” Section M subsection M-2 paragraph 3.3.3 further states “In conducting the Past Performance evaluation, the Government reserves the right to use both the information provided in the offeror’s Past Performance Proposal volume and information obtained from other sources, such as Construction Contractor Appraisal Support System (CCASS) or similar systems…”
4. Can you please provide as-built drawings for Building 13123?
Answer: The Government is still reviewing this question and the answer will be provided at a later date.
5. Can you please provide a hazardous materials report for Building 13123?
Answer: See Solicitation Q&A, Attachment 1.
6. Can the site superintendent also perform the duties of the SSHO if so qualified?
Answer: The Statement of Work (Attachment 1 of Solicitation, dtd 21Nov2017) does not exclude the site superintendent from performing the duties of the Site Safety and Health Officer (SSHO). Item #17, last sentence, does state that the SSHO “on each task order [must] meet the minimum qualifications requirements identified in the most current version of EM 385-1-1.” If the Site Superintendent will also serve as the SSHO, that person must be qualified in both areas. Item 28 (pg 25-26) of the SOW also addresses the SSHO but does not limit the duplication of these roles.
7. Can the site superintendent also perform the duties of the QCM if so qualified?
Answer: Per Statement of Work (Attachment 1 of Solicitation, pg 21, #17, dtd 21Nov2017), “The Contractor shall provide a site superintendent and quality control manager (QCM) on each task order. Unless otherwise identified in a TO SOW, the superintendent and quality control officer shall not be same person.” (emphasis added) As well, per Statement of Work (Attachment 1 of Solicitation, pg 21, #18, dtd 21Nov2017), “The quality control representative shall be a person independent of the project superintendent.”
8. Can the SSHO also perform the duties of the QCM if so qualified?
Answer: The Statement of Work (Attachment 1 of Solicitation, dtd 21Nov2017) does not exclude the quality control manager (QCM) from performing the duties of the Site Safety and Health Officer (SSHO). Item #17, last sentence, does state that the SSHO “on each task order [must] meet the minimum qualifications requirements identified in the most current version of EM 385-1-1.” If the QCM will also serve as the SSHO, that person must be qualified in both areas. Item 28 (pg 25-26) of the SOW also addresses the SSHO but does not limit the duplication of these roles.
9. In our 25 years of successfully executing projects for the Department of Defense (DoD), our understanding of acquisition is, CPARS take precedent over PPQs. DoD implemented this efficient process for obvious reasons. Therefore, please confirm that completed CPARS can be submitted for projects presented in Factor 3 – Past Performance in lieu of PPQs?
Answer: Submittal of CPARS evaluations will not replace PPQs. The submittal of CPARS evaluations is not prohibited, but is not required as in accordance with Section L subsection L-2 paragraph 2.3.1 “Offerors are cautioned the Government will use data provided by each offeror in this volume and data obtained from other sources in the evaluation of past performance.” Section M subsection M-2 paragraph 3.3.3 further states “In conducting the Past Performance evaluation, the Government reserves the right to use both the information provided in the offeror’s Past Performance Proposal volume and information obtained from other sources, such as Construction Contractor Appraisal Support System (CCASS) or similar systems…”
10. To reduce the onus on our DoD clients, and per specific request from those DoD clients, may offerors provide previously completed PPQs for our projects presented in Factor 3 – Past Performance projects in lieu of having our clients fill out new forms? Such a precedent is widely accepted by other acquisition agencies and is deemed in the best interest of the Government and taxpayer. Please confirm our request.
Answer: To ensure fair and consistent evaluations, PPQs should only be submitted using the form included as Attachment 8.
11. Is there a specific meeting place for the site visit on the 12 December?
Answer: Yes, See pg 90 of Solicitation under Provision 5352.215-9001, Notice of Pre-Bid/Pre-Proposal Conference. It states the following:
“(a) A pre-bid/pre-proposal conference will be conducted at 1515 Iceland Ave., Bldg. 8500 RRC Room 215A, Vandenberg AFB, CA on 12 December 2017 at 09:00 AM Pacific for the purpose of answering questions regarding this solicitation.
“(b) Submit the names of all attendees (not to exceed 2 per prime contractor) to Daniel Brock, daniel.brock.5@us.af.mil prior to 7 December 2017 at 3:00 PM Pacific. This information must be provided in advance in order to ensure access to the military base/conference site and adequate seating for the conference attendees.”
12. Is there a specific form that the contractor should use to request base passes for the site visit or should the contractor request base passes per Article 5352.242-9000 Contractor Access to Air Force Installations?
Answer: See Question 11. After submitting your names, Mr. Brock will work with the Visitors’ Center to request base access. REAL ID requirements are in effect at VAFB, yet. After notification is made to Mr.
Brock, he will send a map for directions to the initial meeting location.
13. Can you please provide a base map that identifies the location of building 13123 (or 13323) and where the visitor can obtain base passes once the base pass request has been processed.
Answer: Base passes can be obtained at the Visitors’ Center just outside the main gate at Vandenberg AFB. Please note that other gates (e.g. Lompoc or Solvang gates) will not be able to issue a pass.
Depending on the quantity of people picking up passes that day, it may take over 1 hour to process passes. Additionally, while base bases can be obtained at the Visitors’ Center just outside the main gate only non-commercial vehicles (non-delivery/work vehicles and vehicles without company logos) are authorized to enter through the main gate. All other vehicles will need to enter through the Lompoc Gate (Santa Lucia Canyon Rd and Pine Canyon Rd) and will require inspection to gain entry. Access through the Lompoc Gate may take a significant amount of time (in excess of 30 minutes) depending on the quantity of commercial vehicles arriving that day. Therefore it is recommended attendees arrive early and drive non-commerical vehicles to ensure they arrive at the meeting on time. Bldg 13123 is located near the intersection of South Dakota Blvd and Nebraska. More detailed location information will be provided at our initial meeting in Bldg 8500 (see question 11).
14. The Statement of Work for the seed project, Attachment 9a, refers to Building 13123. The concept drawings, Attachment 9b, indicates Building 13323 is the Area of Work. The concept drawings also contain concept plans and scope items for Buildings 13321 and 13323. Can you please clarify which building is to be repaired and which drawings are relevant to the seed project.
Answer: Only Building 13123 is being included in the Demonstration project. The concept drawings were adapted from a previous project and mistakenly identify the building on some sheets. Building 13123 is the northern most building in the set of four buildings.
15. The Statement of Work, Attachment 9a, refers to GI Java. The SOW further states that the GI Java is not included in the project requirements, except for windows, wall sconces, awning removal, patching of walls and columns, remove wire mold, and other scope items. GI Java does not appear to be identified on the concept drawings, Attachment 9b. Can you please identify GI Java on the drawings or provide concept drawings for GI Java.
Answer: GI Java is identified on sheet AD101 (a typographical error identifies it as JI Java) and sheet A-
101. GI Java is the western bay (common area and bedrooms) on the first floor (opposite the mechanical room)
16. The Statement of Work, Article 2.2.1 directs the contractor to bring Building 13123 to current codes and standards.
a. Will the building have to comply with ATFP requirements? Yes
b. Will the building have to be reinforced to prevent progressive collapse? The Government is still reviewing this question and the answer will be provided at a later date.
c. If the building does have to comply with ATFP requirements what is the stand off distance? The appropriate blast standoff distance is to the curb line of existing parking lot. The designer will need to use that distance and an appropriate sized explosive device to design the plast resistant windows.
d. Will any vegetation or landscaping need removing due to ATFP requirements? No
e. Will one or more of the units have to comply with the ADA/ABA? The Government is still reviewing this question and the answer will be provided at a later date.
17. Can you please provide the duration of the seed project?
Answer: Project duration is determined/proposed by the contractor as part of their seed project proposal.
18. Can you please provide the liquidated damages for the seed project?
Answer: Liquidated damages will be included in the project. Solicitation FA4610-17-R-0002 has been amended to include the liquidated damages. See FBO for Amendment FA4610-17-R-0002-0001.
Attachment stipulates liquidated damages to be $1,336.47 / Day.
19. Drawing E101 shows one TV outlet in the bedroom and one TV outlet in the common area. The notes call for two F-type cable television outlets on opposite walls in each living/bedroom area. Can you please clarify where the contractor is to install TV outlets and how many at each location?
Answer: The Government is still reviewing this question and the answer will be provided at a later date.
GI Java
20. Drawing E101 appears to show one telephone/LAN outlet in each bedroom. This is based on the symbol legend that only identifies “Telephone/LAN” with no symbol, and one typical symbol for Telephone showing on the Typical Power/Communications Plan (sorry) in each bedroom. Please confirm that the contractor is only required to install one telephone/LAN outlet in each bedroom.
Answer: The Government is still reviewing this question and the answer will be provided at a later date.
File details come from the government source that posted it. Updated .