Questions and Answers_10 Jul 09.docx

DOCX document 16 KB Posted

Attached to
Multiple Award Construction Contract (MACC) - Scott AFB IL Federal contract opportunity
Solicitation number
FA4407-09-R-0003
Issued by
Department of the Air Force Air Mobility Command

About this file

Q A dated 10 Jul 09

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Multiple Award Construction Contract (MACC) - Scott AFB IL, newest first.
File Type Posted
Amendment 0009.pdf PDF
Section 01010 —
Amendment 0008.pdf PDF
M-4DWV - Sheet 19 of 24.pdf PDF
Amendment007.pdf PDF
08700 HARDWARE —
Amendment 0006_Time Extension.pdf PDF
REVISED 504 EOD E-1 POWER-LGT-COMM.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD A-6 DETAILS.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD M-3condunits.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD A-4 SCHEDULES.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD S-3 ROOF FRAMING PLAN.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD A-2 FLOOR PLANS.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD A-5 SECTIONS.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD M-2 gas.dwg DWG drawing
REVISED QA-USACE-504 EOD C-1 SITE PLAN.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD S-2 FOUNDATION PLAN.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD M-1ducts.dwg DWG drawing
plot.log LOG file
REVISED 504 EOD A-3 ELEVATIONS.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD S-4 STRUCTURAL DETAILS.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD First Floor Plan XREF.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD S-1STRUCTURAL NOTES.dwg DWG drawing
Amendment 0004_16 Jun 09.pdf PDF
Attachment 3 Past Performance Package.docx DOCX document
QUESTIONS AND ANSWERS_9 Jun 09.pdf PDF
PreProposal Meeting Minutes to Include Q_A.pdf PDF
Preproposal Conference _1Jun 09.pptx PPTX presentation
Pre Proposal Sign In Sheets_1 Jun 09.pdf PDF
Amendment 0002_Revised Section L_2.pdf PDF
REVISED 504 EOD A-2 FLOOR PLANS.dwg DWG drawing
QA-USACE-504 EOD C-1 SITE PLAN v2004 —
REVISED 504 EOD A-5 SECTIONS.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD M-2 gas.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD A-6 DETAILS.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD X-1 COVER SHEET.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD S-4 STRUCTURAL DETAILS.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD M-6Sch.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD M-3condunits.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD E-2 GRD-HVAC-FA.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD M-1ducts.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD C-2 CIVIL DETAILS.dwg DWG drawing
QUESTIONS AND ANSWERS_26 May 09.pdf PDF
REVISED 504 EOD S-1STRUCTURAL NOTES.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD A-4 SCHEDULES.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD M-5HandCwtr.dwg DWG drawing
REVISED 504 EOD Floor Plan XREF.dwg DWG drawing
Amendment 0001_Revised PreProposal Date.pdf PDF
Specifications _EOD MACC Seed.pdf PDF
Exhibit 1_Seed Project without Specs and Drwgs.pdf PDF
Show all 50

Multiple Award Construction Contract (MACC) - Scott AFB IL has more files on GovTribe.

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

QUESTION AND ANSWERS

FA4407-09-R-0003

MULTIPLE AWARD CONSTRUCTION CONTACT (MACC)

SCOTT AFB IL

10 JUL 09

Question 1: On Sheet A-4, page 7, the window schedule shows nine 4’x3’ aluminum sliding windows. On sheet A-3 page 6, the elevation views show six double hung windows. Which one of these is correct?

Answer: Both are Valid with the following Corrections. On Sheet A-4, page 7, the window schedule should be six (6) 4’x3’ aluminum fixed windows. On sheet A-3 page 6, the elevation views show six double hung windows.

Question 2: On sheet A-4 page 7, the window schedule shows the window construction to be of aluminum, while section 08550-1 of the RFP shows the windows to be Aluminum Clad wood. Which one of these is correct?

Answer: The second floor windows are fixed aluminum windows and the first floor windows are aluminum clad wood windows that are double hung.

Question 3: On sheet A-5 page 8 of 24, detail Section 2/A-3/A-5 calls out ¾ plywood sheathing under standing seam metal roof. On sheet A-6 page 9 of 24 details 3&4 note 2 refers to ½” plywood or a 24 Ga. Metal deck. On sheet S-1 page 12 of 24 note 5.2 A&B refer to 1-1/2” 22 gauge deck. Which one of the above drawings, details or notes is correct?

Answer: ½” plywood or a 24 Ga. Metal deck is correct.

Question 4: There are no details showing how thick the lightweight concrete deck is to be?

Answer: Design of 2nd floor must meet criteria as shown on Sht-S1: “Designed to meet 100 lb live load and a concentrated load of 2000 lb point load”.

Question 5: There are no details for the size and location of the edge angle around the perimeter of the deck?

Answer: Design of 2nd floor must meet criteria as shown on Sht-S1 paragraph 1.5.b.1: “Designed to meet 100 lb live load and a concentrated load of 2000 lb point load”.

Question 6: There are no details showing how to frame out the deck around the stair opening?

Answer: Use 3 x 3 STL Angle.

Question 7: The channel frames around the rolling door openings are not sized? (See Detail 4/A-4)

Answer: Sizes for these framing elements are to be sized by the overhead door manufacturer/installer.

Question 8: The steel plate at the head is not sized and no welding instructions are given? (See Detail 3/A-4)

Answer: Sizes for these framing elements are to be sized by the overhead door manufacturer/installer.

Question 9: Are these channel frames to be painted?

Answer: Yes. Per base standard color, “dark anodized bronze”. Color must be approved by base CE Project Manager/Representative.

Question 10: Are the rolling doors to be painted?

Answer: Yes. Per base standard color, “dark anodized bronze”. Color must be approved by base CE Project Manager/Representative.

Question 11: 1.4 Submittals, F. Manufacturer Seismic Qualification Certification: (this section references Division 16 Section "Seismic Controls for Electrical Workers") The section directly correlates to p.16750-3 2.1 Manufacturers (In sub-section 2. Terminal and Connector Components and Distribution Racks: The Manufacturers listed in this subsection are not "rack" manufacturers and ARE NOT seismic certified. Can we suggest another manufacturer that is a seismic certified rack manufacturer?

Answer: Yes.

Question 12: In the Q&A dated "10 June 2009", the answer to question #19 leads us to believe there will be pressure switches on the dry pipe sprinkler system, which would have to be tied into the fire alarm system, but the plans are only showing tie-ins for one each flow & tamper switch. Are there additional suppression switches required to be tied into the fire alarm system?

Answer: Yes.

Question 13: If there are additional fire suppression system switches required to be tied into the fire alarm system, how many are there and where are they located?

Answer: The number is derived by the certified sprinkler designer. Refer to note provided on Dwg M7 regarding system requirements.

Question 14: In the Q&A dated "10 June 2009", the answer to question #54 is to include a mass notification system. We would need a specification to bid one that meets the Base standard. Will you be providing a mass notification specification or a specification for a combination fire/mass notification system?

Answer: No Mass notification system required in this facility.

Question 15: We have been treating the fire alarm as a plans & specifications bid, since the devices are already designed & shown on plans. Are we only required to provide the fire alarm devices shown on the plans (plus any supporting equipment required to make those devices function per the specification)?

Answer: Yes.

Question 16: The answer to question #79 of the Q&A dated "10 June 2009" leads us to believe there may be a PIV. How many PIV's should be connected to the fire alarm system?

Answer: The quantity of Post Indicator Valves will be as prescribed by the certified sprinkler designer. Refer to note provided on Dwg M7 regarding system requirements

Question 17: The answer to question #96 of the Q&A dated "10 June 2009" is unclear to us. Does this answer mean that we should only include a quantity of flame and smoke detectors actually shown on E-2 (which is 0) , even though the specification states to provide "one or more"?

Answer: The Please note the Fire Alarm Notes & 1st floor and Structural Ceiling Above (formerly the Mezzanine) reflected ceiling plans on the upper right side of E-2.

Question 18: The answer to question #97 of the Q&A dated "10 June 2009" is unclear to us, so we will restate the questions (NFPA 72, which you direct us to, does not provide any of these answers):

Answer: None Required

Question 19: 13851-2, 1.5, D., 5. says a fire alarm signal shall unlock electric door locks in designated egress paths. The fire alarm vendor would need to know how much equipment to include in his bid to achieve this, if applicable, and the electrical contractor needs to figure cable installation to provide an accurate bid. Is the quantity of door locks for us to interface with equal to the quantity shown on E-2 (which appears to be 0)?

Answer: None Required

Question 20: 13851-2, 1.5, D., 6. says a fire alarm signal shall release fire and smoke doors. Should the quantity of these doors for us to interface with be equal to the quantity shown on E-2 (which appears to be 0)?

Answer: None Required Question 21: 13851-2, 1.5, D., 8. says a fire alarm signal shall switch HVAC equipment controls to fire alarm mode. Is the quantity of equipment for us to interface with equal to the quantity shown on E-2 (which appears to be 0)?

Answer: Not required for HVAC systems

Question 22: 13851-2, 1.5, D., 9. says a fire alarm signal shall close smoke dampers. Is the quantity of dampers for us to interface with equal to the quantity shown on E-2 (which appears to be 0)?

Answer: None Required

Question 23: The answer to question #98 of the Q&A dated "10 June 2009" is unclear to us, so we will restate the question (NFPA 72 does not provide any of these answers): Is there a fire pump?

Answer: No

Question 24: Does the fire alarm vendor need to include modules for a required fire pump interface?

Answer: No

Question 25: The answer to question #99 of the Q&A dated "10 June 2009" is unclear to us, so we will restate the question (NFPA 72 does not provide the answer): Is the quantity of duct detectors to be included in the bid equal to the quantity shown on E-2 (which appears to be 0)?

Answer: None Required

Question 26: The answer to question #102 of the Q&A dated "10 June 2009" is unclear to us. Are you stating that the "horn" strobes shown on E-2 should be bid as 'speaker' strobes to facilitate a voice system?

Answer: No

Question 27: NFPA 72 would require a smoke detector over the FACP and radio transmitter. Should we include any smoke detectors?

Answer: No

Question 28: Answer to questions 118-132 just says these are repeats. That is true except for questions 130-132. Can you go back and review 130-132 and provide answers for those?

Answer: 130 (Questions and Answers dated 9 Jul 09). No Answer: 131(Questions and Answers dated 9 Jul 09). Yes, Twisted pair, shielded, plenum rated, CI Cable is required.

Answer: 132 (Questions and Answers dated 9 Jul 09). No

File details come from the government source that posted it. Updated .