Amended Questions and Answers_Custodial Services.rev1..pdf

PDF 163 KB Posted

Attached to
Solicitation for Custodial Services at the William J. Hughes Technical Center
Solicitation number
692M15-22-R-00012
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
Attachment 11 Schedule B_ Amended 2_1.18.23.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 1 Building List_Amended_1.18.23.xlsx XLSX spreadsheet
692M15-22-R-00012_Amendment 008_1.18.23.pdf PDF
Clarifications 2_Custodial Services _1.18.23.pdf PDF
692M15-22-R-00012_Amendment 007.pdf PDF
692M15-22-R-00012_Amendment 006.pdf PDF
692M15-22-R-00012_Amendment 005_Clarifications.pdf PDF
692M15-22-R-00012_Amendment 004.pdf PDF
692M15-22-R-00012_Amendment 003.pdf PDF
692M15-22-R-00012_Amendment 002.pdf PDF
Attachment 11 Schedule B_ Amended.xlsx XLSX spreadsheet
Questions and Answers_Custodial Services.pdf PDF
692M15-22-R-00012_Amendment 001_Attachment 12 CBA and Wage Determination.pdf PDF
Attachment 9 Preventive Maint.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 3 Staffing Plan.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 6 Monthly Metrics.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 8 Continuous Duties.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 1 Building List.xlsx XLSX spreadsheet
692M15-22-R-00012.pdf PDF
Attachment 12 CBA and Wage Determination.pdf PDF
Attachment 10 Statement of Work.pdf PDF
Attachment 7 ENS Mobile App.pdf PDF
Attachment 4 Government Furnished Property.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 11 Schedule B.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 2 Schedule of Deliverables.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 5 Quality Control Template.xlsx XLSX spreadsheet
Show all 26

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

William J. Hughes Custodial Services

SIR: 692M15‐22‐R‐00012

Responses to Contractor Questions

Question 1: Who is the incumbent?

Answer: The incumbent Contractor is Integrity National Corporation as specified within the provided CBA and SIR clause 3.6.2‐32 SCLS Minimum Wages and Fringe Benefits (Applicable to Successor Contract Pursuant to Predecessor Contractor Collective Bargaining Agreements (CBA)) (OCT 2020).

Question 2: What is the annual value of the existing contract?

Answer: The awarded contract value and terms were disclosed in the FAA’s response to Question 40. The FAA cannot disclose the annual contract price breakdown from the incumbent Contractor as that is proprietary information. A redacted copy of the current contract can be provided by filing a FOIA request. The FOIA request is initiated by completing the electronic form found at www.faa.gov/foia/email_foia/?region=aea

Question 3: Must the Contractor provide consumables? If so, what is the population (FTE)?

Answer: The Contractor must provide consumables in accordance with Attachment 10 Statement of Work, Section 1. Scope and Section 9.10. Materials and Supplies. The overall population of employees is approximately 4,500 and comprised of an estimated 90% of FTE.

Question 4: What frequency of service is expected?

Answer: Frequency of service is specified in Attachment 8 Continuous Duties and throughout Attachment 10 Statement of work (starting in Section 9.12. Work Categories).

Question 5: The included CBA has expired. What is its significance?

Answer: 692M15‐22‐R‐00012_Amendment 001_Attachment 12 CBA and Wage Determination provides the updated CBA. The CBA is provided in support of SIR clause 3.6.2‐32 SCLS Minimum Wages and Fringe Benefits (Applicable to Successor Contract Pursuant to Predecessor Contractor Collective Bargaining Agreements

(CBA)) (OCT 2020).

Question 6: On‐site, standby “day porter” support seems to be needed. How many people and when? How will this be paid for?

Answer: Positions are to be determined by the Offeror after assessment of the solicitation requirements. Position costs should be factored into the Offeror’s proposed pricing.

Question 7: Schedule B has an entry for “Fixed Burden Rate”. What is its significance?

Answer: The Schedule B notes the use and application of the Fixed Burden Rate. Please reference those notes regarding the Fixed Burden Rate within the Schedule B’s tabs entitled Instruction and Contractor Data Entry.

Question 8: Can a site map be provided to locate buildings to be serviced?

Answer: A map of the William J. Hughes Technical Center was distributed to the site visit attendees and collected by the Government upon the visit’s conclusion. For security purposes, the Government will not post a site map to Sam.gov. Please note that the awardee will be provided a site map upon contract award.

Question 9: How will task orders be used?

Answer: In accordance with Attachment 10 Statement of Work, Section 10. Specific Requirements, pg. 37.

Question 10: Do the requirements of the Nondisplacement of Qualified Workers under Service Contracts (Executive Order 14055; November 18, 2021) pertain to this procurement?

Answer: Yes

Question 11: Attachment 12 ‐ Collective Bargaining Agreement (12‐CBA) expired as of March 31, 2022. Is there a new CBA covering current employees under the incumbent contract?

Answer: Please reference 692M15‐22‐R‐00012_Amendment 001_Attachment 12 CBA and Wage Determination via sam.gov for the updated CBA.

Question 12: 29 CFR part 4 prohibits any successor to the current contract from paying less than the employee wages and fringe benefits covered by the 12‐CBA. Because 12‐CBA does not specify a complete fringe rate, please provide the complete fringe rate under 12‐CBA or confirm that the fringe rate stated in the DoL WD 2015‐4189, rev.

22, 6/27/2022 applies?

Answer: As stated the CBA prescribes the Fringe benefits to be paid. It is up to the Offeror to determine the fringe rate based on benefits being paid and an individual’s salary.

Question 13: The Attachment 12 – CBA, Article 10 list wage rates that appear to escalate year‐ over‐year, and also based on a proposed job title Maintenance Technician steps I‐ IV. job steps II and IV that have escalating wages without any explanation as to a qualifying basis. Can you please provide an explanation each of the escalating wages rates under the undifferentiated job steps II and IV

Answer: Please contact the Union specified within the CBA for requested clarification.

Question 14: There is no job description in the Directory of Occupations for “Maintenance Technician I through IV”, as identified in 12‐CBA Article 10. Please provide job descriptions so that we can accurately use those rates in preparing our price estimates without violating 12‐CBA.

Answer: Please contact the Union specified within the CBA for requested clarification.

Question 15: In Attachment 11, please unlock the Management Positions and Labor Categories cells in Column B of the Contractor Data Entry 2 worksheet so that we may add our own position/discipline titles as needed.

Answer: Additional editable cells were added (Highlighted yellow) within the Schedule B to allow the input of additional Management positions/ Labor categories, as needed.

Please reference 692M15‐22‐R‐00012_Amendment 002_Attachment 11 Schedule B via sam.gov for the updated version.

Question 16: Please can you share the incumbent current prices?

Answer: The FAA cannot release proprietary information from the incumbent Contractor.

Question 17: About the Union due dates signing out of the contract, are we still going to bid based on what is currently on the contracts?

Answer: Please reference 692M15‐22‐R‐00012_Amendment 001_Attachment 12 CBA and Wage Determination via sam.gov for the updated CBA.

Question 18: Will the Collective Bargaining Agreement be accessible that has been put in place, and can it be negotiated upon award?

Answer: Please reference 692M15‐22‐R‐00012_Amendment 001_Attachment 12 CBA and Wage Determination via sam.gov for the updated CBA. All questions regarding negotiations of the CBA are to be directed to the Union for clarification.

Question 19: If the majority of employees opt out of the union for a higher wage and better work conditions, do we have to meet the obligation for healthcare coverage?

Answer: Please contact the Union specified within the CBA for requested clarification.

Question 20: It looks as if there is a professional suite and a remote facility included in this contract. Will we need specific access to the building or will we be giving a key for access?

Answer: Access to professional suite/ remote facility will be granted by provision of a key and/or PIV card.

Question 21: Page 8. 3.8.2‐22 Substitution or Addition of personnel. During the Contract Walk through a question about the capacity of the building work force and if FAA was back at full capacity. It was stated "Not yet. The building may be at 75‐80% in a year or so" At the time of award we do not know if the Current Contractor has enough employees staff to fullfil the current scope of work currently. According to section 3.8.2‐22 Substitution or Addition of Personnel. It states: "we would have to wait 60 days after award to the Contractor to hire labor for this contract", if I need to bring in additional labor will I as the Contractor be allowed to do so to meet my obligations under the contract? or will I need to wait the sixty days?

Answer: Regardless of building occupancy rates, the incumbent is, and the awardee must, be fully staffed unless specifically requested to scale back operations by the Government. Clause 3.8.2‐22 Substitution or Addition of Personnel and its stipulations have been removed from the solicitation per 692M15‐22‐R‐ 00012_Amendment 002.

Question 22: According to this section 3.6.2.3 List of Contractor personnel requiring AOA access wait seven calendar days from contract award. From my understanding it takes 30 to 60 days to get a new employee hired. Please clarify? Can I submit names of hires upon my award?

Answer: The awardee may submit their list of Contractor personnel requiring AOA access immediately after award as stated “within seven calendar days”. The 30 day transition period that will be exercised if the awardee is not the incumbent Contractor will allow sufficient time for new employee onboarding.

Question 23: What is the value of the current contract?

Answer: The Contract was awarded to Integrity National Corporation in the amount of $10,117,267.00.

Question 24: Which union do the custodial employees belong to?

Answer: Please reference 692M15‐22‐R‐00012_Amendment 001_Attachment 12 CBA and Wage Determination via sam.gov for the updated CBA indicating requested Union.

Question 25: Can you please provide a copy of the Collective Bargaining Agreement

Answer: Please reference 692M15‐22‐R‐00012_Amendment 001_Attachment 12 CBA and Wage Determination via sam.gov for the updated CBA.

Question 26: Which buildings and services have been added to the solicitation that are not part of the current contract?

Why were they not included in the current contract?

Answer: Services and frequencies were added as deemed necessary to meet the Government’s requirements regarding a clean and sanitary environment for all employees. No buildings are being added that are not currently being serviced.

Question 27: Are there any vaccination requirements for employees assigned to this contract?

Answer: Vaccination is recommended but not mandatory for Contractor employees.

Question 28: Who is the current contract?

Answer: The incumbent Contractor is Integrity National Corporation as specified within the provided CBA and SIR clause 3.6.2‐32 SCLS Minimum Wages and Fringe Benefits (Applicable to Successor Contract Pursuant to Predecessor Contractor Collective Bargaining Agreements (CBA)) (OCT 2020).

Question 30: Can we get the current contract since the expiration on the attached CBA is 3/2022?

Answer: Please reference 692M15‐22‐R‐00012_Amendment 001_Attachment 12 CBA and Wage Determination via sam.gov for the updated CBA.

Question 31: Can we get the current roster and seniority list?

Answer: Please contact the Union specified within the CBA for requested information.

Question 32: Current MGT team is acceptable – Please provide salaries and benefit package for each.

Answer: The FAA cannot release proprietary information from the incumbent Contractor

Question 33: Mats already provided by GOVT?

Answer: Yes. Mats are provided by the Government and/or building tenants

Question 34: How many vehicles currently in use?

Answer: Three vehicles are currently in use.

Question 35: Can we get the current breakdown of classification for each employee?

Answer: The FAA will not provide employee classification (full‐time or part‐time) pertaining to the incumbent Contractor’s workforce. It is up to the Offeror to determine the formula of employee classification needed to satisfy this solicitation.

Question 36: Can we get a sample of monthly equipment and supplies inventory?

Answer: No. The monthly equipment and supplies inventory is currently the responsibility of the incumbent Contractor. The current solicitation will require monthly invoicing/ inventory for approval by the Government.

Question 37: Can we get the distance to the bldgs. from the Tech Center.

Answer: Distances to building located outside of the Technical Center campus are as follows:

Buildings: 200, 200A, 200B, and 200C are located approximately 14 miles away from the campus.

Suite 205 is approximately 2.5 miles away from the campus.

Question 38: Is there a sample of how many hours are allocated for each building?

Answer: No

Question 39: What are the insurance requirements for this bid for a Certificate of insurance?

Answer: Please reference 692M15‐22‐R‐00012_Amendment 002 via sam.gov for the insurance requirements that are now located in Part II‐ Section I Contract Clauses, AMS clause 3.4.1‐12 INSURANCE (OCT 2019).

Question 40: What is the price of the current contract inclusive of base and all option years? How many years or months?

Answer: The Contract was awarded to Integrity National Corporation in the amount of $10,117,267.00 for a duration of 5 years consisting of a Twelve (12) month base period and four (4) twelve (12) month option periods.

Question 41: How has the contract changed?

Answer: The FAA does not find this question relevant for the current solicitation.

Frequencies and tasks have increased in multiple buildings for this solicitation compared to the current contract. Each Offeror is directed to generate their proposal based on the current requirements of the solicitation.

Question 42: Was the Data Manager position a requirement in the previous contract?

Answer: Yes

Question 43: Is there any gov provided outdoor storage for large equipment, and vehicles?

Answer: There is not outdoor storage for large equipment. Vehicles can be parked in the parking lot.

Question 44: Can we use propane powered equipment?

Answer: No

Question 45: What is the area for snow removal?

Answer: Snow removal is not a requirement for this solicitation.

Question 46: Does the facility ever close for weather, holidays?

Answer: Yes. In accordance with Attachment 10 Statement of Work, Section 9.3 Continuity of Operations, pg.26.

Question 47: What is the population of each building?

Answer: Unknown. The overall population of employees is approximately 4,500.

The majority of the employees work in Buildings 300 and 316.

Question 48: How many restrooms and what is the sq footage of the restrooms per building?

Answer: The amount of bathrooms and individual sq.ft for each per building will not be provided. The amount of sinks, toilets, urinals, etc, per building is indicated in Attachment 1 Building List.

Question 49: Is there a limitation to where we can operate auto scrubbers?

Answer: Yes. The Hangar floor located in Building 301 and various labs have specific requirements for floor care that prohibit the use of an auto scrubber (Ex. Labs for EOS K9). Please reference the PM Procedure tab located in Attachment 9 Preventative maintenance.

Question 50: Is all of the flooring listed as “vinyl Tile” to be stripped and waxed as per the schedule in the PWS?

Answer: Yes, unless otherwise indicated in the PM Procedures tab of Attachment 9 Preventative Maintenance.

Question 51: It appears the current CBA agreement expired 3/2022. Are we to use SCA wages for this RFQ?

Answer: 692M15‐22‐R‐00012_Amendment 001_Attachment 12 CBA and Wage Determination provides the updated CBA. The SCA wage determination is provided for Offerors that determined a position is required that is not contained within the

CBA.

Question 52: What are the current types of toilet paper, paper towels and soap dispenser?

Answer: The majority of toilet paper is Renown’s single and triple roll. The type of paper towel roll dispenser is tri‐fold. All soap dispensers are manual pumps.

Question 53: The solicitation at paragraph H.3 Vehicle Registration requires that the Contractor have “adequate liability insurance”. There is no definition what the agency considers to be “adequate liability insurance”. Please advise what the agency considers to be “adequate liability insurance”.

Answer: Please reference 692M15‐22‐R‐00012_Amendment 002 via sam.gov for the insurance requirements that are now located in Part II‐ Section I Contract Clauses, AMS clause 3.4.1‐12 INSURANCE (OCT 2019).

Question 54: The solicitation requires that an Offeror indicate that it will provide “Adequate staffing”. See SOW at paragraph 3. What does the agency consider to be adequate staffing and how will this element be evaluated?

Answer: Attachment 10 Statement of Work, Section 3 Personnel, pg.7, states: “The Contractor must provide an adequate staff of qualified management, administrative, and craft personnel to ensure the performance of all work following the requirements of this Contract”. In addition, please reference Attachment 10 Statement of Work, Section 3.3 Staffing Plan, pg. 9, which states: “Within seven (7) calendar days of Contract award, the Contractor must submit a Staffing Plan (see Attachment 3) depicting the minimum number of weekly labor hours, by labor category, required per building and the minimum number of cleaning staff needed per shift to successfully meet all contract requirements for the duration of the period of performance”. This requirement will be monitored post award in conjunction with the Staffing Plan and Quality Control Plan.

Question 55: The solicitation requires that an Offeror indicate that it will provide “Adequate vehicles”. See SOW at paragraph 5. What does the agency consider to be adequate vehicles and how will this element be evaluated?

Answer: There is not a reference to adequate vehicles in Paragraph 5 of the SOW.

Attachment 10 Statement of Work, Section 5.1.2 Vehicles, pg.13, states: “The Contractor is required to provide all vehicles required for the performance of this Contract”. This requirement will be monitored post award in conjunction with the Quality Control Plan.

Question 56: The solicitation requires that an Offeror indicate that it will provide “Adequate cleaning equipment”. See SOW at paragraph 5. What does the agency consider to be adequate cleaning equipment and how will this element be evaluated?

Answer: There is not a reference to adequate cleaning equipment in Paragraph 5 of the SOW. Attachment 10 Statement of Work, Section 5.1.1 Cleaning Equipment, pg.13, states: “The Contractor must provide at their own expense all equipment, tools, or gear that may be required to properly perform the requirements of this Contract”.

This requirement will be monitored post award in conjunction with the Quality Control Plan.

Question 57: The solicitation requires that an Offeror indicate that it will provide adequate safety equipment, safe chemicals and have adequate safety procedures”. See SOW at paragraph 4 and 4.2. What does the agency consider to be adequate for these elements and how will these elements be evaluated?

Answer: There is not a reference to adequate safety equipment, safe chemicals, and safety procedures in Paragraphs 4 and 4.2 of the SOW. Attachment 10 Statement of Work, Sections 4.1 Health and Safety Plan and Section 4.2 Federal Occupational and Health Standards, Pgs. 11 and 12, define the requested information. This requirement will be monitored post award in conjunction with the Health and Safety Plan and the Code of Federal Regulations (CFR) Part 1910, Subparts 134, and 1030.

Question 58: The solicitation requires that an Offeror indicate that it will provide “Adequate quality control procedures”. See SOW at paragraph 7. What does the agency consider to be adequate quality control procedures and how will this element be evaluated?

Answer: Attachment 10 Statement of Work, Section 7.1 Quality Control Plan, pg. 22, states:

“This QC Plan must document the Contractor’s approach and procedures for ensuring the delivery of quality services to meet the Contract performance requirements.

The QC Plan must include, but not be limited to the following:

a) Work procedures and timeframe to accomplish each task

b) Organizational structure to accomplish work

c) Inspection plan to include method and proposed frequency of inspections, and corrective actions

d) Procedures for responding to service calls, Contract Discrepancy Reports (CDR’s), customer complaints, and negative survey responses (including work performance and documentation)

e) Quality control personnel assignment (by duty title)

f) Subcontracting procedures

g) Recurring Contract compliance review procedures

h) Trend analysis program

i) Corrective actions to restore items or areas accidentally damaged or disturbed during the performance of cleaning duties”.

This requirement will be monitored post award in conjunction with the above Quality Control Plan requirements and Quality Control Program.

Question 59: The solicitation requires that an Offeror indicate that it will provide “Adequate supplies”. See SOW at paragraph 9.10. What does the agency consider to be adequate supplies and how will this element be evaluated?

Answer: There is not a reference to adequate supplies in Paragraph 9.10 of the SOW.

Attachment 10 Statement of Work, Section 9.10 Materials and Supplies, pg. 28, states “The Contractor must stock sufficient materials and supplies to ensure they do not run out.”. This requirement will be monitored post award in conjunction with the Quality Control Plan and Quality Control Program.

Question 60: The solicitation anticipates that the Contractor will utilize GFP. What GFP is anticipated that will be utilized? And, how will the use – or non‐use ‐ of GFP be considered in the evaluation of offers?

Answer: GFP will be provided in accordance with Attachment 4 Government Furnished Property. The use or non‐use of GFP will not be considered in evaluation of offers.

Question 61: The solicitation at paragraph L.5 anticipates that the Offerors will provide a technical proposal regarding the Offeror’s “proposed work effort”. Specifically, the solicitation states: “The Offeror is responsible to present enough information to allow the Government to evaluate the proposed work effort and support as well as the cost/price proposal without opening discussions.” With regard to this requirement please advise:

a. What does the agency require to be included in the technical proposal?

b. Is there a page limit applicable to the technical proposal?

c. How will the technical proposals be evaluated? Is there some scoring method that will be used? What is the methodology that will be used to evaluate the technical proposals?

d. How will the technical proposals be considered in the overall award evaluation?

e. Section M indicates that only key personnel and past performance will be considered in the technical evaluation review. See paragraph M.2. Does that mean that the Offerors’ technical proposals regarding the proposed work effort will not be considered in the evaluation for award?

Answer: a.) Please reference Section L.9 of the solicitation entitled Technical Evaluation Factors.

b.) Please reference Section L.6 of the solicitation entitled Proposal Volume Limitations.

c.) Please reference Section M of the solicitation entitled Evaluation Factors for Award in its entirety.

d.) Please reference Section M of the solicitation entitled Evaluation Factors for Award in its entirety.

e.) The Technical Evaluation Factors will be evaluated for award, as well as Cost and Price in accordance with Section M of the solicitation, and Section L.8 Proposal Submissions.

Question 62: The solicitation states that the evaluation for award will be made on a Lowest Price Technically Acceptable (LPTA) basis. See Part V Section M at pages 58‐59. It indicates that only key personnel and past performance will be considered in the technical evaluation. Will the technical proposal regarding compliance with the SOW requirements be considered in the evaluation process? And if it will be considered, what will the evaluation standard for the technical proposal be?

Answer: The SOW is incorporated into this solicitation via Part I‐ Section C‐ Scope of work and Attachment 10 Statement of work. Therefore, compliance with the solicitation is compliance with the SOW. Please reference Section M.1 of the solicitation entitled Evaluation Process for a synopsis of process and submission evaluation.

Question 63: Given that the agency does require a detailed technical proposal demonstrating the Offeror’s proposed work effort, does the agency still intend to evaluate offers on the LPTA basis considering only key personnel and past performance and price?

Answer: The FAA will evaluate offers on a LPTA basis considering, Price, the Technical Evaluation Factors, and adherence to the proposal submission requirements.

Question 64: Task and frequencies were increased in multiple buildings in this solicitation that as compared to the current contract that will result in an increase in cost. Specifically at 9.3.2 Additions, Clarifications, and/or Variations per Area/Task, 9.3.3 Specific Service Variations per Building (excluding Building 300), "9.3.4 Specific Service Variations for Building 300, 9.3.4.1 Specific Service Variations for Building 300 ‐ Child Care Facility, 9.6.5 FACILITIES:, 9.7.4 FACILITIES:, 9.8.4 FACILITIES:,9.9.4

FACILITIES:, 9.10 BUILDING 351, USCG SECTOR FIELD OFFICE, STATEMENT OF

WORK, Custodial services are performed in/at the following facility:, 9.10 BUILDING

351, USCG SECTOR FIELD OFFICE, STATEMENT OF WORK, 9.11.4 FACILITIES:

Custodial services are performed in/at the following facility:, 9.11.7 SERVICES TO BE PERFORMED:, "9.12 SUITES 205/ 206/207, 6550 Delilah Road, EHT NJ, STATEMENT

OF WORK:

9.12.1 SCOPE:", 9.13.2 FACILITIES: Refrigerator cleaning are to be performed in/at the following buildings at the FAA, William J. Hughes Technical Center:, 9.14 Building 3 at NARTP (Suite 121), EHT NJ, STATEMENT OF WORK: 9.14.1 SCOPE:,

9.15 Level 2 Cleaning Statement of Work:, . Please confirm these changes are accurate

Answer: The FAA does not find this question relevant for the current solicitation.

Frequencies and tasks have increased in multiple buildings for this solicitation compared to the current contract. Each Offeror is directed to generate their proposal based on the current requirements of the solicitation.

Question 65: Several requirements either in whole or revisions, were added to this solicitation that are not in the current contract that will result in an increase in cost. Specifically at 8.0 ARCHIBUS, 9.12.3. Continuous Duties, 2.2 Phase‐In, 3.0 KEY PERSONNEL, 9.6

BUILDING 284 STATEMENT OF WORK, 9.11 BUILDING 350, USCG AIR STATION,

STATEMENT OF WORK, 9.11 BUILDING 350, USCG AIR STATION, STATEMENT OF

WORK, 9.11 BUILDING 350, USCG AIR STATION, STATEMENT OF WORK, 9.11

BUILDING 350, USCG AIR STATION, STATEMENT OF WORK, 9.12 SUITES 205/

206/207, 6550 Delilah Road, EHT NJ, STATEMENT OF WORK:, 9.13 REFRIGERATOR CLEANING, FAA, WJHTC STATEMENT OF WORK:, "9.14 Building 3 at NARTP (Suite 121), EHT NJ, STATEMENT OF WORK, 9.15 Level 2 Cleaning Statement of Work:, 7.

QUALITY CONTROL (QC) PROGRAM, "8. PERFORMANCE EVALUATION". Please confirm these changes are accurate

Answer: The FAA does not find this question relevant for the current solicitation.

Frequencies and tasks have increased in multiple buildings in the solicitation compared to the current contract. Each Offeror is directed to generate their proposal based on the current requirements of the solicitation.

Question 66: Please provide this list of "sensitive spaces and equipment located on the technical campus" and the square footage

Answer: A list of prominent sensitive spaces are listed in Attachment 10 Statement of Work, Section 9.7.3. Access Control, pg.27. The Technical Center campus contains many sensitive spaces and/or equipment that would be too vast to list individually.

Question 67: Please confirm that all bidders are required to comply with the wages and fringe benefits provided in the Collective Bargaining Agreement when calculating its labor cost for the Base & Option Periods for employees employed by the Contractor in performing the services in the contract (excluding Clerical & Management Staff).

Answer: Confirmed

Question 68: The Seniority list has 30 employees, 23 are active. Are all 30 needed?

Answer: Please reference Attachment 10 Statement of Work, Section 3. Personnel, pg. 7 and Section 3.3 Staffing Plan, pg. 9. The Contractor will have to decide how many FTEs will be needed and then abide by the CBA stipulations/ incorporation of the seniority list.

Question 69: Can we get a breakdown of day and night employees Titles/categories? ( page 13 – Article 10 )

Answer: Please contact the Union specified within the CBA for requested information.

Question 70: How many employees are participating in the Health care plan?

Answer: Please contact the Union specified within the CBA for requested information.

Question 71: Assuming they do not take our health care plan what plans are available to them?

(contract states that the employer agrees to contribute the single premium $ less the employee contribution to the contractors plan‐ we would be the contractor so who’s insurance would the contribution go to otherwise? ) Page 18 Article 16

Answer: Please contact the Union specified within the CBA for requested information.

Question 72: According to the CBA in place employees are paid on different pay scales based on years of employment. The pricing sheet asks for a breakdown of the number of each employee and their hourly rate, but I don't see any list of employees and years employed to accurately provide that information. Can you please provide that list?

Answer: Please contact the Union specified within the CBA for requested information.

Updated Documents:

692M15‐22‐R‐00012_Amendment 003 to the Solicitation

File details come from the government source that posted it. Updated .