Amendment_0001.pdf
PDF 369 KB Posted
- Solicitation number
- 1305M218BNAAA0013
About this file
AMENDMENT 0001
View the file
Other files
Show 40 more
Latest 50 of 68 listed here. See the rest on GovTribe.
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:
(a) By completing items 8 and 15, and returning or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment your desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.
E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.
AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT 1. CONTRACT ID CODE
2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 3. EFFECTIVE DATE 4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)
7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6) CODE
STANDARD FORM 30 (REV. 10-83)
Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243
FACILITY CODE
9A. AMENDMENT OF SOLICITATION
NO.
9B. DATED (SEE ITEM 11)
10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.
10B. DATED (SEE ITEM 13)
11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS
The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers is extended, is not extended.
12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;
13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS.
IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.
CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO.
IN ITEM 10A.
B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).
C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:
D. OTHER (Specify type of modification and authority)
Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.
15C. DATE SIGNED
15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)
16C. DATE SIGNED
16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)
14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)
PAGE OF PAGES
6. ISSUED BY CODE
8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code) (X)
CODE
15B. CONTRACTOR/OFFEROR
(Signature of person authorized to sign)
16B. UNITED STATES OF AMERICA
(Signature of Contracting Officer)
NSN 7540-01-152-8070
Previous edition unusable
SF30 (continued) 1305M218BNAAA0013 Amendment 0001
A. SOLICITATION 1305M218BNAAA0013 IS AMENDED AS FOLLOWS:
1. Remove solicitation page 2, SECTION B, B.2, SPECIFICS, and replace it with the revised page 6 attached hereto. The revised page updates the specification to Revision 2 and adds an additional ship inspection opportunity. A summary of the specification changes has been added to the specification at the end of the “Table of Contents”.
2. Remove solicitation pages 11 and 12, SECTION G, CONTRACT ADMINISTRATION DATA, and replace them with the revised pages 11 and 12 attached hereto. The revised pages update the information in paragraph G.3, CAR 1352.245-70 GOVERNMENT
FURNISHED PROPERTY (APR 2010).
3. Remove solicitation page 25, SECTION J, LIST OF ATTACHMENTS, and replace it with revised page 25 attached hereto. The revised page updates Attachment J.1 Specification, to Revision 2. The revised specification and related reference documents have been uploaded to https://www.fbo.gov. In addition, a copy of Section B SCHEDULE OF PRICES in word.doc format has been uploaded to FBO for convenience in preparation of offers.
B. QUESTIONS AND ANSWERS:
All questions and responses/clarifications given to date are identified below and, if necessary, have been further addressed in this Amendment and/or Attachments hereto. The following questions and answers are provided for informational purposes only.
1. QUESTION: Item 3.2 Para. 3.2.4.2….para. 2.2.1.3 does not exist.
ANSWER: Section 2 paragraph numbering corrected in Revision 1 of the Specification.
2. QUESTION: Item 3.2 Para. 3.2.4.5 Shipyard can price the inspection of the coating.
We can’t quote touch up coating repairs.
ANSWER: Specification modified to require contractor to estimate 25 square feet of touch-up painting.
3. QUESTION: Item 3.2, Para. 3.2.4.11….reference 3.1.2.2 does not exist.
ANSWER: References 3.2.2.6, 3.2.2.7, and 3.2.2.8 added and Paragraph 3.2.4.11 updated.
4. QUESTION: Item 303 Anodes paragraph 3.3.4.9 reference zinc anodes and item 304 references zinc and aluminum anodes. Please clarify the anodes.
ANSWER: Specification Paragraph 3.3.4.9 updated to reflect installed aluminum anodes. Item 304 has also been revised in Rev 2 of this specification.
https://www.fbo.gov/
5. QUESTION: Item 3.4 para. 3.4.1.1 says to replace zinc anodes. Para. 3.4.4.1 states existing anodes are aluminum. Please clarify what is being installed, Aluminum or zinc anodes.
ANSWER: Aluminum anodes are currently installed on the ship and shall be replaced.
Specification updated with anode type AHC-10 instead of ZHC-23 to reflect aluminum anodes.
6. QUESTION: Item 3.5 Para. 3.5.4.6 and para. 3.5.4.8 states to repair cofferdam coating.
We were not able to look at this work item. The coating repairs need to be quoted after a survey.
ANSWER: These cofferdams cannot be inspected until the ship is in drydock. Reference
3.5.2.4 has been provided as a reference to aid in estimating work.
7. QUESTION: 3.6.4.1: Is a Becker Marine Systems representative required to inspect the rudder work?
ANSWER: No.
8. QUESTION: 3.6.4.29: Is the seal kit provided as GFM or CFM?
ANSWER: CFM.
9. QUESTION: Paragraph 3.8.4.8 states to Replace rubber gasket flappers in all scupper valves. The valve list provided indicates five (5) scupper valves. Is this the total of the scupper valves? Please provide a drawing showing the procedure for the replacement of the flappers.
ANSWER: Items 8 and 9 of Table 3.8.1 are also scupper valves. Valve technical details can be found on the associated system drawings provided with the specification. All repairs shall be completed in accordance with the Specification and Reference 3.8.2.1.
10. QUESTION: Paragraph 3.8.4.10.3 states to machine surfaces as necessary. Please provide quantity of surfaces expected to be machined.
ANSWER: No strainer modifications have been made. Strainers must be inspected, cleaned, and work completed to restore to full operating condition in accordance with the specification.
11. QUESTION: Paragraph 3.8.4.10.9 gages to be fitted with new tubing and shutoff valves.
Please provide the information on tubing size, material, length and the valves required.
ANSWER: Specification revised to clarify.
12. QUESTION: On item 3.8 paragraph 3.8.4.12 states to repair leaking sea chest vent piping in lower engine room. There is no way to know what is leaking prior to the vessel arriving. No mention of leaks were discussed on the ship check. Please clarify what specifically needs repairing or delete it from the work scope.
13. QUESTION: Paragraph 3.8.4.12 States to repair leaking pipes. Is the Government expecting new pipe? If so please provide a drawing showing size, locations, material and fittings. If not, please indicate how the repair is expected to be accomplished.
ANSWER: Leaking sea chest vent piping in the engine room lower level was present during the shipcheck and could have been inspected by the visible sea water stains running down the pipe from the pipe joints. Specification 3.8.4.12 has been updated to clarify.
14. QUESTION: Item 3.9 Reference 3.9.2.1 drawing M282-541-FP04 does not show a schematic of the piping. All it shows is the material required. Please provide a schematic drawing of the Fuel service piping in the engine room.
QUESTION: Paragraph 3.9.2.1 Drawing M282-541-FP04 cannot be read.
ANSWER: An updated Reference 3.9.2.1 has been provided.
15. QUESTION: Paragraph 3.9.4.2 What size and material is the pipe? What fittings are required? What is the length of the pipe expected to be replaced?
ANSWER: Technical details may be found in Reference 3.9.2.1 and the General Arrangements.
16. QUESTION: Paragraph 3.9.4.3 Please provide the valve size and material.
ANSWER: Spec updated to reflect new valve data IAW Reference 3.9.2.1.
17. QUESTION: Paragraph 3.9.4.5 Please provide the length, material and number of fittings required for the pipe replacement and valve material requirements.
ANSWER: Technical details may be found in Reference 3.9.2.2 and the General
18. QUESTION: Paragraph 3.9.4.6 Please provide the length, material and number of fittings required for the pipe replacement and valve material requirements. What are the dimensions of the screen?
ANSWER: Technical details may be found in Reference 3.9.2.6 and the General
19. QUESTION: Paragraph 3.9.4.8 Please provide the length, material and number of fittings required for the pipe replacement.
ANSWER: Technical details may be found in Reference 3.9.2.8 and the General
20. QUESTION: Paragraph 3.9.4.9 Please provide the length, material and number of
ANSWER: Technical details may be found in Reference 3.9.2.5 and the General
21. QUESTION: Work item 3.9 paragraph 3.9.4.11 states to replace resilient mounts for
(18) pipe hangers. None of the references provided show the information needed to procure the mounts. Please provide a drawing or the manufacturer so these can be located and priced.
ANSWER: Resilient mount manufacturer or model is not available for the pipe hangers.
22. QUESTION: Paragraph 3.9.4.11 Please provide a drawing showing all the hangers, pipe sizes, length, material and configuration required for the replacement.
ANSWER: There is no comprehensive drawing available for requested information.
Pertinent technical information can be found on the applicable system drawings and during the shipcheck.
23. QUESTION: Paragraph 3.9.4.12 Please provide the length, pipe size and location of the pipe replacement. Clarify the statement “Contractor shall install a fiberglass sleeve inside the elbow and reinstall.”
ANSWER: See 3.9.4.12 for clarification.
24. QUESTION: Paragraph 3.9.4.13 Is this a duplicate of Item 308 Paragraph 3.8.4.12? If not Please provide the pipe material, size, are we to replace the pipe or just weld the joints? What is the location of the joints?
ANSWER: Yes, this was a duplicate. Paragraph 3.9.4.13 has been deleted.
25. QUESTION: Paragraph 3.9.4.17 This item was added after the ship check. Please provide the length, material and number of fittings required for the pipe replacement.
ANSWER: Clarified at 3.9.4.17.
26. QUESTION: Paragraph 3.9.4.18 This item was added after the ship check. Please provide the length, material and number of fittings required for the pipe replacement.
ANSWER: 3.9.4.18 has been updated and References 3.9.2.10 and 3.9.2.11 added.
27. QUESTION: Work item 3.11 paragraph 3.11.4.12.1 mentions removal and renewal of the sound dampening material in the sea chests. Please provide a drawing or sketch that shows the material installation.
ANSWER: All required information is provided on the Seachest Diagram DWG M282- 163-FP19. See General Note 12 and Detail 7-A for further details.
28. QUESTION: Work Item 314, please provide serial Nos. for the MSD and pump system.
ANSWER: See Reference 3.14.2.1.
29. QUESTION: Paragraph 3.14.2.1 Please provide the referenced technical manual.
ANSWER: Manual was posted on FBO with the solicitation.
30. QUESTION: Paragraph 3.14.4.6 Please clarify “After air scouring”.
ANSWER: Air scouring is part of the sewage holding tank pump-out procedure.
See Reference 3.14.2.1.
31. QUESTION: Paragraph 3.14.4.9 Please clarify the size of the hoses.
ANSWER: 3.14.4.9 has been updated with this information.
32. QUESTION: Paragraph 3.15.4.24 Please provide the references (a), (b), (c) and (d).
ANSWER Reference numbers have been corrected in the specification.
33. QUESTION: Paragraph 3.15.4.34 and 3.15.34.1 Please confirm reference 3.13.2.10 is supposed to be 3.15.2.10.
ANSWER: Correct. Specification has been corrected at 3.15.4.34 and 3.15.34.1.
34. QUESTION: Paragraph 3.15.4.36 Please provide the length, material and number of
ANSWER: Specification 3.15.4.36 has been updated.
35. QUESTION: Paragraph 3.15.4.37 Please clarify how many, sizes and material required for the accomplishment of this item.
ANSWER: See Reference 3.15.2.1 for penetration details. It is known several of these penetrations are open and passing water. Specification has been updated.
36. QUESTION: Paragraph 3.15.4.38 Please provide the sizes, locations, configurations and material of the pipe hangers.
ANSWER: Specification has been updated to clarify.
37. QUESTION: Paragraph 3.15.4.38.2 Please clarify the requirements of the proximity sensors and sensor plates.
ANSWER: Specification has been updated.
38. QUESTION: Item 3.17 paragraph 3.17.4.10 states to “Inspect the motor and gear box and to Provide a condition report”. The next sentence states “Replace motor and gearbox upon completion of work”. Please clarify “Replace”. Please clarify what NOAA expects the contractor to accomplish.
ANSWER: Revised and clarified Paragraphs 3.17.4.9 and 3.17.4.10.
39. QUESTION: Work items 5.1, 5.2 & 5.3 do not have anything written in the scope for the bidders to price. Please provide additional information or delete the work items.
ANSWER: Specification has been updated. See the latest Revision ( Rev 2) to see specification details.
40. QUESTION: Can you please let me know the make and model for the EM Speed Log and the Doppler Speed Log under item 502?
ANSWER: See 5.1.3.1 and 5.3.1.1
41. QUESTION: Paragraph 5.2.1.1 Please clarify where and how the sensors are to be dealt with.
42. QUESTION: Work item 5.3 and the references therein does not give the valve sizes or the manufacturer of the actuators. Please provide the size and manufacturer of the valves and actuators.
ANSWER: See Specification 5.1.4.9 and 5.3.4.6.
43. QUESTION: Paragraph 5.3.1.1 Please clarify how the upgrade is to be dealt with.
QUESTION: Paragraph 5.3.1.1 states “Upgrade the EK80 with GFM.” Paragraph 5.3.3 Government Furnished Material and paragraph 5.3.3.1 states “NONE”. There are no requirements listed either. Please clarify the intent of the item.
44. QUESTION: Paragraph 5.4.4.2 references 5.6.2.1 and 5.6.2.3. Is this supposed to be
5.4.2.1 and 5.4.2.3?
ANSWER: Specification has been updated to delete 5.4.4.2.
45. QUESTION: 5.7: Is the flow meter being provided as GFM with the RTDs? If not, please provide name plate data.
ANSWER: See 5.7.4.4.
46. QUESTION: Item 509, paragraph 5.9.4.14. Does this mean to clean the interior or the exterior of the duct from over the FWD Hydro Winch to the cooling coils?
ANSWER: Revised specification to inspect internal duct only.
47. QUESTION: Item 509, paragraph 5.9.4.28 - Are you wanting to replace the steel tabs that the large rectangle screens attach to when you say “Replace the screen foundations.”
Also, when you say “and install new screen covers in plate over both exhaust fans”. Do you mean to replace the screens or to replace the watertight covers that completely seal off the plenums?
ANSWER: Paragraph 5.9.4.28 has been clarified to specify screens and flat plate to secure screens in plate.
48. QUESTION: Item 513, all paragraphs: Please provide kick pipe and drain pipe sizes, fittings and material. Also the footages of all drains requiring replacement.
ANSWER: See the References provided in Paragraph 5.13.2.
49. QUESTION: Work Item 514 - please provide serial Nos. for the CAT SSDGs.
ANSWER: PISCES’ 4 engines:
Diesel Generator Sets Nos. 1 and 2:
600 Volt, 1360 kW, 1700 kVA MFR: Kato-Caterpillar Model: 3512B DITA SCAC
Engine No. 1 Serial No. 8EM00550 Engine No. 1 Arrangement: 1744947 Engine No. 2 Serial No. 8EM00549 Engine No. 2 Arrangement: 1744947
Diesel Generator Sets Nos. 3 and 4:
600 Volt, 910 kW, 1137.5 kVA MFR: Kato-Caterpillar Model: 3508B DITA SCAC
Engine No. 3 Serial No. 3DM00508 Engine No. 4 Serial No. 3DM00509
EDG: CAT Engine Model 3306 (S/N: 6DG01939), Arrangement 109-3785
50. QUESTION: Please provide the following for item 514: Reference 5.14.2.1, 5.14.2.2 and 5.14.2.3.
ANSWER: References uploaded to FBO.
51. QUESTION: Item 5.15 on the new specification changes show changes, but in the specifications it was deleted in its entirety.
ANSWER: This deficiency has been corrected in Rev 2 of the Specification. Rev 1 contained a typo and should have read “Item 5.14”.
52. QUESTION: Work Item 520 - please provide drawing and sizes of the hydraulic cylinders to be overhauled.
ANSWER: See Reference FRV40-226-014-010 uploaded to FBO.
53. QUESTION: Item 520 Paragraph 520.4.3, Replace Door Handles on Domestic Refrigeration Freeze and Chill boxes – Is there any information on these door handles or model numbers for the freeze and Chill box to determine the handle model number?
What is the issue with these handles?
ANSWER: New handles are requested to be installed. Reference 5.20.2.2 added back to specification. Reference 5.20.2.2 has been added back to the specification.
54. QUESTION: Paragraph 5.20.4.15 Please define end bells and how large they are.
ANSWER: Paragraph 5.20.4.15 updated and photograph added in Figure 5.20.4.1 to show end bells.
55. QUESTION: Paragraph 5.20.4.16 Please provide information on the stern gate rams. A drawing depicting the attachments and the hoses as well as the ram lengths is necessary.
ANSWER: Tech Manual has been added as Reference 5.20.2.6.
56. QUESTION: Please provide the following for item 522: Reference 5.22.2.1 and 5.22.2.2.
ANSWER: References uploaded to FBO.
57. QUESTION: Item 524: What is the brand for the TLI gauges?
ANSWER: Reference uploaded to FBO.
58. QUESTION: Please clarify paragraph 5.26.4.5 renew door seam.
ANSWER: Specification paragraph 5.26.4.5 deleted.
59. QUESTION: Paragraphs 5.30.2.1 and 5.30.2.2 reference drawings that do not provide any information for the valves or motors to be removed and refurbished. Please provide pertinent information necessary to accomplish the items intent.
ANSWER: Specification has been revised to overhaul the existing butterfly valve.
60. QUESTION: Paragraph 5.30.4.6 Please provide information on the covers. Size, configuration, attachment points, material, drawings.
ANSWER: The reference drawing provides the required technical information for the MOVs. Using the information provided, you should be able to find the information needed for the covers on the internet.
61. QUESTION: Per the general arrangement, which main deck layout is to be used – M282, M283 or M284?
ANSWER: M283 is NOAA Ship PISCES. Clarified in specification at 2.5.1.
62. QUESTION: The stated minimum draft for docking vessel within the Spec is 19.5’. Is it possible to reduce the draft to 17’ FWD and 16’ AFT in order to side shift the vessel on land?
ANSWER: No. See the requirements of Specification paragraphs 2.2.16 and 3.3.4.2.
63. QUESTION: Will an equivalent to QP-1`, such as an independent NACE inspector, be accepted in lieu of QP-1 for coating?
ANSWER: No.
64. QUESTION: Specification calls for reference AMC-000-2C, but AMC-000-2D was provided with the specification. Please clarify which is correct and provide AMC-000-2C if applicable.
ANSWER: The provide reference, AMC-000-2D is applicable. Specification paragraph 3.1.2.1 has been corrected.
3. DUE DATE/TIME FOR RESPONSES: The due date/time of October 12, 2018, 3:00 p.m.
local time (Norfolk, VA) for submission of offers is unchanged.
4. Except for the changes stated herein, all else remains unchanged.
End of Amendment 0001
| SF-30 |
| Amendment 1, continued |
| topmostSubform[0]: |
| Page1[0]: |
| AmendmentNo[0]: 0001 |
| Code[0]: AJ930073 |
| Code[1]: 00008411 |
| AccountingData[0]: N/A |
| A13[0]: |
| C13[0]: |
| D13[0]: |
| NameandTitleSigner[0]: |
| NameandTitleOfficer[0]: |
| Description[0]: NOAA SHIP PISCES (r 226) FY 2019 DRYDOCK REPAIRS |
(continued on page 2 of 2)
| FacilityCode[0]: |
| Code[2]: |
| IssuedBy[0]: NOAA/ERAD |
200 GRANBY STREET
NORFOLK, VA 23510
| NameandAddress[0]: |
| AdministeredBy[0]: See Block 6 |
| ContractIDCode[0]: |
| ReqNumber[0]: |
| AmendmentNo[1]: |
| ModificationNo[0]: 1305M218BNAAA0013 |
| ProjectNo[0]: |
| Page[0]: 1 |
| Pages[0]: 9 |
| EffectiveDate[0]: 09/24/2018 |
| Dated9B[0]: |
| Dated10B[0]: 09/13/2018 |
| CheckBox9[0]: Off |
| CheckBox10[0]: 1 |
| CheckBox11[0]: 1 |
| CheckBox13A[0]: Off |
| CheckBox13B[0]: Off |
| CheckBox13C[0]: Off |
| CheckBox13D[0]: Off |
| IsNot[0]: Off |
| Is[0]: Off |
| Extended[0]: Off |
| NotExtended[0]: 1 |
| DateSigned[0]: |
| DateSigned[1]: |
| Copies[0]: 1 |
| CopiesReturned[0]: |
File details come from the government source that posted it.