ATSS RFP AMD_3 W91CRB-21-R-0016.pdf

PDF 739 KB Posted

Attached to
ATC Test Support Services Federal contract opportunity
Solicitation number
W91CRB-21-R-0016
Issued by
Department of the Army Materiel Command Army Contracting Command Aberdeen Proving Ground

About this file

This document provides an amendment to the solicitation for Test Support Services at the US Army Aberdeen Test Center.

The solicitation seeks proposals for ammunition operations, compliance and program support, engineering, facilities maintenance, instrumentation, marine operations, vehicle operations, technical test support, and test range operations. Offerors must demonstrate experience in ammunition operations and seven other functional areas. Proposals are due by January 7, 2021 and will be evaluated on technical approach, management approach, compliance approach, past performance, experience, and cost. The period of performance is estimated from June 2021 to August 2026. Offerors must follow submission instructions and provide staffing plans, resumes, and descriptions of how work will be allocated between the prime and any major subcontractors.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to ATC Test Support Services, newest first.
File Type Posted
ATSS RFP AMD_5 W91CRB-21-R-0016.pdf PDF
ATSS RFP AMD_4 W91CRB-21-R-0016.pdf PDF
Solicitation Attachment 5 - LOE Spreadsheet 2020-12-18.xlsx XLSX spreadsheet
ATSS RFP AMD_2 W91CRB-21-R-0016.pdf PDF
ATSS RFP AMD_1 W91CRB-21-R-0016.pdf PDF
Solicitation Attachment 2 - Contract References Form 2020-12-11.xlsx XLSX spreadsheet
Solicitation Attachment 5 - LOE Spreadsheet 2020-12-8.xlsx XLSX spreadsheet
Solicitation Attachment 4 - OCI Certification.docx DOCX document
Solicitation Attachment 3 - Past Performance Questionnaire.docx DOCX document
Attachment 4c1 - Local 2424 CBA Amendment - HEO Lead - Trans Op II.pdf PDF
Attachment 4a - WD 15-4266 Maryland.pdf PDF
Attachment 4c - Local 2424 Executed CBA.pdf PDF
Solicitation Attachment 2 - Contract References Form.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 2 - Labor Category Qualification Requirements..pdf PDF
Attachment 4b - Local 186 Executed CBA.pdf PDF
Attachment 3 - DD Form 254.pdf PDF
Solicitation Attachment 5 - LOE Spreadsheet 2020-11-24.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 5 - Training Matrix.pdf PDF
Attachment 7 - 2020 CBA Notice of Critical Status.pdf PDF
Exhibit C - CDRLs A001 - A025.pdf PDF
Solicitation Attachment 6 - Purchasing System Review Form.xlsx XLSX spreadsheet
Exhibit B - Contractor Furnished Equipment List.pdf PDF
Exhibit A - SBPCD and SBSP.pdf PDF
Solicitation Attachment 1 - Summary of Experience Form.docx DOCX document
ATSS RFP W91CRB-21-R-0016.pdf PDF
Attachment 6 - GFP.pdf PDF
Attachment 1 - Quality Assurance Surveillance Plan (QASP).docx DOCX document
Show all 27

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

AMD 3 is issued to answ er questions 28-48.

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

J 1 26

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 18-Dec-2020

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street , County, State and Zip Code) X W91CRB21R0016

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

24-Nov-2020

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer is extended, X is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN

REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

18-Dec-2020

CODE

ACC - APG - W91CRB

BLDG 4310

6515 INTEGRITY COURT

ABERDEEN PROVING GROUND MD 21005-3013

W91CRB 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE

See Item 6

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

W91CRB21R0016

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

SECTION L - INSTRUCTIONS, CONDITIONS AND NOTICES TO BIDDERS

The following have been modified:

QUESTIONS & ANSWERS

Questions and Answers

Question 1: Page 148 states that “The requirements and format of Solicitation Attachments 1-5 shall not be modified by Offerors…” Section 1 – Contract Descriptions on page 154 states that “offerors shall include the following information in Solicitation Attachment 2 – Contract Reference Form” then lists items a) through l). These

a) through l) items listed in Section L do not match up with the information listed Solicitation Attachment 2 – Contract Reference Form.

Several examples include:

Section L item b) requests a DUNS Number; the form does not.

Section L item f) requests Period of Performance; the form does not.

So on and so forth.

Will the Government please provide guidance on how offerors are to satisfy Section L Vol III (1) Section 1 – Contract Descriptions requirements without modifying the form?

Answer 1: Solicitation Attachment 2 – Contract Reference Form has been updated to match the requirements in Section L.

Question 2: Section I of the RFP does not include FAR Clause 52.222-46 - Evaluation of Compensation for Professional Employees. However, the Instructions MS Word document in Attachment 5 LOE spreadsheet in Paragraph 10 for the Fringe Benefit Worksheet references that FAR clause in completing that worksheet and aiding in the analysis of the Total Comp Plan. There is no reference in the RFP to a Total Compensation Plan that needs to be submitted.

Is a Total Compensation Plan required and if so, would a minor subcontractor who is only proposing non-exempt CBA labor categories be required to submit a Total Compensation Plan and/or complete the Fringe Benefit Worksheet in the LOE workbook, which is for Professional Employees only?

Answer 2: FAR 52.222-46 is applicable for the Professional Labor Categories; a Total Compensation Plan shall be provided for the applicable labor categories. CBA and Wage Determined labor categories do not require a Compensation Plan. Section L has been updated.

Question 3: Section B of the new RFP includes CLIN number 009, a FFP CLIN for performance and completion of CDRLs over the life of the contract. The new Solicitation Attachment 05 – LOE Spreadsheet 2020-11-24.xlsx, Section B tab does not include a CLIN 009 for pricing.

Would the Government update Attachment 05 LOE Spreadsheet to include CLIN 009?

Answer 3: Tab B in the Solicitation Attachment 5 – LOE Spreadsheet has been updated.

Question 4: PWS 4.6.1 – General Information, the Government indicates the contractor is to provide PPE to contractor employees. However, in reviewing RFP Attachment 6 – GFP, there are various types of PPE such as coveralls, helmets, respirators, aprons, lab coats, etc. that are listed as Government Furnished Property and available to the Contractor.

Would the Government identify which specific PPE items the contractor will be required to provide over and above the items included as Government Provided in Attachment 6 under the contract.

Answer 4: See PWS 4.6.7, Protective Equipment and Devices for additional PPE requirements.

Question 5: PWS 4.6.12 – Contractor Furnished Vehicles states; “Vehicle Pool: The Contractor shall provide a pool of Contractor-furnished vehicles for use by the Contractor in support of the Test Support Services requirements in this PWS. The specific vehicles are listed in the Contractor-Furnished Vehicle List (Exhibit B). The Contractor shall track the utilization of the vehicles and record when the usage of the vehicles is in support of reimbursable test programs by date, hours, miles and WBS. The Contractor shall invoice the Government for the reimbursable costs of the Contractor Vehicles. The Contractor shall provide a Vehicle Pool Cost Invoicing Report with every invoice that identifies the billable cost by WBS and the balance of the vehicle pool cost that is to be paid by ATC Overhead. Any pool vehicle costs not attributable to a reimbursable WBS shall be billed on the invoice as overhead.”

Please indicate where the offeror should price the estimated cost for the vehicle pool in the Cost Proposal? The Government has provided normalized numbers that all bidders are to use for ODC/Materials for “Transition In” as well as each year of the contract period of performance. Are the costs for the vehicle pool included in the ODC/material CLIN? If the vehicle pool is not included in the plug numbers, where should the offeror reflect this estimate? Without any workload history, how does the offeror know how much of the cost will be charged to customers versus Aberdeen’s overhead?

Answer 5: Vehicle pool cost are not included in the ODC CLIN, however, Offerors shall submit their cost estimates under the ODC CLIN. See Exhibit B, Contractor Furnished Equipment (CFE), and Attachment 2, Labor Category Qualifications for where to charge specific vehicles.

Question 6: PWS 4.6.12 – Contractor Furnished Vehicles states; “Vehicle Pool: The Contractor shall provide a pool of Contractor-furnished vehicles for use by the Contractor in support of the Test Support Services requirements in this PWS. PWS 4.5.20 Government Owned Vehicles states: The Contractor shall provide transportation to the worksite for Contractor personnel and equipment required to perform assigned work, to include down-range and off road range areas.

Will the Government provide a list of GOV’s that are available for use by the Contractor and the estimated time available to be used on a shared basis or furnish historical usage data? This usage data will have a major impact on the number of vehicles furnished by the contractor and give the current on-site contractor with local knowledge of overall GOV usage a significant advantage in estimating cost for the Contractor Provided Vehicle Pool.

In the absence of this data, would the Government consider normalizing the total number of Contractor Furnished Vehicles to be provided to ensure a level playing field and fair cost comparison for this major cost element?

Answer 6: Listing of requested vehicle types (pickup trucks and stake body truck) and quantities is supplied in Exhibit B - Contractor-Furnished Equipment (CFE) List. The accounting/billing method for the vehicles is identified as "Vehicle Pool Direct Invoice, identifying reimbursable WBS". The cost breakout shall be included as part of the ODC CLIN or as indicated by Exhibit B and Attachment 2. Additional vehicle types requested are listed in Attachment 2 – Labor Category Qualifications Requirements per specific labor categories. The list of government furnished vehicles provided are listed in Attachment 6 – GFP.

Question 7: PWS 4.6.12 states "The Contractor shall provide transportation to the worksite for Contractor personnel and equipment required to perform assigned work, to include down-range and off road range areas…”.

Considering the number of contractor personnel in this contract that will require transportation to perform the assigned work, will the government make available to contractor personnel additional vehicles beyond what will be provided from the vehicles cited as Contractor-furnished vehicles in “Specific to Labor Category” and “Vehicle Pool” to satisfy mission requirements?

Answer 7: Listing of requested vehicle types (pickup trucks and stake body truck) and quantities is supplied in Exhibit B - Contractor-Furnished Equipment (CFE) List. Additional vehicle types requested are listed in Attachment 2 – Labor Category Qualifications Requirements per specific labor categories. The list of government furnished vehicles provided are listed in Attachment 6 – GFP.

Question 8: PWS 4.6.1 – General Information, the Government indicates the contractor is to provide PPE to contractor employees. However, in reviewing RFP Attachment 6 – GFP, there are various types of PPE such as coveralls, helmets, respirators, aprons, lab coats, etc. that are listed as Government Furnished Property and available to the Contractor.

Would the Government identify which specific PPE items the contractor will be required to provide over and above the items included as Government Provided in Attachment 6 under the contract.

Answer 8: See PWS 4.6.7, Protective Equipment and Devices for additional PPE requirements.

Question 9: 4.5.6 Government-Furnished Equipment List. The Government will provide equipment listed in the GFP for review when requested. However, due to the magnitude of equipment listed, the Government will only provide this list for the Contractor’s review upon request. The GFP list does not include incidental property that will be utilized by the Contractor.

We are requesting a copy of the equipment listed in the GFP and would like to understand the difference in this list versus the Attachment 6 – GFP provided with the solicitation.

Answer 9: Section 4.5.6 of the PWS has been updated. Attachment 6 contains the entire list of GFP contents.

Question 10: PWS 4.5.16 Toolkits. The Government will not provide toolkits. Contractor personnel who use tools regularly are expected to be fully equipped with standard tools. Standard toolkits are identified in the Labor Category Qualifications and Definitions (Attachment 2). Cost of toolkits shall be included in the hourly rate for the applicable labor categories.

Paragraph 4.5.16 states that “The Government will not provide toolkits”. Yet, the Attachment 6 – GFP, indicates an assortment of tool kits to be Government Furnished Equipment. Please provide clarification on the type and quantity of tool kits to be provided by the offeror for each respective labor category. Is the offeror only required to provide tool kits for the few labor categories identified in Attachment 2?

Answer 10: Please see Attachment 2 – Labor Category Qualifications for the list of tool kits to be provided. The tool kits listed in Attachment 2 – Labor Category Qualifications are the only tool kits the offeror is required to provide.

Question 11: Attachment 2 provides job descriptions/qualifications for Technician (WD) I - IV with each level containing 7 varying types of technicians (Electronic, Environmental, General, Range Control, Range Support, Test Participant, Training Range).

In order for offerors to price these labor categories in compliance with the SCA and consistently across bidders, will the Government provide the WD Code that each labor category should be cross-walked and priced to?

Answer 11: No, Offerors shall match Labor Categories to the applicable SCA WD labor category.

Question 12: PM: Must have a Bachelor’s degree in engineering or an applicable discipline and 15 years applicable experience; or a Master of Science Degree in and engineering applicable discipline and 9 years applicable experience.

Will the Government please confirm that a Bachelors in Business and 15 years’ experience or a Masters in Program Management and 9 years’ experience is an applicable discipline for the PM position?

Answer 12: Please see updated section 2.3.0.1 Key Personnel in the PWS.

Question 13: Section L, PROPOSAL FILES, states, “The requirements and format of Solicitation Attachments 1-5 shall not be modified by Offerors and attachments are not exempt from page count. The following data items identified in the RFP under Section L, Volume III Past Performance Section 1- Contract Descriptions and required to be included in Solicitation Attachment 2-Contract Reference Form are not part of the Solicitation Attachment 2- Contract Reference Form: b) DUNS d) Contracting activity f) Period of Performance g) place of performance i) Awarded cost j) Final cost k) PWS references and summary. Including these data items on Solicitation Attachment

2-Contract Reference Form would require offerors to modify the form and create a violation of instructions contained within Section L, PROPOSAL FILES.

Will the Government please update Solicitation Attachment 2-Contract References Form to account for the additional data items required in Section L, Volume III Past Performance Section 1 Contract Descriptions?

Answer 13: Solicitation Attachment 2 – Contract Reference Form has been updated to match the requirements in Section L.

Question 14: Section J, Solicitation Attachment 1, Summary of Experience Form states “Offerors shall demonstrate a minimum of five (5) years of experience in Ammunition Operations. Additionally, the Offeror shall demonstrate that they have a minimum of five (5) years of experience in seven (7) of the remaining eight (8) functional areas.

The prime Offeror must demonstrate the experience in Ammunition Operations, and at least three of the other functional areas. Experience must fall within the past ten (10) years from the date of solicitation release:” Section L,

3. (iv) VOLUME IV – Experience Factor states “The Offeror shall demonstrate that they have a minimum of five

(5) years of experience in Ammunition Operations. Additionally, the Offeror shall demonstrate that they have a minimum of five (5) years of experience in seven (7) of the remaining eight (8) functional areas. The prime Offeror must demonstrate the experience in Ammunition Operations, and at least three of the other functional areas.

Experience must fall within the past ten (10) years from the date of solicitation release:” However, Section M, B.

Factor 4: Experience states “Each proposal will be evaluated to determine if the Offeror (inclusive of teaming arrangements) has a minimum of three (3) years of experience (occurring within the past 10 years) in performing work similar to the competency areas identified in Section L.”

Will the Government please confirm that the Experience evaluation requires that Offerors demonstrate that they have a minimum of five (5) years of experience that fall within the past ten (10) years for the areas in Solicitation Attachment 1?

Answer 14: Section M, B Factor 4 has been updated to reflect 5 years of experience within the past 10 years.

Question 15: The Government states in Section 2.3.0.1 Key Personnel that all labor costs associated with the key personnel shall be included in the indirect rates. It also lists the key personnel as PM, Assistant PM, and Mission Support Managers (MSM).

In an effort to provide the Government with adequate mission support, will the Government please provide a list of the total number of Mission Support Managers to include in the indirect rate and specify that all Offerors bid that number of Mission Support Managers?

Answer 15: Each offeror shall propose the total number of MSMs they estimate are needed to properly manage the work. This is an opportunity for offerors to demonstrate their understanding of the requirements and propose and efficient and effective method of managing the work requirements.

Question 16: The Government states in Section 2.3.0.2 Support Staff that “Contractor shall provide staff, as required, to administer the required Test Support Services. Staff shall include supervisory and team leadership, resource management, human resources, procurement, logistics, and safety functions, as well as system support functions. In addition, the Contractor shall provide two support specialists assigned to procure and manage materials, equipment, maintenance and repairs in support of testing. The Contractor’s Management and Administrative support staff shall be efficient and economical, as well as sufficient to manage a contract of this magnitude. The cost of the Contractor’s Management and Administrative support staff shall not be directly billed as labor hours. Any allowable costs shall be included in the Contractor’s indirect charge rate.”

To ensure the Government obtains the desired amount of support required for the mission, will the Government please provide a list of Support Staff and head count to include in the indirect rate in order for all offerors to bid the required number of employees in the indirect rate?

Answer 16: Each offeror shall propose the total number of Support Staff they estimate are needed to properly manage the work.

Question 17: The Government states in Section 4.2.6 Medical Examinations that Contractor personnel shall complete certain medical examinations and the cost of the medical evaluations shall be included in the Contractor’s indirect rate.

To clarify the medical exam requirements and ensure adequately qualified personnel are available to meet test demands, will the Government please provide a list of required exams and frequency of exams by labor category that Offerors should include in their indirect rates for employees requiring specific exams?

Answer 17: See PWS 4.2.6 to estimate the required exams and their frequency.

Question 18: The Government states in Section (v) VOLUME V -Cost-Price that Contract Furnished Equipment shall be priced in accordance with PWS Exhibit B and Attachment 2, Labor Category Qualification Requirements and included in the indirect rate. In Attachment 2, ”Labor Category Qualification Requirements”, the Labor Categories of Photographer I, Photographer II, Photographer III, and Photographer IV have Specific Equipment Requirements for each Contractor Manyear Equivalent of a 4x2 Cargo Van, Max payload 4,282, V6, rear door windows, back up camera (Chevrolet Express Cargo Van equivalent) suitable to transport personnel and equipment.

Will the Government please confirm that Contractor Manyear Equivalent means one (1) van for every FTE, and the FTE count should be based on the LOE spreadsheet, for a total of 28 Cargo Vans with the specifications above to include in the indirect rate?

Answer 18: Contractor Manyear Equivalent means one (1) van for every FTE, and the FTE count should be based on the LOE spreadsheet, for a total of 28 Cargo Vans. The cost of Contractor-Furnished Vehicles for these labor categories shall be included in the hourly rate for the applicable labor categories, see section 4.6.12 Contractor- Furnished Vehicles.

Question 19: The Government states in Section (v) VOLUME V -Cost-Price – Indirect Rates that Contract Furnished Equipment shall be priced in accordance with PWS Exhibit B and Attachment 2, Labor Category Qualification Requirements and included in the indirect rate. In Attachment 2, ”Labor Category Qualification Requirements”, the labor categories of Technician I (2424) Ballistics Instrumentation (BI), Technician II (2424) Ballistics Instrumentation (BI), and Technician III (2424) Ballistics Instrumentation (BI) have Specific Equipment Requirements for each Contractor Manyear Equivalent of a Ballistics Technician Toolkit. However, the LOE spreadsheet does not allow Offerors to determine how many FTEs to price, since the LOE spreadsheet does not indicate any hours for Technician I (2424) Ballistics Instrumentation (BI), Technician II (2424) Ballistics Instrumentation (BI), Technician III (2424) Ballistics Instrumentation (BI), but only references Technician I, Technician II, and Technician III.

Will the Government please provide a list of the total number of toolkits to be purchased, since the LOE labor categories and Attachment 2 Labor Category qualification descriptions do not match? This approach will ensure Offerors bid the required number of toolkits in the indirect rate so that offerors are able to meet mission requirements with adequate toolkits.

Answer 19: There are (32) Technician I-IV (2424) Ballistics Instrumentation (BI). However, this number could increase or decrease depending on ATC’s requirements.

Question 20: In Solicitation_Attachment_5_LOE Spreadsheet_2020-11-24, tab titled “Instructions” Section 2. - Overall instructions, states, “To assist in the evaluation of the total compensation plan, please complete the requested data on the Fringe Benefit Worksheet. Any information not included will be assumed to not be offered.

Offerors shall still supply a copy of its total compensation plan in accordance with the RFP.” However, the RFP does not reference or require submittal of a total compensation plan.

Will the Government please clarify whether the Offeror is to submit a copy of the total compensation plan, and if so, in which volume, or is the Offeror is only required to complete the tab within the LOE Spreadsheet for Fringe Benefit Worksheet?

Answer 20: Offerors shall provide sufficient narrative in the Cost Volume of the proposal to support their Total Compensation Plan for Professional Employees, in addition to completing the Fringe Benefits tab on the LOE Spreadsheet. Section L has been updated.

Question 21: The Government states in Section (v) VOLUME V -Cost-Price - Indirect Rates that all Management Labor costs for all key personnel and any associated performance administration costs, PPE, Training, and Medical costs should all be included in the offeror’s indirect rates. Contractor Furnished Equipment shall be priced in accordance with PWS Exhibit B and Attachment 2, Labor Category Qualification Requirements.

To ensure the Government obtains the desired amount of support, will the Government please provide a prescribed Local Overhead percentage for all offerors to use in their bids, for example, a local overhead value such as 12.5% or 13.0%?

Answer 21: The Government will not provide a local overhead rate. Each offeror shall propose in accordance with its’ estimated indirect rates, and provide historical rate data and/or DCMA/DCAA approved rates.

Question 22: In the CBA for IAM Local 2424, the Electronic Technician, Maintenance III direct labor rate is lower than that of the Electronic Technician, Maintenance II.

Can the Government please confirm if this is accurate?

Answer 22: This is accurate.

Question 23: Engineering Technicians I, II, III, and IV are listed as Wage Determination covered labor categories but do not have an associated WD Occupation Code. Will the Government please specify which Occupation Codes apply to these Engineering Technicians?

Answer 23: Offerors shall match Labor Categories to the applicable CBA or to the most applicable SCA WD labor category.

Question 24: Will the Government please provide a period of performance for this solicitation so that pricing can be accurately estimated?

Answer 24: The Period of Performance is 02 June 2021 – 01 August 2026. This is subject to change based on the actual contract award date.

Question 25: Would the Government provide the reasoning in (1) cancelling Solicitation W91CRB20R0032 and issuing the new solicitation (W91CRB21R0016) versus (2) amending Solicitation W91CRB20R0032 with the changes in solicitation W91CRB21R0016 incorporated?

Answer 25: It was determined that it was necessary to issue a new solicitation to address questions raised during the previous solicitation Q&A process.

Question 26: PWS 4.7 Transition/4.7.1 Transition-In Period. Will the Government please clarify its terminology preference in regards to Transition-In or Phase-In? Both terms are used in the PWS when referencing the Plans the Offeror is to submit.

Answer 26: Phase-in and Phase-out have been changed to Transition-In and Transition-Out throughout the PWS.

Question 27: Currently, with regard to the Experience submission, the Government has given direction that (1) the first page with instructions is excluded from page count, (2) the format is not to be adjusted, and (3) the company/contract data should be repeated at the beginning of each experience area.

Considering the offeror is allowed to provide contract references for contracts for the past 10 year and in the interest of maximizing the information we can provide for each relevant contract using the limited page count most effectively, we respectfully request offerors be allowed to submit an Experience Volume that allows offerors to re-format the Form to ensure there is adequate page space to include all pertinent contract experience data while complying with Section L formatting requirements.

As an example, the introductory company/contract data for each section might be presented as a table consistent with font and format requirements in Section L. Will the Government allow this modification to the Experience form requirements?

Answer 27: Offerors shall not modify the format. However, if the same contract is used for different types of experience, only the contract and order number along with the title of the experience type need be included.

Question 28: On Attachment 5 LOE Spreadsheet, “Direct and Indirect Labor and Subcontract Total Labor Costs” includes Firm Fixed Price Labor but does not include Surge Labor.

Can the Government please confirm that it is your intent to include FFP labor in the Direct and Indirect Labor and Subcontract Total Labor Costs, but not Surge Labor? This causes surge labor to be excluded from the total on Line 52 of the Cost Summary Worksheet.

Answer 28: Cost Summary Tab has been updated on the LOE Spreadsheet. All Costs are reflected.

Question 29: Reference: Attachment 7 – Notice of Critical Status for IAM National Pension Fund.

Would the Government please provide a copy of the rehabilitation plan referenced in this Attachment?

Answer 29: The rehabilitation plan is specific to the incumbent contractor and the union and therefore cannot be released.

Question 30: Reference: Attachment 7 – Notice of Critical Status for IAM National Pension Fund.

Would the Government please provide the current surcharge amount.

Answer 30: The IAM Pension Plan fund is still in critical status. Since the IAM Pension letter was issued after the current CBA was negotiated, the current contractor and any follow on awardee must follow the same rehabilitation plan schedule (currently 10% per the letter) until a new CBA is negotiated that includes the awardee's own rehabilitation schedule for the Pension Plan.

This is explained on Page two of the 2020 Notice of Critical Status.pdf “Employer Surcharge:

The law requires that all contributing employers pay to the Fund a surcharge to help correct the Fund's financial situation. The amount of the surcharge is equal to a percentage of the amount an employer is otherwise required to contribute to the plan under the applicable collective bargaining agreement. With some exceptions, a 5% surcharge is applicable in the initial critical year (2019), and a 10% surcharge is applicable for each succeeding plan year thereafter in which the plan is in critical status until the employer's collective bargaining agreement is renewed and includes a schedule under the rehabilitation plan.”

Question 31: Reference: Attachment 7 – Notice of Critical Status for IAM National Pension Fund. Since the CBAs that apply to this contract expire on January 25, 2022 for Local 2424 and January 31, 2022 for Local 196, future surcharges will be contingent on renegotiations of those CBAs.

Would the Government please provide guidance on including surcharges in the contract out-years?

Answer 31: IAW Section L of the RFP “All Offerors shall include the costs associated with CBA required pension funding for each CBA Labor Category as part of its indirect rate build up. Offerors shall also price the Appendix A, Pension Year 3 value for each CBA labor category for all contract years.” If pension funding surcharges changed based on CBA future renegotiations, the contract will be modified accordingly.

Question 32: Reference: Attachment 7 – Notice of Critical Status for IAM National Pension Fund.

Would the Government please provide a dollar amount (plug number) for all offerors to use for the surcharge? This would ensure all offerors bid from a common baseline for a cost that will be incurred, but the amount of which is currently unknown.

Answer 32: Offerors shall reference the CBAs and applicable Pension Plan Appendices as well as the Notice of Critical Status to determine pension plan costs. Also reference Q&A 30 and 31 above.

Question 33: Reference: ATSS RFP Section L(3)(iii)(1) of Volume III – Past Performance. Under Section 1, Contract Descriptions, it states, “Offerors shall include the following information in Solicitation Attachment 2 – Contract Reference Form”, and it lists the information to be included. Many of the sections the Government requests to be included are not included on Solicitation Attachment 2 – Contract References Form.

Is the offeror allowed to modify the form to include all of the requested form fields?

Answer 33: An updated Solicitation Attachment 2 was provided with AMD 1.

Question 34: Reference: Attachment 5 LOE. In the Government’s Attachment 5 LOE, Overtime rates for Wage Determination employees is equivalent to the Direct Labor rate. Typically, Wage Determination employees’ Overtime rates are 1.5*Direct Labor Rates.

Was it the Government’s intent to not apply an Overtime premium to Wage Determined employees?

Answer 34: This has been corrected. See updated Attachment 5 LOE.

Question 35: Reference: RFP Proposal Submission (Section L), proposal submission requirements, pages 147-148.

The RFP states on page 148 that “Offerors shall submit a written proposal before or by the date and time specified in Block 9 of Standard Form (SF) 33.” There is not date and time listed in Block 9 of the SF 33. However, Section L,

1. Introduction, page 147 states “This solicitation is open from 24 November 2020 to 07 January 2021 at 2:00 pm

EST.”

Will the Government please confirm that 07 January 2021 at 2:00 pm EST is the submittal deadline, and update Block 9 of the SF 33 to reflect that time/date?

Answer 35: The information has been updated in Section L of the solicitation and yes, the proposal due date is 7 January 2021 at 2:00 pm EST.

Question 36: Reference: RFP Section L, 3. Proposal Files, a. Format, page 148. The RFP states that “All pages of each volume shall be appropriately numbered and identified by the complete company name, date and RFP number in the header and/or footer.”

Will the Government please confirm that the signed copies of teaming agreements required in Volume 2: Small Business Participation Commitment Document (SBPCD) are acceptable in their original pdf format and are excluded from the RFP header/footer and page number sequencing above.

Answer 36: Signed teaming agreements need not conform to the RFP header/footer and page number sequencing requirements required by the solicitation.

Question 37: Reference: The RFP states “All pages of each volume shall be appropriately numbered and identified by the complete company name, date and RFP number in the header and/or footer.”

Will the Government confirm that the eSRS reports and documentation regarding the tracking and usage of SBs as subcontractors required in Volume 2: Small Business Participation Commitment Document (SBPCD) are acceptable in their original format and are excluded from the RFP header/footer and page numbering requirements listed above?

Answer 37: eSRS reports are acceptable in their original format.

Question 38: Reference: The RFP states “All pages of each volume shall be appropriately numbered and identified by the complete company name, date and RFP number in the header and/or footer.”

Will the Government confirm that the required contract documents including but not limited to Section B and the Accounting System Adequacy Letter that are required in Volume 5: Cost/Price are acceptable in their original pdf format and are excluded from the RFP header/footer and page numbering requirements listed above?

Answer 38: Contract documents in Section B and the Accounting System Adequacy Letter are excluded from the header/footer and page numbering requirements.

Question 39: Reference: The RFP states “All pages of each volume shall be appropriately numbered and identified by the complete company name, date and RFP number in the header and/or footer.”

Will the Government confirm that the contract document Section A – SF 33 required in Volume 6: Solicitation, Offer and Award Document and Certification/Representations is acceptable in its original pdf format and are excluded from the RFP header/footer and page numbering requirements listed above?

Answer 39: SF 33 and Certification/Representations are acceptable in their original format.

Question 40: Reference: The RFP states “All pages of each volume shall be appropriately numbered and identified by the complete company name, date and RFP number in the header and/or footer.”

Will the Government confirm that the contract documents Section K – Representation/Certification required in Volume 6: Solicitation, Offer and Award Document and Certification/Representations is acceptable in its original pdf format and are excluded from the RFP header/footer and page numbering requirements listed above?

Answer 40: Section K documents are acceptable in their original format.

Question 41: Reference: The RFP states “All pages of each volume shall be appropriately numbered and identified by the complete company name, date and RFP number in the header and/or footer.”

Will the Government confirm that the signed contract document Solicitation Attachment 4, OCI Certification required in Volume 6: Solicitation, Offer and Award Document and Certification/Representations is acceptable in its original format and is excluded from the RFP header/footer and page numbering requirements listed above?

Answer 41: OCI Certification is acceptable as PDF and is exempt from the page numbering requirements.

Question 42: Reference: PWS 3.2.5.1

The change of the Prime Contractor Facility Clearance requirement from SECRET to TOP SECRET has a major impact on previously established formal teaming arrangements. Request the Government extend the due date for this solicitation to 25 January 2021 in order that these arrangements and associated documents previously executed can be updated IAW this new requirement.

Answer 42: The solicitation due date remains 7 January 2020.

Question 43: Reference: Attachment 5 – LOE Spreadsheet, Instructions file

Page 1, Section 2 – Overall Instructions states that offeror shall supply a copy of its total compensation plan in accordance with the RFP. However, there are no references to the total compensation plan (TCP) in the solicitation.

Please clarify if TCP is required. If so, request the Government to include this requirement as part of the Section L of the solicitation.

Answer 43: Please refer to Answer 2 from AMD 1.

Question 44: Reference: Section L, paragraph 2 – Proposal Submission Requirements, page 148

Section L.2 states “Cost information shall not appear in any document other than Volume 5”. Please confirm that cost information is allowed in Volume 2 – Small Business Participation since offeror has to provide Total Contract Value (TCV) and subcontracted dollar amounts.

Answer 44: Cost information associated with Small Business Participation is allowed to be included in Volume 2 of the proposal.

Question 45: Reference: Section L, paragraph 2 – Proposal Submission Requirements, page 148

Section L states that maximum page requirement for Volume V-Cost/Price is 25 pages. Please confirm that 25 page limit applies only to the cost narrative word document and does not apply to Attachment 5 – LOE spreadsheet and any supporting documentation such as historical indirect rates, DCAA indirect rate agreements, salary survey data reports, etc.. If 25 page limit applies to the entire volume and supporting documentation and excel files, request the Government to remove page limitation for Volume V – Cost/Price

Answer 45: The page limit for the Cost/Price Volume has been removed.

Question 46: For estimating purposes, please provide anticipated award/start date.

Answer 46: Estimated period of performance provided with AMD 1.

Question 47: Reference: Amendment 001 to the RFP and in response to question 2, the Government states in Answer 2: FAR 52.222-46 is applicable for the Professional Labor Categories; a Total Compensation Plan shall be provided for the applicable labor categories. CBA and Wage Determined labor categories do not require a Compensation Plan. Section L has been updated.

Should the Professional Compensation Plan be submitted with the cost volume and if so, is the compensation plan excluded from the page count for Volume V?

Answer 47: Yes, the Professional Compensation Plan should be submitted with the Cost volume. The page limit for the Cost volume has been removed from the solicitation.

Question 48: IAW with FAR Part 2, Direct cost means any cost that is identified specifically with a particular final cost objective. The RFP requires Key Personnel, forklifts and other ATSS contract specific expenses to be bid as indirect costs. Request the Government clarify how this pricing methodology will be FAR complaint if all these expenses will be dedicated to the ATSS contract.

Answer 48: The Government has determined it is appropriate to include labor costs for Key Personnel, forklifts, and other specified expenses to the indirect rate. This approach enables ATC to accurately allocate these expenses to ATC’s customers over the period of performance.

SECTION L

PROPOSAL SUBMISSION (Section L).

1. INTRODUCTION. This requirement will be competed as unrestricted under NAICS 541330, Engineering Services small business size standard of $38.5 million under Exception a – Military and Aerospace Equipment and Military Weapons. This is not a small business set-aside. Proposals shall remain valid for a period of at least 180 days from the closing date of the solicitation. Offerors are instructed to disregard any instructions or attachments associated with the previous solicitation, W91CRB-20-R-0032. The only exception is that Past Performance Questionnaires that were previously submitted under solicitation W91CRB-20-R-0032 may be considered by the Government in evaluation of the Past Performance Factor for this RFP. The Offeror’s proposal in response to this Solicitation must specifically identify any Past Performance Questionnaires that were previously submitted to the Government under the previous RFP that the offeror requests the Government to consider in its evaluation. Any Past Performance Questionnaires that were submitted under the previous Solicitation that are not identified by the Offeror as responsive to this Solicitation will not be considered by the Government in evaluating the offeror’s proposal.

Proposals must be submitted electronically through the DoD Secure Access File Exchange (SAFE) website at https://safe.apps.mil/ The SAFE system will provide a confirmation to the sender when files are transmitted successfully. It is the responsibility of the Offeror to allow adequate time to submit proposal files before the submission deadline. Any proposal that is received in the SAFE system after the appointed deadline is “late” and may not be considered for award.

This solicitation is open from 24 November 2020 to 07 January 2021 at 2:00 pm EST. Questions will be accepted via email to the Contracting Officer, Erin Weber (erin.k.weber.civ@mail.mil), and the Contract Specialist, Esther Casari (esther.casari.civ@mail.mil), from 24 November 2020 – 11 December 2020.

All Offerors and Subcontractors that will be submitting proposal information to the Government shall notify the Contracting Officer, Erin Weber (erin.k.weber.civ@mail.mil), and Contract Specialist, Esther Casari (esther.casari.civ@mail.mil) by email at least 7 business days before the closing date of the solicitation. The Offeror will be sent a drop-off request with a link to use through the SAFE system. The drop-off request is valid for 14 days. Note that any submissions filed after the due date and time for proposal submissions will be late and MAY NOT be considered. Requests that were previously submitted under solicitation W91CRB-20-R-0032 will NOT be applied to this solicitation.

In order to be considered for award, each Offeror must submit their proposal in accordance with these instructions.

Failure to adhere to these instructions may result in rejection of the Offeror’s proposal without evaluation or consideration for award. All proposal information submitted shall be concise, complete and demonstrate that the Offeror understands and meets the requirements established in the solicitation for all Factors and sub-factors. The Government will consider how well the Offeror complied with the instructions when evaluating the Offeror’s ability to perform the requirements of the solicitation. The Government will consider an Offeror’s non-compliance with these instructions, or any attempt to take advantage of loopholes in these instructions, to be indicative of the type of conduct that it may expect from the Offeror during contract performance.

The Offeror’s complete approach shall consist of six (6) proposal volumes in total. The Volumes are depicted below:

VOLUME 1: Factor 1 – TECHNICAL Sub-factor 1: Management Approach Sub-factor 2: Technical Approach Sub-factor 3: Compliance Approach

VOLUME 2: FACTOR 2 – SMALL BUSINESS PARTICIPATION

VOLUME 3: FACTOR 3 – PAST PERFORMANCE

VOLUME 4: FACTOR 4 - EXPERIENCE

VOLUME 5: FACTOR 5 – COST/PRICE

VOLUME 6: SOLICITATION, OFFER, AND AWARD DOCUMENTS AND

CERTIFICATION/REPRESENTATIONS

Files shall not contain classified data. The use of hyperlinks in proposals is prohibited.

Offerors are cautioned that “parroting” of the Technical requirements or the PWS with a statement of intent to perform does not reflect an understanding of the requirement or capability to perform. Offerors are responsible for including sufficient details to permit a complete and accurate evaluation of each proposal. Proprietary information shall be clearly marked.

2. PROPOSAL SUBMISSION REQUIREMENTS

The Offeror's initial proposal should contain the Offeror's best terms from a technical and cost standpoint. Offerors shall submit a written proposal before or by the date and time specified in Section 1 – Introduction above. Along with their proposal, Offerors must submit fully completed copies of any FAR certifications appearing in Section K of this solicitation.

Cost information shall not appear in any document other than Volume 5. However, cost information is required and allowed in Volume II – Small Business Participation charts.

Printing should be single spaced. Each paragraph shall be separated by at least one blank line. A standard, 12-point minimum font size applies. Arial or New Times Roman fonts are required. Tables and illustrations may use a reduced font size no less than 8-point and may be landscape. Headers and footers may also use 8-point font.

The following volumes of material shall be submitted:

Volume Copies Maximum Pages

I – Technical

1 50*

II – Small Business Participation 1 N/A

III – Past Performance 1 25

IV – Experience 1 25

V – Cost/Price 1 N/A

VI – Solicitation, Offer and Award Documents, Certifications/Representations

N/A

NOTE: Pages that exceed the required page limitations will not be evaluated. Page count includes all pages including but not limited to: body, tables, figures, and all appendices. Cover sheets, table of contents, resumes, Consent Letters, Letters of Commitment, Acronym Lists and Compliance Matrices are excluded from the page count.

Additional pages over the maximum allowed will be removed or not read and will not be evaluated by the Government.

*Manpower charts and the small business subcontracting plan are excluded from the page count.

3. PROPOSAL FILES

a. Format. The submission shall be clearly indexed and logically assembled. Each volume shall be clearly identified and shall begin at the top of a page. The title page or first page of each volume shall include the Offeror’s name, CAGE code, address, and point of contact. All pages of each volume shall be appropriately numbered and identified by the complete company name, date and RFP number in the header and/or footer. The requirements and format of Solicitation Attachments 1-5 shall not be modified by Offerors and attachments are not exempt from the page count. However, offerors shall include the identifying information outlined in this paragraph as a header or footer, and may submit completed attachments in PDF format. A Table of Contents should be created using the Table of Content feature in MS Word. MS Word (doc) files shall use the following page setup parameters:

Margins – Top, Bottom, Left, Right – 1” Gutter – 0” From Edge – Header, Footer 0.5” Page Size, Width – 8.5” Page Size, Height – 11”

NOTE: 11X17 sized pages are acceptable for tables/graphic representations; however, each 11X17 page counts as two pages.

The following additional restrictions apply:

b. File Packaging. Files shall be in read-only format using PDF files. Each proposal volume shall be submitted in separate PDF files. All price breakdown information to aid in the cost/price evaluation shall be submitted in the Microsoft Office Excel template provided with the RFP. **Please note – Self extracting exe files are not acceptable. **

c. Content Requirement. All information shall be confined to the appropriate file and volume. The offeror shall confine submissions to essential matters, sufficient to define the proposal in a concise manner to permit a complete and accurate evaluation of each proposal. Each file of the proposal shall consist of a Table of Contents, Summary Section, and the Narrative discussion. The Table of Contents is excluded from the page count, however, the Summary Section and Narrative discussion are not. The Summary Section shall contain a brief abstract of the file.

The Government will use information provided under each Volume strictly to evaluate the applicable Factor/sub-factor and will not use that information to evaluate any other Factor/sub-Factor in other Volumes. Within the Technical Factor Volume, Sections for each sub-factor within the Technical Volume shall be clearly identified.

The following shall be included in the Narrative discussion:

(i) VOLUME I –Technical.

The proposal shall contain adequate information so that the Government can determine whether the proposed services meet all of the requirements outlined in the PWS. Offerors shall not merely reiterate the objectives or reformulate the requirements specified in the solicitation. Proposals that reiterate the objectives or reformulate the requirements specified in the solicitation may be determined non-responsive and may not be considered for award.

The volume shall be organized into the following sections:

(1) Section 1 – Sub-factor 1 – Management Approach. The proposal shall describe the overall approach to managing and administering the dynamic mission requirements at ATC as well as highlight examples the Contractor has previously implemented. Furthermore, the offeror shall identify any proposed/potential advantages over and above the requirements of the PWS and articulate the management benefit that the proposed approach provides.

Any aspects of the proposed Management Approach may be incorporated into contract award. The proposal shall describe the overall approach to managing and administering the dynamic mission requirements at ATC, and specifically address the following:

Contract Administration: Per applicable PWS…

This is the start of the file's text. The full file is on GovTribe.

File details come from the government source that posted it. Updated .