QandA_for_MATOC_DTD_APRIL_12_2018.docx
DOCX document 26 KB Posted
- Attached to
- SYNOPSIS FOR CONSTRUCTION MATOC USPFO FL Federal contract opportunity
- Solicitation number
- W911YN-18-R-0001
About this file
This document contains questions and answers related to a solicitation for a Multiple Award Task Order Contract (MATOC) for construction services. The solicitation seeks a minimum of eight awardees to provide maintenance, repair, construction, and possible design-build services for facilities throughout Florida, primarily at Air National Guard, Air Force, and Army bases. Work may include renovations, HVAC, plumbing, electrical, site work and other construction. Task orders will range from $2,000 to $5 million each. The total contract value per awardee is capped at $10 million over five years. Proposals will be evaluated on past performance, technical and price factors including two sample seed projects. Awards are set aside for small businesses. The solicitation is expected to be released on January 8, 2018 with a February 8 response date. A pre-proposal conference will be held on January 18-19, 2018.
Questions and Answers from 28 March to 9 April 2018
View the file
Other files for this federal contract opportunity
Show all 29
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
| W911YN-18-R-0001 | QUESTIONS/ANSWER FOLLOW-UP FOR MATOC |
| QUESTION 1. | Can you please tell me how to obtain the attachments 1-5 under section 00800? |
| Answer 1. | Please clarify what you are asking for. Section 00800 only includes a statement, "Special contract requirements in Section 00800 may be identified in each individual task order request for proposal as applicable." If you are asking about getting the plans and specifications then you need to request explicit access through the solicitation. |
| QUESTION 2. | Exhibits D-1 and D-2, Section Part I-Provisions states a Bid Bond is required for all solicitations estimated over $150k. Is a bid bond required for each Seed Project as part of our proposal response? |
| Answer 2. | A single bid bond in the sufficient amount to cover both will suffice. |
| QUESTION3. | For ease of evaluation for the reviewers, would the Government consider allowing the Seed Project Schedules to be submitted as 11x17 ledgers? |
| Answer 3. | Yes, please fold it to fit in the binder. |
| QUESTION4. | If 8.5x11 schedules are required, would the Government consider excluding the schedules from Volume 2, Part I's page limitation? |
| Answer 4. | There is no overall page limitation in Volume 2, Part 1 |
QUESTION5. Can another Exhibit C be posted to FBO? The current attachment (on FBO) is jumbled with no spaces between words. Being that this is an official form, just wanted to check for an updated version before I send out for references.
Answer 5.
| QUESTION6. | Block 8 on the SF 1442 indicates that proposals should be shipped to P.O. Box 1008 / 189 Marine Street, St. Augustine, FL 32085-1008. Section 1.8.1 says that the bid repository is located at 189 Marine St., Saint Augustine, FL 32084. Should the 32084 zip code be used if a proposal is shipped through a commercial carrier (e.g., FedEx)? |
| Answer 6. | The physical address of the building is 189 Marine St., St Augustine, FL 32084; the mailing address is P.O. Box 1008 St. Augustine, FL 32085-1008 |
| QUESTION7. | On page 14 of 69, Section 00110, paragraph 2.1 says: "Volume 2, PART I - Technical Capability Proposal (Limit to 20 pages)"and then lists 6 sub factors that are included (Sub factor 1 - Experience and Capability, Sub factor 2 - Organization, Sub factor 3 - Specific Personnel, etc.) On page 17 of 69, Section 001100, paragraphs 3.2.4, 3.2.5, 3.2.6, 3.2.7, 3.2.8, and 3.2.9 provide specific instructions on what offerors should provide for each of the 6 sub factors. Paragraph 3.2.4 says: "Sub factor 1. Experience and Capability: The Capability and Experience Proposal is limited to 20 single pages, exclusive of table of contents, tabs, and dividers." The instructions for the other 5 sub factors (paragraphs 3.2.5 through 3.2.9) do not include page limits. Is it only Sub factor 1 that is page limited? (This appears to be the intention.) If so, the instructions would be clarified by deleting the "(Limit to 20 pages)" statement in paragraph 2.1 or by moving it down one line to the right side of "Sub factor 1 - Experience and Capability." |
| Answer 7. | The only page limitation is for Section 3.2.4 Experience/Capability (Sub Factor 1) which is 20 pages. The other sub factors and Volume 2 do NOT have limits. |
| QUESTION8. | Regarding Sub factor 3: Section 00110, paragraph 2.1 says: "Volume 2, PART I - Technical Capability Proposal (Limit to 20 pages)" and then lists 6 sub factors that are included in Part I of Volume 2. Later, in paragraph 3.2.4, it says that Sub factor 1 is limited to 20 pages. Paragraph 3.2.6 (Sub factor 3 Specific Personnel) requires resumes for each proposed key personnel (project manager(s), site superintendent(s), Quality control manager(s), and safety manager(s)). These resumes could occupy several pages. Is Sub factor 3 and all if its resumes (and letters of intent, if applicable) exempt from any page count limitations? The 20 page limit only applies to Sub factor 1, correct? |
| Answer 8. | The only page limitation is for Section 3.2.4 Experience/Capability (Sub Factor 1) which is 20 pages. The other sub factors and Volume 2 do NOT have limits. |
QUESTION9. Regarding Sub factor 5: Section 00110, paragraph 2.1 says: "Volume 2, PART I - Technical Capability Proposal (Limit to 20 pages)" and then lists 6 sub factors that are included in Part I of Volume 2. Later, in paragraph 3.2.4, it says that Sub factor 1 is limited to 20 pages. Paragraph 3.2.8 (Sub factor 5 Scheduling Methodology) requires offerors to provide construction schedules for each seed project as well as a narrative discussing the scheduling processes and resource allocation that ensure completion and control of schedule progress from beginning to the end of the projects. These schedules and the narrative will occupy several pages. Is Sub factor 5 exempt from any page count limitations? The 20 page limit only applies to Sub factor 1, correct?
Answer 9. The only page limitation is for Section 3.2.4 Experience/Capability (Sub Factor 1) which is 20 pages. The other sub factors and Volume 2 do NOT have limits.
| QUESTION10. | What is the completion time for each of the two seed projects? |
| Answer 10. | The completion time is set for 365 days. |
| QUESTION11. | Regarding SOW Exhibits D-1 and D-2, it was mentioned during the site visit to use the Detailed Price Proposal spreadsheet provided with these exhibits. The instructions say that division prices must be split into material/equipment and labor, but the spreadsheets only provide an entry for total price. Please confirm that we are not to break the division prices into material/equipment and labor. |
| Answer 11. | Do not break out labor and materials. Only provide a total by DIVISION. |
| QUESTION14. | Will the USG consider a proposal from a small business and is it your experience that there will be sufficient disadvantaged contractors to select from? |
| Answer 12. | This is a Total Small Business Set Aside. Yes, we do believe we will have sufficient numbers. |
| QUESTION13. | Question: As per section 00110, 2.1 It has been mentioned that the Volume 2, Part 1 – Technical Capability is limited to 20 pages, whereas in 3.2.4 Sub factor 1. Experience and Capability is limited to 20 pages. Could you please clarify if the entire Volume 2 Part 1 is limited to 20 pages or the Sub factor 1 is limited to 20 pages? |
| Answer 13. | The only page limitation is for Section 3.2.4 Experience/Capability which is 20 pages. The other sub factors and Volume 2 do NOT have limits. |
Question 14. 52.228-1 BID GUARANTEE (SEP 1996)
(b) The bidder shall furnish a bid guarantee in the form of a firm commitment, e.g., bid bond supported by good and sufficient surety or sureties acceptable to the Government. Will you require one bid bond for both buildings or one bid bond for each building?
Answer 14. See ANSWER #2
| Question 15. | Page 77 of the specifications (Attachments 2 & 4) states “Removal of asbestos material will be included in the project as required.” Page 103 of Attachment 2 and Page 105 of Attachment 4 have the asbestos abatement requirements. Page 176 of Attachment 2 and page 164 of Attachment 4 state that “it is not expected that hazardous material will be encountered in the work.” If encountered, it “will be removed by Owner under a separate contract.” Please clarify if abatement/remediation is to be included in this project. And if it is, please quantify the amount for bidding purposes. |
| Answer 15. | It is not expected that hazardous materials will be encountered in the work. If encountered, it will be removed by Owner under a separate contract. |
| Question16. | For bid option #3 (Project LGSA132007 /Bldg. 1019) the base bid structure is not designed for the additional imposed loads of the rooftop mounted PV collections system. Please confirm that if the option is accepted, the designer of record will re-design structure to support installation of proposed PV collections system and a contract modification will be issued for any changes required to the structure. |
| Answer 16. | Contractor shall include all costs for analysis and/or redesign of existing roof structure by Florida licensed professional engineer and all costs to modify roofing system to accommodate additional loads from PV collection system as a part of bid option #3. |
Question17: If a bid bond is required for each Seed Project, where would you prefer it to be located in our proposal?
Answer 17. Please SUBMIT bid bonds with the Volume 1 documents.
| Question 18. | Reference Building 1020, Drawing A-601 Door & Opening Schedule, Hardware packages are listed as 21-29, but these packages are not described in either the plans or specifications. Please provide the specifications for hardware packages 21-29. |
| Answer 18. Answer 18 | Revised is shown below: |
BUILDING 1020
Set: 21.0
Doors: 1002A, 1002B
| 2 |
| Continuous Hinge |
| CFMxxSLF-HD1 x door height |
PE
| 1 |
| Concealed Vert Rod Exit |
| 8600 x 8650 |
| US32D |
| AD |
| 1 |
| Concealed Vert Rod Exit |
| 8600 |
| US32D |
| AD |
| 1 |
| Cylinder |
| 41 |
| US26D |
| SA |
| 2 |
| Pull |
| RM202 |
| US32D |
| RO |
| 2 |
| Surface Closer |
| UNI8501 |
| 689 |
| NO |
| 1 |
| Threshold |
| 2005AV x door width |
PE
Notes: -Weather seals to be provided by door manufacturer -Provide necessary drop plates and fillers for proper installation of door closers -Exterior doors and hardware to comply with FBC windstorm requirements.
Set: 22.0
Doors: 1001B, 1009B
| 1 |
| Continuous Hinge |
| CFMxxSLF-HD1 x door height |
PE
| 1 |
| Concealed Vert Rod Exit |
| 8600 x 8650 |
| US32D |
| AD |
| 1 |
| Cylinder |
| 41 |
| US26D |
| SA |
| 1 |
| Pull |
| RM202 |
| US32D |
| RO |
| 2 |
| Surface Closer |
| UNI8501 |
| 689 |
| NO |
| 1 |
| Threshold |
| 2005AV x door width |
PE
Notes: -Weather seals to be provided by door manufacturer -Provide necessary drop plates and fillers for proper installation of door closers -Exterior doors and hardware to comply with FBC windstorm requirements.
Set: 23.0
Doors: 1008
| 3 |
| Hinge (heavy weight) |
| T4A3386 NRP 4-1/2" x 4-1/2" |
| US32D |
| MK |
| 1 |
| Mortise Lock |
| PBR 8840FL |
| 626 |
| YA |
| 1 |
| Surface Closer |
| UNI8501H |
| 689 |
| NO |
| 1 |
| Kick Plate |
| K1050 8" x 2"LDW |
| US32D |
| RO |
| 1 |
| Threshold |
| 2005AV x door width |
PE
| 1 |
| Rain Guard |
| 346C x door width plus 4" |
PE
| 1 |
| Gasketing |
| 303CS head & jambs |
PE
| 1 |
| Sweep |
| 315CN x door width |
PE
Notes: -Exterior doors and hardware to comply with FBC windstorm requirements.
Set: 24.0
Doors: 1001A, 1009A
| 3 |
| Hinge (heavy weight) |
| T4A3386 NRP 4-1/2" x 4-1/2" |
| US32D |
| MK |
| 1 |
| Exit Device (rim, classroom) |
| 7150 WS PB626F 1109 x 6-Pin ECK1 |
| 630 |
| YA |
| 1 |
| Surface Closer |
| UNI8501 |
| 689 |
| NO |
| 1 |
| Kick Plate |
| K1050 8" x 2"LDW |
| US32D |
| RO |
| 1 |
| Threshold |
| 2005AV x door width |
PE
| 1 |
| Rain Guard |
| 346C x door width plus 4" |
PE
| 1 |
| Gasketing |
| 303CS head & jambs |
PE
| 1 |
| Sweep |
| 315CN x door width |
PE
Notes: -Exterior doors and hardware to comply with FBC windstorm requirements.
Set: 25.0
Doors: 1010
| 3 |
| Hinge |
| TA2714 4-1/2" x 4-1/2" |
| US26D |
| MK |
| 1 |
| Cylindrical Lock |
| PB 4705LN |
| 626 |
| YA |
| 1 |
| Surface Closer |
| 8501 |
| 600 x 689 |
| NO |
| 1 |
| Kick Plate |
| K1050 8" x 2"LDW |
| US32D |
| RO |
| 1 |
| Door Stop |
| 442 or 409 as required |
| US26D / US32D |
| RO |
| 3 |
| Silencer |
| 608 |
RO
Set: 26.0
Doors: 1004
| 3 |
| Hinge |
| TA2714 4-1/2" x 4-1/2" |
| US26D |
| MK |
| 1 |
| Cylindrical Lock |
| PB 4708LN |
| 626 |
| YA |
| 1 |
| Surface Closer |
| 8501 |
| 600 x 689 |
| NO |
| 1 |
| Kick Plate |
| K1050 8" x 2"LDW |
| US32D |
| RO |
| 1 |
| Door Stop |
| 442 or 409 as required |
| US26D / US32D |
| RO |
| 3 |
| Silencer |
| 608 |
RO
Set: 27.0
Doors: 1007
| 6 |
| Hinge |
| TA2714 4-1/2" x 4-1/2" |
| US26D |
| MK |
| 1 |
| Dust Proof Strike |
| 570 |
| US26D |
| RO |
| 2 |
| Flush Bolt |
| 555 |
| US26D |
| RO |
| 1 |
| Cylindrical Lock |
| PB 4705LN |
| 626 |
| YA |
| 2 |
| Surface Overhead Stop |
| 9-X36 |
| 652 |
| RF |
| 2 |
| Silencer |
| 608 |
RO
Set: 28.0
Doors: 1005, 1006
| 3 |
| Hinge |
| TA2714 4-1/2" x 4-1/2" |
| US26D |
| MK |
| 1 |
| Cylindrical Lock |
| PB 4708LN |
| 626 |
| YA |
| 1 |
| Surface Closer |
| 8501 |
| 600 x 689 |
| NO |
| 1 |
| Kick Plate |
| K1050 8" x 2"LDW |
| US32D |
| RO |
| 1 |
| Door Stop |
| 442 or 409 as required |
| US26D / US32D |
| RO |
| 3 |
| Silencer |
| 608 |
RO
Set: 29.0
Doors: 1003
| 1 |
| Specialty Dr |
| Hardware furnished by Dr Mfg |
Questions 19-22 Skipped
Question 23: This RFI relates to Building 1020. The hardware schedule provides only sets 1-3, but we need sets 23-28 for the H/M openings. Can you please provide the hardware schedule for these sets?
Answer 23: See response to Question 18
Question 24: In regards to section 00010, Locations of Work, Page 6 of 69, will you be selecting 3 to 5 contractors total or 3 to 5 contractors per area of consideration?
Answer 24: The selection will be a minimum of 3-5 contractors; we reserve to right to increase that number as the contracting officer sees fit.
Question 25 If we have projects in the PPIRS database, those PPIRS can be submitted in lieu of exhibit C. Is that correct?
Answer 25: Yes, that is correct.
Question 26: Will this contract be used new facilities building construction other then that in the seed projects.
Answer 26: Yes, that is correct. The MATOC may be used for other construction projects throughout the State.
Question 27: Will contractor be required to provide any A/E design build capabilities/work.
Answer 27: No. The Government will not be requiring any A/E work from the contractors on this MATOC.
| Question 28: | RFP Section 3.3.10, Past Performance Questionnaires, states that our references are to complete Past Performance Questionnaires and return them directly to the Contracting Officer. Many of our references for cited projects have filled out PPQs for multiple recent proposals. In order to prevent reference fatigue, we respectfully request that Offerors be permitted to utilize PPQs from previous proposals, sent from the Offeror to the Contract Specialist. |
| Answer 28: | Previous Past Performance Questionnaires Past Performance Information Retrieval System (PPIRS) Evaluation) issued for a project may be included in lieu of sending out reference package for the project OR Offerors shall prepare and submit to prior client(s) of all the projects listed on your Exhibit A submission a Reference Package (Exhibit C). Past Performance Questionnaires may only be submitted by the client/evaluator directly to the Contracting Officer because the questionnaire must not be reviewed by the Offeror. |
Question 29: skipped Question 30: Building 1019 A1 / E101 Power Plan. Plans do not identify Outlets, please provide outlet locations for coordination with E601 Panel Schedules.
Answer 30: See Attachment FDZD3001
Question 31: Question: Please clarify Contractor Responsibility, all crane material and installation by Owner or others. (b) Need Power requirements and location Answer: a) See response 30 for Plans.
b) See response 30 for Plans.
Question32: Building 1020 C-102 Does not identify New pipe bollard locations referenced in B4-601 “Concrete Filled Bollards” Please clarify locations for accurate Bollard count.
Answer: See attachments: Q 30, 32 and 33 for reference.
Question 33: RE: Building 1020, Sheet P-102, Remodel Keynote #5: What is required at the termination points of the 1" compressed air drops? (e.g. filter/lubricator/regulator assembly).
Answer 33: I have attached a detail of a typically compressed air systems. It is best to provide an air filter, regulator, and lubricator in line prior to the quick connect like they suggested. See the attached detail.
Question 34: RE: Building 1020, Sheet P-102, Remodel Keynote #6: Please provide a schedule for the instant-flow micro water heaters.
Answer 34: The plumbing fixture schedule calls out a Chronomite M-40EW for the tankless water heater associated with the emergence eyewash. Attached is a cutsheet of the water heater with highlighted the performance data. This is a basis of design and any tankless water heater will be acceptable as long as it meets the data shown in the cutsheet.
File details come from the government source that posted it. Updated .