HDV_Q&As_SET_1_-_26_AUG_2019.xlsx
XLSX spreadsheet 12 KB Posted
- Attached to
- Heavy Duty Variants (HDV) Federal contract opportunity
- Solicitation number
- W56HZV19R0079
About this file
HDV Q&As SET 1 - 26 AUG 2019
View the file
Other files for this federal contract opportunity
Show all 30
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Sheet1
| HDV Q&As | Set 1 - POSTED 26 AUG 2019 |
| Solicitation W56HZV-19-R-0079 | |
| Question 1) | We request that any solicitation/contract include prompt payment in accordance with FAR 52.232-40. |
| Answer: | 52.232-40 Providing Accelerated Payments to Small Business Subcontractors is only typically used in Small Business Set-Asides. Solicitation W56HZV-19-R-0079 is Full and Open competition and 52.232-40 will not be added. |
| Question 2) | We request any solicitation/contract include Duty-Free Entry in accordance with DFAR 252.225-7013. |
| Answer: | DFARs 252.225-7013 Duty-Free Entry has been added under Amendment 0001 to Solicitation W56HZV-19-R-0079. |
| Question 3) | In accordance with FAR 52.232-31, we request that any Solicitation/Contract include Installment Payments in accordance with FAR 52.232-30. We will provide a Payment Schedule and Milestones for the installments with the invoices. |
| Answer: | Installment Payments are not being considered for this effort. |
| Question 4) | We request that any Solicitation/Contract include 52.219-4, Price Evaluation Preference for HUBZone Small Business Concerns and be included in the Evaluation of our Offer. |
| Answer: | As stated on page one (1) of the STA1449 under Block 10. this Acquisition is "Unrestricted", meaning Full & Open Competition. A HUBZone set-aside is not being considered. |
| Question 5) | Please check (53) 52.232-29, Terms for Financing of Purchases of Commercial Items. |
| Answer: | Advance payments and installment payments are not being considered under this effort. |
| Question 6) | Please confirm if the quantities in the ATTACHMENT 0005 TAB for Spares is for all four CLINS/KITS for each Ordering Year. The kits do not appear to be broken out on the Spreadsheet to match the SF1449. |
| Answer: | Attachment 0005 will be amended under Amendment 0001 to Solicitation W56HZV-19-R-0079 to correct spares TAB. CLINs 0091, 0092 & 0093 reflect the total quantity for all variants for each ordering period. |
| Question 7) | The TIQ attachments 0003 and 0004 list an Item 19. Performance requirement. Performance requirements are not a Part of Spec Attachments 0001 and 0002. Please add to the Specs or delete from the TIQ. |
| Answer: | This is being addressed in Amendment 0001 to Solicitation W56HZV-19-R-0079. Attachments 0001 & 0002 are being revised to include Section 19. Performance. |
| Question 8) | Spare Parts: The ‘SEPARATOR ASM-FUEL/WATER’ is listed twice in the spare parts list (line 30 and line 35). |
| Answer: | Attachment 0005 will be amended under Amendment 0001 to Solicitation W56HZV-19-R-0079 to remove duplicate parts. |
| Question 9) | Specs 3.6.2 Winch. The winch is requested to have a ‘wireless remote control’ and also requested a ‘minimum distance of 12 ft.’. We believe the requirement for a ‘wireless’ remote control is in error. Most winches used in rugged terrain and remote environments are controlled by wire, and this is the common and proven solution. Wireless remotes introduce extra complexity, less reliability and the remotes are more prone to damage, battery run-down and loss when the trucks are operated in extreme environments. If a wire control is stolen or lost, a wire control from a different truck will work. If a wireless control is lost/stolen and the wireless control from another unit is not coded to operate all winches, then the operator will have to manually operate the winch in front of the truck. This introduces an unnecessary level of risk/danger to the operator. Additionally, when operating a wireless remote the battery of the remote must be fully charged, if the battery of the wireless remote is not charged due to neglect or due to prolonged time, then the wireless remote is useless. When operating trucks in a challenging environment, simple is always better than complex. We believe a wireless remote introduces unnecessary complexity, and a wire remote with all trucks will ensure the winch can be operated when it really matters most. Wireless remotes have not been requested and supplied before for this category of trucks. We strongly request and recommend deleting the requirement for a ‘wireless’ remote or at least allowing ‘wire’ remotes. |
| Answer: | The term "Wireless" was removed from both specifications. This will be reflected under Amendment 0001 to Solicitation W56HZV-19-R-0079. |
| Question 10) | Specs 14.3 and 15.3. 14in. (355 mm) side height. Previous requirements were for a side height of 800mm in height. Considering the Personnel Carriers will have seats, thus needing backrests, we question whether a minimum side height of 355mm is appropriate. Please see attached picture for reference. If you notice the seats themselves will be at or above the minimum wall height of 355mm, and there is no requirement for backrests on the benches in 15.5. Additionally, we believe the requirement for foldable benches is to allow for quick and easy transportation of goods (i.e. crates, boxes, equipment, etc.). If someone proposes a body with seats in the middle of the body and facing outwards (because of the low side height), you will not get this same effect. For this requirement, we request your consideration to change 15.3. to a minimum height of 800 mm for at least the sides. |
| Answer: | The Government added specification requirement 15.5.1.2 for a backrest. This will be reflected under Amendment 0001 to Solicitation W56HZV-19-R-0079. |
| Question 11) | Where is the delivery location for these vehicles? |
| Answer: | Delivery location for this effort has not been determined at this time. Please refer to Section M.5.2 of Solicitation W56HZV-19-R-0079 for how the evaluation of transportation costs will be determined. |
| Question 12) | The specifications for all variants include a requirement for the gland hand connections to be in accordance with SAE J318. As the tender is allowing vehicles that are certified to ECE, these vehicles would normally include glad hands in accordance with ISO 1728. Will the government allow glad hands in accordance with ISO 1728? |
| Answer: | Yes, please see the revised Specifications (Attachments 0001 and 0002 Section 9.2 BRAKE SYSTEM. |
| Question 13) | The specification does not reference any speed requirements for the vehicles. Does the government have any maximum speed or speed on grade requirements? |
| Answer: | Speed requirements have been addressed in the revised Specifications (Attachments 0001 and 0002 Section 19. Performance). |
File details come from the government source that posted it.