W564KV25RA00020003 Questions and Answers 2.pdf
PDF 129 KB Posted
- Solicitation number
- W564KV-25-R-A002
About this file
This document contains questions and answers from industry (#2) related to a Family Advocacy Program (FAP) solicitation, addressing three main topics: Troop Care Status Accreditation requirements, travel costs, and transportation services.
The Q&A clarifies that TCSA documentation for Healthcare Providers in Germany and Italy must be submitted within 60 days of contract award, not at proposal submission. Travel costs must be included in the composite contract price rather than as a separate CLIN, despite industry concerns about the incumbent's advantage in understanding actual travel costs. The government declined to add Not-to-Exceed CLINs for travel and relocation. Regarding transportation, contractors may use taxis or rental cars at their expense but not government vehicles or personally owned vehicles (POVs) for client transport. Victim Advocates are prohibited from providing transportation services for minors under 18, who must instead be transported by Emergency Placement Care Providers, family members, or other authorized adults.
View the file
Other files
Show all 28
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions from Industry #2
Q&A #10: “For Troop Care (TC) requirements, submit Troop Care Status Accreditation (TCSA) documentation for all proposed HCPs (for Germany and Italy only) IAW PWS 1.23.2 and submit documentation for proposed full time providers (based on total annual hours stated in the task order) IAWS PWS 1.23.3”.
Question: Is this asking for documentation for all proposed HCPs at time of proposal, or is this meant to address the plan of how we would manage the process upon award
Answer: All documents are due at the time of proposal submission.
Clarification asked: It is not possible to begin the Troop Care process through ECOPS/DOCPER prior to award. It would not be possible to submit Troop Care documentation at the time of proposal submission. Can the Government specify what documentation this answer refers to?
Government Answer: Answer revised to correlate with PWS Section 1.23.2 “Upon Contracting Officer verbal/written notification, the contractor shall submit Troop Care Status Accreditation (TCSA) documentation for all proposed HCPs (for Germany and Italy only), to the COR within sixty (60) calendar days of notification/receipt of contract/task order award or modifications.”
Q&A#38:
Question: Please confirm that all travel (including all travel for training) should be bid as part of the composite rate, and not as an ODC‐Travel.
Answer: Per PWS 1.5.4.1.1 Contractor Travel "... The cost for travel shall be included in the contract price / not separately priced".
Clarification asked: A separate travel CLIN would allow the Government to establish an NTE amount for travel that will only be billed when it is used. With the sole CLIN structure, contractors have to assume each of the minimum of 16 personnel will travel the historically estimates 2,400 miles a year and attend a one-week annual conference in Garmisch, but there may in reality be a great deal more variation. Requiring contractors to include all labor, travel, and other costs into one CLIN gives the incumbent a significant advantage as they have five years experience in understanding actual travel costs.
Likewise, a separate CLIN for relocation would all the Government to establish an NTE amount to be billed only if used. Under the current CLIN structure, a contractor must either bill the Government for relocation costs regardless as to if they are used or not.
Will the Government consider adding an NTE travel and relocation CLIN?
Government Answer: No NTE travel and relocation CLIN will be added.
Question 22: Victim Advocates will not provide transportation services or supervising visits for minor children (e.g., under the age of 18).
3.2 Original: Depending on availability, a Government vehicle may be provided. When Government vehicle is available, local procedures for dispatching the vehicle shall be followed.
If a Government vehicle is not available, then the Contractor shall provide privately owned vehicle (POV) as stated in Part 4 of the PWS. The Contractor shall not use POV’s for the transportation of clients served within the PWS. If a Government vehicle is not available, then the contractor will not transport clients. (removed in revision)
3.2 Revised: No Government vehicles will be provided for contractor use. The contractor shall provide transportation for VA’s to fulfill PWS tasks and duties via contractor-arranged vehicles.
The Contractor shall not use POV’s for the transportation of clients served within the PWS.
When/if a client requires transport, it cannot be in a contractor provided Personally Owned Vehicle (POV), so alternate methods would need to be arranged (i.e. other GS staff in a TMP if it is available, command support, or other).
Original: 4.4 Vehicles and Equipment: The contractor shall provide transportation as stated in PWS section 1.12 to fulfill PWS tasks and duties via contractor-arranged vehicles. The Contractor shall not use POV’s for the transportation of clients served within the PWS. If a Government vehicle is not available, then the contractor will not transport clients (there was no section 1.12 in the PWS)
Revised: 4.5 Vehicles and Equipment: No Government vehicles will be provided for contractor use. The contractor shall provide transportation for VA’s to fulfill PWS tasks and duties via contractor-arranged vehicles. The Contractor shall not use POV’s for the transportation of clients served within the PWS. When/if a client requires transport, it cannot be in a contractor provided Personally Owned Vehicle (POV), so alternate methods would need to be arranged (i.e. other GS staff in a TMP if it is available, command support, or other).
Clarification asked: The original PWS indicted a gov’t vehicle might be available when necessary. The revised PWS says Government vehicles will NOT be available and the contractor will provide transportation of VAs as necessary using contractor-arranged vehicle, but may NOT use a POV. The revision than suggests alternate methods need be arranged, such as “other GS staff in a TMP if it is available, command support, or other,” which are not contractor-arranged vehicles but rather Government transportation (i.e. transportation motor vehicle (TMP) is a government vehicle). What contractor-arranged vehicle would be allowed under this revised requirement? Would a taxi or rental car be sufficient? Or does transportation need to be coordinated through a Government vehicle?
Regarding minors, the Q&A states that (Answer to question #22): Victim Advocates will not provide transportation services or supervising visits for minor children (e.g., under the age of 18). In this case, who is responsible/ how will minors be transported?
Government Answer #1: The use of taxis or rental cars at the contractor’s expense is authorized. No Government vehicles shall be used.
Government Answer #2: Minors will be transported by an authorized adult such as an EPC (Emergency Placement Care) Provider, family member, etc.
File details come from the government source that posted it. Updated .