N40084-23-R-0052 Notice No. 4.pdf
PDF 451 KB Posted
- Attached to
- Base Operating Support Services at Commander Fleet Activities Okinawa, Japan Federal contract opportunity
- Solicitation number
- N4008423R0052
View the file
Other files for this federal contract opportunity
Show all 36
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
DEPARTMENT OF THE NAVY
NAVAL FACILITIES ENGINEERING SYSTEMS COMMAND FAR EAST
PSC 473 BOX 13
FPO AP 96349
Notice No. 4 18 May 2023
RFP N40084-23-R-0052
BASE OPERATING SUPPORT SERVICES
AT
COMMANDER FLEET ACTIVITIES OKINAWA, JAPAN
NOTE: The following schedule is provided for INFORMATION ONLY. The RFP remains unchanged unless it is amended in writing on a Standard Form 30.
Request for Information Questions and Responses
***Previously Deferred****
4. Page 5. Annex: 100000. Spec: 1.7. This section states: "All facilities, systems, and assets identified in this contract shall be accepted by the Contractor in "AS-IS" condition".
Due to the size of this contract, it is impactable for bidders to inspect all inventory. As such, please provide a detailed list of deficiencies for all inventory, from the ongoing contract.
ANSWER: A detailed list of deficiencies will not be provided. In accordance with Annex:
100000. Spec 1.7. All facilities, systems, and assets identified in this contract shall be accepted by the Contractor in “AS-IS” condition. The Contractor is fully responsible for all work up to and including the limits of liabilities specified.
5. Based on the deficiencies provided, is the government willing to provide service orders and/or task orders to bring the inventory to normal operating conditions?
ANSWER: Please see Annex 0200000, Spec Item 2.14.1 Notification to the Government for Work Above the Recurring Work Limitations.
6. Page 17. Annex: 200000. Spec: 2.6.8.1. As per the description under this section and as described in J-0200000-09, the contractor is responsible for closing work orders and entering asset details and condition updates into MAXIMO.
Is it also the contractor's responsibility to create work orders using MAXIMO, such as recurring work orders for maintenance purposes? And if so, does this involve job plan entry into MAXIMO along with the linking of assets to the job plans?
ANSWER: Yes, but not for Routine/Urgent service request/work. The BOS contractor is required to complete data entry into MAXIMO.
7. Page 18. Annex: 200000. Spec: 2.6.8.2. This section states: "The Contractor shall ensure all information is updated by the end of each workday for all work performed."
N40084-23-R-0052
Since workers may not always return to the office on time, based on work being performed and the location of the work, is it acceptable for all information to be entered into MAXIMO by the following workday?
ANSWER: Annex 20000. Spec: 2.6.8.2 remains unchanged.
10. Page 37. Annex 200000. Spec: 2.9.14. This section states: "The Contractor shall provide a third party, independent, private utility locating company to positively identify underground utilities in the work area in addition to any station locating service and coordinated with the station utility department."
Is the contractor able to perform their own utility locating services without the need for involving a third party, independent, private utility locating company?
ANSWER: No. Annex 200000 Spec Item 2.9.14 remains unchanged.
11. Page 47. Annex 200000. Spec: 2.15.2.1. Depending on the job requirements, it can take considerable time to prepare quotes, due to availability of skilled labor within Okinawa. Would the government consider increasing the number of days to submit a non-recurring work proposal from 14 days?
ANSWER: Annex 200000 Spec Item 2.15.2.1 remains unchanged.
12. Page 74. Annex 1502000. Spec: 3.1. Historical service orders provided in J-1502000-04 only list service orders up to the year 2019. Provide more recent service orders up to at least 2022, to provide a clearer picture of the current condition of equipment under this contract.
ANSWER: Concur. J-1502000-04 will be revised. See forthcoming amendment.
13. Page 76. Annex 1502000. Spec: 3.1.1. Is government willing to extend the response time for Emergency Service calls to 2 hours, outside of normal work hours?
ANSWER: Annex 1502000. Spec Item 3.1.1 remains unchanged.
14. Page 79. Annex: 1502000. Spec: 3.2.1. Does HVAC and Refrigeration Systems maintenance include any DDC system maintenance? If so, can government provide a list of all DDC systems in inventory?
ANSWER: DDC Systems are not included in inventory to be maintained but some DDC systems/equipment are identified in J-1501000-03. A list of all DDC systems inventory will not be provided.
15. Page 81. Annex: 1502000. Spec: 3.2.6. When was the last time the Cathodic Protection Systems had underwater maintenance/inspection performed? If it has not been performed within the past 5 years, is it necessary to perform the underwater inspection during the Base Year of this contract?
ANSWER: Inspection has not been done within the past 5 years. Maintenance/inspection may occur if required by the PWS in the Base Year of contract. Scheduling of inspection can be discussed after contract award.
16. Page 91. Annex: 1502000. Spec: 3.3.1. This section states: "The Contractor shall assist the Certified Boiler Inspector in performing the testing for certification."
Explain in what way the contractor will be assisting the government inspector.
ANSWER: Please see Annex 1502000, Spec Item 3.3.1, Related Information.
17. Page 91. Annex: 1502000. Spec: 3.3.2. Provide information on last performed 3-year and 5-year VTE inspections for all locations, so that the contractor can know when to schedule the next related inspection.
ANSWER: Please see J-1502000-24.
19. Page 134. Annex: 1601000. Spec: 3.2.2. If an outage is requested by another contractor, is it still our responsibility to notify customers of the outage? Or is that responsibility to be borne by the contractor who is requesting the outage?
ANSWER: No. It’s the responsibility of the requestor to inform customers of the outage. The BOSC Contractor is still required to comply with Annex 1601000 Spec Item 3.2.2.
21. Page 154. Annex: 1604000. Spec: 3.1. Confirm whether or not the Wastewater Treatment Facility located on White Beach is included in this contract.
ANSWER: White Beach Wastewater Treatment System (to include the facility) will not be included in this contract. See Annex 1604000, Spec Item 1.1.
22. Page 158. Annex: 1604000. The information on this page seems to be duplicated from page 155. Identify this page or remove it, if is not necessary.
ANSWER: Concur. See forthcoming amendment.
25. Page 168. Annex: 1606000. Spec: 3.1.1.1. If daily water sampling is required, will the government dictate the locations of sampling or is the contractor to take random samples across each base?
ANSWER: Refer to the PWS as well as, specifically, Annex 1606001 Spec Item 3.1.1.2. Water system should meet water quality requirements at any point and at any time throughout the water system of any base/camp.
26. Page 702. Spec: Attachment J-1502000-05.1. Provide information on the Horns, Battery Box, Door Magnet, Strobes for bldg 4411, 5001, 6400, 8201 on Camp Shields, and 1003 and 1145 on White Beach.
ANSWER: See inventory spreadsheet (Facility_asset_info_use_BOSC_23R0052 10 May 2023) for informational purposes only.
28. Page 704. Spec: Attachment J-1502000-06. Provide information for the full-height Transtile/Pedestrian Access Point System for Kadena 3360, the Bollard Barricade, Vehicle Loop and Detector, Tire Shredding Treadle for bldg 7151-7152, the Vehicle Loop and Detector, Tire Shredding Treadle for bldg 1401-1402, and Custom Control Panel, Control Panel Circuit, Stop/Go Lights and Mounting Post, UPS for Custom Control Panel for bldg 1605.
ANSWER: See inventory spreadsheet (Facility_asset_info_use_BOSC_23R0052 10 May 2023) for informational purposes only.
29. Page 708. Spec: Attachment J-1502000-08.1. Provide Suction Point Location and Fan Model for bldg 522 and 852, and the number of Suction Points and Suction Point Location for bldg 6306J.
ANSWER: Attachment J-1502000-08.1 remains unchanged.
31. Page 718. Spec: Attachment J-1502000-10.1. Provide information on Maintenance History Record of bldg 1101-Officers Landing, 1104-West Pier, 1119- East Pier, 1146-Pier Fender Piles, and 500-Tengan-Pier.
ANSWER: No additional information will be provided.
32. Page 726. Spec: Attachment J-1502000-12. Confirm that the UPS inventory for bldg 1110 is correct.
ANSWER: See inventory spreadsheet (Facility_asset_info_use_BOSC_23R0052 10 May 2023) for informational purposes only.
33. Page 727-729. Spec: Attachment J-1502000-13.1. Clarify whether the roll-up doors are power operated or manually operated and confirm if the doors are in operable condition.
ANSWER: WBH-1091 is manual operation only. In accordance with Annex: 100000. Spec 1.7.
All facilities, systems, and assets identified in this contract shall be accepted by the Contractor in “AS-IS” condition. The Contractor is fully responsible for all work up to and including the limits of liabilities specified. Please see Annex 0200000, Spec Item 2.14.1 Notification to the Government for Work Above the Recurring Work Limitations.
35. Page 732. Spec: Attachment J-1502000-14.1. Clarify whether the hangar doors are power operated or manually operated and confirm if the doors are in operable condition.
ANSWER: Hangar doors are designed to operate by either method. Doors are in operable condition. In accordance with Annex: 100000. Spec 1.7. All facilities, systems, and assets identified in this contract shall be accepted by the Contractor in “AS-IS” condition. The Contractor is fully responsible for all work up to and including the limits of liabilities specified Please see Annex 0200000, Spec Item 2.14.1 Notification to the Government for Work Above the Recurring Work Limitations.
37. Page 739. Spec: Attachment J-1502000-16.1. Provide manufacturer information of Automatic Doors for bldg 1499, 3574, 3575, 6400, and 1003
ANSWER: See inventory spreadsheet (Facility_asset_info_use_BOSC_23R0052 10 May 2023) for informational purposes only.
40. Page 812. Spec: Attachment J-1502000-27.1. Provide Model No., Size and Date of Manufacturer for Exhaust Hoods and Ducts of bldg 3368, 6106, 6400, 7205, and 1003.
ANSWER: See inventory spreadsheet (Facility_asset_info_use_BOSC_23R0052 10 May 2023) for informational purposes only.
43. Page 835. Spec: Attachment J-1502000-31.2. The condition of the generator and related equipment at bldg 762 Maintenance Hangar, as seen during the site visit, was severely corroded.
How often is maintenance currently performed on this equipment and/or when was the last time maintenance was performed.
ANSWER: No additional information will be provided. In accordance with Annex: 100000. Spec
1.7. , all facilities, systems, and assets identified in this contract shall be accepted by the Contractor in "AS-IS" condition. The Contractor is fully responsible for all work up to and including the limits of liabilities specified.
44. Page 849. Spec: Attachment J-1502000-34. Provide manufacturer and model no. of all inventory for bldg 8235, 8230, and 1154.
ANSWER: See inventory spreadsheet (Facility_asset_info_use_BOSC_23R0052 10 May 2023) for informational purposes only.
45. Page 855. Spec: Attachment J-1502000-37. Provide manufacturer, model no., and serial
no. of inventory for bldg 8235.
ANSWER: See inventory spreadsheet (Facility_asset_info_use_BOSC_23R0052 10 May 2023) for informational purposes only.
46. Page 861 – 864. Spec: Attachment J-1502000-39.2. The condition of the electrical panel system inventory of USMC(MWLK) is bad, with some of the equipment being beyond repair.
PWS page 146, spec 1602000 / 3.2 states that corrosion control on equipment identified in the PWS inventories will be included as part of scheduled maintenance. Concerning the equipment in this inventory, will a task order be issued to repair/replace the equipment as necessary, as it is already beyond normal maintenance conditions?
ANSWER: In accordance with Annex: 100000. Spec 1.7. , all facilities, systems, and assets identified in this contract shall be accepted by the Contractor in "AS-IS" condition. The Contractor is fully responsible for all work up to and including the limits of liabilities specified.
Please see Annex 0200000, Spec Item 2.14.1 Notification to the Government for Work Above the Recurring Work Limitations.
47. Page 867. Spec: Attachment J-1502000-40.2. Provide details on the Weight Handling Equipment (WHE) Inventory of USMC(MWLK).
ANSWER: Attachment J-1502000-40.2 will be revised to include updated annual certification dates and annual certification expiration dates. See forthcoming amendment.
48. Page 945. Spec: Attachment J-1503020-15. This section states that pesticides shall not be transported in the cab or occupied part of any vehicle. If the contractor uses a Kei Van, is it acceptable to divide the driver front seat and back cargo portion of the van with a plastic sheet?
ANSWER: Not acceptable. See page 952, IPM References and Links, Armed Forces Pest Management Board Technical Guide No. 14.
49. Page 1051. Spec: Attachment J-1503020-15. This section states that vehicles used to transport pesticides shall be equipped with a fire extinguisher. If the pesticides used are non-flammable, is the fire extinguisher still a requirement?
ANSWER: Required. See page 952, IPM References and Links, Armed Forces Pest Management Board Technical Guide No. 39.
50. PWS, General Question: Can the Offeror be provided the As-built Drawings and inventory of devices for the Fire Protection System Inventory (J-1502000-23.1 and J-1502000- 23.2) in order to properly identify costs associated with the PM of the equipment, and the operational characteristics?
ANSWER: As-builts will not be provided. See inventory spreadsheet (Facility_asset_info_use_BOSC_23R0052 10 May 2023) for informational purposes only.
51. Page PWS Page 700. Spec: Attachment J-1502000-4. Historical Facility Service Order Workload: Basing on the average per year service orders provided may create unrealistic cost to the ITMR contract. Can the gov't provide a "NOT TO EXCEED" quantity of ROUTINE, URGENT, EMERGENCY service calls for estimating purposes?
ANSWER: This is a firm-fixed-price contract. Attachment J-1502000-04 remains unchanged.
52. Page PWS 74. Spec: 150200 - Facility Investment; 3.1. Service Orders: Can the gov't provide to the contractor, the personnel contact phone number and emails who is authorized to request Service Calls upon contract award in regard to each inventory type?
ANSWER: Contact info to be provided to awardee after award of contract.
53. Page PWS 74. Spec: 1502000 – Facility Investment, 3.1. If the threshold of a routine or urgent service order is exceeded, will the next step always be a non-recurring work request, or will gov't issue an additional service order to complete the work?
ANSWER: No. Additional service/work orders will not be issued in lieu of non-recurring work requests. Please see Annex 1502000 Spec Item 3.1.
54. Page PWS 82. Spec: 150200 – Facility Investment; 3.2.8. The contractor shall maintain, inspect, and test fire protection systems IAW UFC-3-601-02. Can the contractors assume to follow the most current edition of UFC 3-601-02 (7 October 2021)?
ANSWER: Please see Annex 020000, Spec Item 2.3.7.
55. Page PWS 82. Spec: 150200 – Facility Investment; 3.2.8. The contractor shall notify the COR, PAR, facility occupants, fire dept, security dept, at least two weeks prior to performing ITM. Can the contractors be provided the dedicated personnel contact information for facilities?
ANSWER: The contract awardee will receive the contact info for all appointed building managers after award of contract.
56. Page PWS 787. Spec: Attachment J-1502000 – 23.1. Kadena B3355 is equipped with AFFF concentrate tank, AFFF releasing panel, deluge valves and grate nozzles, but they have not been identified in the inventory. Are they purposely excluded from ITMR?
ANSWER: See inventory spreadsheet (Facility_asset_info_use_BOSC_23R0052 10 May 2023) for informational purposes only.
57. Page PWS 787. Spec: Attachment J-1502000 – 23.1. Kadena B3358 is equipped with AFFF pumps, deluge valves and grate nozzles, but they have not been identified in the inventory.
Are they purposely excluded from ITMR?
ANSWER: See inventory spreadsheet (Facility_asset_info_use_BOSC_23R0052 10 May 2023) for informational purposes only.
59. Page PWS 790. Spec: Attachment J-1502000-23.1. Camp Shields B6400 is equipped with Kitchen Hood Wet Chemical fire suppression system but it has not been identified in the inventory. Is this purposely excluded from ITMR?
ANSWER: See J-1502000-27.1 Exhaust Hoods and Ducts Inventory. See inventory spreadsheet (Facility_asset_info_use_BOSC_23R0052 10 May 2023).
60. Page PWS 792. Spec: Attachment J-1502000-23.1. Camp Shields B7216 is equipped with Standpipe but it has not been identified in the inventory. Is this purposely excluded from
ITMR?
ANSWER: The CSH-7216 (identified as Camp Shields B7216 Standpipe in the question) is a part of the fire protection system of the facility. Not all parts are listed if included in the Fire Protection System. See J-1501000-03, Wet Pipe System.
61. Page PWS 793. Spec: Attachment J1502000-23.1. Camp Shields B8223 Fire Pump House is not identified in the inventory list. B8223 fire pump system supplies the sprinkler systems for 6 other buildings in Camp Shields. Is B8223 purposely excluded from ITMR?
ANSWER: Annex 16060001 J-1606001-03 Water Distribution System Descriptions and Inventory and J-1606001-04 Water Distribution systems Maps will be added. See forthcoming amendment.
62. Page PWS General Question. Spec: Attachment J-1502000-23.1. Fire pump water supply tanks are not identified in multiple buildings. Kadena: 3355, 3358/ Camp Shields: 7149, 7150, White Beach: 1162, 1200, 1700/Awase: 102
ANSWER: Attachment J-1502000-23.1 remains unchanged.
63. Page PWS 797. Spec: Attachment J-1502000-23.1. According to waterline map on pg.1099, B1503 fire pump supplies two street fire hydrants only and does not supply any sprinkler system in the surrounding building(s). Does the government want to include ITMR cost for B1503 and B1503A under J-1502000-23?
ANSWER: See response to Question 61 of this Notice.
64. Page PWS 799. Spec: Attachment J-1502000-23.1. Tengan Pier 502 is equipped with Standpipe system surrounding the pier, but it has not been identified in the inventory. Is this purposely excluded from ITMR?
ANSWER: See response to Question 61 of this Notice.
65. Page PWS 799. Spec: Attachment J-1502000-23.1. Tengan Pier 510 inventory list provided are the old system. Can the Offeror be provided with the most current as-built drawings and inventory of devices for the fire protection system?
ANSWER: See inventory spreadsheet (Facility_asset_info_use_BOSC_23R0052 10 May 2023) for informational purposes only.
66. Page PWS. Spec: J-1502000-23.1. Dedicated backflow preventer for sprinkler systems are not identified in the inventory list. Are the sprinkler system backflow preventers purposely excluded from the ITMR?
ANSWER: See response to Question 61 of this Notice.
72. Annex 1502000 Facility Investment, Spec: 3.2.25. Water Coolers, and ATTACHMENT J-0200000-14 , and J-1502000-21 (Page 88, 340-387 and 759-763):
There is a description about Spec, and Inventory for Water Cooler System. But there is no ELINs against the equipment in J-0200000-14. Please confirm to revise the ELIN sheet.
ANSWER: The ELINS sheet will be revised. See forthcoming amendment.
73. Annex 1502000 Facility Investment, Spec: 3.2.24. Abrasive Blasting/Sandblasting Equipment, and ATTACHMENT J-0200000-14, and J-1502000-041 (Page 88, 340-387 and 885):
There is an item in the ELIN to enter the cost, but we cannot find any descriptions about Abrasive Blasting/Sandblasting Equipment in the Inventory. Are there any equipment to be maintained?
ANSWER: The ELINS sheet will be revised. See forthcoming amendment.
76. RFQ Page 64 of 70, 3. Basis of Evaluation and Submittal Requirements for Each Factor.(a) Price: (1) Solicitation Submittal Requirements:
In addition to the latest 3-years financial statements, KTR is required to submit evidence of availability of working/operating capital, which will be used for the performance of the resultant contract. Can we submit the Notice of the results of the evaluation of business size, etc/ Notice of Comprehensive Evaluation Values “KEIEIKIBO TOU HYOUKA TSUUCHISHO/ SOUGOUHYOUTEICHI TSUUCHISHO” issued by CIIC (Construction Industry Information Center) as evidence for company’s business condition?
ANSWER: The documents provided should demonstrate evidence of availability of working/operating capital which will be used for the performance of the resultant contract, in the English Language, in accordance with the RFP N40084-23-R-0052, Section M2(3)(c)(iii). The Government does not pre-evaluate proposals.
79. Attachment J-1502000-04 / Page 700, Attachment J-1503020-13 / Page 926 Attachment J-1601000-06 / Page 1101;
Historical data not shown for FY20, FY21. Please provide historical facility service order details for FY20 and FY21 to calculate accurate service order qty.
ANSWER: See the response to Question 12 of this Notice.
80. Annex 1502000, Spec: 3.1. (Page 74 - 77):
Please provide estimated service order qty for each category.
ANSWER: Please see Attachment J-1502000-04.
81. Annex 1502000, Spec: 3.2.21. (Page 86):
Does KTR require to contact third party for load test of auxiliary generator?
ANSWER: The PWS does not required the use of a third party for load testing.
82. Annex 1503010, Spec: 1.1 (Page 99) and Annex 1503010, Spec: 3.1.1.1 Electrical (Page 102):
Does KTR require to dispose waste? As per section 1.1 KTR does not require to dispose waste but section 3.1.1.1 shown KTR require to dispose. Please clarify?
ANSWER: Spec Item 1.1 is for informational vs. performance purpose and stating that disposal of waste from collection sites is addressed in a separate Integrated Solid Waste Management contract. Spec Item 3.1.1.1 Emptying Waste Containers under Related Information Column last sentence states “All waste shall be moved to designated refuse containers.”
83. Annex 160400, Spec: 3 (Page 154):
Does contractor require to dispose of sewage off base or designated place which is specified by government.
ANSWER: See Annex 160400 Spec Item 2.10.2.5 Regulated Waste Disposal 2nd paragraph, 1st sentence, “All regulated waste shall be disposed of at off installation licensed disposal facility.”
84. Annex 1200000, Spec: 2.4.3 (Page 14):
It’s say…”CFAO Port Operation will provide crane and or forklift service for the movement of CFAO port operation cables”. Does the government provide the operator for the movement of CFAO port operation cable?
ANSWER: In accordance with Annex 0200000, Spec Item 2.4.3, the crane and/or forklift and operator are government furnished. Service is inclusive of equipment and operator.
85. Annex 1502000, Spec: 3.2.6 (Page 81):
Cathodic protection systems cleaning, and testing work have to be performed once a year. Is our understanding correct?
ANSWER: Annex 1502000, Spec 3.2.6, Under Related Information Column it states “The Contractor shall maintain cathodic protection systems in accordance with OEM requirements and standards. And under Performance Standard it states “Maintenance is performed in accordance with Contractor's PM program and work schedule.”
***Additional Questions***
86. Attachment J-1502000-21/ Page 759~763 , Attachment J-020000-14 / Page 926 Attachment J-1601000-06 / Page 340~387 or Attachement_2_ELINS ; Water cooler Inventory shown on attachment J-1502000-21 But pricing breakdown ( Attachment J-020000-14) not shown item for Water cooler. Please clarify .
ANSWER: Deferred.
87. Attachment J-1502000-41 /Page 885 : Not shown inventory for Abrasive Blasting/Sandblasting Equipment’s
ANSWER: Deferred.
88. 150200/3.3.4/ Page 93 & Attachment J-1502000-40 /Page 865 : As per Spec item 3.3.4 , It’s Say “ Crane Trackage Inventories and dates of last certification are provided in J-1502000- 40” But attachment J-150200-40 shown Weight Handling Equipment. Are Weight Handling Equipment and Elevated Crane Trackage Same Please clarify.
ANSWER: Deferred.
File details come from the government source that posted it. Updated .