Attachment 12 - Questions and Answers 20R0009 Final.pdf

PDF 54 KB Posted

Attached to
Propulsor Demonstration Hardware
Solicitation number
N0016720R0009
Issued by

About this file

This document contains questions and answers regarding solicitation N00167-20-R-0009 issued by the Naval Surface Warfare Center Carderock Division for propulsor demonstration hardware. The solicitation seeks proposals for a cost plus fixed fee completion contract with a period of performance of five years. Key details include an extension of the proposal due date to February 10, 2020 at 1200 ET, clarification that security clearance information should be included in resumes rather than provided separately, and confirmation that required drawings have been made available to prospective offerors through the federal contracting opportunities website. Technical questions were also answered relating to welding and manufacturing requirements, balance specifications, and handling fixtures for delivered hardware.

View the file

Other files

File Type Posted
N0016720R0009 0004.pdf PDF
Attachment 7 - Past Performance Reference (Rev 1).docx DOCX document
S9245-A4-TSM-010_REV00 30_DEC_2018-Part(2).pdf PDF
N0016720R0009 Amendment 2 Final.pdf PDF
Attachment 13 - Questions and Answers 20R0009 Round 2.pdf PDF
Attachment 14 - Questions and Answers 20R0009 Round 3.pdf PDF
Attachment 4 - Sample 3_Rev A.pdf PDF
N0016720R0009 0001.pdf PDF
CDRL A003_Test Plan_S.pdf PDF
Attachment 7 - Past Performance Reference.docx DOCX document
CDRL A002_Technical Report_S.pdf PDF
CDRL A005_Engr Change Proposal_S.pdf PDF
Responses to Synopsis Questions.pdf PDF
CDRL A006_TestInspecton Report_S.pdf PDF
Attachment 4 - Sample 3_Requirements.pdf PDF
CDRL A007_Material Certification_S.pdf PDF
Attachment 1 DO1_Requirement.pdf PDF
Attachment 3 - Sample 2_Requirement.pdf PDF
CDRL A004_MSR_S.pdf PDF
CDRL A011_Program Review Agenda Revised.pdf PDF
N0016720R0009 Final.pdf PDF
Attachment 2 -Sample 1_Requirement.pdf PDF
CDRL A001_TDP-Worksheet.pdf PDF
CDRL A013_Meeting Minutes.pdf PDF
CDRL A001_TDP_S.pdf PDF
CDRL A008_Quality Status Report_R.pdf PDF
Attachment 11 - GFP Template.xlsx XLSX spreadsheet
Attachment 6 - Sub Plan Coversheet 19R0009.docx DOCX document
Attachment 9 - DD254.pdf PDF
Attachment 10 - QASP.pdf PDF
Attachment 5 - Key Personnel Qualifications.pdf PDF
CDRL A009_MER_S.pdf PDF
CDRL A012_Program Review Docs.pdf PDF
Attachment 8 - Past Performance Questionnaire.docx DOCX document
CDRL A010_Project Planning Chart.pdf PDF
CDRL A014_GFP Inventory Revised.pdf PDF
Show all 36

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

N00167-20-R-0009 – Propulsor Demonstration Hardware Q/A

Question 1: Would NAVSEA consider a 3 week extension to the due date for this proposal to allow the bidders more time to quote the three sample delivery orders plus delivery order 1?

Answer 1: NAVSEA is extending the due date from 27 Jan 2020 to 10 FEB 2020 at 1200 ET.

Question 2: Section L.4.2.2 – We are unable to access the CPARS reports referenced in Section L.4.2.2. Could NAVSEA please confirm that it is acceptable that they not be included in the proposal? Also, could NAVSEA also confirm that any CPARS reviewed by NAVSEA for this proposal will only look 3 years into the past?

Answer 2: The solicitation was updated to state that if a CPARS report is not accessible by the Offeror, the Offerors shall notify the Government in its proposal and complete Attachment 7 so that the Government can review the reports in CPARS. In the event that the Offeror does not have any CPARS reports, the Offeror shall submit Attachment 8 – Past Performance Questionnaire. For this proposal, recency is defined under M.1.2.6 as, “Past efforts will be considered “recent” if they were performed for at least six months during the past three years prior to the due date of proposals.”

Question 3: Section L.4.1.4 Subfactor D – Could NAVSEA please describe how the bidder is to prove (sic) evidence the person has a security clearance outside of confirmation from the bidders

FSO?

Answer 3: The solicitation has been updated to reflect that “Level of Current Security Clearance” shall be included in the resume instead of “Evidence of Current Security Clearance.”

Furthermore, Section L4.1.1 has been revised to state, “The offeror shall provide evidence in its proposal that it possesses the facility security and safeguarding clearances listed in Section 6 of the SOW and Attachment 9 -DD254 to be eligible for award.”

Question 4: One of the tasks for which we will need to quote for this solicitation includes the ZTP2. The drawing for that part (8541632) includes other drawings which appear to be parts of the system, and will be required to ensure we are quoting accurately. Can you please send us the referenced drawings 8541629 and 8541631?

Answer 4: Drawings 8541629 and 8541631 have been provided to the companies who requested access to drawing 8541632 and uploaded to Contracting Opportunities (https://beta.sam.gov/opp/6480c4a5c3f847a58e2d3909f1e13ad6/view?keywords=propulsor%20demo nstration%20hardware&sort=-relevance&index=&is_active=true&page=1&date_filter_index=0&inactive_filter_values=false&organizat ion_id=300000188).

Question 5: Would NAVSEA consider a fifteen (15) day extension to respond to the referenced solicitation?

Answer 5: NAVSEA is extending the due date from 27 Jan 2020 to 10 FEB 2020 at 1200ET.

https://beta.sam.gov/opp/6480c4a5c3f847a58e2d3909f1e13ad6/view?keywords=propulsor%20demonstration%20hardware&sort=-relevance&index=&is_active=true&page=1&date_filter_index=0&inactive_filter_values=false&organization_id=300000188 https://beta.sam.gov/opp/6480c4a5c3f847a58e2d3909f1e13ad6/view?keywords=propulsor%20demonstration%20hardware&sort=-relevance&index=&is_active=true&page=1&date_filter_index=0&inactive_filter_values=false&organization_id=300000188 https://beta.sam.gov/opp/6480c4a5c3f847a58e2d3909f1e13ad6/view?keywords=propulsor%20demonstration%20hardware&sort=-relevance&index=&is_active=true&page=1&date_filter_index=0&inactive_filter_values=false&organization_id=300000188 https://beta.sam.gov/opp/6480c4a5c3f847a58e2d3909f1e13ad6/view?keywords=propulsor%20demonstration%20hardware&sort=-relevance&index=&is_active=true&page=1&date_filter_index=0&inactive_filter_values=false&organization_id=300000188

Question 6: Could NAVSEA answer a few questions regarding Sample Delivery Order 3, drawing FOUO 8541632 ZTP2 y Rev B Dtd 12-16-2014 FOUO.pdf:

a. Are the weld joints expected to have complete penetration?

Answer: Yes, all welds are full penetration.

b. Note 407 is not clear could further clarification be provided?

Answer: Weld joint “E” shall be offset 60 degrees as shown relative to weld joint C (sheet 13).” The welded joints/split lines on item 2-1 (sleeve) should be located 60 degrees circumferentially offset from the weld joints/split lines in item 2-2 (cone).

c. Will any sort of handling tools be provided to the contractor? Or will the contractor have to develop handling tools?

Answer: No handling tools will be provided. Fixtures required for handling the part in manufacturing will be developed by the contractor.

d. Can the contractor further subdivide the casting into multiple parts and take advantage of welding more piece parts?

Answer: No. The part shall be manufactured in accordance with the drawing, including subdivision of the stock material.

Question 7: What is the rpm for the prototype propeller for the purposes of balancing?

Answer: Balance requirements are defined by note 10 of dwg PM16003. “The Completed Propeller shall be balanced on rotating balance equipment within limits defined in ISO-1940- 1:G6.3 Static/Single Plane. Adding counterbore to the HUB FWD face is permitted for balance correction.”

Question 8: What is the rpm for the ZTP2 for the purposes of balancing?

Answer: Balance shall be conducted in accordance with Technical Manual S9245-A5-TRS-010, section 5-3.1 ‘Balance Inspection.’

File details come from the government source that posted it. Updated .