Solicitation_Questions_combined_round_7_amend_ready.pdf
PDF 37 KB Posted
- Attached to
- DeCA Facility and Equipment Maintenance
- Solicitation number
- ID08140013
- Issued by
-
GSA Federal Acquisition Service
About this file
Q A Round 7 - Final Round
View the file
Other files
Show 40 more
Latest 50 of 67 listed here. See the rest on GovTribe.
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions Round 7
1. Question: Regarding paragraph 2.3.13.5 Site Maintenance Person (SMP) At a minimum, adequate SMP coverage must be provided to perform unscheduled small repairs over and above the minimum preventative maintenance requirements as described in the statement of workone four or eight hour day (consecutive hours) every other week at smaller stores (less than 40,000 sq. ft.) and one four or eight hour day per week at larger stores (consecutive hoursequal to or larger than 40,000 sq. ft.). The question regards the term “or”. Is the requirement 4 hours every other week at smaller stores, and 8 hours every week at larger stores? The term “or” in the above sentence is confusing. It seems to imply that it’s at our discretion whether we send an SMP for 4 or 8 hours to each store.
Answer: Please see amendment 7 to this solicitation which revised the Request for Proposal with PWS and Attachment 1 Price Schedule. This amendment clearly states one eight hour day (consecutive hours) every other week at smaller stores (less than 40,000 sq. ft.) and one eight hour day per week at larger stores (consecutive hours- equal to or larger than 40,000 sq.
ft.).
2. Question: For the smaller commissaries Under 40,000 sq. ft., It is evident that the Government wants us to visit each store every two weeks. However, the number of hours required at each store per visit is unclear. The SOW and pricing sheets indicate we should price 4 or 8 hours for each visit. Please provide some guidance as to what basis we should use determine whether to include 4 or 8 hours of service every other week in our pricing?
Answer: Please see amendment 7 to this solicitation which revised the Request for Proposal with PWS and Attachment 1 Price Schedule. This amendment clearly states one eight hour day (consecutive hours) every other week at smaller stores (less than 40,000 sq. ft.) and one eight hour day per week at larger stores (consecutive hours- equal to or larger than 40,000 sq.
ft.).
3. Question: If it’s the Government’s intent for bidders to estimate and propose our own number of hours per store per visit, please provide some historical workload or other basis for us to estimate the number of hours per store. Since the quantity of work and specific tasks won’t be defined by the individual store managers until just before each visit, It would seem that the level of service would best be prescribed in the RFP, rather than have each bidder make an arbitrary guess as to the number of hours per visit our each commissary would desire.
Answer: Please see amendment 7 to this solicitation which revised the Request for Proposal with PWS and Attachment 1 Price Schedule. This amendment clearly states one eight hour day (consecutive hours) every other week at smaller stores (less than 40,000 sq. ft.) and one eight hour day per week at larger stores (consecutive hours- equal to or larger than 40,000 sq.
ft.).
4. Question: If it’s the Government’s intent for bidders to provide multiple estimates (i.e. price both 4 hours per visit and 8 hours per visit scenario’s), please confirm and provide an additional line item in the pricing model for the additional line item.
Answer: Please see amendment 7 to this solicitation which revised the Request for Proposal with PWS and Attachment 1 Price Schedule. This amendment clearly states one eight hour day (consecutive hours) every other week at smaller stores (less than 40,000 sq. ft.) and one eight hour day per week at larger stores (consecutive hours- equal to or larger than 40,000 sq.
ft.).
5. Question: Is there a quantitative evaluation criterion associated with an SMP bid of 4 hours as opposed to a bid of 8 hours, i.e., will a higher number be evaluated higher?
Answer: Please see amendment 7 to this solicitation which revised the Request for Proposal with PWS and Attachment 1 Price Schedule. This amendment clearly states one eight hour day (consecutive hours) every other week at smaller stores (less than 40,000 sq. ft.) and one eight hour day per week at larger stores (consecutive hours- equal to or larger than 40,000 sq.
ft.).
6. Question: Is there a qualitative evaluation criterion associated with an SMP bid of 4 hours as opposed to a bid of 8 hours, i.e., will a higher number offer higher performance confidence?
Answer: Please see amendment 7 to this solicitation which revised the Request for Proposal with PWS and Attachment 1 Price Schedule. This amendment clearly states one eight hour day (consecutive hours) every other week at smaller stores (less than 40,000 sq. ft.) and one eight hour day per week at larger stores (consecutive hours- equal to or larger than 40,000 sq.
ft.).
7. Question: How will the low SMP bidder (4 hours) be compared to the high SMP bidder (8 hours)? Is there an associated reasonableness standard applicable to 4 hours or 8 hours.
Answer: Please see amendment 7 to this solicitation which revised the Request for Proposal with PWS and Attachment 1 Price Schedule. This amendment clearly states one eight hour day (consecutive hours) every other week at smaller stores (less than 40,000 sq. ft.) and one eight hour day per week at larger stores (consecutive hours- equal to or larger than 40,000 sq.
ft.).
8. Question: With regard to the evaluation criteria Subfactor 1: Management Plan, the Management Plan “will be evaluated to show the ability to assure efficient repair/maintenance scheduling”. With regard to the SMP scheduling, is 4 hours more efficient than 8 hours,or vice versa?
Answer: No, offerors will not be evaluated on the efficiency of 4 hours verses 8 hours.
Please see amendment 7 to this solicitation which revised the Request for Proposal with PWS and Attachment 1 Price Schedule. This amendment clearly states one eight hour day (consecutive hours) every other week at smaller stores (less than 40,000 sq. ft.) and one eight hour day per week at larger stores (consecutive hours- equal to or larger than 40,000 sq. ft.).
9. Question: Where an SMP requirement is to be subcontracted to a small business, what number should we ask the subcontractor to quote, i.e., 4 or 8 hours?
Answer: Please see amendment 7 to this solicitation which revised the Request for Proposal with PWS and Attachment 1 Price Schedule. This amendment clearly states one eight hour day (consecutive hours) every other week at smaller stores (less than 40,000 sq. ft.) and one eight hour day per week at larger stores (consecutive hours- equal to or larger than 40,000 sq.
ft.).
10. Question: Reference Appendix 2, Commissary Equipment. In this Equipment List, the descriptors for various items vary from location to location. For example, at the Eielson AFB commissary, a boiler is listed, but there is no capacity or descriptor to indicate if it is gas fired, steam fired or electric. Different types of boilers require different levels of PM care and time.
This happens in numerous places throughout the document. Please advise how to proceed with these instances when descriptors or qualifying attributes are not present.
Answer: Eielson has a steam heat exchanger system that provides the building hot water.
The steam is provided from the base. Selected contractor(s) are responsible to conduct detailed inventory after award per the PWS to confirm equipment sizing and location.
Appropriate price adjustments will be addressed as needed.
11. Question: Reference Appendix 2, Commissary Equipment. The Fort Benning equipment list shows a Kohler generator. However, no capacity in KW or KVA is listed, nor is the model number or serial number provided. PM price depends on knowing specific generator information. Please provide the manufacturer, capacity, model number, and serial number for all major types of equipment (generators, boilers, chillers, etc.) in all commissary stores.
Answer: Kohler Model #40R20571 40KW. Selected contractor(s) are responsible to conduct detailed inventory after award per the PWS to confirm equipment sizing and location. The equipment list in the RFP is a best list of known equipment on site. Some stores will not have up to date lists or pertinent information and therefore PM will not be required to be priced if the equipment and/or list is not in the RFP. All equipment in each store will be included in the contract and the responsibility of the selected contractor(s). Selected contractor(s) are responsible to conduct detailed inventory after award per the PWS to confirm equipment located in each store. Appropriate price adjustments will be addressed as needed. All offerors have the same information contained in this RFP as to known onsite equipment for pricing purposes.
12. Question: Reference Appendix 3, PM Tasks. Several PM Checklists state that PM tasks apply to HVAC if the main blower fan is more than 6 horsepower (see list below). Since equipment lists currently do not provide the fan horsepower, please modify equipment lists so that fan horsepower is included.
a. HVAC PM Checklists --
i. Condenser (if blower fan > 6 hp)
ii. Condensing Unit (if blower fan > 6 hp)
iii. Large Air Handling Unit (if blower fan > 6 hp)
iv. Package Unit (if blower fan > 6 hp)
v. AC Split System (if blower fan < 6 hp)
b. Refrigeration PM Checklist
i. Package Unit (if blower fan < 6 hp)
Answer: The listing of locations for fans over 6 hp is not necessary and will not affect the unit pricing as a PM requirement. Selected contractor(s) are responsible to conduct detailed inventory after award per the PWS to confirm equipment sizing and location. The equipment list in the RFP is a best list of known equipment on site. Some stores will not have up to date lists or pertinent information and therefore PM will not be required to be priced if the equipment and/or list is not in the RFP. All equipment in each store will be included in the contract and the responsibility of the selected contractor(s). Selected contractor(s) are responsible to conduct detailed inventory after award per the PWS to confirm equipment located in each store. Appropriate price adjustments will be addressed as needed. All offerors have the same information contained in this RFP as to known onsite equipment for pricing purposes.
13. Question: MG5 – Can the government provide the type of fire suppression system listed at Bridgeport? Wet System, Pre-Action, Dry?
Answer: Bridgeport has a wet system.
14. Question; Will there be an Equipment List provided for Fort Wainwright “CDC”?
Answer: The equipment list of Material Handling Equipment for Fort Wainwright CDC has been attached to this amendment to this solicitation.
15. Question: Reference Appendix 9, Paragraph 2.3. This section requires the contractor to maintain a UL-listed central station monitoring service to monitor all fire alarm transmitters and related equipment. The Contractor must also ensure all fire alarm systems are connected to the monitoring service. Consultation with a fire systems company reveals that, in order to switch from the current monitoring organization to a new company, the new company would have to send an Alarm Technician to each commissary location and reprogram all the individual points (smoke detectors, heat detectors, pull stations, strobe lights, etc.) in order to affect the switch. The reprogramming requirement alone would cost well over $100,000 and require a significant amount of time. In addition, the cost for the monitoring service must be added, which would be approximately the same order of magnitude as the reprogramming requirement. Considering the major costs and time investment required, please confirm that the government requires the contractor to maintain a UL-listed central station monitoring service to monitor all fire alarm transmitters and related equipment?
Answer: The government will only require the contractor to maintain a UL Listed monitoring service if the facility is in need of that service during the contract period. If re-programming is required appropriate adjustments may be addressed at such time of designation. UL-listed monitoring service is only for those locations that are not monitored by the Military Installation.
This is not intended to be a conversion of all locations. The specific locations may be identified after award of the contract if need arises.
16. Question: Reference Amendment 5, Solicitation Questions. The government’s response to Question No. 38 states, "Hood cleaning will be accomplished via the TI process." However, hood cleaning is listed as a PM in the Appendix 3 PM Checklist, with instructions and a semi-annual frequency requirement. This implies that hood cleaning should be proposed as a firm fixed price PM. Is it the government’s intent for hood cleaning to be performed via the TI process or as a PM? Please clarify.
Answer: Hood cleaning should be a PM work item and a separate CLIN will be provided for this service. Attachment 1 – Price Schedule revised to add CLIN 101Bg Hood PM.
17. Question: (Amendment 3 – Q&A round 5) According to the Fire Sprinkler PM it should be done in IAW NFPA, but there is no FFP PM requirement on the pricing schedule, so would it be done under an IDIQ? Please clarify.
Answer: Fire Sprinkler PMs should be included in Attachment 1 Price Schedule Fire Alarm PM CLIN 101Bd, Task Order tab.
18. Question: In the event a typhoon occurs and the equipment needs to run for more than 2 weeks or more, is there an allowance for compensation to keep the equipment running? How would it be paid for?
Answer: In the event of an “Act of God” or loss caused by Force Majeure the Contractor may submit a request for equitable adjustment to the Contracting Officer for any labor and material costs.
19. Question: Unscheduled repairs, emergency repairs sustainment and unscheduled CEIP repairs are to be completed on the IDIQ, but how are we to apply an amount on the CLIN? Currently these are unknown. Are we to project a not to exceed amount for these items? (i.e. is this a projected amount or should these items be left blank on the price schedule?) This applies to MG 8
Answer: CLIN 101G, 101H, 101I and 101J are not to be filled in on the Attachment 1 - Price Schedule.
END OF DOCUMENT
File details come from the government source that posted it. Updated .