AA8515_QUESTIONS_AND_RESPONSES__3.pdf

PDF 34 KB Posted

Attached to
PROVIDE JANITORIAL SERVICES AT U. S. COAST GUARD SECTOR FIELD OFFICE GALVESTON, TX
Solicitation number
HSCG84-17-Q-AA8515
Issued by

About this file

QUESTION/RESPONSES 3 DATED 11/23/2016

View the file

Other files

Show all 15

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

QUESTIONS/RESPONSES #3

Janitorial Services @

USCG SFO GALVESTON, TX

RFQ: HSCG84-17-Q-AA8515

DATE: 23 NOVEMBER 2016

16. QUESTION: Should we include in our prices taxes from TX or VA

RESPONSE: The work is being performed in TX.

17. QUESTION: Can you provide the % of state, local and federal taxes and duties from Chesapeake, VA?

RESPONSE: See response to Question #16.

18. QUESTION: Requirement summary states, “The Contractor shall provide all personnel, supervision, management, materials, supplies, training, transportation, and all other items necessary to support the mission as described herein”, but paragraph 6.2.1 states, “Remove all Waste: All waste (waste paper, bottles, cups, packing materials, garbage, etc.), shall be placed in government-furnished plastic bags.” and paragraph 6.6.2 Government-Furnished Material, states, “The contractor will have access to the following supplies, materials, equipment, facilities, utilities, and services: Materials provided shall include: Cleaners, Hand Soap, Deodorants, Detergents, Tile Cleaner, Dust Control Rags, Paper Towels, Toilet Tissue, Hand Sanitizer Refill, Rubber Gloves, Plastic Bags for trash receptacles and sanitary napkins receptacles.”

Can you clarify this discrepancy please?

RESPONSE: Paragraph 1.3, Requirement Summary, is corrected as follows:

It should read - "1.3 Requirements Summary: Unless otherwise specified herein, the Contractor shall provide all personnel, supervision, management, materials, supplies, training, transportation, and all other items necessary to support the mission as described herein". (See Amendment 0003)

Refer to Paragraph 6.6.1, Supplies and Material and Equipment

Refer to Paragraph 6.6.2 Government Furnished Material Items

19. QUESTION: a) The exterior windows of the buildings have shutters. Will they be removed by the start of the contract?

RESPONSE: SFO Galveston is in the process of removing the shutters from the exterior over the windows. However, in the event the shutters are still on the windows, they do not prevent or inhibit exterior window cleaning.

QUESTIONS/RESPONSES #3

Janitorial Services @

USCG SFO GALVESTON, TX

RFQ: HSCG84-17-Q-AA8515

b) Will the Offeror be required to have separate pricing with and without the exterior cleans if the shutters are not removed?

RESPONSE: No.

20. QUESTION: Will the interior windows be accessible to contractor employees (offices and conference rooms) for cleaning?

RESPONSE: Yes, ONLY with a CG SFO Galveston Facility Engineer staff member accompanying/escort will the interior windows be accessible to contractor employees (UPH rooms, offices and conference rooms) for cleaning.

Prior to window cleaning the SFO's Facility Engineer/manger will meet to discuss schedule, safety requirements and plan of action. Please see Amendment 0003.

21. QUESTION: On Exhibit #1, it is stated that the breakroom trash is to be emptied, however on the site maps; a breakroom is not listed as a serviceable room. Could you please provide me with details about the breakroom?

RESPONSE: The site maps contain (or show) one of the four break rooms. The break rooms are to have the floors swept and mopped, waste/garbage removed, new liners in waste receptacle, all sinks and counter top surfaces disinfected/wiped (including appliances outside only, with exception of microwave ovens).

22. QUESTION: How many mirrors are there in the gym areas?

RESPONSE: There are two walls that are covered with mirrors

23. QUESTION: How many drinking fountains are there throughout all buildings?

RESPONSE: There are 5 total drinking fountains in the main corridors of the high traffic buildings

24. QUESTION: Do we have to fill out the bank reference? If yes, what should be written on the first line that states - Banking Reference:_________________?

RESPONSE: Yes, the banking reference is the account number.

**QUOTERS ARE CAUTIONED TO CAREFULLY REVIEW SOLICITATION,

PWS, AND ALL TECHNICAL EXHIBITS AND ATTACHMENTS BEFORE

SUBMITTING YOUR QUOTE**

File details come from the government source that posted it. Updated .