Questions_and_Answers_16_Mar_2018.pdf
PDF 122 KB Posted
- Solicitation number
- FA5613-18-R-0003
About this file
Answers to questions received.
View the file
Other files
Show all 27
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Answers
15 Mar 2018
Question 1: Can we can receive a copy of facility maps / overview plans of each site (not for each facility), to include the “centralized locations for trash removal” at the different sites?
ANSWER 1: Facility maps/overview plans are not available for release; however, the locations for trash removal for each facility are within approx. 100 meters of each building.
Question 2: Regarding PWS paragraph 1.1.5, where exactly are the "Centralized Locations" on the base or within the buildings?
ANSWER 2: The centralized locations referred to are within the building hallways or a designated location within the building.
Question 3: Regarding PWS paragraph 1.2.3, can you provide historical data, how many times does it happen that dispensers have to be refilled outside the regular cleaning/service day?
ANSWER 3: There is no historical data available; however, the Government required the contractor to refill within two hours of notification less than 30 times in 2017.
Question 4: Regarding PWS paragraph 1.6.2, is there a quantity of the previous consumption/historical data / estimates by the government of various delivery items like paper towels, toilet paper, soap, trash bags etc?
ANSWER 4: There is no historical data available. However, in determining the needs for these supplies prospective offerors should consider that Child Development Centers and buildings with 24/7 performance typcially have a high consumption of these items, and that on average 100-150 personnel are working in the office buildings to be serviced at KMC, 100 for Spangdahlem and 20 personnel for Geilenkirchen.
Question 5: Regarding PWS paragraph 4.1.3, how often have cleaning times been moved to night or Sunday in the past?
ANSWER 5: The cleaning times based on military exercises, contingency operations, etc.
were not changed in 2017. The Government does not anticipate changes in the cleaning schedule more than 1 or 2 times, if any.
Question 6: With the cleaning types "1 x per Operational Day", is it to be assumed that 5 working days can be assumed here?
ANSWER 6: Yes
Question 7: Referring to Appendix F-1 for the example Security Forces: Is it to be assumed that the required cleanings and basic cleanings must / can be carried out at any time (Mo-So + public holidays)?
ANSWER 7: Yes
Question 8: Can you tell us the size of the typical garbage bag needs to be for use at the sites?
ANSWER 8: Typically 20, 50 and 100 liters.
Question 9: You can tell us the average consumption of consumables (Plastic Trash Can
Liners/Bags, Toilet Tissue: Two-ply, Paper Towels etc.) from the last 3 years ?
ANSWER 9: Please see answer to question number 4 above.
Question 10: Against the background that work is also to be done on weekends and at night, is experience based on a percentage distribution?
ANSWER 10: This question is unclear, no anwer can be provided to the question as written.
Question 11: Is the price position for the waste a square footage of the areas to be walked on, or is it the number of trash Cans ?
ANSWER 11: It is the square meters (footage) of the area to be serviced.
Question 12: Is there a percentage distribution for Basic / Academy / Prestige which AFCOL is retrieved?
ANSWER 12: No.
Question 13: Do you provide storage rooms for consumables ?
ANSWER 13: Yes
Question 14: Will the government provide rooms to set up washing machines for washing the mop etc. ?
ANSWER 14: Yes
Question 15: Are there parking lots in the case that we need cherry pickers / lifting platforms for the glass cleaning ?
ANSWER 15: Yes
Question 16: Reference is made to solicitation document page 187 of 225 - section (b) (8). Is required document listing the individuals with negogiation and sign authority to be part of the 20 pages limitation regarding the Technical Proposal or can it be provided within the submittals section of the proposal?
ANSWER 16: The identification of personnel authorized to make decisions on behalf of the company and who can negotiate with the Government may be provided on a separate sheet within the submittals section of the proposal and does not count against the page limitation of the Technical Proposal.
Question 17: What is the target time frame for contract award?
ANSWER 17: The award is anticipated in early June.
Question 18: Will there be a phase-in/phase out period?
ANSWER 18: No
Question 19: In regards to maintaining the floors, is that work performed during night-shift?
ANSWER 19: Maintenance of the floors will be coordinated with the facility managers for each building.
Question 20: Are installation passes obtained at GK or a different base?
ANSWER 20: Installation passes for GK are to be obtained at GK.
Question 21: On page 32 of the PWS, for AFCOLS 4, it states to buff floors 4 times per year but there is no sweeping or mopping of the floors. What is the purpose of buffing a dirty floor?
ANSWER 21: AFCOLS are established at Air Force level, we are looking into the matter to see if this was listed in error. The requirement remains unchanged at this time.
Question 22: Will all CLINs be included in the total proposed price?
ANSWER 22: Yes
Question 23: The technical proposal is limited to 20 pages. Do attachments for forms, checklists, etc. count against the 20 page limit?
ANSWER 23: Yes, attached forms, checklists, etc. will count against the page limitation.
However, the page limitation for the technical proposal will be increased from 20 to 25 with
Amendment 03.
File details come from the government source that posted it.